• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Gamer

Arkadaşımla sesli sohbet oyunu arayışına girdik. Sizce hangisi daha iyi?

benkendall
benkendall Takip Et
FenomenMaster Yaş: 24
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
37
Yapay Zekaya Sor
Önerileriniz var mı? En iyi sesli sohbetli oyun hangisi sizce? Neden oynamalıyım bir de?🙃 #benkendall
En İyi Soruları Oyun Soruları Öneri Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
10 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Triggerr
    Triggerr Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 26
    +1 yıl

Merhaba,

Sana arkadaşlarınla beraber oynayabileceğin oyunları çok güzel bir şekilde listeledim. Liste biraz uzun olacak lakin bu oyunların hepsi çok güzel ve birbirinden değerli. Bu oyunların bir kısmı gerçek oyunculara karşı, bir kısmıysa hikaye tabanlı oyunlardır. Benim sana önerim, arkadaşlarınla multiplayer oyunlara başlayıp aralarda çerez niyetine hikayesi bulunan oyunları oynaman olacaktır. Çünkü sürekli hikayesi bulunan oyunları oynamak bir zaman sonra bayacak ve tüm zevkli oyunları bitirince oynayacak bir oyun kalmayınca üzüleceksiniz. Eğer multiplayer oyunları oynarsanız ve aralarda da çerez niyetine hikaye tabanlı oyunları oynarsanız asla sıkılmadan güzel vakitler geçirebilirsiniz. Lafı daha fazla uzun tutmadan oyunları listelemeye başlıyorum ve sana iyi okumalar diliyorum. Unutmadan söyleyeyim, çayını kahveni almayı unutma uzun bir yazı olacak.

Left 4 Dead

Oyunumuzun konusu şu, 4 kişi zombi istilasına uğramış hastalıklı bir bölgeden kurtulmaya çalışıyor lakin buradan kurtulmaları pekte kolay değil çünkü burası çeşitli mutasyona uğramış yaratıklarla dolu bir bölge. Aslında oyunun hikayesini dinlediğinde oyuna farklı bir bakış açısıyla bakıyorsun ve oyun o kadar keyifli bir hâl alıyor ki anlatamam. Hem hikayeyi bilmenin verdiği bir keyif hem de arkadaşlarınla beraber zombilerden kaçmanın verdiği keyif üst üste binince oyun çok güzel bir hâl alıyor. Sana oyunun hikayesinden kısaca bahsetmek istiyorum ve oyun önerilerime ufak bir hikaye tadı katmak istiyorum.

Bir yerleşim yerinde insanlar sebebi bilinmeyen bir hastalıktan dolayı saldırganlaşıyor ve hasta olmayan kişilere karşı vahşice hareket etmeye başlıyor. Lakin asıl bir kan grubundan olan kişiler bu virüse karşı bağışıklık sistemi kazanıyor ve virüsten etkilenmiyor. Gün geçtikçe hastalıklı insan sayısı arttıkça hükümet, virüsün başka bölgelere yayılmaması için bölgeyi duvarlarla kapatıyor ve insanların güvende olduğunu düşünüyor. Lakin virüsten etkilenen bazı zombi türleri ortaya çıkıyor ve o kadar yükseğe zıplıyor ki virüs artık etki bile etmiyor. Zombi çeşitliliğin olmasının sebepleri, insanların virüs olmadan önce yaşadıkları hastalıklardan kaynaklı bir problem. Mesela sigara kullanan bir kişinin boğazı şişik bir zombiye dönüşüyor ya da başka bir hastalığı olan virüslü bir kişi başka tür bir zombiye dönüşüyor. Hükümet acilen bölgeyi boşaltmak istiyor lakin imkanlar el vermiyor ve insanların oralardan kurtulmasının tek yolu kendi çabalarıyla çıkmaya çalışması. Bu konuda hükümetin yapabileceği tek şey yolların arasına güvenli bölgeler koyarak o bölgelere erzak, ilaç, silah ve yiyecek gibi türlü türlü şeyler koyuyor olması. O odaya girildiğinde zombiler kapıyı kıramaz ve asla içeri giremez. Bu yüzden oyunu oynarken mutlaka kapının kapatılması gerekiyor. Bu 4 kişi bu yerleşim yerinden kurtulmak için uğraşıyor lakin her birinin de kendine özgü kişilikleri bulunuyor, ayrıca işlerinin bu kadar kolay olmayacağını da bilmemiz gerekiyor. Mesela içlerinden şişman olanı melez kan grubunda olduğu için bazen virüsten etkileneceğini düşünüyor ve zombilere yaklaştığı zamanlarda tedirgin oluyor. Her bir karakterimizin bu şekilde kendine özgü kişilikleri ve farklı farklı hikayeleri bulunuyor lakin bunları tek görüşe sığdırmaya çalışmak pek doğru olmayacaktır o yüzden bunu dilersen internette ufak bir araştırma yaparak bulabilirsin. Şimdi hikayeyi öğrendiğine göre oyunumuzun oynanışına kaldığımız yerden devam edelim.

İster 4 arkadaşınla girebilir istersen de 2 arkadaşın ya da 1 arkadaşınla girerek oyundaki bölümleri geçmeye çalışabilirsin. Bölümleri geçerken bazı bölümlerin ne kadar zorladığını görecek ve arkadaşlarınla o bölümleri geçmeye çalışırken aşırı eğleneceksin. Oyunun ufak bir satın almasının olduğunu biliyorum lakin güncel fiyatlar hakkında pek fazla bilgim yok. Biraz araştırma yaparsan ücretsiz bir şekilde oynamanın yolları da bulunuyor ama pek tavsiye etmiyorum. Çok fazla pahalı olmadığını biliyorum ve ücretsiz oynarken harcadığın emeğe değmez ve seni baya yorar. Onun yerine Steam üzerinden satın alın ve rahat rahat bu oyunun tadını çıkarın.

Among US

Oyunun ismini duyma ihtimalin çok yüksek çünkü, bir zamanlar o kadar popülerdi ki 10 kişiden 7 tanesi bu oyunu oynuyordu desek yeridir ama son zamanlarda bu popülaritesini kaybetti. Lakin eskisi kadar olmasa da güncel olarak aktif oyuncu sayısı yeterince iyi. Hatta oyuna özel yeni modlar, discord sunucuları vs. gibi birçok şeyler açıldı. Bu oyuna ister ücretsiz istersen de Steam üzerinden ulaşabilmen mümkün. Şimdi sana oyun hakkındaki kısa bilgilerden birazcık bahsetmek istiyorum.

