Merhaba, Bir "Gamer" sorusuyla daha sizlerleyim 🎮. Rusya'nın, Ukrayna'ya saldırması üzerine tüm Dünya Rusya'ya her alanda yaptırım yapmaya başladı. Bu alanlardan birisi de oyun sektörü. Activision Blizzard ve Epic Games Rusya'da artık oyun satmayacak. Peki sizce oyunlar birer yaptırım aracı olarak kullanılmalı mı?#Mario #Mario45 #GamerMario #Game
8 Mart 2022 Salı 18.42
Evet kullanılmalı
Hayır kullanılmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Rusya'da oyun satışı durduruldu! Sizce oyunlar bir yaptırım aracı olarak kullanılmalı mı?
Her konuda yaptırım oldu, Rus kedileri bile yarışmalara bile katılamayacak. Fransa Rus uzay istasyonu işbirliğini sonlandırdı, durum bukadar vahim yani, oyunlar hafif kalır yanında😶
Benim eşim Rus ve 2 yıldır Rusya'da yaşıyorum. Yaptırımların etkilerini yaklaşık bir haftadır görebiliyorum. Konuyla hiçbir alakam yok, kimseye oy vermişliğim de yok, ben de etkilendim.
@nandeorewa Öncelikle ben normalde kendi şahsi harcamalarım için eşimden para almıyorum. Türkiye'deki banka hesabımdan buradaki banka hesabıma WISE diye bir uygulama aracılığıyla görece az bir komisyon ödeyerek para gönderiyordum ve şahsi tüm harcamalarımı kendi paramla özgürce yapıyordum... Fakat SWIFT Rusya'da askıya alındığı için artık Türkiye'den Rusya'ya böyle "görece" az komisyonla para gönderemiyorum... 1-2 alternatif yöntem var ama komisyonu çok. Zengin firmaları daha da zengin edeceğime, ihtiyaç sahiplerine veririm o komisyon parasını. O yüzden Türkiye'den kendime para gönderme devri kapandı. Eşimden para alıyorum.