Hangisini oynuyorsunuz hangisi daha zevkli? Aralarındaki fark ne?
Fifa
Pes
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kuzenlerim ile ben en çok pes oynardım o zamanlar 2013 yılı yaşım da 13 ama daha sonra Fifa daha güzel gelmeye başladı çünkü pes de lisanslar yoktu. ama şu an kuzenlerim ile görüşmediğim için maalesef oynamıyorum ama oynamak istersem de kesinlikle bu sefer PES oynamak isterdim bence daha eğlenceli olduğu için oda.
FIFA05 ten beri FIFAcıyım.
Arada PES e kaydığımda oldu tabi ama FIFAnin yeri hep başkadır bende.
Gerek lig ve takım lisansları olsun, gerek oyunun fizikleri ve gerçekçiliği olsun sonuna kadar FIFA diyorum.
Şöyle de bir gerçek var ki geçmiş yıllara oranlara maalesef ki FIFA da da PESte de ciddi bir düşüş var. Yani belli başlı yenilikler geliyor tabi ama olay tamamen her yıl aynı oyunları çıkarıp online modlardan para rantı elde etmeye döndü...
PES 2013 oyununu kadar FIFA"ya fark atan oyundu ki bizzat bu oyunlara yıllardır yama yapmış birisiyim. 2014 yılında PES o kadar kötü çıkmıştı ki sonrasında da hala toparlanamayıp isim değişikliği ile oyunu daha boka çevirdi. 2014 yılından sonra FIFA"nın devri başladı ve açık ara farkla FIFA daha iyi. Gerçi onlar da EA ile ayrıldılar. Bakalım ayrı ayrı FIFA ve EA Sports FC oyunları nasıl olacak :D
PES 13'le zirvede bıraktım..
Sonra PES'in kurucuları FIFA'ya geçti dediler ama onun da Bug'ları çok.. Dalga konusu oluyor..
Kaleciye tekme atıp kaleye sokup gol sayılan var.. Böyle oyun mu olur?
Şu an ne durumdalar bilmiyorum ama..
Cevap
19Cevap
Fifa kesinlikle her futbol takipçisi futbol sever premier lig laliga vs. Ligleri tam lisanslı ister birebir aynı yapmışlar mesela küçük örnek pes her maçta aynı skorbord aynı stadlar artık sıkıyor fifa öyle değil çok fazla stad her ligin kendine özgü skorbordu yani her türlü fifa
Fifa oynamak daha zor o yüzden çoluk çocuk pes oynar ayrıca fifa da combo olayı pes den kat kat fazla
Ben açıkçası pes 2016 oynuyorum pes daha güzel ama yama varken
Neden daha güzel peki
Çünkü daha az yer alıyor pes 2016 birde Türkiye ligi yama eklemesi falan daha kolay, ayrıca FIFA son çıkardığı serilerde bilgisayar sistemleri için çok ağır gereksinimler istiyor bir de hard disk boyutunu çok kaplıyor
Pes ile başladım ama sonra FİFA yi keşfettim, daha gerçekçi daha zevkli
Pes 2022 Güzeldi.
FIFA daha gerçekçi
Ancak en son ki peside çok gerçekci yapmışlar
Kişiden kişiye değişir.
Ben yine de Pes diyorum
Pes te mi fifa gibi? Fifa yi daha once duymustum ama pesi duymadim
Evet ama beninde pek bilgim yok o yüzden sordum
pes 2021 bence ama 2021den sonra çıkanlar kötü bence
Fifa şuanda baya önde
Artık pes diye bişey kalmadı efootball var.
DLS oynuyorum o daha zevkli
Fifa daha iyi ama eski keyfi vermiyor.
Fifa daha gercekci. Pes daha basit..
pes 9-10-11-12 iyiydi gerisinde fifa iyi
Pes bence kesinlikle
Neden
Benim tercihim o üstünkörü ben Pes oynamak isterdim
Ne bunlar oyun mu
Hic mi duymadin futbol oyunu
Yok duymadım
Kesinlikle fifa.
Ben pesciyim