Oyunumuz bir uzay gemisinde geçiyor ve uzay gemisinde bulunan katilleri yakalayarak gemiden atmaya çalışıyoruz. Eğer o katilleri bulamazsak imposterlar oyunu kazanıyor ama eğer sen imposter oynarsan yapman gereken şey, yakalanmadan tüm oyuncuları öldürmek olacaktır. Oyunda eğer normal vatandaş rolünü oynuyorsan, takımınla görevleri hızlıca bitirmeye çalış ve imposter sizi öldürmeden onu bulmaya çalışın. Mümkün olduğunca kimseye güvenme çünkü güvendiğin kişiler imposter olabilir ve seni aniden sırtından bıçaklayabilir. Bunun yanı sıra tek başına kalmamaya çalış ve sürekli insanların nerelere gittiğini dikkatlice kontrol et. Eğer yalnız başına kalırsan imposterların hedefi olursun ve ilk fırsatta seni ortadan kaldırmak için uğraşırlar. Ayrıca kamera odasının boş kalmaması son derece önemli çünkü oturduğun yerden kişilerin nereye gittiğini ve nasıl hareket ettiğini görüntüleyebiliyorsun. Bunun yanı sıra sürekli takım arkadaşlarına görün ki masum olduğun halde boş yere gemiden atılarak sinir krizleri geçirme. Sen görevleri yaparken özellikle de tarama görevini yaparken eğer masum kişiler seni görürse oyun boyunca seni koruyacaklar ve birlikte imposterin kim olduğunu bulabileceksiniz. Eğer imposter oynuyorsan işin biraz zor olacak ve özellikle kötü oynayan bir takım arkadaşına denk geldiysen oyun tamamen senin role play yeteneğine ve oyunculuğuna bakıyor. Oyunda herkesin gittiği yerleri bilmeli ve insanların güvenini o kadar çok kazanmalısın ki senden asla şüphelenmesinler. Mesela sürekli görev yapıyormuş gibi görünmen gerekiyor çünkü imposter olan kişi görev yapamıyor ama görev yapıyor gibi davranmak masum insanların senden şüphelenmemesini sağlayacaktır. Bence 2 kişinin güvenini kazan ve asla onları öldürme, oyun ilerledikçe yavaş yavaş elektrikleri kesebilir ve sabotaj vererek insanların kafasını karıştırabilirsin. O karışıklık esnasında yani kişiler elektriği açmaya ve sabotajı önlemeye çalıştığı sırada, tek yakaladığın kişiyi öldür ve hızlıca sabotaj merkezine git. Dikkat et çok geç o bölgeye gitme ki kişi öldüğünde direk seni hedef olarak göstermesinler. Ayrıca birini öldürmeden önce etrafına dikkatlice bak ki öldürdüğün kişiyi öldürdüğün an birileri görerek reporta basmasın. Aksi taktirde oyunu erken safhalarda kaybetmeye mahkum olabilirsin. Ayrıca yerlerde bulunan kapaklara da dikkat et çünkü onlara çok güzel saklanabilir ve o kapakları kullanarak oyunu güzel bir şekilde kazanabilirsin. Bunun haricinde imposter oynarken çok iyi ikna ve rol yapma yeteneklerine ihtiyacın var. Bunun sebebi de her ne kadar iyi oynarsan oyna gün başladığında herkes konuşurken kem küm edersen senin imposter olduğunu anlarlar ve oyunu güzel oynadığın halde kaybedebilirsin. Eğer biri seni öldürürken yakalarsa erkenden pes etme ve kişiyi onun öldürdüğünü seni görünce direk reporta basıp ortadan sıyrılarak kurtulmaya çalıştığını söyle. Oyunun başlarında bu yöntem pek bir işe yaramasa da oyunun sonlarına doğru eğer bu işlemi gerçekleştirebilirsen kesinlikle oyunun kaderini değiştirebilecek bir hamle olduğunu bilmeni isterim. Sabotaj ve elektrik kesmenin zamanlamasını çok güzel ayarlaman gerekiyor ve takım arkadaşınla koordineli bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Eğer birbirinize uyum sağlayamazsanız oyunu elinize yüzünüze bulaştırır ve kaybedersiniz. Bunun yanı sıra imposter oynarken oyunun kilit noktalarından bir tanesi de kapıların kilitlenme durumu çünkü kapıların anlık kapatılıp açılması oyunu kazanmanıza vesile olabilir. Ama bu konuda dikkat etmen gereken şey aynı kişiyle bir odada kilitli kaldığında eğer 3. Bir kişi kilitli kaldığınızı görüyorsa odada kaldığın kişiyi asla öldürme çünkü seni açık hedef edecek ve muhtemelen gemiden atılan bir sonraki kişi kesinlikle sen olacaksın. Bunun haricinde görev yapmıyormuş gibi görünürsen takım arkadaşlarının ilk şüpheleneceği kişi sen olacaksın bunu daha önce de söylemiştim ama bir kere daha söyleme gereği duydum çünkü bu durum çok önemli ve çoğu yeni başlayan oyuncu bu duruma özen göstermeden hareket ediyorlar bu yüzden de oyunu kaybedebiliyorlar. Sabotajı da doğru verdiğin taktirde tüm sivilleri öldürmeden onların yetişmesini önleyerek oyunu bitirerek kazanabilirsin ama bu çok düşük bir ihtimal çünkü sürekli kişiler sabotaj çıktığında aniden sabotaja giderek oyunu bitirmeye çalışıyor. Bazı durumlarda ise oyuncular dikkat ediyor bunun sebebi de kişiler “başkası yapar ya gitmeyim ben” diyerek düşünüyor ve kimse gitmediği için oyun direk bitiyor. Sivil oynarken de bu duruma dikkat et ve sabotaj verildiğinde direk sabotajı önlemeye git aksi taktirde az önce söylediğim durum başınıza gelebilir ve beklenmedik bir anda daha ilk turlardan oyunu kaybedebilir ve takımınızla münakaşa içerisinde olabilirsiniz. Bunun dışında sivil oynarken bir dikkat etmen gereken konu da kişiler öldüğünde hangi bölgede öldüklerini aklında tutmak ve gördüğün anda report tuşuna basmak olacak tabi öncesinde 2 saniyelik bir etrafını kontrol et çünkü imposter yakınlarda olabilir ve onu görmen muhtemel olabilir. Eğer imposterin kim olduğunu gördüysen reporta basarak güzel bir info ver ve oyunu hızlı bir şekilde bitirmeye çalış. Oyunda mümkün olduğunca ilk söz hakkı report eden kişiye verilir çünkü tüm info bilgileri o kişide olur. Eğer o kişi sensen ölen kişiyi bulduğun konumu ve öncesinde neler yaptığını bir bir dile getirerek kendini temize çek. Mümkün olduğunca reporta basmadan önce gördüğün oyuncuları şahit olarak göstererek masum olduğunu destekleyecek cinsten kanıtlar sunabilirsin. Eğer çok fazla kişi sana şahit olursa takım arkadaşların sana inanacak ve kendini temize çekeceksin. Kendini temize çektikten sonra, ölü bulduğun kişinin konumuna senden önce giden birini gördüysen bunu dile getir ya da yanınızda olmayan bir kişi varsa onu hedef göstererek sorgulamaya başlayın. Bu kişi eğer kötü bir oyuncuysa zaten köşeye sıkıştığı için kendini belli edecek ve tedirgin olarak susarak gemiden atılmayı bekleyecektir. Eğer bu kişi profesyonel bir oyuncuysa, birazcık yalan uyduracak ama takım arkadaşların onun söylediklerini doğrulayabilecek mi orası meçhul. Takım arkadaşların hedef gösterdiğiniz kişinin söylediklerini doğrulamazsa ve tüm oklar o kişiyi gösteriyorsa kesinlikle oylayarak kişiyi gemiden atın. Eğer takım arkadaşların o kişinin söylediklerini doğruluyorsa o kişiyi mimleyin ve kişinin yaptığı davranışları sürekli takip edin. Zaten şüphelendiğiniz kişi imposter oyuncusuysa kendini belli eder ve sizde o açık verdiğinde oylama zamanı geldiğinde oyunuzu o kişiye vererek oyunu direk bitirirsiniz.

UNO

Arkadaşlarınla oynayabileceğin bir diğer oyunumuz da bilgisayardan oynayabileceğin UNO oyunu. Çok zevkli bir oyun olup aşırı bağımlılık yapan bir oyun. Oyunu ister tek başına istersen de arkadaşlarınla oynayabilirsin. Lakin oyunu Steam üzerinden satın alman gerekiyor ama buna değeceğini kesinlikle söyleyebilirim. Oyun hakkında pek bir bilgin yoksa sana oyunu kısaca anlatmak istiyorum. Bu yazıımı okuduktan sonra oyunu bilmiyorsan bile öğrenmiş olacaksın.

Oyundaki amacın, elindeki tüm kartları elinden çıkarmak olacak ve ilk kartları bitirerek oyunu kazanan kişi olmak olacak. Kartları bitirmeye çalışıp ve oyunu kazanırken yaparken üstte olan kartta aynı sayı ya da rengi atmak olacak yani senden önceki kişi kırmızı 3 attıysa, senin atman gereken ya aynı renk herhangi bir sayı ya da aynı sayıda olan farklı bir renk. Kısa bir şekilde anlatmam gerekirse, aynı sayılar ya da aynı renk kartları elinden çıkarman gerekiyor. Eğer elinde hem aynı sayı hem aynı renkler bulunmuyorsa, desteden bir kart alıyorsun ve eğer atabileceğin bir kartsa ortaya atıyorsun. Ha eğer atabileceğin bir kart değilse o kart elinde kalıyor ve elindeki kartları bitirmen baya bir uzun sürüyor. Bunun yanı sıra oyunda çeşitli joker diye isimlendirdiğimiz kartlar bulunuyor ve her kartın kendine göre farklı amacı bulunuyor. Bu kartların amacını da kısa bir şekilde anlatmak istiyorum.

