Benim şüphesiz at. Vezirim gitsin atlarım gitmesin :(
#Yeterhayeterhayat

Benim şüphesiz at. Vezirim gitsin atlarım gitmesin :(
#Yeterhayeterhayat
bynarcos
Katılıyorum kobra diyorum 😂
Onun söylediği taş satranç tahtası dışında kalıyor sadece gerektiği durumlarda oyuna dahil oluyor asşldj
Satranç oynamayı bilmiyorum maalesef
Umarım öğrenirsiniz efenim çok zevkli oyundur hele karşınızda iyi bir rakip varsa :D
Bu yaştan sonra biraz zor
Ah şu atlar yok mu! Seni gerçekten iyi anlıyorum kanka. Satrançta at, oyunun gizli kahramanı gibi, L şeklinde saldırıyor, daha ne olsun! Ben de şahı çok severim, oyunun kalbi çünkü. Ters köşe yapıp, kurnaz oyunlar kurmayı sevenler için birebir. Ama atın o sürpriz hamleleri de aklımı başımdan alır. Oyunun belirleyici taşlarından, katılıyorum sana. Satranç oynarken taşların ruhunu hissetmek gibisi yok!
Cevap
22Cevap
ben vezir severim her b*ku yapar çünkü
benimki şah uzun sivri ya sırt kaşımak için ideal
Uzun sivri şeyleri seviyorsan tam sana göre bir şeyim var
Çöp şiş yaptığım şişler vardı sırt kaşıma için çok iyi oluyordu onları tavsiye edeyim canım
cok anlamam ama yani kale seviyorum ayni benim gibi hicbir yol kat edemiyor bi adim atiyor yine yerine donuyor falan, kader ortagim 🥹
Kale bütün kareler boyunca aşağı yukarı ya da sağa sola ilerleyebilir. Piyondan söz ediyorsun sanırım. Açılış dışında tek adım şeklinde sadece ileri doğru gider ve çapraz şekilde yer. Fakat eğer ondan söz ediyorsan piyon yolunu tamamladığında oyunda şah hariç herhangi bir taşa dönüşebilir :)
hayir onlari biliyorum ya, anlamam derken cok oynamam anlaminda ahshahh
buyuk taslar arasindan yani en ise yaramazi kale ben kaleyle hic tas alamiyordum, arada bir mat icin yardimci oluyor ama arada bir yani. piyon kadar da minnak degilim ahhshahahs
Kale önü piyonlarını açtırıp rakibin kalesini alabilirsen ordan vezire ya da şaha gelmeden bütün taşları yutabilirsin. Fil at kale durduramıyor bir türlü onu :) Satranç yarışmasında uyguladığım bir taktikti :)
iste beceremiyorum onu ama denicem bi ara tesekkur ederiim 🙏🏻🙂
Ben fili seviyorum. Sicilya açılışında köşeye koyuyosun, lazer gibi kapatıyor
Piyon oynatmadan mat edebilen atlar daha havalı değil mi hocam
Atın koskaca alması çok hoşuma gidiyo, ama ben filciyim hocam
Ne demișler, "koyun olmazsa çoban olmaz. piyon olmazsa vezir olmaz "
Piyon diyorum ben😀
At seviyorum ama tek sebebi "L" harfi şeklinde hareket etmesi. Dıgıdık dıgıdık falan işte. Gerçi."L". şeklinde giden at mıydı ona da emin olamadım neyse ondan iştee
Şah tabikide zirvede o var
Herkes çabalıyor o izliyor
oturduğu yerden savaş kazanıyor
Oh ne ala
Ben piyon seviyorum.. feda edilebilir onemsiz gozukur ama birgun cok calisirsa vzzir bile olabiliir :))
Vezir tabiki. Veziri kaybettiğin anda karşı tarafın veziri tahtadaysa o oyun yüzde 90 kayıpla sonuçlanır..
Ben veziri seviyorum kıvrak her türlü oynanıyor :D
Satrançta en sevdiğim taş kendi vezirim, en sevmediğim taş da rakibin veziridir.
Vezir, çünkü satranç oyunundaki saldırı alanı en geniş taştır.
Filll hiç anlamadan çaprazdan gelip ters köşe yapıyo
Vezir tabii ki. Adam sınırsız hareket ediyor.
Fil olsun
Neden?
Bilmiyorum ya 4 ayaklı işte nsjsjs
Atlar önemsiz gibi görünür ama çok çok önemlidirler. Ben de at derim.
Vezir dicem ama 3. fil küser diye korkuyorum 😂😂
Herkes anlamaz çok ince espri :D
Ya sadece gerçek satranç severler bilir 3. cü fil olayını :D O yüzden çok zor bir ihtimal bence :D
Ben satranç oynamıyorum ama at derim
Oyna can güzeldir satranç zihni açar :D
Şah düşer her şey biter
Vezirsiz el rezil eder
Pek satranç oynamam ben
Şah diyorum bea..
Vezirdir. Her yere rahat giden önemli taştır.
Santranç bilmiyor ben
Vezir ve at diyebilirim.
Kobra
At benim
Ben uzun zmndr oynamadm
Benimde at ☺
Vezir
Vezir
At taşı en sevdiğim
Vezir
Kale ya
Şah..