Tabiki değil suyunu çıkarmamak kaydıyla. Bu da sonuçta bir hobi ki günümüzde gayet popüler bir hobi. Zaman kontrolünü kişi yapabiliyorsa zaman kaybı diyemeyiz. Kişiye ve bakış açısına göre yaşına göre karakterine göre bu durum değişebilir bunu boş bir uğraş boşa geçen zaman olarak görenler de var ama bu sonuçta bir hobi, bir zevk herkese göre olacak değil.
Bakış açısına göre değişir. Asla kullanmayacağın bir bilgiyi öğrenmek de bir zaman kaybıdır o halde. Sen zamanı keyifli geçiriyorsan eğer zaman kaybı diye bir şey yoktur. Önemli olan budur. Hayatta vakit geçirmek zaten koca bir zaman kaybı. :D
Bakış açısına göre ve harcanan zamana göre değişir bence :) eskiden hiç umurumda olmazdı fakat uzun zamandır bende kafaya takmaya başladım. Ölçülüyse bence değildir. Gayet güzel bir eğlence aracı olabilir :)
Oyun oynamanın birçok faydası da vardır zaman kaybı değildir o yüzden dikkati geliştirir, takim olarak hareket etmeyi öğrenirsin, liderlik vasfını geliştirir.
Bence de sorumluluklar aksatılmadığı sürece zaman kaybı değildir. Aksine hem boş vakitleri değerlendirmek hemde eğlenmek amacıyla oyun oynamak güzeldir. Mesela benim çalışma hayatım çok yoğun geçiyor ve yorucu bir çalışmadan sonra oyun oynamak bana çokiyi geliyor. Kendimi çokiyi hissediyorum ama okul ya da işleri aksatacak şekilde oyun oynanmasını kesinlikle desteklemiyorum. Bu çok yanlış bir davranış olur. ^^
dediğiniz gibi sorumluluklar aksatılmadığı sürece bir zaman kaybı değildir kişinin kendini ödüllendirdiği ve eğlendirdiği belli bir süredir yani size katılıyorum :)
Film ve Dizi izlemek zaman kaybı değilse o da değil. En azından oyunun istediğin yerde bırakabiliyorsun. Film ve Dizilerde bu böyle değil. Bitirmezsen filmi anlayamıyorsun.
İnsan eğlenmesini bilmeli. Sen oyun oynayarak eğlenirsin, ben film izleyerek. Zevkler ve renkler tartışılmaz kime ne iyi geliyorsa asla zaman kaybı değildir.