Selamlar, oyun oynamanın meslek olduğu bu dönemde insanlar sevdiği işin yani oyun oynamanın yanı sıra para da kazanmak istiyor, o yüzden de e-spora yöneliyorlar.
KS'de bazen denk geliyoruz e-sporcu olmak isteyen insanlar oluyor, olmak isteyenler de nasıl bir yol çizeceğini ve ne yapacağını bilmiyor, belki onlarında görme umuduyla bu soruyu soruyorum.E-sporcu olmak zor mudur, neler yapılması, nasıl bir yol çizilmesi gerekilir, nasıl olunur?
Bence zor, konu hakkında bilgisi olmayan insanlar genelde kolay sadece oyun oynuyor gibi cümleler söyleyebiliyor ama bence odaklanmak stresle başa çıkmak ve dikkatli bir şekilde oyunda başarı yakalamak bence gayet zor, her işte olduğu gibi bu işte de uzman olmak gerekiyor
Öyle basit gibi görünebilir ancak esporcu olmak kolay degildir. Gunluk saatlerini bilgisayar basında gecirmen okulundaki dersleri kaçırman hatta sosyal hayatından fedakarlık yapman bile gerekebilir. Aim çalışması için bile sırf oyun hariç günde 4 5 saatini ayıran esporcular var. Bir sevdigin oyun düşün bunu kaç saat oynayabilirsin? Ben çok sevdigim oyunu bile 3 4 saat oynadıktan sonra sıkılabiliyorum elim soğuyo adam vuramayınca tilt bile oluyorum. Bu adam öyle değil ki bu adamın işi o. Sıkılsada oynayacak adam vuramasada vurmaya çalışacak ki sırf 4 5 saat oyun öncesi hazırlık diyorum ve bunu günlük yapıyo. Ayrıca taraftar kitlelerine takımlarına kendilerini göstermek için çabalıyolar kötü oynama şansları yok. O sevdigin oyun meslege dönünce para kazanınca stres orada başlar. Kaç esporcu yapamadi diye ayrildi takimlardan. Gunluk 8 9 saatini bilgisayar basinda hiç göz yorulmak nedir bilmeden o oyun icin zaman harcayan adamlardir epsorcular.
Esporcu olmak için sürekli oyun oynamak lazım. Hangi oyunda esporcu olmak isteniyorsa, o oyunun herşeyini bilmek ve çok fazla emek vermek gerekiyor. Maalesef ülkemizde bu alanda yeteri kadar girişim yok. Bunun için akademiler bile var aslında. Ancak bir esporcu'nun, dahil olduğu takımda özel fizyoterapistinden tut, psikoloğa kadar herşeyi olur.
Aim gerekiyorsa aim, oyun bilgisi gerekiyorsa teorik çalışması gerekiyor. Gerçek bir iş olduğu için savsaklayabileceği bir şey değildir. Önce bunun gerçek bir iş olduğu bilincine ulaşmaları gerekir.
Zordur elbette. Çünkü ciddi anlamda zamanlarını veriyorlar. Süreklilik sağlamaları lazım. Herkes kaldıramaz. Hem bedenen hem mental olarakta yorucudur diye düşünüyorum. Her işte olduğu gibi istemek lazım anca mümkün olur.
Herşeyden önce çok çalışman ve oyuna tutkuyla bağlı olman gerekir daha sonrasında bizim oyuncularda fps oyunlarda aim takıntısı oluyor çok fazla aim ön planda oluyor aşırı özgüvenli oynuyorlar. Aim değil aklın ön planda olması gerekir seri oynamak için düşünmeden hareket etmemek gerekir akıl her zaman 1 adım önde olmalı
Esporcu olabilmek icin surekli antrenman yapabilmek gerek aim kuvvetlendirmek reflex gelistirmek gerek bunun icinde saglam bi bilgisayar gerekli cunku kasan bi bilgisayarla performansini test edemezsin günümüz de pc toplamak zor oldugunu dusunursek bence e sporcu olmak gercekden cok zor is
Bence işini bilene zor değil, yani eğer kendine güveni varsa ve tam bir oyun bağımlısıysa zor değil (bu arada tanrı affetsin sorunun başlığını yanlış okudum sjdjdhd)