Selam dostlar. Oyun oynarken bazı şeyler hakkında da bilgi sahibi olabiliyoruz, mesela tarih ve savaş içerikli bir oyun oynuyoruz, dönemin tarihi hakkında fikir sahibi oluyoruz gibi veya simülasyon oyunlarının size sağladığı bir şeyler olabilir.
Benim 5 yaşımda ilk ingilizce kelimelerimi öğrenmeme sebep olmuştu :)Size ne gibi faydaları dokundu siz de oyunlardan bir şeyler öğrendiniz mi?
Oyunlardan öğrendiğim bilgiler oldu elbet. Tankları araştırırdım, silahları, araçları araştırırdım. Wrc 4 oynarken de o ülkenin toprağın renginden dolayı özelliğini araştırdım. Hangi mineraller var gibi.
Gibi gibi bir çok şey edindim oyun oynarken rakiplerime çok fazla kötü davranıp vurmuyorum mesela arada mermi sekince ikimiz de kalıyoruz dümdüz ben bekliyorum o bekliyor sonra deagle ile vuruyor yani düşmanlarıma iyi ve saygılı davranırım bıçak attıkların da çok eğlenirim biri bir bıçak atıyor onun peşine biri atıyor onun peşine gidip duruyorum 😄 neden çünkü namusu kirletti 😄
Bazı olaylara karşı kendimi sanki o olayı hissetmiş gibi olduğum zamanlar oldu, böylece sanki o olayı yaşamış gibi hissedip ona göre bir tecrubem olmuştur olayla ilgili.
oyunlardan öğrendim ki, asıl gerçekliğinden koptuğun zaman asıl hayatın bok olabiliyor. mishal kilo, asosyalite, mastürbasyon, akademik isteksizlik, hayatta kolaycılık gibi gibi gibi.
İngilizceyi daha iyi seviyeye taşımama Yabancı Diziler ve Lise de üstüne düşmem ile oldu :) Çok ileri bir ingilizcem yok ama hiç olmamasından iyidir diyeceğim kadar var. zaman zaman ingilizce altyazılı falan izlerim dizileri.