Herif göz göre göre yalan atıyor ve bilgisiz biri kalkmış diyor ki İslam sümerlerden alıntı yaptı biri de demiyor ki sümerlerden kopya çekmesi imkansız çünkü sümer yazitlari 19. yuzyilda keşfedildi İslam 7. yuzyilda geldi demiyor şu Diamond tema karşımda olsa ağlatırım ama işte karşısına anca bilgisizleri çıkartıyorlar ah bir çıksa karşıma Türkiye de rezil ederim ama işte popüler değiliz değil mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılben çok gülüyorum bu Sümer Yazıtlarının dinlerin çıkış noktası demelerine.. gözümüzün içine baka baka dalga geçiyorlar aslında... Sümerliler Nuh tufanından hemen sonra ortaya çıkan tuan öncesi dinleri bilen bir topluluktur. onların yazıtlarında dini anlatımların olması kadar doğal ne olabilir :) adamlar Nuh tufanından önce inen dinleri ve özellikle Nuh tufanını yazarak kayıt altına almışlar bunda ne var? yeryüzünde kalan bir kaç kavimden biri olmaları sebebiyle de önceki yazıtlar tufanla yeryüzündne silindi ya da toprak altında keşfedilmeyi bekliyor... yani Sümerliler dindar insanlardı ve Adem peygamberden o zaman a kadar gelen tüm dinleri kayıt altına aldılar...
Aslında Allah'ı yok edemedikleri için bari dinleri yok edelim kafasıyla bunu yapıyorlar onuda ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar 😅😅😅019 Yorumla- 1 yıl
Nuh tufani diye bir sey gerceklesmedi ama.
- 1 yıl
@BesiktasBitmiyor Bu cümleyi kurmak değil kaynaklarıyla yazmanız önem arz eder. ben de şimdi şöyle olmadı böyle olmadı diye kaynaksızca binlerce cümle kurabilirim. İddia ettiğiniz kaynak nedir? Ayrıca Sümer Tabletlerinde Nuh tufanı çok ayrıntılı anlatılıyor. Şimdi binlerce yılın Sümer tabletlerini nasıl ret edeceksiniz :) binlerce yıl yazılmış bu ttufan tabletlerinden sanırım hiç haberiniz yok BAKINIZ :https://dusunbil. com/sumer-tabletlerinde-buyuk-tufan/
- 1 yıl
Kanitlama yükü iddiayi ortaya atanda yatar, iddiayi red edende degil. Nuh tufani gerceklesti iddiasini siz ortaya attiniz, kaniti gösterin varsa.
Ama buyur benim kanitlarimi duymak istiyorsan buyur.
- jeolojik anlamda bir tufani gösteren toprak kalintilari yok. Tüm dünyayi veya dünyanin büyük bir kismini kapsayan bir tufan jeolojik izler birakir, bilim adamlari böyle bir sey bulmamistir.
- Bir ciften hayvanlarin tekrar üremesi biyolojik imkansizdir.
- Ölmüs hayvanlarin fossil dagilimi, kita ayirimina isaret ediyor, tufana degil.
Sümer tabletlerinde yazabilir, sonuc olarak tüm Orta Dogu dinleri sümer mitolojisine dayanirlar. - 1 yıl
@BesiktasBitmiyor BENDE KANITLARIMI YAZAIM AMA MAALESEF SEN HİÇ BİR KANIT YAMAMIŞSIN BİRER YORUM ORTAYA ATMIŞSIN... :) Benim gibi kanıtlarını kaynaklarla yazarsan memnun olurum. Çökmekte olan Darwin kaynakları bile kabulümdür...
Tevrat ve Kur'an’da sözü edilen Yaratılış Kitabı Tufan hikayesi.
Türklerdeki Nama.
Zunilerdeki tufan.
Sümerler’in Gılgamış Destanı'nda kutsal kitaplarla paralellik gösteren tufan hikâyesi
Berossus'un aktardığı Sisithrus dönemindeki tufan.
Eski Mısır geleneğinde tufan.
Platon’dan aktaran Strabon’un sözünü ettiği, kiklopların yaşadığı “devre”deki tufan.
Hint geleneğinde son Manu tufanı;Hindu mitolojisinde bir balık Manu’ya‚tufan olacağını, bir gemi yapmasını, bütün yaratıkların öz ve tohumlarını gemiye almasını, onu kurtaracağını söyler. Tufan bütün yaratıkları silip süpürür ve ortada sadece Manu kalır.[9]
Hint geleneğinde İsi ve İswara tufanı.
