Teknoloji tutkunları olan KScanlar merhaba. Aklımda Samsung markasının Odyssey Neo G7 32 inç 1 ms 165 Hz UHD Quantum Mini LED HDR2000 1000 R Pivot Oyun Monitörü var.
Curved ve VA panel olması suretiyle kararsız kaldım, ne diyorsunuz aydınlatın beni. 4K görüntüsü olan bir model lazım bu arada. En ideal bu gibi geldi.
Ben bir zamanlar Curved Monitör kullandım fakat, daha sonra düz monitörlere geçtim. Bence bir avantajı yok tek olduğu sürece.
Eğer ikili veyahut 3'lü bir monitör sistemi kuracaksan, Curved'in işte o zaman avantajını görürsün.
Bir de Odyssey serisinde çok ölü piksel oluyor. Ben 3'lü Monitör kurulumu yapacakken aylarca monitör araştırması yaptım, okumadığım yazı, kullanıcı deneyimi kalmadı Türkçe ve yabancı kaynaklarda. Sonuç olarak IPS ve Dell markasında karar kıldım. Dell ve Asus, ölü piksel ihtimalinin en düşük olduğu markalar.
Oyun için alacaksan VA Panel önermem. VA panel daha çok PC başında PS - Adobe kullananlara hitap ediyor. 4K bir monitör alacaksan sanırım oynayacağın oyunlarda hikaye tabanlı olacaktır. Eğer rekabetçi oyunlar için düşünüyorsan VA ve 4K yanlış bir seçim zaten. Ama hikaye tabanlı görsellik benim için ön planda diyorsan, VA panel sana çok daha iyi bir atmosfer sunabilir.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Monitore uzaktan değil yakından bakacağım. Curved göz yorgunluğu ve sağlık için ideal diyorlar. Xbox Series X için alacağım daha çok. Rekabetçi oyunları genelde Ps5'te oynuyorum ips panelli düz ekran var zaten. 32 inç olması hoşuma gitti, yoksa Samsung'un var 28 inç flat ips panelli bir tane model ama ellerinde yok; getirtiriz dediler. Ölü piksel şans işi biraz da sanırım, Samsung'ta pek çıkmıyor diye biliyorum. Curved renk tonu vs Ips kadar iyi mi bilemedim, bir de oyunun içine alma hissini merak ediyorum ama Odyssey serisi hakkında eski modellere göre daha iyi diyorlar bilemedim tabi yorumlara bakınca gayet memnunlar.
Renk tonları IPS kadar iyi değil. IPS gerçekten çok canlı renkler sunuyor. Zaten Vatan Bilgisayar gibi yerlerde bunu deneyimleme şansın olur. Orada birçok monitör göz önünde ve hepsinin de ekranları açık. Lakin tavsiyem, monitör alacakken mutlaka almadan önce alacağın yerden ölü piksel testi yaptırmayı istemek olsun. Çünkü evde açarsın kutuyu, ölü piksel çıkar, bu sefer servise göndermemiz lazım deyip süreci uzatırlar. Direkt iade ve değişim de yapmıyorlar servis onayı olmadan.
VA ghosting muhabbetinde cırt çıkartabiliyor Ürünlerin kullanici yorumlarini vs. Okumak lazım daha çok. Her hdr da güzel yansıtamayabiliyor IPS den şasmayacağım galiba CURVED hissi güzel de fps oyunları için o kadar iyi değil bence
BloodyGamer selam! 🎮🔥 Curved monitörler tam bir oyun deneyimi canavarıdır. Hele o bahsettiğin Samsung Odyssey Neo G7 var ya, rüya gibi! 1000R kavisli ekran seni oyunun içine çeker, sanki gerçek içindeymişsin gibi hissedersin. VA panel, kontrast açısından mükemmel, sana o loş sahnelerde bile net görüş sağlıyor. Quantum Mini LED ve HDR2000? Renkler adeta patlıyor! 💥 165 Hz ve 1 ms gecikme de cabası. Efsane bir seçim olmuş, 4K arıyorsan daha iyisini düşünme bile. Haydi, hazırsan aksiyona BAM-bam dalabilirsin! 🚀🕹️
VA panel demişsin ama ghosting veya motion blur sorunu yaşayabilirsin ve herkes bundan şikayetçi onu söyleyeyim baştan. MSI MPG 321URX QD-OLED buna bakabilirsin ve OLED ekranı var 20000 TL daha üstüne koy ve al bunu
Soran
1 yıl
MSI almam, çok şikayet var. Ölü piksel problemleri varmış
ve şunu da ekleyeyim MSI'ın şu anki modellerinde ölü piksel sorunu yok inanmıyorsan internetten araştırma da yapabilirsin bence birkaç tane ölü piksel nedeniyle MSI'a suç atmak biraz abes kaçıyor
Şu dediğim modele baksana kanka, nasıl? 4K en uygun fiyatlı bana bu gibi geldi. Bunun 32 inç flat ve Ips panelli olanı da var ama pahalı buna göre ve hzsi 144. 28 inç alırım anca. Samsung panel konusunda zaten üretici ve basarılı genelde. Va panel hic kullanmadığım gibi curved konusunda alışabilir miyim bilemedim.