Yasak bugün belirlenmiş. Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, şiddete teşvik ediyor diye Pubg'i yasaklamış.
Sizce bizim ülkede de Pubg oynamak yasak olsa nasıl olurdu :D

Yasak bugün belirlenmiş. Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, şiddete teşvik ediyor diye Pubg'i yasaklamış.
Sizce bizim ülkede de Pubg oynamak yasak olsa nasıl olurdu :D

Yasaklanmasını doğru bulmuyorum.
Savaş bu Dünya için şart olan bir şey. Önemli olan, ne gibi durumlarda savaşılması yönünde eğitimler verilmeli. Çocuklara yaş sınırı getirilsin. Ebeveynler çocuklarını doğru yetiştirdiği takdirde kişi ne kadar donanımlı olursa olsun, gereksiz bir savaş içine girmez.
Afganistan, daha pubg olmadan savaş içindeydi. Pubg'yi bizzat yaşamış bir ülke zaten. Demek ki sorun oyunda değil, zihniyetlerde.
Mobile için bir şey diyemem çünkü mobile oyunların grafiklerini beğenmiyorum.
Ben PC den oynuyorum.
Eger PC kapatılırsa bir şekilde yolunu bulur oynarim.
O zihniyet sadece oyunlara mi gücü yetiyor.
Yayınlanan dizileri neden görmüyor.
Millet dizi piskolojisinden gazeteye ölüm ilani verdi kimse ağzını açıp 1 kelime etmedi.
Böyle bir şey ülkemizde olsa bir bu kalmıştı soru olan derdim.
Pubg Mobile Call Of Duty Mobile Başladığım dan Beri Oynamıyorum Call Of Duty Mobile Pek oynamadan önce doğru Pubg Mobile çok oynardım Yani Oynamadım için bir şey diyemem Ama Şeye çok kızmıştım Bilenler Bilir Pubg Mobile Tövbe Estağfurullah Puta Tapma gelmişti Bu Ne rezalet be oyunu sadece Gavurlar mi oynuyor Müslümanlar da var haliyle çok ters durum
Cevap
70Cevap
Zaten o ülkenin kendisi şiddet ülkesi. komik olmuş önce kadına değer vermeyi öğrensinler oyunlara yasak getirmektense
Ben o kadar oynadım şiddete teşvik etmesi beni :D
Asıl konu insanların nasıl yetiştirildiğidir genel olarak düşünülünce fakat Afganların yaşam tarzları, ülkelerine bulunan illegal müdahaleler siyasi problemler, çeşitli terör örgütlerinin ülkede fink atması vs hepsini şöyle bir düşününce bu oyunun şiddete teşviği en fazla ne kadar olabilir ki?
Yani tüm bunlar normal ama bu oyun anormal öyle mi? Komik cidden :D
Taliban bir TERÖR ÖRGÜTÜ. Saçma sapan kararlar alan, insanların canına kıyan, işkence eden, kafa kesen, kan akıtan, uyuşturucuyu yasaklayan ama el altından üretip satışını yapan saçma sapan bir topluluk. Aldığı kararların hangisi sağlıklı ve mantıklı?
Afganistan'da şiddetin teşvikinin önlenmesi için PUBG'nin yasaklanması değil, Taliban örgütünün yok edilmesi gerek. Taliban'la bağlantılı olan herkesin o meydanlarda sallandırılması gerek. 🙃
hiç sanmam yalan haberdir afganistanda dogru durust internet cekmiyor ulkenin cogu yerinde internet yok olan yerdede surunerek bir siteye 1 saatte girersin belki ulkede 3 5 bilgisayar vardır hızlı giren online oyun oynanacak bir interneti yoktur
hatta youtubeden bakarsan afganistanı gezen gezginlere suanki halinede yeni halinede online filim izleyemekleri için sehir merkezinden bilgisayardan flash diske filim yuklenip satılıyor bizdede internet yavasken nadir bulunurken bu vardı
Olmalı, PUBG gibi pek iyi olmayan oyunlara gerek yok, oynayacak çok daha iyi video oyunları var.
olmazzzzzz
Sosyalizm gelince de bu oyunu yasaklayacağız. Şiddete teşvik etmesinin yanında, uyuşturucu gibi bir şey. Gençleri embesilleştiriyor. Zaten eöbesil bir nesil yetişiyor, pubg de bunun bir enstrümanı.
Taliban iyi yapmış.
yasaklar, olayı çözüme kavuşturmak yerine "çözümü bulamadık ama yasaklıyoruz" demenin bir doktrini. yasaklar çözümü sağlamaz. bu hastaya sürekli morfin vurulması gibi.
Başka bir şey oynardık.. 😁🤣 ama agrsifliğimizi yasaklarla engelleyemezler.. Biz Türkler gazla çalışırız, hiç bir şey bulamazsak kendi kendimizi gaza getirip agresif oluruz 🤣🤣🤣
Afganistan'da Afgan kalmadı ki hepsi Türkiye'de. Baça bazi adını verdikleri eylemle erkek çocuklarına tecavüz eden ırk oyun yasaklasa nolur yasaklamasa nolur.
Taliban çok barışçıl, demokratik bir yönetim zaten. Afganistan'da çok huzurlu bir ülke. Şiddet içeren oyunlara dur demeleri gayet normal. Kesinlikle şiddet içerdiği için yasaklandı, başka hiçbir nedeni yok.
