Son dönemlerde aşırı popüler bir oyun tanıtılmıştı, Deathloop! Oyun sonunda satışa çıkmış.
Türk Telekom'un ortağı olan, dijital oyun platformu Playstore üzerinden yayınlanmış. Normalde 289 TL olan oyun, Türk Telekom evde internet müşterileri için faturaya ek 12 ay taksitle oyunu satın alabilecekmiş.
Taksitle bile oyun satın almaya başlıyoruz.. Halimiz nereye gidiyor? :D
12 taksitle oyun satın alma i̇mkanı! Oyun fiyatları nereye gidiyor?
Merhaba Oyunlardan ziyade başka bir şey nereye gidiyor demeliyiz. Böyle giderse ücretsiz oyunlara yapışıp kalıcaz. Umarım düzelir durum. Sadece bazı oyunların videolarını izlemek veya yayıncıların oynamasını beklemek bıktırmaya başladı.
Oyun fiyatları ve oyuncu ekipmanlarının cidden bu kadar pahalı olması bana da saçma geliyor ama taksitle oyun alma sistemi yıllar öncesinde de mevcuttu. TTnet müşterileri kendilerine özel mağazalarda oyun, oyuncu ekipmanları ve hatta oyun içi e-pin’leri 24 aya varan taksitlerle alabiliyordu. Hatta çocukluk zamanlarımda bunu baya kullanmıştım ve her ay internet faturası 80 TL gelmesi gerekirken 200 TL falan geliyordu :D
Steam'den sık sık oyun alırım fakat öyle aşırı para harcamam asla. Neredeyse her gün oyun ve DLC'leri kontrol edip ucuz almaya çalışırım. Şu anda The Crew 2 45 liraya düşmüş. Onu mu alsam yoksa Forza Horizon 4'ün indirime girmesini mi beklesem bilemedim.
Bence güzel bir fikir ama ciddi manada taksitle oyun almak kötü bir his özellikle beğendiğim oyunlar Steam üzerinden bakıyorum gündemdeki her oyun olmasa bile daha az dikkat çeken cevherlere bakıyorum fiyatları kimisinin cazip oluyor indirim dönemleri gelince alıyorum ama oyunları zamanında almak cidden bazen aşırı pahalı gelebiliyor mesela Steam'de yeni çıkan online bir oyun var Sword of Legends Online oyun aşırı güzel duruyor ama çok pahalı başlangıç fiyatı 320 tl ve full paket alırsan 800 tl para vermek zorundasın. Kur değerlerinin bununla ilgisi var aslında fiyatlar yükselmiyor mecbur bu fiyata satmak zorunda kalıyorlar şuna eminim onlarda bu durumdan rahatsız piyasa olarak büyümek isteseler bile yapamıyorlar kötü bir durum maalesef
Türk Telekom'un kendine ait bir Platformu var, bu platformda oyunları hattın üstünden satın alabiliyorsun taksitle. Playstore'da kontrol edebilirsin. Tüm oyunları fatura ile öde seçeneğini kullanarak 12 ay taksitle satın alabilirsin.
Yıllardır olan bir sistem. Daha önce faturaya yansıtarak bir kaç oyun almıştım ama steam ve key satan siteler artık daha mantıklı geliyor. Ayrıca ttnet kullanan arkadaşlara allah sabır versin.