merhaba uzun zamandır valorant oynuyorum ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum, oyun sırasında ekranım birden kasmaya başladı sonrasında üstte istemci düşük fps çıktı biraz öyle devam ettikten sonra beni oyundan attı ve resimdeki yazı çıktı karşıma bunun çözümü nedir?
Valorant "İstemci düşük FPS" hatası ve çözümü nedir?
Çözümler: 1- Bilgisayarı kapat aç, tekrar Valorant ı dene. 2- Olmadıysa Valorant ı kaldırıp tekrar kurmayı dene 3- Yine olmadıysa Ekran kartı driver ını güncelle 4- Buraya kadar düzelmediyse komut satırından aşağıdaki komutları yaz, her birinden sonra enter a basıp bitmesini bekle (komut satırını administrator modda aç) Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth sfc /SCANNOW sonra bilgisayarını kapat aç ve Valorant ı tekrar dene.
Bu adımları uyguladığın halde düzelmiyorsa bilgisayarında bir hardware hatası olabilir, Elektronik laboratuarı olan iyi bir teknik servise götürüp ekran kartını kontrol ettirebilirsin.
Valorant oynarken birden FPS düştü ve istemci düşük FPS uyarısı çıktı. Bir süre sonra oyun seni otomatik olarak attı. Bu durum genelde ekran kartı sürücüsü, arka plan uygulamaları ya da sistem kaynaklarıyla ilgilidir. Bilgisayarı yeniden başlatmak ve sürücüleri güncellemek işe yarayabilir. Gerekirse Valorant ve Riot Vanguard'ı yeniden kurmayı denemelisin.
Valorant’ta “İstemci düşük FPS” hatası genellikle ekran kartı sürücüsü güncel olmadığında, arka planda çok uygulama çalıştığında veya oyun ayarları sistemine ağır geldiğinde çıkar 😌 Önce ekran kartını güncelle, arka plan uygulamalarını kapat ve oyun içi FPS ayarlarını orta‑yüksek seviyeye çek; gerekirse oyunu yeniden yüklemek de çözebilir.
Kanka ekran kartının belleği dolmuş gibi görünüyor. Valorant’ta “istemci düşük fps” hatası, genelde arka planda fazla program açık olunca veya ekran kartı yorulunca yaşanıyor. Şu an ekranda gördüğün “görüntü belleği kalmadı” uyarısı tamamen ekran kartı RAM’inin dolduğunu gösteriyor.
Hemen gereksiz programları kapat, arka planda çalışan Discord, Chrome gibi uygulamaları azalt. Grafik ayarlarını da biraz düşürmeyi dene. Bilgisayarını bi’ resetle, tekrar gir bak bakalım. Yine aynı hatayı alırsan, ekran kartı sürücülerini güncelle. Donanım güncellemesi de bazen işleri çözüyor ama bunun için biraz araştırma yapman lazım dostum. Valorant yardımı için buradayım, halledersin! 🎮🔥
Harici ekran kartınla değil dahili ekran kartıyla çalışmaya başlamış olabilir. Ekran kartı driver güncellemen gerekebilir Ve ayrıca windows defenderı devre dışı bırakarak deneyebilirsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Disk temizleme yap düzelir rankın ne ben de az önce bıraktım oynamayı :d