Hepimiz oyun oynuyoruz, oynamaya da bayılıyoruz :D saatlerimizi harcıyoruz, severek, söverek başından kalkmıyoruz. Peki siz oynadığınız oyunlardan ziyade hiç oyun yapmak istediniz mi?
Ben denemiştim bir ara hatta bir zombi oyunu yapmıştım FPS olarak fakat sorun şurada zombilerin olduğu assets dosyasını compile etmemişim sonuç olarak zombi oyununa zombi koymayı unuttum 😂 sonrada sıkıldım bidaha kim uğraşacak diye bıraktım kaldı öylece
Bir süre sonra yine niyetlendim bu defa araba olacak diye onda da mapi tasarladım bıraktım (map dediğim de 100m asfalt 7 tane bina 1 adet araba sol kapısı yok) 🤪
Evet. Stealth Action oyunu yapmayı istemiştim ama lise zamanlarında. Şimdi yapsam bile o kadar kasmam. Superhot, Little Inferno, Super Meat Boy gibi bir oyundan fazla detaylı olmaz. The Binding of Isaac kadar hiç detaylı olmaz zaten. Oyunda her türlü konsept var, bir ben eksiğim.
kanka işin kodlama kısmı, level design kısmı, Çizim, animasyon kısımları, modelleme kısımları, senarist kısımları vs bir çok görev var genelde ekip halinde yapılıyor o yüzden :D
coder oluyorsun kanka işte algoritmayı yazıyorsun mesela karakter zıpladığı zaman ne kadar zıplayacağı hareket eksenleri ve ne kadar gideceğini tuşa bastığında vs can barın falan. yapılan bir çok şeyi kodlamayla yapıyorsun. adam karakteri çizdi, modelledi, animasyonu verdi coder da kodunu yazacak ki hareket etsin :D
Bende bi ara bu robot dovusleri var ya onda da var işte mekanikcisi codcusu vs onları izlerdim. Onlarda baya eğlenceli gelirdi. Hep derdim şöyle bir ekiple ne eğlenirdik diye dhbdnbd
Piyasada hangi oyun olursa olsun 2d boyuta getirilip hazır hareket modları eklenerek oyuna dosyaları eklenir. Mekanlar sesler vs eklenip oyun motoru işler ortaya çıkar böylece
Hatta kendinizi bile farklı açılardan atıyorum mortal kombat karakteri gibi hareletleri videoya çekip 2d çevirip boyut ayarı verip süper haraket ekleyerek oyuna ekleme imkanı var
Ne demek zaten hobi olarak yapılacak bir şey mesala şöyle düşün
Videolara bakarsan da görürsün ama Örneğin süper Mario ile scorpion kapıştırabiliyorsun Fatality ekleyip Marioya özellik veriliyor ama mario işte hoplar zıplar başka hareket beklememek lazım
Yapmaktan ziyade indir 3 5 bin karakterli oyun keyfini çıkar her karakter başka oyunun karakteri ile harmanlanmış
Sevindim eğlenceli oluyor eski bir oyun motoru sistemi ama kurcalayınca kendi oyunu yaparsın
Mesala sana bir tüyo eğer kilit koymamışlarsa İndir bir mugen oyunu kurma
Sonra boş olanı kur fikir edinirsen yapmaya dağir yapacak kadar yani
O oyunu parçala dosyaları içinde zaten hazır olduğu için istedğin karakterin dosyasını al at yavaş yavaş keyfine göre yaparsın hareket müzik istersen müzikleri sevdiğin müzikler olarak değiştir
Yok yaparsan firmalar dava açar oyun karakterlerini kullanıyorsun sonuçta ama youtubede oha diyeceğin kadar çok karakterli oyunu görünce İndirmelerden para kazanıyorlar link siteleri var ya turbobit gibi indirdikçe para kazanıyorlar sonra youtube izlenmeside var, twich, tiktok izlenmeleri filan kazanıyorlar
Rica ederim pek faydamız olmadı ama napalım o günlere dönmüş oldum sayende yapmadığımız halt kalmadı keşke o meraklarla devam etseydik.
Şimdiye ya iyi bir oyun tasarımcısı ya iyi bir hacker olacaktım. Hackerlik riskliydi keyifliydi savcılık uyarısı alınca Yusuf Yusuf ettik bıraktık ahh gençlik