Sims4 bilgisayarımda soruna neden olur mu?

Bu konularda hiç bilgim yok, o yüzden sormak istedim. Bilgisayarım HP EliteBook 840 G2 markalı Windows 10 Pro işletim sistemine sahip. Ram 8Gb İşlemcisi 2301Mhz, 2 çekirdek, 4 Mantıksal işlemci. Sistem türünde x64-based PC yazıyor (bunlardan anlamıyorum) Temel kart sürümünde de KBC versiyon 96.5B yazıyor. İki gün önce EA uygulaması üzerinden Sims4 indirdim normal bir şekilde açıldı oyun sık kasma falan yapmıyor bazen ilk açıldığında oyundan atıyor ama pencereyi kapatmadan tekrar üzerine bastığımda oyun normal şekilde devam ediyor hatta saatlerce oynuyorum ama daha önceki bilgiseyarımın anakartı yanmıştı o zamanlar Sims indirmeyi denemiştim inmişti ama daha oyuna girdikten saniyeler sonra hep kapanıyordu oyun hiçbir şekilde oynanmıyordu bunda öyle bir sorun yok normal oynanıyor sadece bazen ilk açıldığında oyundan atıyor onda da sorun olmuyor. Önceki bilgiseyarım oyunu sildikten birkaç ay sonra anakart sebebiyle çöp oldu (eski bir bilgisayardı zaten ikinci el falan alınmıştı oyundan dolayı olduğunu sanmıyorum oynayamadan silmiştim çünkü) Oyun kapsamlı olduğu için pcde aynı sorun olur korkusuna kapıldım bir anda. Oyunu açtığımda pcnin şarjını çok yiyor PC ısınıyor ve ses geliyor anakartına zarar verir diye korktum bilemedim bilgisi olan birine sormak istedim lütfen donanımlı bilgisi olanlar yanıt versin. Yerel Diski 237GB.

Sims4 bilgisayarımda soruna neden olur mu?