+4 kartı attığında, sıradaki oyuncunun elinde +4 varsa atar ve kurtulur. Hayır yoksa, o kişi toplamda destesine 4 kart ekler ya da ondan önceki kişide +kart eklediyse, tüm artılar birikir ve +atamayan kişi toplam +sayısı kadar kartı destesine ekler. Bu +4 kartları çoğu zaman oyunun kaderini bir anda değiştirebiliyor ve genelde oyunun son turlarında kullanılıyor. Bunu tam UNO yapacak kişiye atıldığında kişinin moralini alt üst etme ihtimalin çok yüksek bir de bu kartlar üst üste bindiyse kişi sinir krizleri geçirmeye başlayacaktır kesinlikle.

+2 kart attığında, bu kartta +2 kart ekler tamamen +4 kartıyla aynı gibi ama +2 kartın hangi renkse o renk ortadayken ya da biri +attığında kullanabilirsin. Bu kartımız +4 gibi bitirici vuruş vurmuyor lakin hafif hafif rakibi yoruyor ve bazen +yeme durumlarından bizleri kurtarabiliyor. Bu kartın da bir köşede kesinlikle bulunsan ve bazen rakibini sinirlendirmek bazen de senin gereksiz kartlarla karşı kalmana engel olarak koruyucu bir melek görevi görebiliyor. Bu yüzden bu kartların benim gözümde değeri çok yüksek olabiliyor ve bazı durumlarda +4 kartından daha çok sinir bozucu olabiliyor, adeta bir sivri sinek desek yeridir.

Renk değiştirme kartı attığında, ortadaki rengi istediğin gibi keyfine göre değiştirirsin ve oyun o şekilde devam eder. Bu kartımız için de adeta bir kanatsız melek kelimesini kullanmanın doğru olacağını düşünüyorum çünkü atacak bir kartımız olmayınca ansızın bizim için tanrıca görevi görüyor ve bizi bulunduğumuz bu zor durumdan rahatlıkla çekip çıkarabiliyor. Bu yüzden bu kart eğer elinde varsa direk bu kartı kullanarak heba etme ve oyunun gidişatına göre bu kartı kullanmak için doğru zamanı bekleyerek rakip takım oyuncularına beklenmedik hamleler yap. Gerisinde zaten oyunu geri çevirecek ve muhteşem bir şekilde geri dönüş yaparak oyunu kazanacaksın, sadece bana güven. . (Bir kişi +attığında bunu kullanamazsın)

Yön değiştirme kart attığında, oyun sağdan sola gidiyorsa soldan sağa doğru gider. Soldan sağa gidiyorsa da tam tersi olarak sağdan sola doğru gider. Yani bu kartımızı kullandığında rakip oyuncuda da bu kart varsa birkaç dakikalığına karşılıklı olarak loopa düşme ihtimaliniz muhtemeldir. Tabi bu kartları kullanırken hırslanarak diğer oyuncuları da unutmayın ki onlar da oyunu oynayabilsin ve kart atabilsin. Aksi taktirde “kanka salın da biz de oynayalım” gibi bir terslemeyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Ama benim önerim bu kartı da oyunun sonlarına doğru kullanmandan tarafa çünkü bir takım arkadaşın UNO dediğinde ona kart kullandırtmayarak ya da bloklayarak ona zaman kaybettirip oyunu geri çevirme şansını artırabilirsin.

Bloklama kartı attığında, senden sonraki oyuncu kart atamaz ve sıra otomatikman senden sonraki oyuncuya geçer. Bu kart kadar sinir bozucu bir kart daha olduğunu söyleyemem özellikle de UNO çektiğinde bu kartla karşı karşıya kaldığında elin kolun bağlı bir şekilde oyunu izlemekten başka çaren bulunmuyor. Hani “oradasın ama dokunamıyorum çok saçma” sözünün oyuna uyarlanmış hali desem yeridir aman deyim bu kartla karşı karşıya kalmamaya çalış ama eline geçtikçe rakip oyuncuların sinir katsayılarını bu kartı ve diğer joker kartları kullanarak artırabilirsin. Joker kartlarından belki de en değerlisi bu çünkü kişiye direk kart kullandırtmıyor ve o kişinin oyununun 1 tur daha %100 uzamasını sağlıyor. Normalde kişiye +atsan bile bir ihtimal + saklamış olabiliyor ama bu kartı attığın taktirde kişinin elinde + kartı bulunmasının bile hiçbir anlamı kalmıyor çünkü bu kişi kart atmadan oyun diğer kişilere çoktan geçiş yapmış oluyor.

En Önemli Dip Not: Eğer elinde tek kart kaldıysa "UNO" diye hafif yüksek bir sesle söylemen gerekiyor. Eğer sen söylemeden herhangi bir oyuncu fark edip "UNO" derse ceza olarak kart alırsın. Bu aldığın kartlar da oyunun geç bitmesine sebebiyet verebilir ve hatta kazanacağın oyunu kaybetme ihtimalin de muhtemel oluyor. Ayrıca kendin UNO yapmak için beklerken diğer oyuncuların da ellerine bakarak onların ceza almasını da sağlayabilirsin. Bunu hile olarak düşünme, sadece oyunu biraz fazla hırslı oynamak anlamına geliyor ve her oyuncu inan bu işi yapıyor. Bu yüzden dikkatli oynamanın kimseye zararı olacağını düşünmüyorum.

UNO isimli oyunu da detaylı bir şekilde anlattığımı düşünüyorum ve bu oyunu oynadığında oyuna yeni başlamış bir kişi olmaktan çıkarak oyunu sürekli kazanabileceğini düşünüyorum. Başlarda biraz zorlansan bile söylediklerimi dinleyerek sürekli yaptığın antrenmanlarla oyunları ilerleyen zamanlarda kazanman muhtemel olacaktır çünkü sana oyunun tüm inceliklerini verdiğimi düşünüyorum.

League Of Legends

Sürekli arkadaşlarından duyduğun lakin bir türlü fırsat bularak oynayamadığın bir oyun olan League Of Legends burada da karşına çıktı sanırım. Bu oyunu kısa sürede öğrenmek mümkün değil lakin öğrenince de bu oyunu bırakmak pek söz konusu gibi değil çünkü oyun aşırı güzel ve çok fazla karakter, eşya, rün, spell gibi kombinasyonlar kullanarak sürekli seni kendine çekiyor. Oyuna sürekli eklenen skinler ve sürekli gelen güncellemeler sayesinde bir türlü oyunu tamamen öğrenmiş ve hesabını fullemiş sayılmıyorsun. Oyunda bulunan lig sistemi sayesinde de üst liglere ulaştıkça çok güzel ödüller özellikle de Challenger ligine ulaştığında fiziksel ödüller alabiliyorsun. Fiziksel ödüller geçmiş yıllarda ceket, çanta vs. gibi şeylerdi ama bunlar sıradan ürünler değildi ve tamamen koleksiyon ürünleriydi. Bu liglere bir türlü erişemeyen kişiler bu ödülleri elde etmek için binlerce dolarlarını vererek hediyeyi alan kişilerden para karşılığı ceket ve çantaları aldığı durumlar görülmüştür. Oyun 5v5 sihirdar vadisi ve 5v5 aram haritasında geçiyor. Tabi bunların yanı sıra çeşitli dönemlerde URF, Merkez Baskını, Hepimiz birimiz vs. gibi çeşitli modlar gelerek oyunu renklendiriyor. Bu modların yanı sıra tekli çiftli ve esnek liglerde dereceli oyunlar girerek kümeni yükseltebilirsin. Oyun ligleri sırasıyla demir, bronz, gümüş, altın, platin, elmas, ustalık, üstatlık ve şampiyonluk olarak sıralanıyor. Oyunda her rolün kendine göre görevleri ve her role özel onlarca karakter bulunuyor. Rollerimizden kısaca bahsetmem gerekirse dövüşçü, suikastçı, büyücü, nişancı, destek ve koruyucu destek olarak sınıflanıyor. Oyunda toplamda 4 koridor bulunuyor ve bu koridorların ismi üst (top), orta (mid), orman (jungle), alt (bot) koridordur. League Of Legends’i daha iyi oynaman için aşağıya senin için ipuçları niteliğinde bilgiler vereceğim.

