Valorant'ın ilk Dünya Şampiyonası sona erdi. Türk oyuncu cNed'in de yer aldığı Acend takımı, Valorant Dünya Şampiyonu oldu! 🏆🇹🇷 Türklerin espor arenasındaki atılımları son zamanlarda dikkat çekiyor. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Sizce Türkler, esporda başarılı mı?
Türk oyuncu cNed'in yer aldığı Acend, Valorant Dünya Şampiyonu oldu! Türkler esporda başarılı mı?
Toplumumuzda hala espor görmesi gerektiği değeri görmemektedir. Her ne kadar Z kuşağı tarafından sevilse ve desteklense de, esporcuların da bizler gibi birer oyuncu olduğunu unutmamak gerek.
Başarılı olmuş, kendini ispatlamış oyuncular ailesi ve çevresi tarafından desteklenen oyunculardır. Ailelerin bu konuda dikkatli olması ve gerçekten yeteneği varsa çocuklarını desteklemesi gerekiyor. Türkiye’de espor dalında başarılı olmak için bir başka etken de paradır. Para kazandırmayan oyunlardan çıkıp, önüne çıkan en iyi fırsatları değerlendirmek için CS:GO’da başarılı olup tutunamayan Valorant’a geçen bir sürü oyuncu var. Günümüzde CS:GO TR bitik bir durumda olduğu için bu oyunda başarılı yeni oyuncular görmek oldukça zorlaştı.
Bir oyunda fazlasıyla yetenekli olduğunuzu düşünün. Bu yeteneğiniz size para kazandırmıyor ve geleceğiniz konusunda kaygı yaşıyorsanız, başka alternatifler arar veya yetenekli olduğunuz bu alanı geride bırakırsınız. Valorant çıkana kadar bu yeteneğinden vazgeçen yüzlerce oyuncumuz olduğuna inanıyorum. Aslında çok başarılı bir sürü oyuncumuz varken neden bu kadar az oyuncu çıkardığımızı sorgulamamız gerekiyor.
Başarılı olan bütün espor oyuncularımızı kutluyorum. Onlar bizim gurur kaynağımız.
Dünya çapında ten tanınmış oyunculardan kaçı Türk? Esporu pek takip etmiyorum, ama ne zaman merak edip bi incelesem Norveç, Amerika, Japonya, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerden çıkıyor bu konuda başarılı isimler
Ki Türkler, yapı itibariyle kolay demoralize olan, kolay tahrik olan, dikkatsiz ve aşırı hırslı oyuncular çıkarıyorlar, internetin en troll halklarından biriyiz Ruslarla beraber.
Bütün gün aynı oyunu oynayıp saatlerce analizler ve yorumlarla kendini geliştirmeye çalışmak bence zirvalik en iyisi daha iyisi kitap oku işine gücüne vakit geçir oyunlar bir yere kadar para kazandırır oyun zaten gelip geçici yerine yeni oyun çıkana kadar en iyisi bu denir
Y kuşağımızın biraz daha boomer spektrumundaki bir arkadaşsın sanırım.
Oyun oynayarak yılda milyonlarca dolar kazanan insanlar var. Bu şeye benziyor, futbolcu olma, boş iş git ders çalış, müzisyenler aç geziyor, onu olma, bunu yapma
Koca bir nesli memur etti bu ülke.
Yeni oyun çıkana kadar en iyisi bu derlermiş, oyun geçiciymiş. Tey allam ya
A*ptal mısın? İngilizce kelimelerle bana ozentilik taslama bazı şeyleri idrak edemiyorsanda susmayı dene, Süregelen her süreçte bazı şeyler geçicidir profesyonel ligde bir çok esporcu tanıyorum şu an çoğu yayıncı niye bir kere düşündün mü bu insanlar böyle yapıyor tabii düşünmezsin 12 13 saat bir koltukta oyun oynamanın sıkıntısını anlamadan insanlara laf sokmayı deneme sakın.
Bence başarılı değiller, ben henüz tamamıyla bir Türk takımın başarısını duymadım ha belki olmuştur ama en azından takip ettiğim kategorilerde duymadım. Her alanda olduğumuz gibi bu alanda da balonuz sanırım.