Bu tarz oyunlar çocukların psikolojisini kötü etkileyebiliyor. Ben yasağı bu açıdan gerekli görüyorum
Ay ne alakası var yahu ne zamandan beri oynuyorum hiç şiddete yönelmedim. Ayrıca oyun çıkalı yıllar oldu yeni mi akıllarına gelmiş 😅
Afganistanda sokağa çıksan zaten pubg. Bi ara bizde de minecraft şiddete yönlendiriyor diyen bidon kafalar vardı.
Ulan Afganistan da herkes kaleşnikof silahla geziyor
bu şiddete teşvik etmyior da
pugb mı teşvik ediyor
yobazlara bak ha
küçüklükten beri yıllardır oyun oynuyorum daha bir kere bile bir oyundan etkilenip şiddet eğilimi göstermedim
Biz bu oyuna bağımlıda olduk bı ara ama gerçek hayatta insanlara hiç bir zararımız olmadı. Olan gözlerimize oldu
Birbirlerinin kafalarını kesmeleri dışında sorun yok.
Yasaklanmasın oynasın çoluk çocuk. Bir çok içerik üretici batar yasak olursa
Cok severek oynadigim bir oyun. Oyunlara gelene kadar daha cok sey var siddete tesvik eden once onlara baksinlar.
İlk önce reel şiddete teşvik eden taliba.. Öhm.. Kuruluşlar yasaklasın ondan sonra sanal dünyaya geçsinler
Taliban islam ülkesi, şeriatla yönetiliyor.
Senin ülken özgür ve laik bir ülke, aradaki fark bu.
o zaman savaşmakta yasak olmalı ve erkeklerde yasak olmalı sonuçta bombayı bulan erkek
Afganistan'da şiddete teşvik ediyor diye yasaklandı mı hahaha bayağı güldüm
Bence teşvik olanların psikolojik tedavi görmesi gerektiğini anlamak için yasaklanmaması lazım.
Afganistan barışın ve huzurun başkenti sanıyorsa kendini demek ki
Taliban kucağına alıp biberonla besliyor halkı dmeek
Ah be takım da Afgan göremicez artık nau nau. Neyse ki Türkiye de ki Afganlar var
Evet, şiddeten değil; ama yasaklanmalı. Hayatını bu oyuna adayan insanlar görüyorum.
Yasaklanması gereken daha önemli şeyler var diye düşünüyorum pubg benzeri bir sürü oyun var. Pubg nin yasaklanmasının tek nedeni bu tür oyunlar içerisinde daha popüler olması
Turkiyede yasak olsa ne yarar kimse oynamiyor artik
4 senedir oynuyorum hiç bir yararını göremedim ben siliyorum 😂
Afganistan genel olarak hayvanliga meyilli zaten kimse ksuura bakmasın
Kesinlikle katılıyorum , yasaklamalı diye düşünüyorum
Gülermisin ağlarmısın silah zoruyla hükümeti deviren taliban mı söylüyor..
Taliban mı 'şiddete teşvik ettiğini' bahane ederek bir oyunu yasaklamış? :D:D:D:D
Afganistan dediğin ülkede şiddetin ş harfi bile yok halbuki normalde 🤣🤣🤣
Bizde ülkenin yarısını sokağa inmeye teşvik eden biri var. O bile yasaklanmazken...
Zaten Afganistan'da PUBG'dekinden başka hiç şiddet yoktu zaten :'D :'D
Afganistan’da internet ve telefon var mıymış
Yasaklanmalı bence ama şiddetten dolayı değil çöp bi oyun oldugu için
Afganların hepsi Türkiye'de zaten, sorun olmaz onlar için😂
Ne alaka bende senelerce call of duty oynadım kimseyede saldırmadım
Lan böyle saçmalık mı olur? Önce baça poshu fulll kaldırsınlar ortadan.
Pubg yerıne ınstgram ve tıktok kaldırılabılır youtuburlar var sonucta
Cod mobile kaldırılmasın da pubg çocuk oyunu isterse kaldırsınlar.
Baça bazi kültürünün olduğu ülke bundan mı rahatsız olmuş ola ola.
Afganistan halkının refahı ve barış, huzuru için her şeyi yapıyorr
Babam 24 saat oynuyor ama ona benzer bir şey göremiyoruz onu🥲🥲🥲
aynen taliban zaten pamuk şeker dağıtıyor halkına :D
çok isabetli karar bak !
Afganistan da hiç şiddet yoktu ya :)
Ahahaha. Afganistan'da? Şiddete teşvik ediyor diye? Ahahaha. Şiddetin merkez üssünde.
afganistan demek şiddet demek gericilik ilkellik demek zaten, ordaki çocuklar oyunlarını gerçek silahlar ve yolsa buldukları boş mermi kovanları ile oynar, pubgdeki sosyal ortamın ordakilerin gözünü açacağından korkmuşlardır.
Millet savasmayi ogrenip kendilerine karsi gelmesin diye yasaklamislardir😄
Afganlar TR'ye gelsin oynasın burada
Öyle yapıyolar zaten
oyunu değilde oyanıp etkisinde kalan kişileri yasaklamalı hayattan
Saçmalık tamamen bi dolu oyun var o zaman hepsi yasaklansın.
Afganistan önce taliban denen teröristleri temizlesin
atv nin üzerine sadece poz vermek için binmiş gibi gözüküyorsun
Kesinlikle bizde de yasaklanmalı.
Küçük çocuklar genelde oynadığı için büyüdükleri zaman şiddet eğiliminde oluyorlar.
Vizyon sahibi çocuklar lazım bize pugb falan boş beleş işler.
Bağımlılar için olmalıdır bence 😄
mkk talibanı kim yasaklicak şiddete teşvik ediyor :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?