Sabiî geleneğinde tufan. (Sabiî geleneğine göre, dünya bugüne dek üç büyük felaket dönemi geçirmiştir.)
Kuzey ve Güney Amerika mitolojilerindeki tufan (Maya ve İnka gelenekleri, Hopi, Algonkin ve Tupinamba kızılderilileri gelenekleri)
İrlanda’nın Kelt geleneklerinde ve Kuzey Avrupa efsanelerinde belirtilen tufan.
Grek mitolojisindeki Deukalion tufanı.
Endonezya ve Melanezya geleneklerinde tufan.
Afrika geleneklerinde tufan.
Kuzey Asya ve Orta Asya geleneklerinde tufan.
Çin kültüründeki tufan kanıtları - 1 yıl
Kaynakça
^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2017.
^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2012.
^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2021.
^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2021.
^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2021.
^ MİTOLOJİK YÖNDEN AĞRI DAĞI VE GEMİKAYA 10 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Turgut ÖCAL, Iğdır Üniversitesi Türk Dili Emekli Öğretim Görevlisi (Azerice "Mifoloji baxımdan Ağrı Dağı və Gəmiqaya" başlığı ile Türkçe makale, Erişim Tarihi: 10/01/2022
^ Gemerek'te Batıl İtikatlar, Mehmet Güner Demiray, Sivas Folkloru Dergisi, Sayı: 11, Aralık 1973, Sayfa: 13-14 (Madde: 1)
^ Sümerlilerde Tufan - Tufan'da Türkler, Muazzez İlmiye Çığ, Kaynak Yayınları, 2012, İstanbul, Sayfa: 149
^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2012.
^ Target: Earth, 1953, s. 239, 253
^ The International Standard Bible Encyclopedia (herausgegeben von G. Bromiley), Bd. 2, 1982, S. 319
^ Prof. C. Piazzi Smyth: Life and Work at the Great Pyramid, Edinburgh 1867, Bd. II, S. 390, 391
^ J. Garnier: The Worship of the Dead, London 1904, S. 4
^ P. J. Wiseman, Die Entstehung der Genesis, 1957, s. 38
^ Fritz Rienecker, Lexikon zur Bibel, Brockhaus-Verlag
^ Ancient Near Eastern Texts Relating to the Old Testament
^ Mythology—An Illustrated Encyclopedia - 1 yıl
Dış bağlantılar
Türkler, Sümerler ve kutsal kitaplarda tufan11 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
UNCC Education, World creation/flood myths3 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Dini Kaynaklar ve Bilimsel Bulgular Işığında Nuh Tufanı 11 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Yahya Atik, Yüksek Lisans Tezi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı, 2018, Konya - 1 yıl
Cöken Evrim Teorisi mi? Kardesim, darwine karsi gelmek, dünya düz demektir, modern bilim dünyasinda böyle bir sacmaligin yeri yoktur ama konumuz bu degil.
Hikayeleri anlatan metinlara kaynak vermek bir seye kanit degildir bu ara. Sen en basta bu kanit kavramini anlamamisin.
Tufan hikayesinin farkli kültürlerde görülmesi Tufanin gercekligini degil, en fazlalasi kültürel etkilesimi kanitlar.
Ahh bunlar benzer seyler anlatiyor demek ki gercek diye bir sey yok. Sana dedigim gibi, tufani gösteren herhangi bir bilimsel kanit YOKTUR. - 1 yıl
Hepsini gectim saydigin bir cok olay Tarihte yasanan yerel Sel baskinlarina dayaniyor. Bu olaylarin kendisi arastirildiginda kurmak istedigin bagin ne kadar sacma olduguda apacik ortaya cikiyor.
Ortaya iddia atmadan önce insan en basta kendisi su iddiayi bir arastirir ya. - 1 yıl
@BesiktasBitmiyor Darwin'i karşı geldiğim noktalar var gelmediğim noktalar var. Mesela Darwin olmasaydı İlaç sektörü gelişmez ve bu gün eczanelerde satın aldığımız tedavi edici ilaçların büyük bölümünü bulamazdık. bu yönleriyle Darwinbüyük bir değerdir. Fakat Tavus kuşunun kanatlarında Allah'ı görmesine rağmen "inat" ederek kafir bir şekilde can vermiştir. zaten bu tipler "inatçıdır" . biraz sende de var bu sana kaynak beğendiremiyorum :) Allah'ın Tevrat'ını Kur'an'ı'nı kabul etmeyen birine Allah'ı getirsem yine indiramam. Hem ayrıca ısrarla kaynak yazmadan konuşmaya devam ediyorsun.
