Kişisel olarak mobil uygulama ve oyun geliştirenlerden devlet vergi alıyor mu ve alıyorsa da bu nasıl olur?

Gelecekte hobi olarak mobil uygulama veya oyun geliştirmek ve bunlardan da ek gelir elde etme gibi bir planım var ama sanırım devlet bunlardan da vergi alıyormuş... İnternetten birkaç yerden baktım ama hepsi farklı şeyler söylüyor. Önceden siz bir uygulama veya oyun geliştirip (Telefon, tablet, bilgisayar artık hangisi olursa olsun) bunu satabileceğiniz platforma (playstore, steam vs.) yüklediğiniz zaman devletin de bu platform aracılığıyla belli bir miktarını kesip vergi olarak alacağını düşünüyorum. Uygulama veya oyun içi reklam veya satın almalar içinde devletin vergi almadığını biliyorum. Bu konuda aklımdaki soruları cevaplandıracak bir kaynak önerir misiniz? veya bu işlerle uğraşan arkadaşlar varsa detaylı olarak beni bilgilendirebilir mi? (Ve şunuda takrardan belirteyim; bunları herhangi bir şirket kurmadan, tek başıma yapmak istiyorum. Sanırım böyle bir hakkım var. zaten kazanacağım paranın da o kadar fazla olacağını düşünmüyorum bu yüzden şirket kurup da boşu boşuna belki yaptığın uygulama veya oyundan gelir elde edemediğin halde kendi cebinden kendi zararına devlete veri ödemek bana saçma gibi geliyor. Ne de olsa bu tip işler yüzde yüz para kazandıracak işler değil, risk alman ve kendi yaratıcılığına kalmış bir şey... Beni bilgilendirirseniz sevinirim.)

Kişisel olarak mobil uygulama ve oyun geliştirenlerden devlet vergi alıyor mu ve alıyorsa da bu nasıl olur?