Dünya yansa oyundaysa yinede çıkamıyorlar. Neden böylesiniz bir tür bağımlılık mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
20 yıldır oyun (online ve masa ) oynuyan birisi olarak cevap verebilirim. Bir kere eğlenmek herkesin hakkı.
4,5 çeşit oyun oynayan insan var.
1. si bunu meslek haline getiren ve bundan para kazanan insanlar var.
2. si bunlara özenip yükselmeye çalışan (çoğunda başarısız olan ) insanlar.
3. sü tamamiylen eğlenmek amaclı oynuyan insanlar var.
4. sü arkadaşlık , bilgi bu tür şeyler için oynuyan insanlar var.
Sanal ortamda kendini tamamiylen farklı bir insan olarak yeniden yaratabiliyorsun ve bu çekici geliyor. Oyun içi arkadaşlıklar en az gerçeği kadar etkili olabiliyor ve düşmanlarda öyledir. Bu tamamiylen sizin içselleştirmenize bağlı. Eğer bir insanda bağımlilik ve kendine zarar verme düzeyine ulaşmışsa tedavi olmalıdır. Sevdiklerinle geçireceği zamanın daha kıymetli olduğunu bir şekilde hatırlatılmalı00 Yorumla
En İyi Cevaplar
*Rekabet ve Başarı İhtiyacı: Erkekler genellikle rekabetçi oyunlara ilgi duyarlar çünkü bu, kendilerini test etmeleri, başkalarına karşı yeteneklerini göstermeleri ve başarı hissini tatmaları için bir fırsat sağlar. Bu, evrimsel bir temele dayanabilir; çünkü geçmişte fiziksel rekabet, kaynaklara ve statüye erişim için önemliydi.
*Stres Atma ve Kaçış: Oyunlar, günlük hayatın stresinden kaçmanın ve rahatlamanın bir yolu olabilir. Erkekler, iş ya da kişisel hayatlarındaki baskıları azaltmak için oyunlara yönelebilirler.
*bağğ Kurma ve Sosyalleşme: Oyunlar, erkekler için arkadaşlarıyla vakit geçirme ve bağ kurma fırsatı sunar. Özellikle çok oyunculu oyunlar, ekip çalışması, iş birliği ve strateji geliştirme yoluyla sosyal bağları güçlendirebilir.
*Zorlukları Aşma ve Problem Çözme: Oyunlar genellikle zorluklar ve problemler sunar, bu da erkeklerin problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanır. Bu zihinsel egzersiz, hem eğlenceli hem de tatmin edici olabilir.
*Kontrol Hissi: Oyun dünyasında, oyuncu birçok durumu kontrol etme yetisine sahiptir. Bu, gerçek dünyada her zaman mümkün olmayan bir kontrol hissi sağlar. Erkekler, özellikle bu kontrolü sağlayarak kendilerini güçlü ve etkili hissedebilirler.
*Biyolojik ve Kimyasal Etkiler: Oyun oynarken, beyin ödül mekanizmasını harekete geçiren dopamin salgılar. Bu da oyunların bağımlılık yapabilmesinin nedenlerinden biridir. Erkekler, özellikle başarı odaklı oyunlar oynarken, bu kimyasal süreçten daha fazla etkilenebilir.