Ahh siz yokmusunuz sıkışınca "gerçek diye bir şey yok" deyip gerçek olanı da ispattan hep kaçarsınız zaten... Evrim Ağacı okuyup ouyup gelip yazarsınız sadece kanıt diye oradaki bir kaç aklı karışmışın bilgilerini 😅 - 1 yıl
Anlamiyorsun sanirim. Kaynagini begenmiyorum diye bir sey yok. Verdigin kaynaklar ama Nuh Tufanin gercekligini kanitlamiyor. Bana farkli kültürlerden tufan ve sel baskini öykülerini ve olaylarina kaynak attin.
Bu öykülerin bir cogu yerel sel baskinlarina dayanir, ki depremler gibi büyük sellerde toplumlarda görülmüs dogal felaketlerdir ve toplumlar bu felaketleri öyküler ile aktarmistir.
Digerleride olsa olsa en fazla Sümmer kültürü ile etkilesimi gösterir. Ülkemizdeki ilk Sümerloglardan biri olan Emin Bilgic'de bu Tufan olayini zaten anlatiyor ve bilimsel bir kaynagi olmadigini acik acik söylüyor.
Darwin Allahi falanda görmedi, Müslümanlarin sacma sapan iddialarindan ibaret. Isin aci tarafi bu sacma iddialarda amerikada gerici hristiyanlarin 20 sene önce ortaya attigi sacma iddialarin aynisi.
Ordan kopya cekip Türkiye'de islam kimligi altinda yine pazarliyorlar... - 1 yıl
@BesiktasBitmiyor Tufan olduğunda dünya da zaten o gemi dışında hayatta kalan insan kalmadı... ayrıca Amerikalı Hiristiyanların ortaya attığı saçma bir iddia demişsin demek ki sen Darwin'i hiç okumamışsın. Darwin'in 1871'de yayımladığı "The Descent of Man, and Selection in Relation to seks" (İnsanın Türeyişi ve Cinsiyete Bağlı Seçilim) bu kitaptan hiç haberi yok sanırım.. Bende seni bir şey biliyorsun diye konuşuyorum. Darwinin kendi yazdığı bu durumu da yine geldin Ehli Kitaba yıktın 😊
Alsana kanıtlanır materyal ve gözlemler
Mezopotamya’da Arkeolojik Buluntular: 1929’da arkeolog Leonard Woolley, Irak’taki Ur kenti yakınlarında yaptığı kazılarda kalın bir kil tabakası buldu. Bu tabaka, MÖ 4000 civarında bir su baskını veya büyük bir sel felaketi sonucu oluşmuş olabileceğini düşündürdü. Ancak bu tabakanın kapsamı sınırlıydı, tüm Mezopotamya’yı değil, daha çok bölgesel bir sel felaketini gösteriyordu.
Antarktika ve Grönland Buz Çekirdekleri: Buz çekirdekleri üzerinde yapılan incelemeler, iklimin dramatik şekilde değiştiği bazı dönemlerin olduğunu ve bu dönemlerde ani su taşkınlarına yol açan buz erimelerinin gerçekleşmiş olabileceğini gösteriyor. Özellikle buzul çağının sona ermesiyle birlikte deniz seviyesinin yükselmesi, kıyı bölgelerde ani su baskınlarına neden olmuş olabilir.
- 1 yıl
Göbekli Tepe’nin İnşa Tarihi ve Buzul Çağı Sonrası İklim Değişiklikleri: Göbekli Tepe’nin MÖ 9600 civarında, yani buzul çağının sona ermesiyle birlikte inşa edildiği düşünülmektedir. Buzul çağının sona ermesiyle birlikte ani iklim değişiklikleri ve su seviyesinin yükselmesi, bölgede büyük çevresel değişimlere neden olmuş olabilir. Bu değişimler, bölgesel su taşkınlarına yol açarak halkın yaşamında derin izler bırakmış olabilir. Göbekli Tepe'nin dini ve törensel amaçlarla kullanılması, insanların bu çevresel felaketleri anlamlandırma çabalarıyla ilişkilendirilebilir.
şimdi yazdığım bu kanıtları çürütecek kaynak istiyorum sohbete devam etmek istiyorsan. bana bunların tufanla olmadığının aksini kaynak olarak benim gibi yazmalısın. aksi takdirde bu konuyu konuşarak farklı bakış açılarımızı besleyen delillerini sunmadığın takdirde bir yere varamayacağımız için sohbeti sonlandıracağım - 1 yıl
Kardes, sen benimle kafa bulmaya mi calisiyorsun? Yazdiklarin kendi dediklerini cürütüyor suraya ne yazdigini bir oku amg.
