35 bin tl bütce var
ilk olarak 6800 xt li sistem buldum 7800 xt ye denk nerdeyse fakat çoğu kişi 7700 xt al diyor anlamıyorum sizede sorayım dedim işlemci olarak r5 5600 düşündüm sizin öneriniz varmıdır
35 bin tl bütce var
ilk olarak 6800 xt li sistem buldum 7800 xt ye denk nerdeyse fakat çoğu kişi 7700 xt al diyor anlamıyorum sizede sorayım dedim işlemci olarak r5 5600 düşündüm sizin öneriniz varmıdır
Ekran Kartları çok pahalı. Asıl yatırımı ona yapman gerekir.
Amd alınmaz diyenlere kulak asma.. Adamlar işini çok iyi yapıyor. Aralarında fark var mı desen aynı performans üründe 100 dolar fark eder. İsme para vermeye gerek yok.
Sana gün içinde bir liste yapayım. Bu işlerden çok anlamam ama bizimkisi biraz merak.
Ben oğluma da Amd işlemcili Kasa topladım. Ayrıca Amd Laptopum da var. Kim amad işe yaramaz diyorsa gitsin işin uzanınca sorsun. Bilgisayar mühendisleri daha iyi bilir bu işi.
Benim gibi 20 gb eşdeğer Ekran kartı alırsan elbette ısınır. Ama 80 dereceye kadar çıkması çok normal. Afan ayarı yaparsan 60 - 65 derecelerde kalır.
Dolar çok yüksek. Ama yeni Ekran kartları çıktıkça diğerlerinin fiyatı çok düşüyor.

Anakart önerim; Fiyatı şu an için çok uygun. Bellek saati direkt 3200 mhz görüyor. Yani O. C. hız aşırtmasına gerek yok. VRM 13 Faz bu da çok iyi. Anakartın çok ısınmaz. Güç kaynağını yormaz.
3.900 - 4.000 TL civarı;
www.epey.com/.../gigabyte-b550-gaming-x-v2.html
İşlemci olarak ta karşılaştırma yaptım. Ben de 5600x var. Taş gibi. Aralarında 800 TL oynuyor. 5700x de alabilirsin. Bazılarında TRAY yazıyor yani içinden Fan çıkmıyor. Daha ucuz oluyor. Önemli olan İşlemci. İşlemci çalışıyorsa sıkıntı olmaz. Şunu da bil İşlemciler kolay kolay yanmaz. En son yanacak parça.
www.epey.com/.../
Ekran Kartına baktım 7700 xt Grafik GPU çekirdeği 3400 birim boş ver. Aynı paraya 5120 alırsın. Bak karşılaştırma; Burada GPU Çekirdeğine ve Sorunsuz Ön Belleğe odaklan. 19 ile 22 bin arası.
www.epey.com/.../
Sapphire Nitro+ Radeon RX 6900 XT SE (11308-03-20G) GPU Çekirdeği 5120 birim Bellek 128 mb. 21 bin fiyatı var.
ikisi arasından 7800XT tabi ki
6800xt ye göre performansta aman aman fark olmasa bile teknoloji farkları var
FHD monitör kullanacaksan işlemci bir tık yetersiz kalabilir ayrıca o işlemciye soğutucu alman lazım ya undervolt yapacaksın ya da bir soğutucu alacaksın, stok soğutucuyla soğumaz
2k monitör kullanırım dersen 5600 idare eder biraz
Aleyküm selam dostum! Epey güzel bir bütçen varmış, harika sistemler toplayabilirsin. RX 6800 XT ile RX 7700 XT arasında aslında performans farkı yok denecek kadar az. RX 6800 XT, 1440p ve 4K çözünürlüklerde gayet tatminkar sonuçlar verir. Ama geleceğe yönelik yatırım yapmak istersen RX 7700 XT biraz daha iyi olabilir.
İşlemci olarak R5 5600 gayet yeterli, ama bütçen müsaitse R5 7600X'e de göz atabilirsin. Yani olay tamamen senin tercihine kalmış. İkisi de seni üzmez. Bol bol FPS ve keyifli gamingler dilerim dostum! 🎮
Cevap
3Cevap
Nvidia ve Intel dışında ekran kartı işlemci Alınmaz amd iyi değil belki fiyat performans ama aşırı ısınır felan yani senin bileceğin iş tabi ama
Sistem özellikleri nedir
O ekran kartlarına o işlemci düşük biraz
amd`den uzak dur nvidia al
Bende anlamiyorum baba
Amd ekran kartına bulaşma bence.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?