Dövüşçü rolü, takımla savaşırken rakip takımın oyuncularının vurduğu hasarı üzerine alır yani bir nevi öncü birlik görevi görür. Bu rolde olan karakterler genelde devamlı hasar verir ve isminden de anlaşılacağı üzere adeta bir tank görevi görür. Bu karakterleri oynamak sabır ister çünkü erken oyunda yeteri kadar hasar vuramadıkları için sürekli farm yapmaları gerekir. Bu yüzden de oyun boyunca koridorlarında hareketlilik olmaz.

Büyücü rolü, takım savaşlarında yetenek atışlarıyla anlık hasar vurarak rakip takımın taşıyıcısını ortadan kaldırarak yok etmeyi hedefler. Genelde yeteneklerini kaçırınca adeta işlevsiz bir duruma gelir çünkü yetenekleri olmayınca hiçbir hasar vuramazlar.. Büyücü rolündeki karakterlere mage denildiği zamanlarda olabilir kafan karışmasın ama bu karakterlerden aldığın zevki başka karakterlerden zor alırsın benden söylemesi.

Suikastçı rolü, isminden anlaşılacağı üzere aniden gelir rakibin taşıyıcı karakterini yok eder ve aniden ortadan kaybolur. Genelde çok kırılgan olurlar ve herhangi bir kitle kontrole yok olurlar, ama bu kadar sevinme eğer iyi bilen bir suikastçının hedefi olduysan oyunu sana zindan eder. Özellikle de nişancı karakter oynuyorsan oyunu siyah ekranda oynamaya mahkum kalabilirsin. Tabi yanındaki destek oyuncusu iyi bir oyuncuysa oyunun gidişatı da bu şekilde değişecektir. Bu role genelde assasin diye hitap ederler. Aklında bulunmasında yarar var çünkü genelde yabancı terimleri kullanmayı seviyor bizim milletimiz.

Nişancı rolü, oyunun bel kemiğidir desem yeridir çünkü, bu rol adından da anlayacağın üzere oyun içerisinde devamlı ve en fazla hasarı vurabilecek kapasitesi bulunan roldür. Bu yüzden de oyunu taşıma potansiyeli en yüksek olan karakterdir ve bu tür karakterleri oynamak herkesin harcı değildir. Bu rolün en büyük dezavantajı saniyesinde suikastçı ve büyücülerden tek yiyebilir ve oyun boyunca onların hedefindedir. Bu role halk arasında adcarry (adc) de denilmektedir.

Oyun içerisinde kestiğin orman yaratıkları sana belirli süreliğine ya da kalıcı olarak ekstra güçler veriyor ve bu güçler oyunun ilerleyen safhalarında aşırı derecede işine yarıyor. Bu yaratıkların verdiği güçler kestiğin yaratığa göre değişiklik göstermektedir kimi yaratık sadece onu keserek son vuruş atan kişiye güçlendirme verirken kimisi ise tüm takım oyuncularına güçlendirme vermektedir. Eğer istersen güçlendirme veren yaratıklardan kısaca bahsedeyim sen de bilgilerine bilgi katmış olursun böylelikle.

Alev ejderi (Fire Dragon): Alev ejderi alan tüm takımın saldırı ve yetenek gücü yüzdesel olarak artar.

Okyanus Ejderi (Ocean Dragon): Eksik canınız her saniye yüzdesel olarak yenilenir.

Dağ Ejderi (Mountain Dragon): Zırhınız ve büyü direnciniz yüzdesel olarak artar.

Eğer toplamda 4 ejder alırsanız, ejder ruhunu ele geçirirsiniz. Her ejder için bu ruh farklı etkiler gösterir. Daha açık olmam gerekirse

4. ejderiniz alev ejderi ise takımınız alev ruhuna sahip olur. Bu ruh tüm takım için 3 saniyede bir her saldırınızda veya yeteneğinizde küçük bir patlama oluşturur bu patlama can, saldırı gücü ve yetenek gücünüzle orantılıdır.

4. ejderiniz okyanus ejderi ise hasar vermek 3 saniye içinde canınızın yenilenmesini sağlar, minyonlarda bu etki daha azdır.

4. ejderiniz bulut ejderi ise, kalıcı olarak hareket hızı kazanırken ultinizi kullanmanız durumunda bir süreliğine çok yüksek hareket hızı kazanırsınız.

4. ejderiniz dağ ejderi ise 5 saniye boyunca hasar almamanız durumunda size saldırı, yetenek gücü ve canınıza oranla bir kalkan sağlar.

4. ejderi bir takımın alması durumunda bir sonra gelecek olan ejder Kadim ejder yani elder dragon'dır.

Kadim ejderi alan takım ise infaz yeteneği yani rakip takımdan bir oyuncunun canını yüzde 20'nin altına düştüğünde direk olarak öldürmektedir.

Kırmızı güçlendirme (red buff), o anki yama değişikliğiyle beraber ortalama güçlendirmeyi alan kişinin her otomatik atağında rakibi yavaşlatır ve 8+(2×level) true damage verir 3 saniyede.

Mavi güçlendirme (blue buff), o anki yama değişikliğiyle beraber ortalama güçlendirmeyi alan kişinin bekleme süresinde %10 azalma ve mana yenilenmesinde artış verir.

Rünler, oyuna başladığınız anda başlangıçta sizin ekstra güçlerinizdir bir nevi buff gibi yani ama kalıcı bu yüzden rünlerinizi iyi dizmeli ve her oyun için takımınızı ve rakibi analiz ederek bir rün dizilimi yapmalısınız aksi taktirde rakibiniz doğru rün dizilimiyle oyuna sizden önde başlayacaktır. Her karakterin rünü farklı olur bu rünleri de zamanla okuyarak oynadıkça anlayacaksın ama sana ufak bir öneride de bulunmak istiyorum. Anlık hasar vuran karakterlere elektrik ver, nişancı karakterlere saldırıya devam ve devamlı hasar vuran karakterlere başlarda yenilmez girebilirsin. Tabi bu oyuna yeni başlayan birinin dizebileceği rünlerdir ve oyunda ilerledikçe rünlerde çok detaylıca oynamalar yapman gerekecektir.

Sihirdar büyüleri, senin maç başlangıcında rahat etmenizi sağlayan yeteneklerdir. Tutuştur yeteneği rakibi belli bir süreliğine yakmanı ve iyileştirme etkilerini azaltmanı, bitkinlik büyüsü rakibin hareket hızı saldırı hızı ve hasarını azaltır, şifa büyüsü anlık hareket hızı ve can sağlar, bariyer büyüsü anlık gelen hasarlara karşı korur, arındır büyüsü uğradığın kitle kontrollerden kurtulmanda kurtulmana ve arınmana yardımcı olur.

Oyun içerisinde rakip minyonlara ve orman yaratıklarına yaptığın son vuruşlar sana altın kazandıracaktır ve bu altınlarla eşyalarını tamamlayarak karakterini güçlendireceksin. Oyuna yeni yeni başladığında son vuruş yapman bir hayli zor olabilir pes etme zamanla alışacak ve seri minyon biçme işlemlerine devam edeceksin. Minyon biçerken koridor kontrolüne de bir zaman sonra dikkat edecek ve koridorun nerede nasıl durması gerektiğini çok iyi bileceksin.

