Ben ilk hatırladığım kadarı ile 10 sene önce falan oynamıştım ama öyle yoğun bir şekilde hiç oynamadım, ta ki 2-3 sene önceye kadar. Peki siz kaç seneden beri bilgisayar oyunu oynuyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılCok iyi hatırlıyorum 5 yasindaydim beyaz tüplü bi bilgisayarımiz vardı kalin cerceveli. Gta vice city oynuyordum. Ilk oyunumdu. Bi kac resmim var cekmisler boyle falan o kadar özlüyorum ki keske saniyelikte olsa donebilsem diyorum ambiyansi o kadar guzel ki
12 Yorumla- +1 yıl
O bilgisayar bizim bilgisayar dersinde kullanılıyordu, küçük ekranlı bir şey😅. Çocukluk öyle ya, insan özlüyor hep çocukluğunu, hiç dert yok tasa yok😅
- +1 yıl
Evet :')
En İyi Cevaplar
+1 yılBende ara sıra oynarım. şu an en sevdiğim transfort fever 2. şehirler kuruyorum nakliye yapıyorum insanları bir şehirden diğer şehire taşıyorum. çok güzel eğlenceli bir oyun
11 Yorumla- +1 yıl
Guzelmiss😇😇
Gamer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Çok erken ya hatırlamıyorum hiç. Komşunun aterisi vardı Mario falan oynuyorduk onu hatırlıyorum.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
17Cevap
- Gamer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
u +1 yıl10 yıldır oynuyorum
10 Yorumla Gamer konusunda 3,8b cevap paylaştı. Eğer yanlış değilsem seninle ya 96 ya 97 idi ilk bilgisayar oyunumu oynadığımda
13 Yorumla- +1 yıl
Seninleyi ilk anlamadım düşünüyorum ben daha o zamanlarda yoktum diye dkdkdkks, sonradan anladım😅😅. Baya olmuş 😇
- +1 yıl
Sene olduğunu anladim😇😇, üzdü 🥺
+1 yıl10 Yaşından beri. Artık süresi çok azaldı tabi, hem tasarım yap, hem içerik çıkar derken beyin kalmıyor, oyunla rahatlayıp günü bitiriyoruz.
13 Yorumla- +1 yıl
Ne tasarımı acaba
- +1 yıl
Web tasarım
- +1 yıl
Hee guzell 😇😇
8 yaşından beri filan. İlk olarak CS 1.5-Gta serileri, ilk göz ağrım FIFA05 ve NFS underground ile başlamıştım
11 Yorumla- +1 yıl
Vay beee😅😅
2006 da abim yüzünden metin 2 pynamaya başladım 5-6 yaşlarında hayatımın mahvolmaya başliyacağı yıl üzgünüm ama hâla daha oynuyorum 15 sene olmuş
13 Yorumla- +1 yıl
Ohooo baya olmuş dkdksk
- +1 yıl
😅😅😅
Bi hesapladım şöyle de 18-19 sene olmuş. Ulen bunca seneyi oyuna değil de kendimi geliştirmeye harcasaymışım... Aaah ah...
11 Yorumla- +1 yıl
Sorun etme be abim, eğlenmek herkesin hakkı. Güzel zaman gecirmissin öyle düşün
+1 yılatariyi sayarsak 7 yaşından beri
11 yaşımda ps1
18 yaşımda ilk bilgisayarımyani toplamda 28 yıldır oyun oynuyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Vay be😅, baya olmuş
- +1 yıl
ayıptır söylemesi eski oyunculardanım ben :)
+1 yılFifa Soccer 95 ile ilk bilgisayar oyunumu oynamıştım. Vay be.
