Mesela Pugb 4 k görüntü kalitesiyle oynamak istiyorum. İnternet hızımın ne kadar olması gerekir?

Mesela Pugb 4 k görüntü kalitesiyle oynamak istiyorum. İnternet hızımın ne kadar olması gerekir?
Yüksek kaliteli bir online oyun oynamak için internet hızınızın belirli bir seviyenin üzerinde olması gerekmektedir. İşte bazı genel öneriler:
Minimum İnternet Hızı: Oyun oynamak için gereken minimum internet hızı genellikle 3 Mbps olarak belirtilir.
Önerilen İnternet Hızı: Sağlıklı bir oyun deneyimi için önerilen indirme (download) hızı 15-25 Mbps ve yükleme (upload) hızı 4 Mbps’dir.
Ping Hızı: Oyun performansınızı önemli ölçüde etkileyen bir diğer faktör de ping hızıdır. Ping hızı, cihazınızın bir istek gönderdikten sonra internet bağlantınızdan yanıt alması için geçen süredir. İdeal ping hızları şu şekildedir:
Bu öneriler genellikle yüksek kaliteli online oyunlar için geçerlidir. Ancak, her oyunun gereksinimleri farklı olabilir ve bazı oyunlar daha yüksek internet hızları gerektirebilir. Bu nedenle, oynadığınız oyunun özelliklerine ve gereksinimlerine göre internet hızınızı ayarlamanız önemlidir.
Harika açıklaman için teşekkür ederim.
Rica ederim :)
İnternet download hızı değil daha çok upload hızı önemli bu konularda.
Download - 100 mbps
Upload - 20 mbps
Bu oranlar yeter, bunların üstüne çıktıkça çok daha iyi olur. Ama 4k destekleyen bir ekran kartı veya monitör yoksa çok fazla bir şey anlamazsınız.
Cevap
15Cevap
4k için 15 mbps üzeri tavsiye edilir ama online oyunlarda sadece internet hızı değil ping de önemlidir ms değeri olarak 30-40 ms iyidir. 50 mbps oyuna göre 25-50 ms değerleri olan netim var. Ama yüksek indirmeler için 100 mbps olsun isterdim alt yapı yok 😂
Aaa oyun bağımlısı, ben de oynarken böyleyim, uçarken aşağıya su topu attığım da arkadaşa, 🤣 eğlenirim daha fazla., hep bir arayış, bağımlı olmak güzle
İşten eve geliyorum ya, spor ya da bilgiyasar oyunu. :)
O sadece bir örnekti. Online oyun diye.
Görüntü ve internet hızının bağlantısı yok ki. Online de rahat olmak için en azından 15 bağlattır birde sunucu olarak kendine en yakın bölgeyi seçebiliyorsan seç.
Onun haricinde görsel olaylar sistemle ilgilidir.
Görüntünün kalitesine göre değişir 16 bit+3bit*1920*1080* frame sayısından hesapla internet hızını
1000 megabit kullanıyorum ben en düşük 100 megabit olması lazım senin.
Bizim 24 mbps altyapı bu kadar kaldırıyor martta fiber geliyor
İnternet hızının görüntü kalitesiyle alakası yok ki
100 Mgb kullanıyorum ben hiç sorun da olmuyor
Harikasın ya
Teşekkür ederim. Okul biterse eskiden yaptığım Twich yayınlarıma geri dönecem
İndirme en az 100 olmalı
Haklısın
Ekranın iyi olması lazım
Rubbleleri çıkarttıyım da bir televizyon ve Sağlam Pc bakıyım bari.
evet
Narin esmersoya aşırı benziyirsun
Sağlam bir telefon şart.
Haklısın ama pc de olabilir.
En 100 bin gider..
Teşekkür ederim. Benim internet hızım rusyada bazen çok rüzgar olunca dalgalanıyor.
Mobil oynarsan birgün ararım ID..
Baya iyi olması gerekir
Hiç bilgim yok poncik
100 Mbps
Gerçekten mi. :) Biz ölmüşüz ya o zaman
Ben Türkiye ye geldiğimde 2 aylık internet yaptırıyorum her ay 700 ödüyorum. Bir modem kesmiyor.
Birinde oyun oynuyorum. Diğerinde Film ve maç izliyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?