* Kişisel Tatmin ve Hobi: Pek çok erkek için oyunlar sadece bir eğlence ya da hobi değil, aynı zamanda kendilerini ifade ettikleri bir alan olabilir. Oyunlarda beceri kazanmak, sevdikleri bir karakteri geliştirmek ya da bir hikâyeye kendilerini kaptırmak onlara büyük bir tatmin duygusu verebilir.110 Yorumla- 1 yıl
Bu bildiğin makale olmuş 👏🏻😅 telefon da PSP benzeri emülatör de WWE ve Prince of Pers haricî pek bir şey bakmaz oldum iki üç PS2 PS3 emülatörü haricî haftada 1-2 zaman geçirmelik iyi oluyor bunun haricî pek pc bakmaz olduk 🙂
- 1 yıl
Herkes anlamaz 😁 telefon emülatör keyfi bilmeyen bilemezzzzz 🤫
- 1 yıl
Bu arada buradan herkese tavsiyemdir PSP emülatör telefona indirip pes WWE filan atın içine 😁 ya da PS2 ve. PS3 oyunlarını emülatörle hazır hale getirin hastahanede hayat kurtarıcı oluyor bana canım sıkılmıyor 🙂
- 1 yıl
Olduğum yerden tam detaya giremiyorum telefon için PSP var emülatör ppsspp Google aratın ayrıca android PS2 ve PS3 emülatör aratın telefon biraz iyise ve depolama varsa PSP PS2 PS3 telefondan oynanıyor dokunmatik kontrolleri sayesin de ve internet gerekmiyor
- 1 yıl
Yanlış kişi yanlış soru 🙂 hiç bir fikrim yok ayrıca oyun hangi oyun? Bacağım yüzünden KS pek bakamıyorum ki Google araştırim okumak öğrenmek gerek
1 yılHer insanın kendine göre değerli şeyleri vardır. Bence bu konu erkekler olarak olmamalı. Hepimizin değerli saydığı şeyler var. Ve birbirimize saygı göstermemiz lazım. Özellikle bu konuda. Nasıl kadınların makyaj malzemeleri ya da çanta vs şeylere bağlılığı gibi erkekler de aynı.
00 Yorumla
Çok oyunculu oyunlarda öyle olur diğer oyunlarda çıkılır. Şey gibi maç yaparken maçın ortasında maçı bırakıp eve gidiyorsun duygu olarak bu duygu gibi. Ayrıca bu tarz oyunlarda çıkarsan muhtemelen bir ceza sisteminden payını alırsin çünkü çıktığında diğer oyuncuların oyununu bozmuş takımı eksik bırakmış oluyorsun.
04 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
57Cevap
Kızlar nasıl makyaj gibi bağımlı ise, kimileri araba sevdası, kimileri para sevdası kimileri ise farklı şeyleri seviyor ise kimsi erkekler de oyun sevdası olabiliyor.
Ben oyunu seviyorum oyun bana bi'nevi terapi gibi geliyor ve rahatlatıyor beni.
Bağımlı olanlar 12 saaten fazla oynanması, ben ise 3-5 saatlik oynayış yapıyorum.30 YorumlaGamer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Her erkek aynı değildir, oyun oynayanların bağımlısı var bir de eğlencesine girip zaman geçirip çıkanları var
Ben onlardanım eğlencesine girip çıkan bağımlı değilim, bağımlısı olan oyuncular 24 saat o oyunun başından kalkmaz oyunu önemseyip durur ne için oyun parası kazanmak için o oyun parasının ona katkısı nedir hiçbir şey 🤷♂️11 Yorumla
1 yılErkeklerin hayatı genel olarak stresli geçiyor çünkü erkeklerin üzerinde çok fazla sorumluluk var, biraz olsun gerçek dünyadan uzaklaşıp kafa dağıtmak ve kimseye ihtiyaç duymadan kendi başımıza eğlenebilmek istiyoruz, oyun da bize bunu sunan en iyi araç. Ayrıca oyunlar strateji kurmaya ve düşünmeye ittiği için zekayı da geliştiriyor, oyunların bağımlılık seviyesine gelmediği sürece yararlı olduğu kanıtlanmış bir şey. Ayrıca oyunların içinde hareket ve ritim var, çoğu erkek hareketsizlik veya ritimsizliğe pek gelemiyor, dolayısı ile de boşta kaldığında zamanını bununla dolduruyor. Erkekler genelde boş durmaya gelemiyor. En azından ben öyleyim, bu konuda yani adıma konuşayim yani diğer erkekleri bilemem ama bence nedenlerinden biri de bu.
