Merhaba, Bir "Gamer" sorusuyla daha sizlerleyim 🎮. Red Dead Redemption 2 oyununu Amerika'da bir tarih öğretmeni ders olarak işleyeceğini duyurdu. Bazı eğitimciler bunu olumlu karşılarken bazı eğitimciler ise çocukların dikkatini dağıtabilir diyerek buna olumlu yaklaşmadı. Peki sizce oyunlar derslerde kullanılmalı mı?
Evet derslere yardımcı olur okutulmalı
Hayır ders işleyişine zarar verir okutulmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Red Dead Redemption 2, ders olarak okutulacak! Sizce oyunlar derslerde kullanılmalı mı?
Oyunlar çocuklar için ilgi odağı olabilir. Yani çocuklar genel olarak oyun oynamayı çok severler. Tabi yetişkinler de sever o ayrı bir olay😅. Ama mesela küçükken oynadığımız bir oyunun hikayesini tam olarak kavrayamayız, bilemeyiz. Küçükken hepimiz genel olarak hikayeli bir oyun oynamışızdır. Şimdi o oyunu hatırlarız ama şöyle işte şunları şunları yapmıştık gibi hatırlarız. Örnek verecek olursak GTA serisinde san Andreas olsun Vice City olsun oynamışızdır küçükken. Ben de oynadığım halde sadece görevlerin bazılarını hatırlıyorum. İşte şu bölümde zorlanmıştım, şu bölüm güzeldi gibi. Ama o görevleri neden yaptığımızı, devamında neler geliştiğini yani kısacası görevin hikayesini hatırlamıyorum. Sadece oynanış akılda kalmış durumda. Oyunu büyüyünce bir daha oynadığımda aslında hikayeye odaklanıyorum bu sefer. Hikayesi işte çok akıcı, acaba ne olacak gibi düşünceler ile oynuyoruz. Bu yüzden küçük çocukların eğitim için oyun oynaması sadece kısa bir süreliğine bilgi sağlar ama eğitimin yanında işte mesela şöyle örnek verilebilir diyip oyundan bir kısmı oynatmak, o asıl vurgulanması gereken kısmı çocuklara örnek olarak göstermek güzel olabilir. Kısacası eğer oyun oynatılacak ise sadece oyun olmamalı, konuyu anlatıp, gösterdikten sonra ayrıca örnek olarak gösterilmeli. Bu durum hem çocukların okula gelmesini, kaçmamasını teşvik edebilir yani okulu daha çok sevdirebilir hem de başka bir örnek vermiş olup çocukta başka bir durumun olduğunu yani ezbere değil de öğrenme olarak konuyu öğretmek olur.
Çokta büyütmemek lazım, Amerikan tarihi ne kadar ki? Sonuçta RDR2 oynayan biri olarak, tarihi aynen de öyle. Vahşi batı, can güvenliğinin sağlanamadığı, ırkçı, soykırım meraklısı (kızılderili ve amerikan bizonları vs.), yani oyunla, süperkahraman çizgiromanlarıyla vs. vs onları kullanabilir. Kullanacak başka çok fazla şeyide yok zaten.
Bizim eğitimciler karşı gelmez, öneride bulunmaz, göze batmaz. Onlar koyun gibi önüne getirileni, saçmasapan mantığa sığmayan, gençleri heba eden onca değişimden hangisini umursadılar. Varsa yoksa maaşları, birde mesleklerinin kutsallıkları (!).
Bence oyunlar derslerde oynatılmamalı. Bazı tarih oyunları anlattıkları olayın atmosferini çok iyi yansıtıyor. O yüzden derslerde o oyunların videoları izletilerek çocuklara o atmosfer yaşatılabilir, bu sayede izledikleri oyun videolarından tarihin o dönemini daha iyi öğrenebilirler.
Oyun baya güzel. Bazı oyunların öğreticiliğinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Böyle bir kalite yok yani. Daha iyisini hiçbir film yapamazdı hâttâ. Rockstar Games zaten gerçek dünyadan çok çok farklı bir temaya sahip. Olmak istediğimiz dünyaya🙂
Oyunların değeri ve gördüğü ilgi çok büyük bu zamanda ve oyunalara erişim kitlesi olara, yaş kitlesi oranı bir hayli düşmeye başlıyor gelişen teknolojiyle. İnsanların içiçe olduğu şeylerle ders anlatma fikri bence gayet mantıklı ve akılda kalıcılığı yüksek oranda olabilir. Denenmeli.
Oyunlar eğitici içerik taşıyorsa, beynin ve zekanın gelişimini sağlar. Doğru oyunlar olmak kaydıyla kendini geliştiren nesiller yetişmesine yardımcı olur. Yönlendirici olarak da büyük etkisi vardır.
Gelecek nesillerin tarihi daha çok sevmesine neden olur bizde de muadili olarak lisede call of duty 5 okutulabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cok iyi bence call of duty modern warfare 3 de ders olarak okutulmali bir manyak nasil dünya savasina sebep olup dünyayi akristirabilir ock iyi ders olabilir vladimir makarov
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Cok iyi bence call of duty modern warfare 3 de ders olarak okutulmali bir manyak nasil dünya savasina sebep olup dünyayi karistirabilir ock iyi ders olabilir vladimir makarov