Üniversitenin yaptığı yeni bir araştırma göre dersten önce 5 dakika oyun oynayan öğrenciler daha başarılı oluyormuş.
peki gerçekten oyun oynayan çocuklar yetişkinler zeki mi oluyor fikirleriniz nedir bu konuda?

Valla doğru, biz okulda ders boş olduğunda oyun oynadıktan sonra muhteşem rahat hissediyorduk. Ayrıca oyun yapımcıları da gerçekten Zeki insanlar. Kurdukları tema olsun, hikaye olsun. Tamamıyla bir sanat çalışması.
Yani olabilir örnegin bir oyunda türkce alt yazı yoktur ve cocuk o kelimelerin anlamını ögrenir buda okuma yazma dil bilgisine katkı sağlar aynı zamanda zihnini geliştirir cünki oyunlar dediginiz zaman bir sürü oyun var taktiksel matematiksel fiziksel okuldaki dersler gibi oyunlardan da bir ders yer edinebilir bu da zihin beyin gelişimine yardımcı olabilir bir cok faktör var aslında genelde cok oyun oynayan kişilere gerizakalı denilir gerizakalı kelimesi beynini kulanmayan kişilere denir oysaki oyun oynayan bir cok kişi oyun oynarken beynini kullanır ve zihini geliştirir hayal gücünü geliştirir. Buda sizi daha zeki bir insan haline geitirir.
Zekilik değil ama gelişimlerini daha olumlu yönde etkiliyor. Eğitimde biz genelde daha çok bilişsel alana yoğunlaştığımız için duyuşsal ve psikomotor beceriler geri planda kalıyor. E oyunlar da bu becerilerin gelişmesinde büyük katkı sağlıyor. Dolayısıyla çocukların zihninde yeni bağlantılar oluşuyor ve oyun oynayan çocuklar daha mutlu oluyor. E mutluluk harmanı da vücutta salgılanınca stres azalıyor. Sonrasında girdikleri derse de bu ruh hali yansıyor. Duygular, öğrenmede çok büyük bir faktör. 😅
Eig olmalı bu görüş bence, ellerine sağlık.
Stratejik zekayı geliştiriyor kesinlikle.
Cevap
8Cevap
Evet katılıyorum
Diğerlerine göre daha mı zeki bu tartışılır ama oyun oynayan bir birey strateji , hayal gücü , ingilizce seviyesi , sabırını geliştirebilir. Örnek olarak 7 8 sene önce oynadığım Minecraft oyunu , ingilizce kelimeleri olsun , taş türleri olsun , konum bilgisi , cevherler birşeyler öğretmişti zamanında.
Çoğu zaman daha zeki oluyorlar ancak her oyun oynayan kişi zeki oluyor diye bir genelleme yapamayız.
oynanan oyunun türüne göre kişi oyun oynayarak beyin jimnastiği yapabilir
tıpkı bir bulmaca çözer gibi
örneğin bir şifre çözebilir
bir puzzle yapabilir
çabuk karar verme üzerine bir gelişim sağlayabilir
yok ya biz eskiden dışarda oynardık şimdiki çocuklarn elinden telefon düşmüyor
İşte zeki değiller mi telefonu keşfettiler 😂
:) biz daha zekiyiz
Uuu güzelmiş 😎😎, üni öyle açıklama yaptıysa soruyu cevaplamaya gerek yok😅
Çoğu kişi oyun oynamayı, gamerligi gereksiz bulsa da aslında oyunlar çoğu şeyi geliştiriyor
Biraz farklı oldukları kesin :D
Stratejik olarak evet
Hiç sanmıyorum. Dersten sonra oynasınlar bence.
Zeki olmadığımı öğrendim...
zekayla alakalı olduğunu sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?