14 Yorumla- 1 yıl
Hele spora alıştıysa hastahanede zulüm oluyor insana 😅 neyse ki telefon da PSP PS2 PS3 emülatör var 🥰
- 1 yıl
Not
Mesela erkeklerin bir yerde uzun bir süre hareketsiz bir biçimde bekledikten bir süre sonra kollarını ve bacaklarını sallamaları gibi durumları da buna örnek gösterebiliriz. Erkekler ritimsizliğe gelemeyiyor, özellikle de benim gibi bir okb'li bir kişiyse. - 1 yıl
@GeremsizBilgi80 Doğru evet.
- 1 yıl
1 yılKendini inşallah edip gerçekliğini ve ruhunu saklayabildiği tek yer çünkü. Ana konu yetenek ve çaba. Adı, sanı kişiliği veya çevresi değil. Kimsenin soru sormadığı, sorgulamadığı iletişim kurmakta bile acele etmediği bir platform. Herkesin kendi dertlerini arka plana alıp kafa dağıttığı bir meşgale
00 Yorumla
1 yılSeninle aynı fikirdeyim. Ama erkekler dediginde genel oluyor. Belli bir yaş grubu dersen cuk diye oturur.
İşinde gücünde kişiler fasla oyun oynamaya zaman da bulamaz. Bir de kız arkadaşını boslayacak seviyede oynuyorsa. Yandı gülüm keten helva. Benim sevgilim ya da esim böyle oyun manyağı olacak, en sonunda bye bye yapar gonderirim. @halemsuu00 YorumlaRekabet ediyorsun, arkadaşlar ediniyor vakit geçiriyorsun. Sorunlarından para kazanma karı dırdırı gibi strss veren seylerden uzaklaşıp nefes alıyorsun. Enerjini topluyorsun ki mücadele edebilesin hayatta. Bir de arkadaşına koymak güzel oluyor
00 Yorumla
1 yılValla çok önceden evet oyun önemliydi ama artık yaş 34 olunca ister istemez oyun yaşının geçtiğini fark ediyorsun kardeslerim PlayStation oynarken ben sadece izler oldum bazıları için dönemsel bazıları için hayat meselesi oluyor bunlarda genelde ya para vermiştir oyuna ya da para kazaniyordur
10 YorumlaMakyaj sizin için neden bu kadar önemliyse, oyun da bizim için o kadar önemli.
Gerçeklerden kaçmak için.. 😏
10 Yorumla
1 yılÇünkü işimizi iyi yapmaya çalışıyoruz rekabet ortamı
10 Yorumla
1 yılÇünkü bu ülkede eğlence adına en ucuz ve sürdürülebilir şey bu daha fazlasına ulaşamıyorlar
10 YorumlaO gerçek dünyadan bir nebze de olsa ayrıldığımız için
10 Yorumla
1 yılEgo tatmini, başarılı olma hissini deneyimlemek. Bir de ismi lazım değil malum oyundan kız düşürmek.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSaçma sapan bir şey önemli olmamalı…
oyun konusunda ben de çocukken çok oyun oynadım ama bu dönem kişiyi doğru bulmuyorum açıkçası: artık sorumluluk alma olayı kalkıp tamamen çocuk kalma olayı yanlış
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim
1 yılbi ara bende kendimi çok kaptırmıştım 5 yıl bağımlı gibi aynı oyunu oynadım. şu an oynamıyorum ama o oyundan tanışıpta görüştüğüm arkadaşlarım var şimdi.
00 YorumlaHe yaa hiç sorma ünideyken en yakın arkadaşım internet kafenin neti gidip geldi diye bana kızmıştı ben de kasiyerdim internet kafeye bakıyordum
02 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBir oyun bağımlısı olarak söylüyorum oyunlar artık bizim yoldaşımız gibi oyun oynarken arkadaş edindik oyun oynarken çok güzel vakitler geçiriyoruz ve eğleniyoruz özelikle online oyunlar ayrı bir zevkli.