Tasak gecmeye birisini ariyorsan yürü git baska kapiya... - 1 yıl
@BesiktasBitmiyor saygısızlık yapacağına cevap ver yazdıklarıma.. ve kanıtlarını yaz
- 1 yıl
Kutuplar erise bile tüm dünyayi sel basacak kadar su yok gezegende. Dünya Tarihi boyunca iklimler dramatik sekilde degismesi dogrudur bu ama herhangi bir tufana isaret degildir. Dünya Tarihi boyunca radikal iklim degisiklikleri olmustur.
Kendi dediklerinde bulunen veriler bölgesel sel felaketlerine isaret ettigini söylüyorsun, buda zaten benim bastan beri söyledigim bu tufan hikayelerin toplumlarin yasadigi felaketlerin öykü haline gelmesini gösterir.
Darwine gelirsek, Darwin kitabinda ne tufana nede yaratilisa yer veriyor. Ne demek istiyorsun? Eger Evrim Teorisine bakarsak bulunan fossiler en basta zaten Tufan hikayesini yalanlar cünkü Fossiler kitalarin ayrimina daha dogrusu dagilimina isaret ediyor Nuh Tufanina degil.
- 1 yıl
@BesiktasBitmiyor Kutuplarda dediğin gibi sel basacak su yok ama kutupların eridiğindeki yüksekliği dünyayı iki kez sular altında bırakacak yüksekliğe ulaşabiliyor. bunu araştırmalısın. ve ayrıca okyanusların büyüklüklerini tufan öncesi ve sonrası bilerek yazmak gerekir.
evet verdiğim veriler sel felaketi fakat sonuçta onlar bir araştırma verisidir. kesinlik ifade etmez sel mi tufan mı noktasında. o yüzden aksinide söylemek bilim açısından hatalı olur...
Darwin konusunda ise bulunan fosiller Adem'in öncesine dayanan fosiller. Melekler "sen yine kan dökecek birini mi yaratıyorsun" şeklinde Adem'in yaratılması esnasında cümle kurmuştur. Bu aslında dünyanın 6 evresinde olduğunun bir delilidir. Yani Adem öncesinde bir çok dönem yaşanmıştır. Ondan önce yaşayan varlıklar elbette vardır. Fakat o varlıkların fosilleri bugün "şu şundan türedi" gibi bir söylemle delil olamaz.. Adem ondan önce yaratılmış bir varlığın değil aksine ayrı bir varlık olarak yaratılmış ve bugünde hayat süren bir normdur. Darwin ile işte tam bu noktada ayrılıyoruz... - 1 yıl
Arastirdim, dünyadaki tüm buzlar erise buna kutuplarda dahis su orani en fazla 70 metre yükselir. Bu bir cok ülkeyi perisan eder ama bir cok ülkeyide etkilemez bile.
Yani dünyadaki tüm suyu toplasak bir Nuh Tufanini olusturacak kadar su getiremiyorsun. Nuh Tufani eski sümer masallarindan ibarettir. Yüzyillarca insanlarda halktan halkta dolasip yerini ibrahi dinlerde bulan bir masaldan ibaret.
Adem diye birisinin varligi gibi kanitli olmayip, insanlarin ademden gelmesi bir masaldan ibarettir. Bana burada herhangi bilimsel dayanagi bile olmayan din masallarini argüman olarak sunmanda anlam yok. - 1 yıl
@BesiktasBitmiyor dinime masal demiş olman senin iyi niyetli biri olmadığını gösteriyor. yani karşındaki insanın inandığı ile senin iinandığın aynı değilse hemen onun fikrini küçümseyip dalgaya alıcı benzetmeler yapıyorsun.. önce fikirlere ve inançlara saygılı olmayı öğrende gel.. vakit ziyan edilecek bir ateist bile değilsin...
- 1 yıl
Bir adam vardi, her hayvandan iki cift aldi, dünyayi sel basarken gemisi ve hayvanlar ile gezdi.
Bu sana masal gibi gelmiyor mu?
Kusura bakma ama, dinin yüzüklerin efendisi filimi ile fark tasimiyorsa elbett buna masal denir.
En İyi Cevaplar
Bunu daha önce de yazmıştın. Ama yanlış. Sümercenin 19. yyda çözülmesi, daha önce bilinmediği, diğer kültürleri etkilemediğini göstermez. Bu kadar cahilce bi yorum yapman konuya hakim olmadığını gösterir.
Sünerce, o bölgeye soneadan hakim olan Akkad'lar tarafından biliniyordu. Hatta Akkadça semitik dillerden olmasına rağmen, Sümerce kutsal metinlerde kullanılmaya devam etmiştir.
