Çoğu zaman pc, ps aşıkları mobil oyuncuların kendine ''gamer'' tanımlaması yapmasından hoşlanmıyor. Hatta bazıları bu konuda sinirleniyor asjabjhdsfdş Sizce mobil oyuncular gamer mıdır?
Bu soruyu mobilden sadece tft oynayan biri olarak soruyorum. 🍬Dowsie kalp ben.
haklı olabilirsiniz mobil oyunlar ekran üzerinden kontrol edildiği için daha zordur diyebiliriz
aslında her oyun için ister mobil olsun ister bilgisayar veya konsol olsun kişinin o oyunu yönetebilmesi için yeteneği olması şarttır bu yüzden mobil oyuncuları oyuncu kabul ettim
Asıl oyun işi pc de dönüyor sayılmamalı bence yani :) ama ufaktan da sayılabilir hadi ama her oyun için geçerli olmamalı binbir tane boş oyuj var mobilde
oyun kültürü geniş olan bilgisayar, konsol oyuncularının mobil oyunculara karşı bir hırsı var nedenini anlamadığım şekilde. aslında mobil oyunlar olarak da güzel oyunlar varmış verilen örneklerden biraz bakındım eğlenceli ama mobil olduğu için kontrolü çok zor... 🍭
Ya pc ve konsol da ki kültür rekabet çok farklı seviyelerde çünkü ben 2004 den beri pc de oyun oynayan biriyim çok farklı hisler tattık ilk 2007 de crysis oynadigimda ilk assasins creed çıktığında cod modern warfare serisiyle falan yani milyon farklı oyun oynadık.
Gamer bence herkes için farklı anlam taşıyabilir bana göre pc basında akşama kadar oturup ama sadece 1 oyundan başka bir oyun oynamayan insalara da gamer denilmemeli :) herkes kendince gamer sa bence sıkıntı yok ya salla 😂
''1 oyundan başka bir oyun oynamayan insalara da gamer denilmemeli'' bu cümleye o kadar katılıyorum ki... ben boşveremem sorgulayan bir insanım bir kereee. akndsjkdfdf 🍭
Eyyy shdhd yani 2004 den beri 4 5 yasımda oyuna başlamışın knight online oynamışım çok farkli oyunlar oynamışım evet günümüz de oyun ve pc olarak pek alım gücümüz yetmiyor ama farklı türde farkli kompsetlerde o kadar oyun oynadıktan sonra ben akşama kadar valorant pubg vs oynayan insanlarla kendimi karşilastirmaua bile gerek duymuyorum hayatimın %40 ını falan oyuna harcamışımdır zaten %20 30 u uykudur ne kaldı shdjd
Vay vay vay sen varya seen 😂😅👏 teşekkür ediyorum sohbetin için umarım bir ara tekrar oyun sorunda denk gelirim :) bulucaz bir şekilde şimdi oyun geliştirmeye çalışıyorum dizi film derken zaman kalmıyor o yüzden :)
PUBG Mobile, CoD Mobile, TFT, Wild Rift gibi.. Özellikle PUBG Mobile'da en az PC'deki kadar rekabet ve tutku dolu oyuncular vardı, benim oynadığım zamanlar.
Elbette sayılır. Geleneksel oyunları oynayanlar da gamer sayılır. Okey, tavla, Candy Crush, Battlefield, GTA bunun hiçbir limiti yok. Oyun oynayan herked gamerdır. :)
Bilgisayar dan oynadığın oyunu, telefon dan oynadığın da aynı tadı ve hissi vermez. Hem nerde büyük ekranda oynamak mouse ile klavyeyle. Silahlı oyunlar özellikle, nerde telefonda küçük ekranda oynamak..
bana mobil oyunlarda kontrol çok zor geliyor. söylediğin gibi target alana kadar headshot yiyebiliyorum. bunların yanında avantajı tabii ki var telefon her yerde taşınabilir çünkü.
Telefon oyunu ile ne bileyim oyuncakla oynanan oyunun bir farkı yok yani kapsam bakımından. Bilgisayar oyunu baya programcılık strateji ve ekipman isteyen bir durum yani yaşam tarzı yapcak bişey yok. Oldu olacak anaokulu da gamerlarla dolu o zaman oyuncakla oynuyorlar sürekli 😜