İp atlama, körebe yakan top, kurt baba, yerden yüksek Birde evin içinde zıplama topuyla yarış yapardık😂 Tekerlemede şey var aklımda bir kedi varmış yüze kadar sayarmış sıfırını atmış on kalmış... öyle bir şey vardı.
Hatırladığım kadarıyla bir tanesini yazayım. Yanlışım varsa affola…
Oooo dede nereye Tarlaya kızım tarlaya Tarla çiçek sen çiçek Elimde gümüş bıçak Elimi kesti neyleyim Mendil getir sileyim Mendil Halep yolunda Halep yolu bit pazar İçinde ayı gezer Ayı beni korkuttu Kulağımdan sarkıttı Salla şunu Çek bunu. 😃😎
Saklambaç oynardık ya. Ben pek dışarıda oynama zamanlarını yakalayamadım. Teknolojiyle biraz içiçe oldum diyebilirim fakat arkadaşlarla dışarıda oynamanın verdiği zevki aramıyor değilim.
-Üçgenler, analı kızlı, saklambaç, yakar top, istop, dokuz taş, beş taş. -O piti piti, yağ satarım bal satarım, yes mi? no mu?, portakalı soydum, kutu kutu pense, komşu komşu huu, üşüdüm üşüdüm aklıma bunlar geldi. ☺️
Elbette, saklambaç, mahalle maçları, 3 taş, taso, misket ve futbol kartları. Tekerlemek olarak "Al şu takatukaları, takatukacıya götür. Takatukacı takatukaları takatukalamazsa, Takatukaları takatukalatmadan geri getir."