11 Yorumla- +1 yıl
Vay be 😅
Kendimi bildim bileli oyun oynuyorum ilk zamanlar GTA SAN, GTA Vice City ile başladım daha sonra CS falan Wolfteam diye ilerlerdim
10 Yorumla
+1 yılBizim eve ilk bilgisayar yanlış değilsem 6-7 yaşımdayken girmişti ozamanlar web oyunları oynadım bı kaç sene sonrasında 8-9 yaşımda metin 2 ile gamerlik serüvenim başladı. 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar güzel 😅😅
+1 yılBen yapıyorum artık daha karlı 😂
234 Yorumla- +1 yıl
Uuu hangi tür
- +1 yıl
Farketmiyor hangi projeyi isterlerse :)
- +1 yıl
Aaa hangi şirkette yapıyorsun, Türkiye'de bulunan bir şirket mi yoksa yurt dışında bulunan bir şirket mi? Ayrıca mobil için mi yoksa PC için mi
- +1 yıl
Yurtdısında bulunan bir şirket mobil
- +1 yıl
Vayyy havalı 😎😎😎, en ünlü oyun hangisi peki var mı onerebilecegin senin de katkının bulunduğu oyun? Mobil pek sevmem ama yine de bir şöyle oynarım 😅😅
- +1 yıl
Mobil daha çok para kazandırıyor :D ekip içinde yeniyim :)
- +1 yıl
Ben de ileride oyun yapmayı düşünüyorum, ama PC için. C++ öğreniyorum yavaştan, unreal engine motoru ile bir oyun yapabilirim. Ama maalesef ki aklımda öyle bir proje vs. yok. En çok beni motivasyonumu bozan konu da bu, kafamda oyun ile ilgili bir hikaye kuramamak. Daha türüne bile belirleyemedim. FPS olur buyuk ihtimalle ama korku mu olur aksiyon mu olur açık dünya mi olur bilmiyorum maalesef 🙄
- +1 yıl
PC için oyun yapmak çok maliyetli direkt oyun yapamazsın. :) ben C#, Unity, Unreal Engine, Java, C++ şu anlık birçok projede rpg/fps/boardgame oyunu yapmışlığımda oldu
- +1 yıl
Maliyet pek de sorun olmaz ya, zaten direkt kendim bir oyun çıkarmam. Bir gruba dahil olurum para kazanırım, ardına öyle yaparım. Unity benim pek hoşuma gitmiyor açıkçası, unreal engine kendini daha çok geliştiriyor. UE5 apayrı bir motor şu an. Bölümüm sayesinde zaten Java da öğrenirim 😅😅, belki oradan da bir şey yaparım ama mobil benlik değil dediğim gibi. RPG maalesef sevmiyorum o yüzden öyle ortaya güzel bir RPG oyun cikaramam çünkü RPG tecrübem yok ama FPS çok severim. Peki hikaye nasıl kurabilirim bir türlü özgün hikaye bulamiyorum. Korku oyunu yapayım desem aklıma klasik şeyler geliyor.
- +1 yıl
Unity daha çok kullanılan bir oyun motoru çünkü kodlama payı daha yüksek diğerinden çıkan oyunlar tek tarz oluyor genelde :) yani benlik de değil ama iş 😂😂 hangi bölümü okuyorsunuz? Ben derslerini aldığım için yaratabiliyorum zaten oyun zor zanaat oynamaya benzemiyor
- +1 yıl
UE'den çıkanın pek de tek tarz oldugunu sanmıyorum😅. En büyük oyunlar genel olarak UE ile yapılıyor, hatta çoğu şirket kendi motorunu bırakıp UE kullanacağını duyuruyor. Hele hele zaten UE 5 şu an grafik olarak gerçeklik ile ayırt edilemeyecek durumda. Valla ben iş olsa bile yine yapamam 😂😂, mobil artık çok tek düze saçma oyunlar çıkarmaya başladı. Reklamları bile tuhaf tuhaf 😅😅, nerede o eski mobil oyunlar. Elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Aynen öyle baya baya zor, oyun tasarlanması, kodlaması, hikaye oluşturması, animasyonlar vs. cidden büyük bir emek istiyor.
- +1 yıl
Yani oyun programcısı olarak ben UE için tek tarz olduğunu direkt anlayabiliyorum zaten oynayanın gözünden anlasılacak şeyler değiller :) zaten bütün şirketler para kazanmak için mobil oyun yapıp onlarla giderleri karsılayıp pc oyunu yapıyorlar sistem böyle dönüyor. Yani kimse zevkine yapmıyordur:D Zor ama eğlenceli her aşaması :)
- +1 yıl
Tek tarz derken ne anlamda kullanıyorsunuz büyük ihtimalle yanlış anlıyorum 😂😂, bütün şirketler demeyelim küçük şirketler diyelim. Tabi bir kaç büyük şirket de yapıyor orası ayrı. EA örneği gibi, ama EA zaten paragöz şirketin ta kendisi 😂😂. Valve, Rockstar, Obsidian, Bethesda, Capcom gibi büyük şirketler pek mobil oyun işine girmiyorlar. Zaten Valve'ın Steam'i var, Rockstar'ın da Epic Games'i hatta Epic Games yerine GTA 5 bile yeter 😅. Valla ben yaparsam zevkine yaparım, zaten yazılım işi ile uğraşıyor isen zevkine yapmalısın, değilse o buglar ile kafayı yersin bırakırsın 🤣🤣
