Bir oyun, insanların ulaşabilmesi kolay meziyetlere, oynanırlığı çok zor olmayan vasıflara ve her mekan, ortam ve sistemde oynanabilir bir düzlemde yapılmışsa, hele ki online seçeneği varsa, insanların başının tatlı belası Counter Strike olur çıkıverir...
Hayatımda bu kadar yaygın oynanmış bir oyunu daha göreceğimi sanmam, hiçbir oyun bu oyun kadar oynmamıştır, oynanmayacak da. Sebebi ise, 2003 yılında çıkmış olması ve hala; altını çiziyorum; hala oynanıyor olmasıdır. Geçenlerde bir tanıdık vardı, çıktığı zamandır pubg oynadığını görüyordum, derecelere vs girdi, hayatı değişti... Sonra baktım bırakmış 2 yıl sonra. Cs asla böyle olmadı mesela :))
Listemin ikinci sırasında Age Of Empires var. Hala feci şekilde oynanıyor, hala nasıl oynanıyor bu oyun? Pes! Yabancı server'a girdim, gelişemedim bile, adamlar hibrit düzen gelişiyor, bu delilik, anormallik bu...
Counter strike fps türünde başarılı bir oyun gerçekten. bir nesili okuldan kaçırıp internet kafeye kilitleyen hipnoz etkili bir oyun. hala sıkça oynanıyor mu bilemem tabii ^^
Arada server'lara bakıyorum ve onlarca, yüzlerce insan hala oynuyor server'larda... Şu an sabaha yakın bir saatteyiz ve muhtemelen oynanabilir server buluruz çokça. Gerçekten böylesine bir multiplayer görmedim.
Counter Strike kesinlikle. Çıktığı tarihten beri hayla oynaniyor. şu an da bile 1.6 oynanmaya devam ediliyor. Faceit gibi platformlarda 5e5 maçları düzenlenmekte. Cs go eger hile icin adam akilli bir sey getirseydi Şu an valorant a bu kadar talep olmazdi. Ama valve sirketi csgo daki hileler icin ugrasmak istemedi. Koskocaman bir firma tabi niye ugrassin. Zaten bir ton para kazaniyor. 1.6 dan tut source kadar ordan csgo ya kadar her oyunu oynaniyor. şu an belki eskisi kadar talep olmasa bile bu onun degerini dusuremez. Şu an fastcup a girerseniz binlerce kullanicinin hayla cs 1.6 oynadigini gorursunuz. Onun disinda bir ara sadece tarayicidan oynanan modu , 2 boyutlu modu da vardi. Ve onlar da oynaniyordu. Yani cs hem modlari hem maplari hem turnuvaları hem de kendi turundeki en iyi fps oyunudur. 2. Sırayı bilemem ama birincisi kesinlikle cs dir kanıtlayamam ama buna da gerek yok sanirim. 2. Sirada da gene seri oyunlari olan cs 1.5 1.6 vs gibi serileri olan gta olabilir ya da pubg valorant olabilir. Bu arada hayla cs oynuyorum e spor da
Gelmiş geçmiş en iyi oyun milyonları hatta belki de milyarları buluşturmuş olan Counter strike oyunudur. Telefonların olmadığı zamanda yaptığı çağrışım, telefonlar girince bile devam ettirmesi başarıdır. Şimdi volarant yerini aldı ama C. S hiçbir zaman yerini kaybetmez.
Metin 2. Knight, Pubg gibi oyunlarda oldukça başarılı oyunlardı ancak bir oyun var ki serisi yıllardır hangi rakipçıkarsa çıksın her daim yerini korudu.
Bence Valve'nin CS serisi gelmiş geçmiş en başarılı oyundur. 2002 yılında çıkan CS 1.5 herkesi PC başına kitleyen oyunlardan birisiydi ve yıllarca da grafiklere bakılmaksızın oynandı. Şimdi de yıllardır hangi oyun çıkarsa çıksın yine dönüp dolaşıp CS GO oynamaya dönüyoruz işte böyle bağlayıcı bir oyundur CS serisi.