00 Yorumla
1 yılBağımlılıktan oluşuyor oyun aslinda boş iş biraz sosyallesseler çok iyi konuma gelirler de onlar da oyun bağımlılığına yöneliyorlar açıkçası
00 YorumlaEvet bir tür bağımlılık, ben de bir zamanlar oynuyordum. Şu sıralar oynamıyorum pek. Şu an evde oyun oynamak yerine denize gidiyorum örneğin 😂
00 Yorumla
1 yılNasıl ki kadınlar güzelliğine düşkünse erkekler de eğlencesine düşkün. Erkek eğlenmek için para harcar, kadın güzel görünmek için.
00 Yorumla
1 yılBi tür kandırmaca diyelim oyunlar İnternetler diziler vs hepsi
Gavurun bize oyunudur bizleri uyutma oyunudur01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKeyif alıyoruz eğlenceli ve sarıyor yahu, sırf oyun için kredi çekip laptop aldım, akşam işten gelince bir nebze kafa dağıtmak için veya boş vakti değerlendirmek için
016 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSen
Cevap sahibi1 yılOynayanlar için ne düşünüyorsun
Cevap sahibi1 yılBağımlı dediğin birisinin oyun hayatı nasıl sana göre mesela merak ettim
Cevap sahibi1 yılÇıkarsam söylermisin
Cevap sahibi1 yıltamam şimdi söyleyebilirsin sana göre bağımlılık seviyesi nedir oyuna
Cevap sahibi1 yılHaa zaten o dediğin hastalıktır ya evet haklısın, kendimi söylersem ben işten geldiğimde bir kaç saat ayırıp kapatıyorum ama oynamayı seviyorum yani, fakat önceliğim değil
- 1 yıl
Ya oynayabilirsin eğlenceli vakit geçirmek için birebir ama mesela diyelim bi arkadaşınla sorun yaşarken onunla konuşup halletmek yerine oyun oynuyorsan ya bağımlısın ya da önceliğin o ve arkadaşın vs umrunda değil. Bilmiyorum bence bu kadarı fazla. Oyunun içine girmeden bilemem ama dışarıdan saçma geliyor bana önceliğini oyun yapanlar
Cevap sahibi1 yılYaa yok o kadar da değil 😀 evet oyun oynamak için pahalı bi laptop aldım ama çalıştım kazandım aldım oynuyorum mesela, fakatt bağımlılık seviyesinde değilim çok şükür
Cevap sahibi1 yıl👍🏻👍🏻
Takım arkadaşlarımın hakkına giremem ve puan kaybederim.
03 YorumlaHiç sevmiyorum oyun. Fazla oyun oynayan erkek kadında sevmem. Boş insan çoğu
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOyun oynamak istiyorum oyunlar beni mutlu ediyor
10 Yorumla
1 yılYooo!
Ben yıllardır oynarım. Bağımlılık filan yapmadı. 🤔🤷♂️🤦♂️😅00 Yorumla- Gamer konusunda 589 cevap paylaştı.
1 yılAğır oyun bağımlılığı da hastalık. Insan bir sanal dünyadan çıkıp hava almalı. Her şeyin çoğu zarar.
00 Yorumla Zevkli ben oynarken 1 çay koy kaybedersem taşkınlık çıkartırım
00 YorumlaGamer konusunda 464 cevap paylaştı. Ay biz erkekler böyleyiz napalim kopamıyoruz bir türlü 😌💅
00 Yorumla
1 yılGerçeklerden istediğini alamayan insanlar oyunlarda teselli buluyor.
00 YorumlaEvlenip çocuk doğurmak neden kadın için önemli ise ondan dolayı.
03 Yorumla
1 yılGerçekten sinir bozucu. Evli farklı adamlar bile bunun bagimlisi olmus.
