Oysa oyunların açıklarını bulup hile yapma konusunda rakibimiz yok denecek kadar az iken oyunu sıfırdan kodlayıp piyasaya sürme konusunda neden bu kadar başarısızız?İronik bir fotoğraf koymak istedim :D
Bence biraz imkân biraz da eğitimden kaynaklı diye düşüyorum. Mesela bu ülkede iyi bir oyun yapımcısı olamazsın ama iyi bir siyasetçi olursun. Bu bi kıza aşık olduğunu söyleyip kızın sana lezim demesi gibi bi şey ya
Bence Crysis serisi bunu net bir şekilde anlatıyor, çok severim seriyi bütün oyunları oynayıp bitirmişimdir 4. oyun çıksa yine fiyatına bakmam alır oynarım, çünkü bu adamlar Cevat Yerli kardeşler sana Türkçe Dublaj güzel grafikleri olan dönemine göre bir oyun çıkarıyorlar, ama ne oluyor saçma salak korsan işleri falan felan ve oyunun satışları yapılmıyor ve Crytek şirketi kapatıp ekip dağılıyor Cevat Yerli ayrılıyor, Bir şeyin değerini bilemiyoruz maalesef Türk halkının bu yönde çok fazla hatası var elindekinin değerini bilememe ve saçma işlere yönelme gibi, umarım 4. oyun çıkar ve her şey yoluna girer, hatta şu an Exo Mecha diye yeni bir Türk oyunu yapılıyor, umarım güzel bir şeyler çıkar ortaya ve Türkün adı ismi oyun sektöründe de bir yeri olur, adamlar oyun yapıyorlar diğer bütün dilleri koyuyor Türkçe dilini koymuyorlar cidden üzücü bir durum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
9 bin tl bir leptop oda yazılım yazabileceğin en dandik olanından. Yazılım yazmak için ekipmanların iyi olacak hele oyun yapmak için bunlar en iyisi olmalı. Bu yüzden yapılmıyor. Ama şahsen ben yazılım mühendisiyliğiyle ilgileniyorum. Oyun yazmayı bende düşündüm. Hatta aklıma da geldi. Sonra idolüm olarak gördüğüm birine bunu söyledim kendisi bana şunu dedi. Bir işi yapacaksan o iş insanlara fayda sağlamalı. Zarar vermemeli. Düşününce oyun zaman israfı geldi. Şu an sözlük ya da hatırlatıcı tarzı bir uygulama yazmaya çalışıyorum.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oyun yapmak gerçek bir risk evet sana kolay gelsin
Merhaba, Öncelikle bütçemiz yok. İyi bir oyun yapmak için binlerce dolar gerekiyor. Hadi parayı buldun;tecrübe gerekiyor, eleman gerekiyor. O da bizde yok ya da çok az. Hadi diyelim onu da buldun;Pazar gerekiyor sana. Bu oyunu nerede satacaksın? Reklamını iyi yapman lazım, Crysis gibi Mount And Blade gibi Dünyaya açılman lazım. Bir marka ismin olmalı. Bu saydıklarımızın %80-90 civarı eksik bizde. Daha çok çalışmamız gerekiyor yani.
Çünkü başarıyı başkasının üzerinden kazanma eğilimi daha yüksek. Biz buna halk arasında TORPİL diyoruz. Oyunlarda da hileleri dosyaları çalıp oluşturmaya çalışıyorlar. Yani bir nevi oyun sayesinde kendilerine para çıkarıyorlar. Japon bir devlet adamının dediği gibi. Türkler tembel, olmamış bir şeyi icat etmektense olanı değiştirip kullanıp bununla gurur duyuyorlar. Ben burda sadece her Türk vatandaşının böyle olmadığını düşünüyorum.
Kankam çünkü oyun yapnak öyle basit bir olay değil hele birde oyun büyük bütçeli bir şey ise epey zorlaşıyor. Türkiye de kaliteli öğrenciler yurt dışına çıkıyor zaten geriye kalanlar oyun mu düşünecek adam bir iş bulsam da aç kalmasam diye düşünüyor. Birde Türkiye de bu sektöre yatırım ve destek yok. Köklü firmalar yok vb.
Sanırım bütçe en önemli problem. Türkiye genel olarak geriden geldiği için yenilik konusunda ve bazı şeylerin gelecegini, önemini geç anladığı için oyun sektöründe de bu akdar geri kalması çok normal. Yatırım konusunda eksiklik çekiyor oyun yapımcıları veya yapmaya yeltenen fikir sahipleri. Daha fazla destek lazım kesinlikle. Tek başına sırf bu yüzden yıllarca bir şeyler yapmaya çalışan kişiler çok fazla. Basit şeyler için bile.
İmkanımız yok ki, bilgisayar fiyatı anasının herekesi gibi. Babandan destek istesen el hareketi. Bir işe gireyim bir yandan kodlarım dersin zorla mesai, köle gibi çalış. Akşam olduğu zaman kod mu yazarsın dinlenir misin?
Hayat yalnız da geçmiyor, evlensen hepten unut o işi. Eve para yetişene kadar zaten emekli oluyorsun.
Sahtekarlık dolandırıcılık önemli bir sanat olmadigi için bizim önde olarak anılmak seklimiz tam olarak bahsettiğin şekilde malesef😂😂😂 .. zeka ayrı akıl ayrı olay... zekayı nereye kullanacağını bilen, akıl olmayınca sonuç hüsran işte...
Oyunda geri değiller ama fps oyunlarında türkler gerçekten çok iyi yapım anlamında diyorsan tabi o iş zor ne de olsa tr de hiç bir şey üretilmiyor ki her şey yurt dışından alınıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ölü adam çok var türkiyede. I'm leaving today (And I'm gone, and I'm gone, and I'm gone just like that) I want to be a part of it (Be, be, be, be, yeah) New York, New York New York