Bizim gibi çok oyun oynayan insanların kişilikleri nasıl olur, nasıl değişimler görülür? Bir kesimin tamamen hayatına entegre ettiği, benimsediği oyun oynamak çoğu insanın sosyal hayatını büyük ölçüde etkileyebiliyor. Bunun nedenlerinden biri kişilik ve davranış üzerine etkisi olabiliyor daha fazla yalan söyleme, sorumluluklardan kaçma gibi sizce bu fazla oyun oynamanın insan üzerinde ki etkisi nasıl olur kişilik ve davranışları ne yönde değişir, mesela sizinki nasıl? :)
Çok oyun oynayan insanların kişilikleri nasıl olur?
Gamerlerin sorumluluk bilip bilmemekle alakası yok bence bak bende hem de deli gibi gamerim ama şu an çalışıyorum işteyim mesela bazen hafta sonları bile çalışıyorum mesai yapıyorum sorumluluklarımı çok iyi bilirim senin dediğin tipler psikolojik yönden kendini bütün hücreleriyle kaptırmış olan gramerlar olabilir ama bir yandanda normal insanlardada görüyoruz sorumluluk bilmez vs yani bence karakter meselesi ya
Zaten genelleme yapmıyorum her gamer öyledir diye :D herkes farklı farklı içinde varsa aşırı oyun oynamak bunu ortaya çıkarabilir bundan bahsediyorum yani :) elbette karakter meselesi içinde saf iyilik olan birine adam öldürtemeyiz :D
işte etkilenmeye müsait insanlar oyun olsun dizi olsun bir şeyden etkileniyor sebebi insanın içinde olması doğru ama onu buna iten bir şey oluyor sonra sonuç haydarinda diye ortalarda geziyorlar :D olay örgüsünün bir yerinde var yani ama senin dediğin doğru önemli olan içinde olup olmaması :D
Ayrıştırma değilde ben bu soruda anlatmak istediğimi anlatamamışım sjdbdn oyun oynayanların bütün olumsuz tarafları oyun oynamaktan dolayı oluyormuş gibi bir anlasılma olmuş sanırım :)
Insanın içinde yoksa zaten olmaz ama insanın içinde vardır iyi veya kötü onu yaptıracak faktötler var dır aslında göz bozulmasına tamamen televizyon ve bilgisayarin sebep olmaması sadece ortaya çıkarması gibi :) ben anlatmayı becerememişim 😁😁