Merhabalar herkese, mobil oyunlar ile ilgili sorular görürken aklıma şu takıldı. İnsanlar acaba eskisi kadar mobil oyun oynamiyor mu, genel olarak bilgisayar ve konsol oyunlarına mi yoneldiler diye. Biliyorsunuz ki PC oyunları gayet güzel oyunlar ortaya çıkarır iken, mobil oyunlarda saçma, bol reklam içerikli oyunlar çıkıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sizce mobil oyunları oynayan kişi sayısı eskiye göre azaldı mı?
Mobil oyuncuları azalmadıysa aynı oyunların kitleleri azalmış olabilir bir de eskisi gibi sadece mobil dünyasının oyunları yok ki :) şimdi PC de kü ünlü oyunların mobil versiyonları geliyor onlar çok oyuncu çekiyor. LOL'un oyunu var Rainbow Sİx Siege gelecekmiş :) COD gelmişti.
Galiba azaldı çünkü bilgisayar oyuncusu çok fazla artmaya başladı konsol oyuncusu da öyle ama daha çok bilgisayar arttı gibi geliyor bana özellikle de kız cinsiyeti olarak bayağı artış var oyun topluluğuna kız oyuncular doğmaya başladı resmen mobil de fazla oynayan kalmadı neden çünkü her zaman aynı şeyi yapıp durunca azaldı tabi 🤔
Bende geçen gün OSM yi (Online soccer manager) bıraktım güzel oyundu ama hep aynı hep aynı sıktı maçaları kazan kupa al falan emekliye ayrıldım artık 😄 Arena of Valor da çok oynayamadım bu ay girişte yapamadım çünkü sınavım falan vardı ona hazırlanıyordum o bitti ama hala giriş yapamıyorum oyuna PC de cs 1.6 giriyorum bu aralar fazlasıyla aynı şeyi yapıyorum ama eğlenceli bir biçimde yapıyorum müzik ile oynuyorum bunny yapıyorum uçuyorum bıçak ak-47 m4a1 demeden dalıyorum adamlara eğlenceli geliyor 😄😇
Merak ettim internetten yabanci kaynaklara baktım da galiba dusuncemizin tersine artmış. Bilmiyorum ne kadar doğrudur ama benim hissettiğim azaldığı yönünde😅
Evet, azaldı. İlk başta tvlere olan ilgi azalmıştı. Sonra da telefonlara olan ilgi. Hatta bir ara baya rövaçtaydı vr kameralar vs. Onların da adı tozlu sayfalar altında kaldı mesela. Yakında pc'ler de etkisini yitirecek ve yerini hologramlara bırakacak gibi bir his var içimde ☾
Vr bence daha da gelişecek gibi geliyor, maalesef ülkemizde pahalı olduğu için insanlarda vr sistemi pek yok ama bence bir süre sonra o da bilgisayarların yerini tutacak. Ayrıca evet holograma benzer bir şey de çıkabilir 😇
hayır, mobil oyunlar çok fazla reklam içeriyor olsa da oyuncu sayılarını etkilemiyor bence. azaldığını düşünmüyorum pc, konsolu olmayan insanlar için de pek fazla seçenek yok gibi.
Görüşlere göre anladığım kadarı ile insanlar galiba eskisi kadar zevk almıyorlar gibi. Bir de önceden pubg çok oynanıyordu mesela, son zamanlarda insanlar genel olarak hevesini almış gibi. Pubg kitlesinden mobil oyunu bırakanlar oldu. Bunlar ile beraber dediğim gibi play store baktığım zaman bazen insanlar hep reklam durumundan şikayetçiler. Artık oyunlar cidden çok reklam içerikli oluyorlar. Hatta bir ara bir oyun merak edip indirdim. İnternet ile bir işi olmamasına rağmen internetimi açtırmak zorunda bırakmıştı ve yaptığım her bir kısa görevde uzun reklamlar çıkmıştı. Üşenmedim devam ettim ama bir süre sonra yeter dedim sildim. Kısacası cidden çok reklam var ve bence kesin bu mobil oyuncuları etkiliyordur. Bilgisayarı olmayanlar var evet ama pek yine de mobil oyun oynadıklarını düşünmüyorum. Genel olarak Instagram, tiktok gibi sosyal medya araçlarında takıldıklarını düşünüyorum.
haklılık payı tabii ki var. ama bazı mobil oyunların bile turnuvası yapılıyor oynanıyor hatta deli gibi izleniyor. tek problem reklamlarla alakalı bence ama ben mobil oyuncu olmadığım için bana her zaman zor gelmiştir kontroller, ekranı falan sevemiyorum yani.
Aynen eksi olarak da o yani da var, ayrıca bir de çoğu oyun çok çocukca geliyor 😅. Ben ilk bilgisayarımı 20 yaşımda aldım. Cidden o kadar çok bıkmıştım ki, mobil oyunları bırakıp PC oyunlarının trailerlarini döndürüp döndürüp baktığım oluyordu her seferinde hayran kalıyordum PC oyunlarına 😅.
ben de oldukça başarısızım mobil oyunlarda. el yatkınlığım hiç yok diyebilirim birkaç kez denedim ama adam yanımda yürürken ben ölüyorum cazibesine kapıldım sanırım... pc'ye alışkın olduğum için mobil ekranı çok küçük geliyor gözüme. mobilden sadece tft oynayabiliyorum şimdilik ^^
- Yani, mobil oyunlarının çoğu bilgisayar oyunlarının yerini tutmuyor. - Bilgisayarda oyun oynamanın verdiği keyifi mobil oyunların çoğu veremiyor. - Mobil oyunların çoğunda insanı bıktıracak kadar reklam var. Bilgisayar oyunlarında pek reklam olmuyor. - Mobil oyunların çoğunda pay to win sistemi var. Oyuna be kadar çok para yatırırsan o kadar çabuk gelişiyorsun. Fakat bilgisayar oyunlarında vakit garcayarak kendi emeğinle gelişiyorsun. Oyunlarda para harcamadan kendi emeğinle geliştiğini görmek bence daha güzel. O yüzden mobil oyunların çoğunu beğenmiyorum.
Ya orası öyle zaten ben ona bir şey demiyorum ama mobil oyunları da kötü. İnsan illaki oyun oynayacak diye bir şey yok. Ben PC yokken oyun oynamiyordum direkt. Böyle olunca mobili olup PC'si olmayan birisi oyun oynamayabilir durumu çıkıyor. Böylece yine bence PC oyuncusu daha çok çıkıyor ortaya. Bir de zaten bı bizde durum boyle 😅😅 dünya genelinde çoğunluğun kesin PCsi var.