16 GB RAM i̇le 32 GB RAM arasında oyun oynarken ne gi̇bi̇ bi̇r fark olur?

ram'in görevi bilgisayarı hızlandırmak silinebilen bellekleri hafızasına alıp anında sunmasıdır bu sayede bilgisayar daha hızlı çalışır
oyunlardaki farkı ise kasmayı engeller oyundaki görsel grafiksel özellikleri daha rahat çalıştırır
çünkü görsellik yani grafiksel ayar yükseldikçe ram azalmaya başlar ram'dan yer
oyun için geriye ram miktarı kalmazsa oyun kasmaya başlar
16 gb ram oyun için oldukça yeterli bir orandır
32 gb ram ise daha çok tasarım ile çizim ile uğraşanlar kullanır
ama içiniz rahat edecekse 32 gb kullanın
ram in amacı ne kadar şey kullanmak istediğinize bağlıdır
Şuanki oyunlarda bir şey farketmezsin. Fps artışı da maksimum 5 fps civarı olur o da çok aşırı yüksek oyunlarda.
He, optimizasyonu kötü oyunlarda " memory leak " denen olaydan pek etkilenmezsin ve geleceğe yönelik yatırım yapmış olursun. Bu konuda gayet iyi. :)
Ben de 7-8 ay önce geçtim 32 gb'a 3600 Mhz ram aldım 4x4.. Bir şey farketmedi açıkçası.
Tabii ki olur. 8 gb ram artık minimum ram gereksinimi. :) Ben 16 ya geçtiğimde en az 15-25 fps arası artış farkettim bazı oyunlarda.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Daha fazla bellek daha büyük oyunların daha rahat çalışmasını sağlayacakt1ır.
Yüksek görüntü kalitesiyle oynuyorsanız Triple A oyunları 32 çok güzel bir oran ve çok uzun süre de götürecektir fakat 16 da yeterli boşuna maliyet sayılmaz ama gerekiyor da diymemem.
Eğer 8x2 yaparak Dual channel 16 yapcaksanız, dual channel performans artışı alırsınız.
8x4 yaparak 32 GB Ram yapacaksanız Quad Channel performans alırsınız.
16x2 yaparsanız yine 32Gb ram de dual channel performans olacaktır.
İşlemcin ve ekran kartın nedir? Render mi yapıyorsun? Neden böyle bir işe kalkıştın?
yetersiz mi geliyor sana sistemin? slotların boş mu? Bence gereksiz ama siz bilirsiniz.
Sistemim bana yetiyor ama oynadığım oyunlar genelde önerilen 16 GB RAM ben belki çizim müzik yaparım diye yükselttim Rami
ram yükseltirken sağlam termal macunda alın o zaman. Performans için size gerekecektir. Laptoplar fazla ısınır biliyorsunuz.
Daha iyi depolama alanın oluyor başka da bildiğim yok 😄
FPS'e pek bir etkisi olmaz. 2 - 3 FPS artar, günümüzde 32 GB RAM'e gerek yok zaten. 16 GB yeterli olur, daha fazlasına şu an gerek yok.
Kızlardan ilk görüşü sen paylaş ve
1 Xper puan fazladan kazan!
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş