Sadece oyun değil insan hiçbir Alışanlığından özellikle de bağımlılığından başkasının zorlamasıyla kurtulamaz. Kendisi isterse belki olabilir. Cicim ayı diye tabir edilen zamanlarda belki kendisini zorlayarak durdurabilir ama ilişkinin rutine dönmeye başlamasıyla tekrar eski günlerine dönecektir. Üstelik de dönmesinin sebebi olarak eşinin herhangi bir davranışını gösterip, suçlu olarak eşini ilan edecektir. Kısacası köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyecektir. O yüzden bu tarz insanlardan uzak durmalı. Tabii sonuçlarına katlanmak istemiyorsa
Sadece oyun değil insan hiçbir Alışanlığından özellikle de bağımlılığından başkasının zorlamasıyla kurtulamaz. Kendisi isterse belki olabilir. Cicim ayı diye tabir edilen zamanlarda belki kendisini zorlayarak durdurabilir ama ilişkinin rutine dönmeye başlamasıyla tekrar eski günlerine dönecektir. Üstelik de dönmesinin sebebi olarak eşinin herhangi bir davranışını gösterip, suçlu olarak eşini ilan edecektir. Kısacası köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyecektir. O yüzden bu tarz insanlardan uzak durmalı. Tabii sonuçlarına katlanmak istemiyorsa.
Zaten günümüz ilişkilerinin çabuk bozulmasının en büyük sebebi de bu. Bazı huyları için geçici süre dişini sıkan taraf, ilişki rutinleşmeye başlayıp normal haline dönünce Bir bakıyorsun ki hiç tanımadığın ama çok iyi tanıdığını zannettiğin bir kişi çıkıyor ortaya. Sonra gelsin kavgalar tartışmalar ayrılıklar.
Flört aşamasının çok tatlı, aşk olayının ilk aylarının güzel, sonrasının ise bir kaos olmasının sebebi bu değil mi?
Burada ek saçlarına lanet okuyanlar, sonradan gerçek yüzlerini görmesinden dolayı okumuyor mu?
Bence kişiye göre değişir ben de oyun oynamayı çok sevsem de bağımlı düzeyinde değilim zaten. ama insanlar için konuşacak olursam Oyun bağımlısı bir erkek evlendiğinde, bağımlılığından kurtulup kurtulmayacağı duruma bağlıdır. Evlenmek, bir kişinin yaşamında önemli bir dönüm noktası olabilir ve bazı insanlar evlendikten sonra bağımlılıklarını azaltabilir veya bırakabilirler. bağımlılık, karmaşık bir sorun olabilir ve sadece evlenmekle otomatik olarak sona ermeyebilir. : Bağımlılığın altında yatan nedenler değişebilir. Bağımlılık, stresle başa çıkmak için bir mesele olabilir veya başka psikolojik nedenlere dayalı olabilir. Bu nedenlerin anlaşılması ve ele alınması önemlidir.
Oyun bağımlılığı çok kötü bir şeydir durdurulamaz hele inatçı biri ise asla ama deneyebilme şansın da vardır
Mesela onu gezmek için çağırmak davet etmek evde başka vakit geçirecek bir şeyler bulmak dizi film izlemek veya beraber spor yapmak kitap okumak yani evde de yapılabilecek çok aktivite bulunuyor
bunu dünyaya hapis bir insan deneyimlediği için 🙁🤷♂️ bilmemek imkansız
Belki ilk 6 ay , yeni evli olduğu için eşiyle vakit geçirmeyi tercih eder, cicim ayı muhabbetine ama zamanla aynı bağımlılığa geri döner. Bağımlılık, alışkanlık kolay kolay bırakılacak şeyler değil. İradesi güçlüyse ve bunu gerçekten bırakmak isterse ancak o zaman mümkün olur. Her şey beyninize verdiğimiz komutla ilgili... istemek önemli yani
eğerki sen o kişiyle evlenmeden önce bağımlılığını biliyosan ve evlendikten sonra kaldırmaya çalışırsan kusura bakmada s* git'i yersin, hayatına müdahele edemezsin
Değişir. Bazısı sorumluluğunu bilmez olduğu ağaç gibi köklerini salmaya devam eder sandalyesine. Bazısı oyununu dozunda tutar ve ailesine, işine gereken vakti ayırır. Asla ikiye de ayrılmaz.
Ya tutarsaya benzetiyorum ben bunu… Değişeceğini düşünerek o yola girmem şayet beni rahatsız ediyorsa.. öyle birinin.. kolay kolay bırakacağını düşünmüyorum…
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu kadınların nedir koca merakı. Hayır birde ne meraklisiniz adamın oyun oynamasına sende git onunla oyun oyna. Eşinle oynamak keyif verir. Ama siz kadınlar genelde eşinizin annesi olacaksınız ya oyun oynamak çocukça gelir 😒