Meta, oyun içerisinde haftalık ya da aylık güncellemelerle karakter, eşya, yaratık, minyon ve aklınıza gelebilecek her şeyin güçlendirilmesi ya da gücünün azaltılmasıyla ortaya çıkan o anki yamadaki en güçlü karakterlere ve eşyalara verilen bir isim. Eğer fark ettiysen "Dostum metada değil o şampiyon alma !" dediklerini duymuşsundur. Burada yapman gerekenler yama notlarını dikkatlice okuyup, aralarında en güçlü olan karakterleri seçip onlarla oynamandır. Sadece karakterler de değil eşyalar, bufflar, rünler ve daha sayamadığım onca şeyi dikkatli bir şekilde inceleyerek kendi oyununa uyarlaman gerekiyor. Metayı takip edersen oyuna rünlerdeki gibi diğer oyunculardan önde başlarsın aksi taktirde de diğer oyuncu takip eder ve sen etmezsen de bu sefer de geride başlarsın.

Kendal oyun içerisinde o kadar fazla eşya bulunuyor ki bunların hepsini tek tek sana açıklamam bir hayli zaman alacaktır. O yüzden sadece eşyaların hangi durumlarda alındığını açıklayacağım.

Eğer yetenek gücüyle hasarı artan karakterler (Akali, Syndra, Viktor, Katarina, Fizz, Xerath, Vladimir, Ziggs, Zilean, ...) oynuyors, yetenek gücünüzü arttıracak eşyalar (rabadon'un şapkası, zhonya'nın kum saati, luden feryadı, rylai’nin kristal asası...) almalısın.

Eğer saldırı gücüyle hasarı artan bir suikastçı oynuyorsan (Zed, Talon,...), saldırı gücünüzü arttıracak eşyalar (Draktharr'ın Gece Kılıcı) almalısın.

Eğer dövüşçü karakter (garen, sett, master, xin zhao,..) oynuyorsan ve rakipte kasmış bir büyücü varsa büyü direnci eşyaları (ruh gömleği, sihiriçen) almalısın.

Eğer dövüşçü karakter oynuyorsan ve rakip takımda kasmış bir saldırı gücü taşıyıcısı (vayne, lucian) varsa, zırh değerinizi arttıracak eşyalar (çivili zırh) almalısın.

Eğer nişancı bir karakter (lucian, vayne...) oynuyorsan saldırı gücünü ve saldırı hızını arttıracak eşyalar ( ebedi kılıç, guinsoo'nun hiddeti..) almalısın.

Eğer koruyucu bir destek karakter (janna, soraka..) oynuyorsan kalkan miktarını arttıracak (kızgın buhurdanlık, kefaret..) eşyalar almalısın.

Eğer tank bir destek karakter (alistar, thresh...) oynuyorsanız zırh değerinizi arttıracak ve kalkan basmanızı sağlayacak (demir solarinin broşu, kefaret..) eşyalar almalısın

Türkçe karşılığı "karşı eşleşme" anlamına gelen bu terimin anlamı, bir karakterin ondan üstün olan bir karakterle karşı karşıya gelmesi ya da alınması anlamına gelmektedir. Biraz karmaşık geldiğinin farkındayım sana ufak örneklerle anlatayım;

Örnek vermek gerekirse Thresh ve Morgana bulunan bir alt koridorda, Thresh Q yeteneğini kullandığında Morgana E yeteneğini kullanırsa Thresh' in kullandığı yetenek bloke olur.

Zed ve Lissandra bulunan bir eşleşmede zed ulti attığında, Lissandra ulti kullanırsa Zed' in ulti hasarından etkilenmeyecektir

Bu örnekler yüzlerce olacak şekilde çoğaltılabilir bu konuyu da zamanla oynayarak öğreneceksin. Benim tavsiyem rakip şampiyona karşı üstün olan karakterler seçmelisin.

DotA 2

2003 yılında Warcraft'ın bir haritası olarak çıkan ilk moba örneği olan, biz Türklerin DotA 1 olarak adlandırdığı efsanevi moba oyununu da değinmek isterim. şu an ki piyasadaki tüm moba oyunlarının babası olarak da adlandırabilirim.
    Dota ile ilkokulda internet kafe çağında tanıştım. İnternet kafedeki abiler counter-strike ve bu oyunu sürekli hesabına rekabet ederek aralarında oynuyorlardı. Sonrasında ise oyunu kendi çabalarımla öğrendim. Oyunu öğrendikten sonra çevredeki en iyi oyuncu ben oldum diyebilirim. Beni takıma almak için aralarında kavga ettiklerini bile bilirim. Her neyse. 2013 yılında ise büyük kuzenimin bana bilgisayar ve dota 2 almasıyla beraber dota 2 maceram başladı. Diğer mobalardan en büyük farkı, kodlama ve grafikleme bilen herkesin kendi haritasını kendi yaratabilecek olmasıydı. Veya yine dota platformunda yüz binlerce farklı haritada eğlenceli oyunlar arkadaşlarınla oynayabiliyorsun. Klasik dota haritası da tabii ki durur vaziyette.
    Dota 2 içerisinde ise en zevk aldığım oyun modlarını sıralamak isterim.

harita. Bir ton versiyonu olsa gerek. Belirli kahramanlarla karşı karşıya durup, yetenek atışlarını tutturmaya çalışıyorsun. Örneğin pudge adlı karakterle birbirinizi kendi alanıza çekip dövmeye çalışıyorsunuz çok komik şeyler olabiliyor.

Overthrow: Burada ise işe biraz eğlence katılıyor. 2 kişilik 8 farklı takım veya 3 kişilik 5 farklı takım vs vs. bir ton türevi var. Amaç skor kazanmak. Haritada klasikten daha farklı görevler var. Örneğin bir kuş uçuyor ve canı en az olan takıma yakın bir eşya bırakıyor. O eşyayı almak öne geçmenizi sağlayabiliyor.

Dota WTF: Bu modda ise sana belirli karakterler veriyor. Sana örneğin 3 karakter veriyor. 3 karakterin 4 farklı yeteneği var. Yani sana 12 farklı yetenekten 4 farklı yeteneği seçip en güzel komboları oluşturman gerekiyor. Çok farklı opsiyonlar oluşturulabiliyor. Burada biraz oyun bilgisi gerekiyor, çünkü bazı yetenekler bazı pasifleri tetikliyor.

Bomberman: Aslında eski bir atari oyunu gibi düşünebilir. Ama daha iyi işlenmiş ve grafikleri daha güzel türünden. Haritanın çeşitli bölgelerine bomba kuruyorsun. Bu bombalargörünmüyor tabii ki. Oyunda bombalarla ünlü Techies karakterini kullanıyorsun. Hiç beklenmedik anda havaya uçuyorsun. Yemleme ve kandırma işlerini iyi bilen arkadaşlar aşırı şekilde eğlenebiliyor. Kanka gel bir şu adamı keselim eleyelim diyen arkadaşlarınıza inanmamanızı tavsiye ediyorum.

Warlock Brawl: Bu da aşırı keyifli bir mod. 5 veya 8 farklı kişi aynı yetenek atışlarıyla belirli bir alana sıkıştırılıyor. Süre ve oyuncu elendikçe alan küçülüyor. Çevresi lav dolu bir oyun modu. Arkadaşlarla girip lava fırlatmaya çalışıyorsun ama o iş o kadar basit değil. Çok komik sahneler çıkabiliyor.

Green TD: En çok oynanılan haritalardan birisi. Yine TD yani kule savunma mekanizması işleniyor. Kocaman bir map var ve 8 farklı oyuncu bu haritaya dağılmış şekilde ana üssünü kuruyor. Yaratıklar her üsten eşit miktarda bir yere varmaya çalışıyor. Eğer canavarı kaçırırsan canın azalıyor. Böylelikle rekabet içinde en iyi üssü kurmaya çalışıyorsun.

İnvoker Wars: Bu oyunun en zor karakterlerinden birisi aslında ama bu modda biraz basitleştirilmiş. Bazı yetenek atışları var. Tornoda Rüzgar fırlatıyor rakibi havaya uçuruyor. Blastdediğimiz şey rakibi sersemletme vari işlevsiz yapıyor ve hasar uyguluyor. Sun strike dediğimiz şey haritanın istediğin yerine bir ateş patlaması yaratıyor ve güzel hasarlar vuruyor ama tutturması çok zor. Meteor dediğimiz klasik havadan meteor taşı indiriyor ve taş sürükleniyor yerde. İce wall dediğimiz bir buzdan duvar örüyor. Buzdan duvarın içindeki rakipler aşırı yavaşlıyor ve hasar alıyor. Bir de zıplama yeteneği var o da kaçmak için.