- +1 yıl
Doğru :) yani büyük şirket olmak zor veya olacak 1 milyon doların ki para kazanasın :D doğrudur benim işim olduğuna kafayı yemek kalıyor :)
- +1 yıl
Valla büyük şirket olsan da bazı olaylardan etkileniyorsun illaki, zamanına göre yılların dev Atari şirketi, PT oyunu ile sıkıntı yaşamış hatta oyun dünyasıni bile zor zamanlar yasattirmis. Nice büyük kazançları olup da kendi sonunu getiren büyük oyun şirketleri var. Şu son zamanlarda da bı haberde görmüştüm galiba Ubisoft biraz sorun yaşıyormuş maddi konuda, galiba oyunun birisini ertelediler hatta Tencent Games hisse almayı düşünüyordu Ubisoft'un bu zorlukta. O kafayı yemek tüm yazılımcıların cezası maalesef, önemli olan zevk alabilmek oluyor 😅😅
- +1 yıl
Evet :) Oyun programcısıyım diyince herkes çok eğlenceli sanıyor yani kodlamayı baya seviyorum da oyun oynamayı da çok sevmem aslında yine de düşündükleri gibi değil ya :D
- +1 yıl
Pardon kafam Silent Hill PT ye gitti 🤣🤣, E. T olacaktı o 😂😂
- +1 yıl
Yani bütçe ayarlamayınca güzel bir document oluyor öyle şeyler :) ben uzaktan calısıyorum su anlık benim için çok iyi fırsat yani sonrasında gideceğim tabii de hala okuyorum
- +1 yıl
Maalesef ki insanlar sadece parasına bakıyorlar ve her şeyi kolaya vuruyorlar. Hiç bir şey yapmıyorlar şu kadar para aliyorlar diyorlar, en basitinden bile bı kafeye oturan birisi illaki kişi başı şu kadar alsa şu kadar kişi gelse falan diye hesap yapıyor atıp tutuyor ama olayların arka yüzünü bilmeden laf ediyorlar. O kodlama zamanında yaşanılan o psikolojik durumun haddi hesabı yok cidden, insan kendinden geçtiği oluyor nerede yanlış yapıyorum diye. Arkadaşım bazen sinirlendiğinde hatta projeyi komple siliyordu o kadar uğraştığı 🤣🤣. Oyun oynamayı çok severim, YouTube'da da videolar izlerim oyunun arkasındaki şirketin hikayesi ile ilgili Enis abim sağolsun 😂.
- +1 yıl
Ben o kadar meraklı olduğumu söylemem ya :D kodlamayı seviyorum sadece :) ikisi baya farklı geliyor bana… Evet zaten TRde normal bir işe göre kazanmıyorum ama bedelini burn-out olarak ödüyorum zaten 😂😂😂😂
- +1 yıl
Aslında bütçeyi ayarliyorlar da biraz hayalperest davranıyorlar galiba bazen, şu süre içerisinde oyunu çıkaracağız diyorlar mesela. Bı bakıyorsun o oyun o zamana kadar yetişmez, yetisse bile hiç iyi olmaz. Oyunun çıkacağı vakit bı bakıyorsun oyun erteleniyor, tamam diyorsun bekliyorsun yine bı bakiyorsun yine erteleniyor ertelendikce erteleniyor 😂. Uzaktan güzel ya, benim de isteğim öyle. Freelancer olarak çalışmayı düşünüyorum biraz. Sen ne okuyorsun peki bu arada
- +1 yıl
Doğru bütçe ve planlama önemli genel olarak biraz da hype ölçmek :) Dijital oyun tasarımı ve yazılım mühendisliği :)
- +1 yıl
Ben severim ya o da merak uyandırıyor o yüzden 😅😅, çok da bir bilgim yok ama genel olarak oyunu oynamasam bile oyunla ilgili bı bilgi sahibiyim. Takip de ederim gelişmeleri genelde oynayamayacak olsam bile 😂. İkisi farklı zaten de bence tek başına özgün, güzel oyun çıkarabilmek için biraz böyle şeyler ile ilgili bilgin olması gerekebiliyor bence. İnsanlar mesela nasıl türde oyunu daha cok seviyorlar, oyunda nasıl mekanikler kullanılmış, animasyonlar ne durumda, hikaye akışı nasıl bunları bilmek lazım bence. Eee döviz bazlı olunca güzeldir 😅😅, ayda 300 dolar alsan ki o kadar parayı bı haftada verirler hatta daha az sürede bile olabilir Türkiye için güzel para 😂
- +1 yıl
evet, nabzı ölçmek çok önemli neyse ki daha çok kodlama yapıyorum 😂 yani fazla tabi 300den haftalık :)
- +1 yıl
Hype baya sorun yaşatıyor ya 😅😅, cyberpunk mağdur oldu sırf bu yüzden. Millet çok hyplendi ama oyun ertelendi ertelendi yetiştirmek için erkenden çıkardı buglı bir biçimde millet cyberbug demeye başladılar oyuna 😂😂. Düzenlemeleri yaptılar bir kaç ay sonra yeni sürüm geldi baya düzeldi ama iş işten geçti gitti. Millet cyberbug olarak biliyor hâlâ oyunu.
