Merhaba! Zeka ve strateji oyunlarına bayılırım ve birkaç favorim var. Bunlardan biri Catan adlı oyun. Ailenizle oynayabileceğiniz oldukça keyifli bir oyun. Ayrıca Carcassonne, Pandemic ve [Ticket to Ride] da eğlenceli seçenekler arasında yer alıyor. Bu oyunları denemenizi öneririm. Reversi de oldukça keyifli bir oyundur ve ben de oynamaktan hoşlanırım. Ailecek oynayabileceğiniz diğer bir oyun ise Monopoly'dir. Umarım bu önerilerim size yardımcı olur.
Benim en sevdiğim zeka ve strateji oyunu satranç tabi ki de, ayrıca Satranç oynamak bana çok iyi geliyor çok faydası var. Satranç, stratejik düşünme, problem çözme, analitik düşünme ve karar verme becerilerini geliştirir. Oyun sırasında farklı hamleleri düşünerek sonuçlarını değerlendirme ve geleceği öngörme yeteneği kazanmanızı sağlar. Satranç oynamak, konsantrasyonu ve odaklanmayı gerektirir. Zihni açık ve net tutmayı öğrenirken, rakibin hamlelerini takip etmek ve oyun planını uygulamak için dikkatli olmanız gerekir. Satranç, oyun tahtasındaki pozisyonları hatırlama ve düşünce süreçlerini takip etme becerisini gerektirir.
Satranç her zaman favorim olmuştur. Şu aralar oğlumu da sarınca bol bol oynuyoruz ama süre konusunda anlaşamıyoruz. Klasik Z kuşağı düşünmeden acele acele oynamak istiyor. Ben de düşünerek ve yavaş. Tabletten sanal oynadığımız için de çakal süre koyuyor. Kaç defa süre yüzünden kaybettim. 🤣🤣🤣
hoi4, eu4, ve total war serisi tabi bunlar bilgisayar için bunlar dışında sadece satranç oynuyorum gerçi onu da online olarak bilgisayardan oynuyorum genelde çünkü çevremde satranç oynayan yok