Dota Run: Bu artık işin en komik versiyonu diyebiliriz. Bir yarışma gibi düşün sürekli koşuyorsun ama yüzlerce rastgele engel sizi bekliyor. Yine karakterlerde zıplama geriye adım tarzı hareketi hızlandıran yetenekler mevcut. Bununla birlikte rakiplerinize uygulayabildiğiniz yeteneklerde var. E tabi biraz şeytanlık yapmamız da gerekiyor.

Dota 10v10: Kaosun başladığı yer burası. Aksiyon hiç bitmiyor çünkü. Normal haritada bile 5v5 aşırı yoğun çatışmalar çıkarken bu sayının iki katına çıktığını düşünürsek ortalık mahşer cümbüşü gibi sürekli kaos.

Counter-Strike Global Offensive

Arkadaşlarınla oynayabileceğin en güzel oyunlardan bir tanesi de Counter-Strike Global Offensive. Son zamanlarda popülaritesini kaybetmiş olsa da yine de arkadaşlarla oynanabilecek oyunlar arasında yüksek sıralamalarda yer alıyor. İster rekabetçi modlara girerek arkadaşlarınla yüksek liglere ulaşabilir, istersen de normal oyunlarda antrenmanlar yaparak eğlenebilirsiniz. Sana Counter-Strike Global Offensive bilmen gerekenleri kısa bir şekilde anlatacağım lakin anlatmadan önce şunu bilmeni isterim. Oyunu istersen satın almadan oynayabiliyorsun ama tavsiye etmiyorum çünkü o kadar fazla hile gelme ihtimali oluyor ki adeta baseden adım atamadan kendini ölmüş olarak görebilirsin. Şimdi sana oyun hakkında kısa bilgiler vermeye başlayabilirim.

Rekabetçi oyuna girdin, eğer oyundan çıkarsan ceza alırsın ve takımın 4 kişi devam eder çünkü yerine bot gelmez.

Dust2 haritasında oynadığınızı düşünerek, A ve B bölgeleri var bunları haritada görebilirsin. Terrorist takımında doğduysanız göreviniz bu iki bölgeden birine bombayı kurmak ya da rakip takımın tüm oyuncularını öldürmek. Eğer counter Terrorist olarak (CT) olarak başladıysan amacın tam tersi, bomba kurulmasını önlemek ya da tüm rakip takımı öldürmek.

15. Turda takım rolleri tam tersine döner T ler CT olur CT lerde T olur. Oyun skorları 15-15 olduğunda ya da herhangi bir takım 16 olduğunda oyun biter.

Terrorist takımındaysan ve nereye gideceğinizi bilmiyorsan takım arkadaşlarını takip et.

Counter Terrorist takımındaysan ve nereye gideceğinizi bilmiyorsan, haritaya bakın ve arkadaşlarınızın olmadığı bir yere gidip o bölgeyi koru.

Her oyun başında çelik yelek ve kask al eğer zırh (armor) almazsanız rakiplerin sizi öldürmesi daha kolay olur. Crosshairınız yerde asla gezme, mümkün olduğunca ekranın ortasında tutmaya çalış. Bunun sebebi karşına bir rakip çıktığında anlık refleks gösterip atış yapma hızınızı kısa tutmaktır. Köşelerden dönerken crosshairını döneceğin köşeye tut ve öyle gir eğer bir rakip varsa anında karşılık verebilirsin.

Kullanımı zor silahlar (AK-47, AWP...) yerine kullanımı kolay hafif makineli silahlar tercih et. Özellikle ilk turlarda elinizdeki tabancayı tek tek ateşleyip ve rakiplerin kafasına isabet ettirmeye çalışın. Hafif makineliniz varsa orta ve uzak mesafedeki düşmanlar için 3-4 mermi attıktan sonra ateşlemeyi kesin ve tekrar aynı işlemi uygulayın. Genel olarak açıkta durmayın, bir kutunun arkasında sağ sol yaparak adam vurmaya çalışmanız sizin yararınıza olacaktır. Arka planda müzik dinlemek yerine rakip takımın ayak seslerini dinlemeye çalış ve rakip geldiği gibi refleks gösterebilesin.

Counter-Strike Global Offensive oyunu hakkında anlatacaklarım buraya kadardı, bu yazımın sonunda Counter-Strike Global Offensive başlangıçta neler yapman gerektiğini öğrendiğini düşünüyorum. Birazcık sabır ve antrenmanla oyunu çok güzel oynayabilir ve arkadaşlarınla eğlencenin dibine vurabilirsin.

Creative Destruction

Arkadaşlarınla oynayabileceğin bir diğer oyunumuz da Creative Destruction isimli FPS oyunu, bu oyunu listeye eklememin sebebi oyun içerisindeki eklentilerinin ve skinlerinin aşırı güzel olması. Creative Destruction isimli oyun için Fortnite çakması bir oyun desek yanlış söylemiş olmayız. Oyunda kendine özgü diğer oyunlardaki gibi lig sistemi bulunuyor ve oyunun en güzel yanlarından bir tanesi de ücretsiz olması. Bu denli güzel bir oyunun ücretsiz olması çok da güzel değil mi? Şimdi sana bu oyun hakkında kısa kısa bilgiler vereceğim bu bilgilerle çok daha fazla eğlenecek ve kazandığın ödüllerle arkadaşlarına farkını göstereceksin.

Oyun içerisinde jett, radar, paraşüt, bomba, klon gibi eklentiler bulunuyor ve bu eklentileri yapmak için oyun içerisinde ekstra yapılar kırman gerekiyor. Bu yapılara, evlerden ve kulübelerin içerisindeki mavi heykellerden ulaşman mümkün. Oyun içerisindeki silahların rengine göre verdiği hasarlar da değişiklik gösterebiliyor. Mesela sarı bir silahla yeşil bir silahın vurduğu hasar arasında dağlar kadar fark bulunuyor. Silahların güç derecesi küçükten büyüğe doğru beyaz, yeşil, mavi, mor, sarı şeklinde ilerliyor ve sarı renkli silahları bazen evlerin içinden bazen de hava desteklerinden bulabiliyorsun. Hava desteklerinden istisnasız sarı silahlar geliyor ve bazen bu silahların sayısı 2-3 bulabiliyor. Ayrıca oyunda yapı kırarak ve parça toplayarak savaşlarda kendini yapılarla koruyabilir ve düşmanları yok edebilirsin. Yapıların güzel yanı da yapıları topladıkça level atlatabilir ve oyunu daha kolay bir şekilde kazanabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam yapıların seviyeleri beyaz, mavi, mor, sarı şeklindeydi tabi aralarda da farklı renkler bulunuyordu. Bunun yanı sıra yapılarına pencere ve kapı ekleme şansın da bulunuyor. Kendine saniyesinde hazır ve güzel bir ev yaparak kendini korurken açtığın pencerelerden de rakip takımı yok edebilirsin. Bununla birlikte yapıların önüne bahsettiğim klonlardan da koyarak rakip oyuncuları şaşırtabilir ve oyunu kazanabilirsin. Oyunda çember bulunduğu için çemberi bazen erken bazen de geç geçmende yarar var ve bu tamamen o anki oyun durumuna göre değişebiliyor. Ayrıca oyunda araba, motor, atv gibi çeşitli araçlar bulunuyor sen de bu araçları kullanarak rakipleri kovalayabilir ya da onlardan hızlı bir şekilde kaçabilirsin. Bunun yanı sıra oyunda bulunan tekli çiftli ve esnek liglerde ligini yükseltebilir ayrıca da yüksek liglere ulaştığında çeşitli ödülleri de kazanabilirsin. Ayrıca oyun içerisinde gerek görevler gerekse de para yatırarak yüzlerce köstüm, silah skini,

Business Tour - Board Game with Online Multiplayer (Business Tour)

Arkadaşlarınla oynayabileceğin güzel oyunlardan bir tanesi de Business Tour- Board Game with Online Multiplayer isimli oyun. Business Tour- Board Game with Online Multiplayer, dinamik ve oynanış bakımından Monopolly’nin neredeyse aynısı diyeceğimiz bir oyun ve totalde 4 kişiyle oynanabilecek bir oyun. Oyunu istersen rekabetçi moduna girerek dünya şampiyonalarına katılabilir ve farklı kişilerle yarışabilir, dilersen herhangi bir arkadaşın ya da oyundan tanıştığın herhangi bir kişiyle takım arkadaşı olabilir ve beraber şampiyonalara katılabilirsiniz. Bunun haricinde arkadaşlarınızla özel odalar oluşturabilir ve tamamen eğlencesine bu oyunu oynayabilirsiniz, tabi bu oyunu oynarken bilmeniz gereken bazı taktikler bulunuyor ve ben bu taktikleri size kısaca anlatmak istiyorum. Bu taktikleri öğrendikten sonra, de Business Tour- Board Game with Online Multiplayer oyununda arkadaşlarınızı çok kolay bir şekilde yenecek ve oyunu kazanacaksınız bu konuda hiç şüpheniz olmasın.

