Arkadaşlar ilk defa steam hesabı açtım oyun indiriyorum. Bilgisayarda oyunlara yeterli yer olmadığı için arkadaşım kablolu harddisk önerdi. Toshiba marka harddiski aldım, açtım, bilgisayara taktım ama oyunlar çok yavaş indiriliyor. Kütüphane internetini kullanıyorum ve hızı 500 mbps gösteriyor ama steam en fazla 20 mbsn hızla indiriyor. Harddisksiz indirince 100 mbsn lere çıkıyor ama yer yok. Harddisk bozuk olabilirmi? Bozuksa hemen mağazadan değiştireceğim de. Bilen paylaşırsa sevinirim.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Merhaba, harici harddiskler genel olarak portatif depolama aracı olarak kullanılır. Bundan 10 yıl öncesinde USB 2.0 teknolojisi ile saniyede 25mb veri yazabilirken USB 3.0 teknolojisi ile bu hız saniyede 100mb veri yazma hızına kadar yükselmiştir. Tabi bu durumda satın aldığınız cihazın da USB 3.0 destekliyor olması gerekmektedir.
Lakin USB 3.1 desteklese dahi harici harddiskler üzerinde oyun oynayacağınız cihazlar değildir. Siz oyun oynarken bilgisayarınız harddisk üzerinde okuma ve yazma işlemi gerçekleştirir. Hariciler bunun için iyi performans vermezler.
Harici harddiskler dışında dahili harddiskleri bile günümüzde kullanmıyoruz artık. Bunların yerini SSD sürücüler aldı ki bu cihaz normal bir HDD'ye göre 10-15 kat hızlı yazma ve okuma hızlarına sahiptir.
Siz Steam'den bir oyun indirirken rakamları sallayarak örnek vereceğim, 1 GB bir oyun indiriyorsanız aslında 5 GB yer kaplıyor olabiliyor. Steam sıkıştırılmış olarak hızlı inmesi ve bandgenişliği tasarrufu açısından oyunu daha sonrasında sıkıştırılmış dosyadan işleyerek açıyor. Sizin sorununuz da burada başlıyor. Harici harddiske yazma hızınız düşük olduğu için internetiniz hızlı da olsa o açma işlemi vaktinizi alıyor. Her oyun için geçerli bir durum değil bu, kimisi sıkıştırmadan yüksek boyutta indirir direk.
Tavsiyem harici harddiski satmanız, bilgisayarınızda gömülü olan disk yerine daha yüksek boyutlu SSD ile değiştirmeniz olacaktır.
Merhaba. Yorumunuz için teşekkürler. Çoktan kablolu bir ssd alıp oyunları hızlıca indirdim. Sığmadı biraz da harddiske indirdim 😂 Şu an oyunlar ikisinde de sorunsuz oynanıyor. Sadece harddiskteki oyunlar 2-3 kat yavaş açılıyor. Ömürleri ne kadar olur bilmem ama şu an ikisinden de gayet memnunum. Keşke kablolu ssd alacağıma direkt dahili alsaydım diyorum sadece ama iade kabulü yokmuş maalesef. Yine de açıklığa kavuşturduğunuz için teşekkürler. İndirme hızı çok yüksek olunca sizin dediğiniz gibi harddisk kaldıramıyordu okuma hızını. Dakikada bir indirme hızı 0'a düşüyor, disk kullanımı düşmüyordu.
Taşınabilir harddiskin aktarım hızı düşük olduğu için. Onu bilgisayarın kenarinda içi mavi renkli olan sokete tak öyle dene. Üzerinde 3.0 vs yazması lazım soketin
Evet mavi renkli soketteymiş zaten. Mağazada görevli olan adam sadece oyunlar yavaş açılır onun dışında bir sorun olmaz demişti.
O zaman yapacak bir şey yok internet ile alakalı
Normalde hızlı indiren internet harddiskte neden sıkıntı çıkarır ki? İade edip başkasını deneyeyim bari. O da olmazsa yapacak bişey yok 5 saat kütüphanede kalırız.
Oyun dışı başka bir şey indir bir de öyle bak kaç ile indiriyor. Hızlı indiriyorsa oyunları kisitlamislardir internet kullanimina
Oyunları harddisk içine indirirken yavaş indiriyor sadece. Az önce denedim sadece oyunları değil herşeyi öyle indiriyor harddiske. Bilgisayarın kendisine indirince gayet hızlı ama.
Harddisk taşınabilir olduğu için önce bilgisayara sonra harddiske aktarıyor eş zamanlı. Harddiskin aktarım hızı düşük olduğu için öyle. Normal bilgisayarın içindeki ssd ya da HDD hangisi varsa onda yer aç öyle indir
Bilgisayara indirip sonra ssd ye atınca ekstra indirme yapıyor yine hemen hemen aynı hıza geliyor. Daha iyi bi harddisk falan mı almam lazım aktarım hızı yüksek olan?
Hdd ye pardon. Aklım karıştı sizin yazdığınızdan 😂
Bence direk bilgisayara yeni bir ssd al alanı daha büyük olan
Bilgisayar laptop ve daha yeni. Ssd ile hdd farkı ne bilmiyorum ama hangisini almam lazım? Birde laptopu servise falan göndermek istemiyorum 1 hafta beklemem gerekir. Kusura bakmayın zamanınızı aldığım için ama kütüphanedeyimde burdan gitmeden sorunu anlamak istiyorum o yüzden 😕
Hdd kullanan artık kalmadı. Sdd olur yeni bilgisayarlarda hep. Eski bilgisayar kullananlarda ssd ile değiştirdi. Ssd hdd'den daha hızlı okur bilgisayarı daha hızlandırır oyunlarda programlarda gözle görülür bir hız farkı ortaya koyar. Bilgisayarın yeni ama anladığım kadarıyla oyun bilgisayarı değil öyle okul ofis film dizi için alınmış yeni bir bilgisayar. Bu yüzden oyun indirmek için alanınız hemen dolmuş. Bence 1 TB büyüklüğünde ssd alın içindeki ile değiştirin sorun çözülür. Öteki türlü kütüphane için bir çözüm yok maalesef. şu an bilgisayarınızın ana diskindeki toplam boyut ne kadar ve ne kadarı dolu bir de indirmek istediğin oyun kaç gb
10-15 tane falan oyun indirmek istiyorum. Evde 4 mbps ile zor oluyor. Toplam 700 800 GB ediyor galiba. Bilgisayar da oyun bilgisayarı ama sadece 256gb yeri var. Harddiski aldığım yerdeki adam da demişti ssd hdd nin daha iyisi diye ama sadece oyunları yavaş açar demişti bende ona güvenerek aldım zaten. Sizce kablolu harddiski kablolu ssd ile değiştirsem sorun çözülür mü? Mağaza hemen yan tarafta zaten.
Windowsu ssd'nin içne kurarsan ssdnin hızının karşılığını alırsın. Kenara alakasız usb gibi bir ssd takarsan oyunlar için aynı hızı vereceğini sanmam
Şimdilik hızlı indirsin gerisini evde hallederim zaten. Bir daha kütüphanedeki kadar hızlı internetim olmayacak o yüzden burada indirmem lazım da
Netin yavaş