Amd fan ızgara temizlik şeysi?

Amd fan ızgara temizlik şeysi?

merhaba herkese selamlar bir yıl önce (2023) itopyadan hazır sistem aldım ve benim ihtiyacımı çok iyi bir şekilde gideriyor fakat bazı durumlarda kasanın arka sağ tarafına elimi koyduğumda sıcak geliyordu içi bakayım dedim ve fanın arkasındaki ızgara tozlanmış bu konuyu sordum soruşturdum kimisi fanı söküp termal macunu yenilemem gerektiğini söyledi

bir arkadaşım ise fanı söküp ızgarayı temizlersem termal macunu yenilememin gerekmediğini söyledi ve tozu temizlemek istiyorum ama eğer fanı sökersem termal macunu tekrar yenilemem gerekirmi?

şahsen evet macunu yenilemekle uğraşmak istemiyorum sistem yeni ve ızgara hariç her şeyi temiz (maddi imkanlarım kısıtlı ve pc bakımı hakkında hiç bir şey bilmiyorum)

dipnot:bazı oyunlarda az ısınıyor (crew 2, garry's mod) bazılarında ise biraz çok (nfs unbound, operation harsh doorstop)

Amd fan ızgara temizlik şeysi?
Cevapla