- +1 yıl
Ben kodlasam daha mutlu olurdu herkes :p ama hype süreyi sıkıstırıyor kodlama kolay iş değil ya ha diyince de düzelmiyor
- +1 yıl
Bı zahmet fazla olsun 😅😅, adamların asgari ücreti o kadardan fazla 😂😂. Sırf bu yüzden freelancer olasım var zaten 😅😅
- +1 yıl
Aynen öyle, test eden kişileri bile dinlememislerdir büyük ihtimalle. Çünkü çok ertelemislerdi hatırlıyorum, millet sıkılmaya başlamıştı artık çıkartın oyunu diye. Tehdit eden insanlar bile oluyor ya oyunu çıkartın diye, yok aileni öldürürüz falan diyen oluyor. Çok baskı var cidden
- +1 yıl
Bu arada Allah arttırsın paranı, bereketli olsun 😅, iyi dilekte bulunmayı unuttum aklıma geldi
- +1 yıl
Freelancer değilim ya uzaktan bir birlesik kralık şirketindeyim o yüzden daha fazla kazancım zaten.
- +1 yıl
Ya hahahah teşekkür ederim seninde artsın ne iş yapacaksan :)
- +1 yıl
Ahaha anladım zaten de benim ilk baslangicim olacağı zaman büyük ihtimalle bir şirkette uzun süreli calisamam tecrübem olmadığı için ayrıca pek de proje yapabileceğimi sanmıyorum o yüzden ilk freelancer çalışırım ondan demiştim freelancer olarak çalışmayı. Rica ederim efendim😇, valla bakalım daha zamanımız bol bizim😅😅. O zamana kadar belki bakmışsın yapay zekaya bile yonelirim😂😂. Baya konuştuk, kusura bakma seni de yordum 😅😅. Baya baya güzeldi konuşma, teşekkür ederim güzel muhabbetiniz için😇
- +1 yıl
Evet :) hem uzaktan iyi de geliyor :D direkt mühendislik kötü ya tam olarak bitirmeye yakın olmadan göremiyorsun önünü veya bir mesleğe direkt giremiyorsun yazılım ve oyun özellikle çok hızlı sistem tak kodlamadasın :) güzel olur valla yapay zeka eğitimi de almıstım ama kafa çok yoruyor:D o sizin muhabbetinizin güzelliği teşekkür ederim 😁😁😁
- +1 yıl
Aslında görülüyor da biraz azim, kendini gösterebilmek falan önemli oluyor. Daha 1. sinifta iken kendini bir şirkete atanlar oluyor😅 ya da benim gibi 3. Kez 1. Sınıfı okuyacaklar da olabiliyor 🤣🤣🤣. Evet biraz yorucu ama o da şu zamanda ünlü😅. Ahahah 🤣🤣, rica ederim efendim😅😇
+1 yıl6. sınıftan beri
11 Yorumla- +1 yıl
Ne oynuyordun peki
Çocukluğumdan beri
11 Yorumla- +1 yıl
Güzelmiş 😅
İlkokul 2. sınıf
11 Yorumla- +1 yıl
İyi😅😅
Üniversite zaamnalariydi, uzun zaman oldu beee
11 Yorumla- +1 yıl
Baya olmuş harbiden
21+22yaşımdan beri ama aralıkla şu an çok azaldı
13 Yorumla- +1 yıl
Yine güzel bence
- +1 yıl
😇😇😇
+1 yılbir iki yıl oynamışımdır.
11 Yorumla- +1 yıl
Benle aynisin neredeyse
7 yasindan beri 27 yasindayim
13 Yorumla- +1 yıl
Uuu😅😅😅
- +1 yıl
🤣🤣🤣
Yani çok uzun zaman olduyaa
11 Yorumla- +1 yıl
Guzelll😇😇
+1 yılTam hatırlamıyorum ama epey oldu
10 Yorumla
+1 yılLise yıllarımdan beri oynuyorum
10 Yorumla
+1 yılAnnemin karnından beri
21 Yorumla- +1 yıl
O da bı yetenek dksksk
Gamer konusunda 464 cevap paylaştı. 1 sene olacak :)
12 Yorumla- +1 yıl
Güzelmiş 😅
+1 yılOrtaokul ve lisede çok oynardım ama artık azaldı
11 Yorumla- +1 yıl
Ahahaha bu yaşa gore azalsın 🤣🤣
6 yasimdan beri
11 Yorumla- +1 yıl
Ooo baya olmuş 😅
+1 yılHiç oynamadım
11 Yorumla- +1 yıl
Aaaa oynamalisin
+1 yılKullanmıyorum bilgisayar