Valorant'ı çok seviyorum. Böylesine güzel bir oyunun şampiyonasında bir Türk oyuncunun da yer alması ve takımca şampiyon olmaları, beni inanılmaz mutlu etti. Bence Türkler, espor konusunda gayet başarılılar.
cNed'i tebrik ediyorum! Bazı oyunlarında beni delirtiyordu ama sonunda emeğinin meyvelerini topladı :) Türkler esporda kesinlikle başarılı. Zaten bunu CS: GO şampiyonasında birinci olarak da kanıtlamıştık.
Türkler bende dahil sürekli aksiyon istediğimiz için savaş oyunlarında çok başarılıyız. Tek oturuşta sabahtan akşama kadar oynarız. Bir çok oyundada dünya geleni sıralamasında türkler hep ilk 10 da mutlaka olur. Pubg mobilede ilk 10 da 10 kişiden 8 i türk😄
Tiplere baksana alayı pc başında oturmaktan tombik olmuş. E-spor muhabbetini hep saçma buldum. Prof derecede oynadığım moba oyunu var ve evet ben böyle düşünüyorum. Obez tiplerin ilgi alanı.
Kabul edememe gibi bir durum yok ki. Bu oyun 2 sene sonra revaçtan iner bunlar lak diye kalır. Ne beyinleri gelişir ne gelecekleri. 1-2 yıl para kazanırlar sonrası meçhul. Ayrıca şunlara e spor denmesi de ne kadsr gıcık bir durum neyi spor şunun skxömff yıllardır lisanslı snowboard yapıyorum ülke çapında bordçuyum şu obezler kadar sporumuz konuşulmadı aga be jsjdjd benim ki sitem boş ver neyse sjdj hoşçakal
League of Legends 2009'dan beri revaçtan düştü mü :) Riot Games'in her oyunu ve düzenlediği her organizasyon güçlenerek devam ediyor. Diyelim ki Valorant düşüşe geçti. Espor dediğimiz olgu sadece bir oyun üzerinden yürümüyor. Oyunlarda yaptıkları hamleler de bir beyin ve IQ kapasitesi gerektiriyor.
İnsanların kendileri gibi olmayan insanları dışlama ve benimsememe huyundan vazgeçmeleri gerekiyor.
Espor dediğimiz şey de bir spor. Zaten geleneksel spora alternatif olmadığı için de adı spor değil, espor ;) Bu konu hakkında onlarca Türkçe makale ve tez var, okumanızı öneririm.
Snowboard konuşulmuyorsa, bu esporcuların obez olduğunu, aciz olduğunu göstermez. Türk halkının snowboarda önem vermediğini gösterir. Benim gözümde snowboardcu bir Türk de milli bir sporcumuzdur, espor oyuncusu bir Türk de ;)
Göz kırpma emojilerini hep itici bulmuşumdur lütfen atma bu bir jsjd İkincisi o zaman ben çok zekiyim çünkü oyunlarda aşırı başarılıyım lol dahil global sıralamalarım var. Üçüncüsü yemin ediyorum şu tipler gibi olmak zaten istemem baksana tipler kaymış oyun pc başında oturmaktan sjdjdj Dördüncüsü hemşireyim işim gücüm var, oyunları hobi olarak görürüm. Ayrıca tez mez okumak vs katmışsın da ne alaka aw. Heralde baban ya da kardeşin falan oyuncu yoksa namusunu korur gibi şu olayı savunmazdın ablam sjxmkx Allahım şu tiplere bak cidddn ibret alınıp oyunları bırakmalı ya skzöxöxçmxçxmxçcg
Çok izleyemesemde fena maçtı. Gambit baya iyi oynuyor. Ben Acend yenildi dedim bir noktadan sonra. Gambit 8-1 yenilirken bile comeback atıp bir haritayı almıştı
Hiç anlamam ama şu ekran başında oyun oynayan hımbılların yaptıklarına spor demeyin cinnet geçirecem, kıçının üzerinde oturan adamların yaptıklarına spor etiketi koymayın
Boş iş olarak adlandırılmaya devam ettiği sürece hiç bir e-sporcu gözümüz de gönlümüzde bir yere gelemez sanırım. İlk olarak olaya karşı bakışımız değişmeli.