00 Yorumla
1 yılTakımlı, eşli, online oyunlarda maç bitene kadar oyun başında olmak gerekiyor yoksa ceza yiyorsun, maçtaki süre çöpe gitmiş oluyor ve ayrıca takımı yüz üstü bırakmış oluyorsun
06 Yorumla- 1 yıl
Evet, eğer League of legends oynuyorsa ortalama bir maç 30-40 dakika sürüyor ve bunun bir sınırı yok biri kazanana kadar devam ediyor benim oynadığım en uzun maç 80 dk sürmüştü örneğin
- 1 yıl
Ayrıca lolde takımdaki tek bir kişi afk kalırsa %70 ihtimalle takım kaybeder. Beddua almak istemiyorsan oynaman lazım o yüzden önemli :)
- 1 yıl
Ligin yükseliyor. Popüler oyunlardaki dereceli oyunlarda ligin yükselmesi insanları tatmin etmeye yetiyor
Gizli Üye(18-24)1 yılSadece erkekler için değil benim için de öyle. Sevgilimle birlikte oyun oynuyoruz. O tek oynadığında masa altından destek vermişligim bile var 😂
03 Yorumla- 1 yıl
Bize ne zaman denk gelir böylesi 😋😋
Cevap sahibi1 yıl😂😂
- 1 yıl
Dm atma sansin var mi bir sey sormak istiyorum 😄
1 yılBen de çok seviyorum oyun oynamayı 😅
11 Yorumla- 1 yıl
Sonunda dürüst yorum yapan bir kadın 😅
Çıkınca ceza veriyor oyun😴
40 Yorumla
1 yılOrada hırs yapıp başarıyı yakaladıkları için bağımlılık yapıyor. Kendilerini güçlü hissediyolar vesaire. Şu eforu gerçek hayatta da gösterseler keşke
019 Yorumla- 1 yıl
Hem haftada 2 defa 2 saat kadar oynuyor hem Real işime bakıyor hemde günlük sporumu yapıyorum 😅 yani yapıyordum diyelim düşme kaynaklı hastahane mahkumum şu an 😁
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 Geçmiş olsun çok. Haftada 2 kere 2 saat oyun oynamak oyun oynamak değildir. Günlük 2 saat yaz bana sen fkdslfdnsls. Süpersin devam
- 1 yıl
Benım kastım oyunda yaşayan erkeklerdi*
- 1 yıl
Teşekkürler emülatör kullanıyorum hocam 🙂 telefon da boş oldukça işte gerçi şu an PS2 PS3 ve PSP çok takılıyorum yatış malum 😅 bıkkınlık geldi yatmaktan
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 Emülatör ne bilmiyom ben. ps güzel ya bana oynamak nasip olmadı fakürlükten ve arkadas ortamımda yok malisif. ben pc de takılıyom bi tek.
- 1 yıl
Haydiiiii 🙂 ppsspp yaz ve indir olay store PSP WWE 2011 indir 😁 onun haricin de ise god of warlar mı dersin özel şövalye yapımları mı unuttun adını şimdi neler neler var gözüne çarpan PSP oyununu PSP ISO yaz indir ve indirilenler içinde PSP adını verip ppsspp de konum sec PS2 ve PS3 için yol biraz daha farklı PC de olduğu gibi ona bir dosya indirmek gerek Google bakman daha iyi olur ama PSP çok basit ppsspp indir oyun ISO indir ve dediğim gibi yapıp konum göster ve oynamaya hazır 🙂
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 teşekkür ediyorum yazın denenir aslında god of war hep bi uktedir zaten küçükken zengin bebeleri oynardı hep bizde izlerdik dslakndbkjsabldsjabd. Şimdi çokta vaktim yokki ya ilerde kocam öğretsin artık şimdilik ben riotgames ile devam ya napalım.