Kesinlikle. Bizim çocukluğumuzda gerçekten çok popülerdi ve her evde PC yoktu ve bu durum bu tarz oyunları daha da ilgi çekici hale getiriyordu. Tabi birçok şey gibi bu tarz oyunlarda yeni zamana ayak uyduramayınca kitlesi kalmadı. Oldukça fazla başarılı ve güzel oyun var ama ben oyumu verirken yıllardır oyun piyasasında yerini bu kadar sağlam tutan başka bir oyun firması olmadığından Valve'ye yani CS serisine verdim.
Ben öyle savaşlı oyunları sevmem genelde interaktif hikaye oyunları ve zeka oyunlarını severim bugüne kadar beğendiğim en güzel interaktif oyunda Playbook du çok eğlenceli, sürükleyici ve etkileyiciydi grafikler hikaye vs ama o oyunu da devam ettirmediler yarıda bırakmışlar çok üzüldüm o yüzden:(
WoW zamanında baya iyiydi. İnsanlar olsun, genel oyun olsun baya eğlenceliydi 2012 ye kadar da sonradan tutmadı. Ama bence şu sıralar açık ara Rust en güzel oyun ama PoE bu ligi bok gibi yapmasaydı o da baya iyiydi
Yani şu andaki durumu baya kötü genel seni sürekli grind yapmaya çalışması ondan dolayı eski sürümleri denemem istersen mesela wrath of the lich king serveri açmışlar bir tane sürekli 14 bin kişi online bot falan yok baya güzel
Knight online oynayan kişi bilir ki ilk online oydu. Özellikle 2005 lerin başında keşfettiğim de zaten bir cs vardı bir de Ko. Sonradan bir çok şey çıktı. Lakin en güzel zamanlarını yaşamadan knightı bıraktım.
Eniyisi GTA 5 ONLINE ama sonrasında sırasıyla pubg mobile ve world of warships diyebilirim, pubgnin steam versiyonuda güzel ama mobil oyununa göre oynaması daha zor olduğu için çok fazla oynamayı tercih etmiyorum. ^^
DOTA der ve tek geçerim. Herkesin öğrenmek için vakit ayiramayacağı ama takımın varsa ve derecen yüksekse eğer tadından yiyemeyeceğin bir oyun. Bildiğin yüksek zümre oyunu gibidir. İnvoker hayran olunası. :)
Metin 2 tabi lan ne günlerdi hele o doluyu ilk dusurdugumde o gün uyuyamamıştım hangi kız o mutluluğu verebilir ki tabi kısa sürdü o ayrı hep o demirci aklıma geldikçe sınır oluyorum bak yine sınır oldum :))
Konsolla zor değil aslında herkes öyle sanıyor ama alışınca pc de gram zevk vermeyen oyun kolsol da çok fazla zevk veriyor. Mesela call of duty black ops 1 zombie modu da çok fazla oynamıştım konsol da. Ama şu an tabi lol , valo falan oynuyorum.
Şahsen valorantı sevdiğimden dolayı oynamıyorum bence çok dandik oyun ama tüm arkadaşlar onu oynayınca mecbur oynuyosun. Lol de kafa dağıtmacalık oyun. Bakalım ps5 almak istiyorum ama oyunlar çok pahalı :(
evet, Valorant'ı bir dönem çok oynadım bir süre sonra sıkıyor bıraktım. LoL'de 5 duo arkadaşlarla eğlenceli oluyor. ps5 ve bu ekonomi ben de üzüldüm şimdi :((
3500 saat pubg oynadım, en azından bir kaç kez oynanması gereken oyunlardan biri. Değişik bir tarzı var çünkü half-life’tan beri silah ya da ekipman toplayarak bağımlılık yapıcı bir oyun doğru düzgün gelmemişti.
İlk mmorpg kimse bilmez belki ama tibia onlinedir. İki boyutlu bir oyun olmakla birlikte büyüleri yapabilmek için yazmanız gerekir bu oyunu çok severdim
Tartışmasız knight online.. Fakat şimdiki hali değil.. istisnasız bütün internet kafelerde oynanırdı ve bu oyun için kafeyi kapatıp bütün masalarda bu oyunu açarlardı..
World of Tanks , Battlefield V ve War Thunder derim. Bunların üzerine de başka oyun tanımam. Harika grafikler, ses efektleri ve oynanış var. Savaşı iliklerinize kadar hissettiriyor.