Oyunda iki zar kullanarak oynamaya başlıyorsunuz ve attığınız her zar için attığınız zarların toplamı kadar adım atıyorsunuz. Adım atarken düştüğünüz yerleri satın alabiliyor ve ve katlar dikebiliyorsunuz lakin ilk turda maksimum 2 kat dikebiliyorsunuz bunun sebebi de ilk turu tamamen tamamlamamanızdan kaynaklı bir durum. Ayrıca düştüğünüz bölgeyi eğer başka bir kişinin satın aldığı yerse yani o yer onun yeriyse oraya kira ödüyor ve dilerseniz paranız yetiyorsa orayı satın alabiliyorsunuz. Oyunda iki zarı da aynı atarsanız çift attığınız için bir tur daha oynama şansınız bulunuyor ve arka arkaya 3 tur çift attığınızda otomatikman kayıp adaya düşüyorsunuz ve bu adadan çıkmak için ya para ödemek ya da çift zar atmak zorundasınız. Eğer ikisini de yapmazsanız 3 tür boyunca zar atacaksınız ve çift atmadığınız sürece 3 tur boyunca adada hapis hayatı yaşayacaksınız. Haritada sağdan sola doğru ilerledikçe bölgelerin satın alma fiyatı ve verdiği ve aldığı kira paraları artış gösteriyor. Özellikle de yan yana 3 bölgeyi alırsanız kombodan ekstra kiralar artıyor ya da festival yerlerini satın aldıysanız kiraları çok daha fazla olabiliyor. Festival bölgeleri her oyun değişiyor ve bu yerler tamamen random seçiliyor. Ayrıca 4 tatil yerini yani adayı satın aldığınızda oyunu direk bitirmiş oluyorsunuz ve bu şekilde baya çok hızlıca oyunu bitirdiğiniz için dünya şampiyonalarında oyunu hızlıca bitirmek için bu yöntemi kullanabilirsiniz ama oyunu normal şartlarda arkadaşlarınızla oynarken bu kadar hızlı bitirmemenizi tavsiye etmiyorum çünkü oyun çok hızlı bir şekilde bitecek ve hiçbir arkadaşınızla eğlenememiş olacaksınız o yüzden gerek yok. İlk turu tamamladıktan sonra artık 3 katlı binalar dikebilecek ve eğer eski binalarınıza zar attığınızda düşerseniz bu 2 katlı binaları ya da tek katlı binaları 3 katlı bina yapabilecek yani kat çıkabileceksiniz. İlerleyen turlarda binalarınız 3 katlı bina ise bu binaları otel haline getirebilir ve kiraları kat ve kart artırarak oyunda güçlenebilirsiniz. Ayrıca otel yaptığınız binalar deprem ya da elektrik kesme ya da herhangi bir sabotaja karşı dayanacak ve yok olmaktan kurtulacaktır. Oyunda bulunan sabotajların yani deprem ve elektrik kesintisinin tek çözüm yolları ya jokerden çıkan koruma ya da binanızı otel haline getirmek olacaktır. Hazır konumuz jokerlere gelmişken jokerlerden de bahsetmeden geçmek istemiyorum. Eğer deprem jokeri geldiyse seçmiş olduğunuz herhangi bir rakibin herhangi bir binasına kullanabilirsiniz tabi bu bina koruma altında ya da otel değilse. Binanın kat sayısı düşüyor yani 3 katlıysa 2, 2 katlıysa 1, 1 katlıysa tamamen yıkılıyor gibi düşünebilirsiniz. Sizlere tavsiyem bu hak geldiğinde rakip takımın combosunu ya da en pahalı kirası olan binasını yok etmenizdir. O şekilde rakip takım oyuncularına büyük hasarlar ve kalıcı zararlar verebilir ayrıca oyunu kazanmaya yönelik oynayabilirsiniz. Koruma bonusuna gelecek olursak, rakip takımdan gelen elektrik kesme, deprem vs. gibi saldırı yeteneklerine karşı seçtiğiniz binaları korur ve rakibinizin size saldırıp sizi zayıflatmasını engeller. Bu yönde tavsiyem de bu jokeri ya combosu olan binalarınıza ya da en pahalı ve kritik noktalarda bulunan otel ya da binalarınıza koymak olacaktır. Elektrik kesme jokerine gelecek olursak rakip takımın seçtiğiniz bir binasını tabi koruma yok ya da otel değilse birkaç tur boyunca elektriğini keser ve o bölgeye düşerseniz hiçbir şekilde kira ödemeden oradan sıyrılarak çıkabilirsiniz. Bonuslar da vergi dairesi geldiği taktirde, sizi vergi dairesine ışınlar ve elinizde bulunan gayrimenkul ve varlık oranına göre sizden vergi alınır bu durum oyunun sonlarına göre çok can sıkıcı olabiliyor bazen. Eğer %50 kira bonusu gelirse bir sonraki düştüğünüz bölgede daha az kira ödeyecek yani kiranın yarısını ödeyeceksiniz. Mesela 1m bir bölgeye düştüğünüzde elinizde %50 kira kartı bulunuyorsa, bu durumda ödeyeceğiniz tutar 500 bin dolar olacaktır. Eğer 500 bin dolarlık bir bölgeye düştüğünüzde elinizde %50 indirim kira kartı bulunuyorsa ödeyeceğiniz kira tutarı 250 bin dolar olacaktır ve bu kart bazen oyunu o kadar güzelleştiriyor ki zor durumda olduğunuzda sizi adeta kurtarabiliyor. 2 katı kira kartı geldiğinde bir sonraki düştüğünüz bina ya da otele mevcut kirasının tam tamına 2 katı kira ödemek zorunda kalacaksınız. Yani eğer düştüğünüz yerin normal kira bedeli 1 m dolar ise 2 katı kira ödeme kartı sizde bulunduğunda ödeyeceğiniz tutar tam tamına 2 m dolar olacaktır. Ya da 500 bin dolar kirası bulunan bir bölgeye düştüyseniz elinizde 2 katı kira kartı bulunduğu taktirde ödeyeceğiniz tutar tam tamına 1 mn dolar olacaktır ve bu kart bazen sizin oyunu tek seferde kaybetmenize sebebiyet verecektir. Eğer dünya şampiyonasını seç kartı gelirse dünya şampiyonasının yapılacağı ülkeyi seçecek ve dünya şampiyonasını seçtiğiniz bir yerleşim yerinizde olmasını sağlayacaksınız. Bu dünya şampiyonası seçimi de seçtiğiniz binanın kira fiyatlarının çok uçuk miktarlara çıkmasına sebep olacaktır ve rakip takım bu binalara oturduğunda adeta iflas bayraklarını çekecektir. Ayrıca eğer dünya şampiyonası seçim yerine düşerseniz o şekilde de dünya şampiyonasının seçileceği yerleşim yerini seçebilir ve dünya şampiyonası her kişiden kişiye devredildiğinde yani kullanıldığında verdiği bonus katlanarak üst düzey artışlar gösterebiliyor. Benim tavsiyem bu dünya şampiyonasını kirası çok pahalı yani olabildiğince sol bölgeler ya da festival bölgelerine vererek rakip takım oyuncularına bitirici vuruş yapmanız olacaktır. Eğer dünya şampiyonasına git kartı gelirse dünya şampiyonasının seçili olduğu tatil yerine ya da otele ışınlanırsınız ve o bölge sizin değil ya da hâlâ seçilmemişse, hatırı sayılır cinsten bir kira ödemek zorunda kalacaksınızdır. Eğer hava alanına git kartı gelirse otomatikman hava alanına ışınlanabilir ve diğer tur hava limanından seçmiş olduğunuz boş bir alana ya da kendi binalarınızdan bir tanesine gidebilirsiniz ama rakibin satın almış olduğu binalara gitmeniz mümkün değil. Eğer adadan kaçış kartı elinize geldiyse adaya düştüğünüzde para harcamadan ya da çift zar atmadan kayıp adadan otomatikman ve çok hızlı bir şekilde kayıp adadan kaçabilirsiniz. Eğer kayıp adaya git kartı gelirse o zaman direk kayıp adaya düşersiniz ve birkaç tur boyunca çıkamayabilirsiniz tabi bu kayıp adaya düşme olayı oyunun sonlarına doğru çok daha fazla işinize yarayabilir çünkü paranız bittiğinde pahalı kirası bulunan binalara düşmemek için kayıp adada birkaç tur yatabilir ve rakip oyuncuların sizin binalarınıza oturarak size para kazandırmasını bekleyebilirsiniz. Eğer 3 lü vurgun yani 3 lü kombo yaparsanız oyunu otomatikman bitirebilirsiniz. Bir yerini rakip takıma hediye et kartı çıkarsa seçtiğiniz bir rakip oyuncuya herhangi bir yerleşim yerinizi tamamen kendi isteğinize bağlı olarak hediye ediyorsunuz. Eğer yangın çıkar kartını kazanmış olursanız rakip takımın seçtiğiniz herhangi bir binasında yangın çıkarabilir ve rakip takım oyuncunun binasının kira sayısını ve kat sayısını düşürebilirsiniz. Eğer her rakipten 25.000 topla kartı gelirse tüm rakip oyunculardan oyuncu sayısına göre 25 bin dolar alacak ve oyuna devam edeceksiniz. Eğer oyundan çıkış atarsanız ya da herhangi bir şekilde bağlantınız koparsa oyuna sizin yerinize yapay zeka yani bot oyuncu devam edecektir. Ayrıca bilgisayar 2 ya da bot tercihi yaparak ya bilgisayarla ya da iki karakteri de kendiniz yöneterek oyunda antrenmanlar yapabilirsiniz. Oyunda özel şansları kullanarak ya oyunun verdiği ya da satın aldığınız şansları zar attığınızda iyi ihtimaller, iyi zarlar ve çift zarlar gelmesini sağlayabilirsiniz. Biraz paraya dökülse de şans ihtimalini artırıyor sadece, çoğu zaman iyi zarlar ve numaralar gelse bile bazı durumlarda çok kötü zarların geldiği zamanlar da olmuştur. Tabi bonus kullanarak üst üste yine de kötü zarlarla karşı karşıya kalıyorsanız çok büyük şanssızlığınız vardır ve kumarda kaybeden aşkta kazanır deyip yolunuza devam etmenizi öneririm. Oyun içerisinde renk renk çeşit çeşit zarlar bulunuyor ve bunları ister ücretli bir şekilde yani para yatırarak isterseniz de oyun içerisindeki görevleri yaparak çip kazanıp toplayabilirsiniz. Ayrıca oyunda tip tip ve çeşit çeşit karakter bulunduğu için zarlarda da olduğu gibi para yatırarak ya da oyun görevlerini yapıp çipleri toplayarak bu karakterleri hanenize yazdırabilir ve kazanabilirsiniz. O kadar değişik ve güzel karakterler var ki sanırım bu karakterleri sırf oynamak için görevleri yapar ya da para yatırabilirdim. Oyundaki çipleri kazanmanın en güzel yanlarından bir tanesi de oyuna kumar mantığıyla çip yatırıp katılarak ve rakip oyunculara yani gerçek oyunculara karşı oyunları kazanarak çip miktarınızı katlayabilirsiniz. Lakin çok dikkat etmeniz gereken bir husus var bu husus da çip kazanayım derken elinizde bulunan çiplerden olayım demeyin çünkü bu zarların ne yapacağı belli olmaz ve bir anda ödülleri katlayayım derken elinizde bulunan yatırmış olduğunuz çiplerden de olabilirsiniz.