- 1 yıl
Hocam kocam derken 😅 neyse şahsi hayat 👏🏻 PS2 emualtor indirip YouTube bakarak aşırı kolay yaparsınız god of War 1 PS2 ISO da inince oldu bu iş PS2 ISO god of war1 yazınca rom diye siteler var rom diye geçiyor emülatör isoları iyi eğlenceler
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 şahsi hayat dksajhdksaj ben kızım ya hesabı erkek açtım. ps için teşekkürler cidden haberım yoktu iyi oldu. sanada acil şifalar dilerim :D
- 1 yıl
Teşekkürler aslında mantıklı ben erkek olarak özel kapatıyorsam sapkın kadınlardan kızlara sabır diliyorum 😁 mutlaka dene dostum
- 1 yıl
Ayrıca gayde olabilirdin sıkıntı yok kötü birisi olmadikca kişilik olarak iyi akşamlar dilerim o şekilde sandığım için şahsi hayat dedim hocam 🙂
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 Aynen kız hesabı açmıştım. Valla herkes nasıl dert dinliyor bir bilsen bu kadar ilgi alaka dedim ne kadar güzel bir site. Ne yazsam cevaplanıyor filan. Abaza çok aman aman :D erkeği de kadını da dediğin gibi. Ben cok takılmıyom ama ya anonim zaten böyle devam. SAygılar sevgiler :D
- 1 yıl
Evet evet anladım öyle düşündüğünü sıkıntı yok olabilir tabii :D iyi akşamlar dilerim :DD
- 1 yıl
Çok merak ettim yazmasam olmaz denk gelen oldumu size gerçek yaşınızı soran erkek olarak sanıp nerelisin napiyorsun vs gibi 😁
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 yok daha dün açtım hesabı belki olur :D ama kız hesabı açtığımda herıf benı yanı bulusalım da bulusalım illa bulusalım kafayı yedirtmişti :D o yüzden en iyisi erkek hesabı açiyim dedim fdskmlfdskndsf
- 1 yıl
Whatsaap isteyen 17-20 arasına hazır ol şimdiden geçmiş olsun dostum 😅 iyi akşamlar
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 bana herif kendını 24 diye tanıtıyor ama ben anladım büyük oldugunu 32 çıktı serfsiz :D işim olmaz burdan kımseyle ya bos isler. iyi akşamlar sanada :D
- 1 yıl
Var öyleleri hocam iki cinsdede özelleri kapatıp eleye eleye takip şart yoksa baş edilmiyor size tekrardan iyi akşamlar
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 aynnenn öyle <3
1 yılBağımlılık yaptığı için engel olamıyorlar
20 Yorumla
1 yılErkekler dünya yükünü sırtlıyorlar, bi ton dert taşıyorlar. Arada sıkıntıları unutup oyun oynamaları da hakları.
00 YorumlaEğleniyoruz çünkü. Stres, heyecan, üzüntü, sinir, mutluluk bütün duyguları hep birlikte bize yaşatan nadir şeylerden
00 Yorumla
1 yılHala çocuk oldukları için
10 Yorumla
1 yılKafayı dinlediğimiz tek yee olduğu için belkide 😂
10 Yorumla
1 yılhadi ordan değil ama çok oynuyorum
03 Yorumla- 1 yıl
Kalakaldı garip bi şekilde sansürlemiş bagımlı degilim dedim orada
- Gamer konusunda 303 cevap paylaştı.
1 yılAlakası yok kadınlardada var öyleleri.
03 Yorumla- 1 yıl
Sende yok ama olan binlerce milyonlarca kadın var. Mesela sosyal platformlarda görebilirsin. Erkeklerde var diyorsun ama misal bir erkek olarak bende yok. En azından senin bahsettiğin türde yok.
1 yılKızlar için ne önemli
00 Yorumla
1 yılO seviyede olunca evet, bağımlılık oluyor.
00 YorumlaGerçekler yorunca hayal dünyana çekilirsin.
00 YorumlaHayatın sıkıntılarını unutuyorsun
00 Yorumla
1 yılBwnim derdim para mercedes cla
00 Yorumla
1 yılBağımlılık.
30 YorumlaHic oynamam
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKarı dırdırı çekmekten iyidir
07 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYok ben oynamam pek ama doğrusunu söyledim
Cevap sahibi1 yılSana bisey sorabilir miyim
Cevap sahibi1 yılAçık bir kızın kapanmasını nasıl sağlayabilirim