Sevdiceğiniz bir gamer olsaydı onunla evlenir miydiniz? Oyun oynamayı çok seven, vazgeçemeyen hatta oyunlarda saatlerini harcayan karşı cins ile evlilik yapılır mı? Sizce gamer olmak evliliğe bir engel midir? Evet, benim için fark etmez diyenler bir adım önde. Cevap hayır ise nedenlerini merak ediyor olacağım. 🍬var bir hayalimiz. 🦋
Oyun oynamayı hayat felsefesi haline getirmiş karşı cins ile evlilik yapılır mı?
Tabiki hayır. Bu gamerlar illet gibi bir şey. Bir oturuyorlar saatlerce kalmıyorlar. Bir yakın erkek arkadaşım öyleydi. Anlatırdı mesela ilişkisi olduğunda kızla ilgilenmiyormuş doğru dürüst hep aklı eve gideyim de oyun oynayayımdaydı. Evli olanların çok şikayetçi olduğunu da duydum. Hiç kimse -eğer kadın da gamer değilse ki bu düşük ihtimal- sevgilisinin sürekli bir oyunun başında olup kendisine karşı ilgili olmamasını kaldıramaz. Biz kadınlar için bir numaralı şey bence ilgi. Karşımızdakinden o ilgiyi göremediğimizde uzaklaşıyoruz. Eee oyun oynayan biri nereye ilgi versin ki. Çalışacak neticede bu adam değil mi? İşten kısıtlı bir vakti kalacak size, onu da oyun başında geçirecekse ooo.
Hayır diyenleri görünce şaşırmıyorum. Çünkü onlar bizi sorumluluğu olmayan, oyun oynamak için sorumluluklarını ihmal eden olarak görüyorlar. Bakın arkadaşlar, oyun oynarken her ne kadar saatlerimizi harcasak da, sorumluluklarımızı bir kenara atmıyoruz. Atanlar bağımlıdır.
Ancak bütün sorumluluklarını yerine getiren, eşiyle ve çocuğuyla ilgilendikten sonra biraz da kendisine zaman ayıran bir insanın, evlenmeye uygun görülmeyen kişi olması sizin önyargısal probleminizdir. :)
Sorumluluklarını yerine getiren, oyun nedeniyle bana ilgisini kaybetmeyen biriyle "evet evlilik yapılır".
Yapılır, çok bağımlı gibi oynamadığı sürece olur yani, bunun için de online oyunları oynamaması lazım. ben online oyun sevmiyorum, single player oyunları tercih ediyorum. ama single Player'daki multiplayer ve co-op olur. en azından eğlenceli oynanışla oynanır. bir de en çok Nintendo'nun oyunların sevdiğim için, daha çok onların oyunların oynarım tabii. en eğlenceli oyunlar sahipler, diğer çoğu oyunları aynı seviyede eğlenceli bulmuyorum. gereksiz uzun ara sahneler yok, çok akıcı eğlenceli, çok sarıyor hiç sıktı yok.
Genelde karı koca yapılacak aktivitelerde erkekler cinsellik dışında pek istekli olmuyor. Oyun bağımlısı olan kimse ile oyun oynamak dışında bişey yapılmıyor. Yani tv bağımlısı olsa birlikte belki film izlenebilir, sinemaya gidilebilir, misafirliğe bile gitseniz tv izleyebilir. Oyun bağımlısı biriyle evlenen arkadaş her gece ağladığını söylemişti. Çünkü ya yatağa yalnız gidiyor, ya da cinsellikten sonra eşi oyun oynamaya gittiği için yine yalnız kalıyordu. Özellikle cuma-cumartesi geç saatlere kadar oyun oynadıkları tatil günleri uyuyor, her konuda isteksiz ve tembel oluyordu. Nitekim evlilik yürümedi. Çünkü zaten günümüzde kadın da erkek de çalışıyor. Birlikte geçirecekleri tek zamanlar yemek saati ve ondan sonraki 2-3 saat. Bu süre de iyice azalınca paylaşım ve bağlılık azalıyor. Araya başka işler veya kişiler giriyor ne yazık ki...
