Günümüzde oyun oynayan belli bir kitle, Gamer olarak bir sıfat türedikten sonra kendilerine bu sıfatı takmaya başladı sizce bu sıfatı edinmek için belli bir kritere sahip olunmalı mıdır?
tüm zamanını sadece 1 oyun oynayarak geçiren kişi de kendine Gamer diyor, 3-5 oyun oynayan arkadaşlarımız da diyor veya sadece mobil platformdan oyun oynayanlar var.
Kuşkusuz uzun yıllardır bir çok farklı oyunu tatmış, maceralara atılmış, savaşlardan kurtulmuş gazi ve gurme oyuncularımız her türlü oyunu görmüş, her türlü oyuna çabucak adapte olabilen ve oynayabilen arkadaşlarımız Gamer sıfatını hak ediyor.
hatta bazen bu insanlar arasında bu konu ile ilgili tartışmalar, çatışmalar oluyor siz hiç bu konuda tartıştınız mı?
sizce hangi durumlarda bir insana gamer diyebilmeliyiz bu sıfatı herkese verebilir miyiz? Sizin düşünceleriniz nelerdir bu konu hakkında ve kendinizin bu sıfata uygun görüyor musunuz?
Oyunda kendini gösteren takım arkadaşını korumaya çalışan beraber sanki dünya savaşındaymış gibi oyun oynayan biraz da olsa rakiplerine şans verip acıyan kişilere Gamer denilebilir
Ben bile oyun oynarken çok dikkat ederim rakiplerime bıçak atarım kafadan alırım vs. vs. bazen beni vuramayan da olur ama her zaman onlara karşı iyi olmuşumdur hiçbir zaman bir oyuncuya kötülük dahi yapmadım bana bazen Arena of Valor da küfür ediyorlar ama takmıyorum kendi oyununa bakmayan insan bana gelip de laf söyleyemez
Mesela T olunca T kule CT olunca CT kule alınıp duruyor ele geçirilince taktiği herkese öğretmeme rağmen yapamıyorlar bir tek ben gidip kurtarabiliyorum kuleleri adamlar nereden vurulduklarını bilmelerine görmelerine rağmen hiç bakıp gidiyim şu kulede ki adamı alayım demiyor sadece ben çünkü ölmekten korkuyorlar bu sadece bir oyun ne sandık kazanıyorsun ne bir silah deseni ne bir ödül yani buna takılan insanlara oyunculara da anlam veremiyorum 😄🤷♂️
1 oyun oynayan da Gamer olur, 10 oyun oynayan da. Önemli olan hile hurda olmadan o oyunlarda başarılı olabilmek. Hile yapmadan oyun oynayan herkes Gamer'dır.
Oyunun üstadı olmuş bilge kişilere gamer denmeli elbette, buna katılıyorum. Ama oyun dünyasına yeni adım atmış birine de 'sen daha bir oyun oynamamış insansın ne gamerı' demek yerine yüreklendirmeli ve oyunlara teşvik etmeliyiz. Bu düşünceyle onlara da gamer diyebiliriz.
Sonuçta gamer sıfatını kullanmak için belli bir kriter ya da sınır yok. 'Sadece 20 kişi gamer ünvanını alabilir' gibi bir kısıtlama görmedim henüz. Yine de benim gözümde gamer, oyunlara az çok hakim olan, öğrenmeye açık, oyunlara ilgili kişilere denmeli. Her el karşımıza çıkan toksik sözde (!) bilge kesime gamer denmemeli mesela. Ne kadar mvp olursa olsun, küfreden kişiler de bu kesime dahil edilmemeli ☾