Diğer semitik dilleri konuşan Fenikeliler, Eski Mısırlılar, Babilliler ve eski Araplar da bu kültürden ve mitolojisinden etkilenmiştir.
Yni Diamomd'un söyledikleri yanlış değil.
07 Yorumla
Soran1 yılBana ihtimallerle gelme kanıtlarla gel ateist
- 1 yıl
Orada dur. Sen kanıtlarla ilgilenen biri olsan müslüman olmazdın zaten. Kanıtlar sonucunda mı inandın da benden kanıt istiyorsun bunun için?
Ama küçük bir başlangıç olsun. Allah kelimesi El-ilah tır. İlah da, ibranice elohim''den gelir. Hatta bunun dişil versiyony da el-lât tır. Allat da diyebilirsin, Kâbe'de tapılan üç tanrıçadan biridir. Bunların hepsi iç içe olan ortadoğu kültürlerinden geçişlidir.
Soran1 yılBig bang patlamasını keşfeden kişi bile papazdı ateist sen bence dur yerinde yalanları iyi uydurup sallıyorsun ha
Soran1 yılGeorges lamaitre kim sallıyor git araştır
- 1 yıl
Abicim, elin papazı bilimsel bir argüman öne sürüyor diye sen niye gururlanıyon? Adam İncilden bakıp ya da vahiyle kurmuyor teoriyi. Zibilton sene matematik fizik okuyor.
Kaldı ki, ilk ortaya atan da Lamaitre değild, Friedman'dır. Arlarında 11 sene var. Bu arada Lamatre de boş adam değil tabii ki.
Ama senin saçmalamalarınla hiç bir ilgisi yok bunun
Soran1 yılTanrıya inanması yeterli ateist olmayan her bilim adamına saygım var ateist ama şunu da unutma dünyanın en etkili 100 insanı listesinde ilk 10 da ateist biri yer almıyor
1 yılburada konuya hakim olmayan sensin. Sümer yazitlarinin 19. yüzyilda bulunmasi, sümer kültürünün zamanla toplumda ilerlemedigi anlamina gelmez.
Kültür sadece yazili kalintilar ile ilerlemiyor, en büyük ilerletici etken burada yasayan insanlar.
Birisini elestirmeden önce ilk basta konuya hakim ol.
00 Yorumla
1 yılBence mantıklı açıklamaları var. Yani adam okumuş araştırmış. Diğerleri gibi öyle kulaktan dolma falan şeylerle gelmiyor en azından. Müslümanım ama adamı açıklamalarından ötürü tebrik ediyorum ve takipte ediyorum.
04 Yorumla
Soran1 yılGüzel üslup ile saçma bile konuşsan yiyen olur merek etme
- 1 yıl
Tamam kardeşim sana iyi eğlenceler
Soran1 yılAynen kesin Müslümansındır aile zoruyla oldun belli ki ama kurtarmaz ne yazık ki kendin Müslüman olacaksın senin ki ateizmden farksız
- 1 yıl
Haklısın
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Kanka, gerçekten bu tür konulara girmek bazen kafa karıştırıcı olabiliyor.😅 Ancak, önemli olan herkesin görüşüne saygı göstermek ve farklı perspektifleri anlamaya çalışmak. Diamond Tema gibi içerik üreticileri genellikle kendi görüşlerini ve bilgilerini paylaşırken, karşıt görüşler de her zaman olacaktır. Sümer yazıtlarının tarihçesi ve İslam'ın kökenleri gibi konular derinlemesine araştırma gerektirir. Doğru bilgiye ulaşmak için güvenilir kaynaklara başvurman en iyisi. Ayrıca, böyle konularda bir tartışmaya gireceksen bilgilerini sağlamlaştırman işine yarayabilir. Eğlenmek için ya da tartışmalara samimi bir şekilde katılmak için toplumda bu tür konuşmalardan uzak kalmak da bir tercih olabilir. Beratung ist immer gut!
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
- Gamer konusunda 11,3b cevap paylaştı.
u 1 yıltakip etmiyorum hiç
00 Yorumla
1 yılDoğru konuşuyor
03 Yorumla
Soran1 yılNeresi doğru hadi söyle sumerlerden nasıl kopya alıyorsun dilini bilmediğin sümerlerden 19. yuzyilda daha yeni bulunan şeylerden nasıl kopya alıyorsun anca sen gibi dinsiz bir bilgisi olmayanlar sever onu zaten
- 1 yıl
Sus dinini…
Soran1 yılDevamını getirsene
Gizli Üye(25-29)1 yılHaklısın
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?