Soru beni anlatıyor az buçuk 🙈 Şahsen bunu bir sıkıntı yapmazdım çünkü bende oyunlara bağımlıyım resmen. Her gün oynamak istiyorum ve bunun içinde mutlaka bir zaman dilimi oluşturuyorum. Böyle birine hayır demezdim. Ama bu sürede günaydınla başlayıp iyi gecelerle bitmemeli. Benim bahsettiğim süre max 3 saat. Daha fazlasıysa şutlarım ☾
İşi gücü sırf oyun olan birisiyle olmaz. Hayatının merkezi haline getirmemeli, evlilik ciddi bir müessese.. Daha farklı öncelikler olmalı diye düşünüyorum.
Kesinlikle online oyun oynamamalı. Sorumluluklarını aksatmayacaksa kendisine vakit ayırabilir ama benimle birlikte oynaması daha hoş olur. Bunun için belirli zamanlar belirlenir ve beraber eğlenceli vakit geçirilebilir.
Evlilik yapmak büyük sorumluluk yükler. Oyun bağımlısı biri oyuna vakit ayırır ve sorumluluklarını bilemezse veya aksatırsa o iş yaş. İkincisi oyun başında vakit geçirip diğer zamanlarda isteksiz olursa gene olmaz. Son olarak oyun oynayıp yorulur ve diğer şeylere enerjisi kalmazsa olmaz. Yani evlilik yapan biri her türlü alışkanlığını bir kenara bırakıp tek alışkanlığı evlilik olmalı. Eşiyle ortak aktivite ve alışkanlıklar edinmeli aksi takdirde sıkıntılar çıkabilir. Elbette eşler kendi kendine vakit geçirmek ister fakat bu oyun şeklinde bağımlılık olmamalı.
Hayatının %100'lük kısmını sadece bir odanın içine geçip oyun oynayarak harcamak isteyen birine sıcak bakmam. Fakat; bunun ölçüsünü ve dozajını ayarlayabilen, evliliğin diğer yükümlülüklerini yerine getiren, sadece bir ekran karşısında değil, evin içinde bir yerde ya da evin dışında da vakit geçirebilen, kısacası %100'lük kısmı değil ama bir bölümünü eşi ile paylaşan biriyle evlenebilirim.
Bende genelde oyun oynuyorum ama ev-iş-spor üçlüsü dışında başka bir aktivitem yok çünkü. Arada dizi film falan da izliyorum ama oyun sanki o izlediğin filmin ya da oyunun senin ellerinde yön değiştiren, şekillenen bir parçası gibi o yüzden daha zevkli ve eğlenceli hissettiriyor.
Önceliklerimiz birbirimiz olduğu sürece evet oyun oynayabilir bende onla beraber oynardım :) böyle biriyle kesinlikle evlilik düşünürüm. ama oyundan önce evliliğimiz ve ilişkimizin gelmesi gerekiyor.
Hayattaki tek hobisi ve en çok sevdiği uğraş buysa hayır. Bir insanın oyun dışında da hobileri, merakları olmalı. Hatta belli bir yaştan sonra çok fazla oyun oynamasi beni soğutur.
Elbette sorun yok. Eşini salonda bırakıp kankileriyle oyun oynayan adam huzurlu bir evliliği haketmiyodur kanımca. Hadi iki saat oynadın bıraktın tamam ama yatana kadar aynısını yaparsa eşi trip atınca da o tribi sorgulamasın bence.
Evet ne kadar dikkat etsede yıllar sonra kapıda karşılama olayı falan biteceğini düşünürüm rekabetçi oyun oynayan biriyle zaten bu saatten sonra ilişki bile düşünmem