Benim Bussines Tour yani Monopoly oyunu hakkında anlatacaklarım buraya kadardı, biraz uzun bir rehber olduğunun farkındayım lakin bu rehberi baştan sona okuduğunuz taktirde arkadaşlarınızla oynadığınız her oyunu istisnasız bir şekilde kazanacaksınız ve emin olun çok eğleneceksiniz.

Sniper ghost warrior 2

Sniper ghost warrior 2 isimli oyunumuz adından da anlaşılacağı üzere bir keskin nişancı oyunudur ve arkadaşınla 1 vs 1 atabileceğin çok güzel bir oyundur. Bu oyunun bir diğer güzel yanı ise single player modun da o kadar güzel görevler bulunuyor ki arkadaşlarınla oynamayı bir kenara bırak o kadar zevkli modları tek başına bitirmek isteyeceksindir. Açık olmak gerekirse oyunun multiplayer yani arkadaşlarınla oynayabileceğin modu o kadar güzel olmasa da hikaye modu o kadar güzel ki tek başına da bu oyunu oynamanı şiddetle tavsiye ediyorum. Oyunun single player yani hikaye modunda ki görevlerden sana çok çok kısa bir şekilde bahsetmek istiyorum ve bir hikaye tadında bunu okuyacağını düşünüyorum.

Keskin nişancıların ana ilkesi olan gizlilik ve sessizliği bu oyunda ana tema olarak düşün ve yanında bir kişiyle birlikte intikam almak için başka bir keskin nişancıyı öldürme görevi size veriliyor lakin bu iş çok fazla kolay olmayacak çünkü bir terörist kampına gizli gizli sızmanız gerekiyor. Bu kampta nöbetçileri o kadar gizli bir şekilde öldürmeniz gerekiyor ki göz önünde olan kişilerin bile öldüğünde birbirlerinin farkında olmaması gerekiyor. Gizli gizli görevleri yaparken kimi zaman bir villa, bir depo, bir kamp, helikopterde taşınan bir tankı yok etmek gibi onlarca zevkli görevle karşı karşıya kalıyorsunuz ve en sonunda da sizi gafil avlayan terörist keskin nişancıyı öldürmekle uğraşıyorsunuz. Oyunu mümkün olduğunca sesleri açık bir şekilde izleyiverin ki oyunun zevklerini doruklarınıza kadar yaşayarak oynayın. Oyundaki silahlara gelecek olursak, single player yani hikaye modunda tabanca, gece görüşü, keskin nişancı tüfeği ve normal dürbün olacak şekilde 4 ana eşyaya sahipsiniz ve bu silah seçimlerini maalesef siz yapamıyorsunuz. Arkadaşlarınızla 1 vs 1 atacağınız zaman ise seçebileceğiniz keskin nişancı silahları seçenekleri bulunuyor lakin bu seçenekler de çok fazla sınırlı. Ayrıca arkadaşınızla sadece 1 vs 1 atabiliyorsunuz, 2 vs 2 gibi durumlar yok ve oyun modu sadece totalde yani maksimum iki kişiyle oynanabilen bir mod. O konuda ve silah konusunda biraz kötü olmuş ama silah konusuna söylenebilecek bir laf yok çünkü oyun keskin nişancılığa dayalı bir oyun olduğu için başka silahlar olsaydı eğer konseptin dışına çıkmış olurdu ve orjinalliğin in tamamen dışına çıkmış olurdu. Ama kesinlikle bu oyunun çoklu oyuncu yani multiplayer modun da kesinlikle ve kesinlikle 1 vs 1 den ziyade en azından birkaç fazla oyuncu modu olmalıydı ki oyun çok daha fazla zevkli olabilseydi.

Sniper ghost warrior 2 isimli oyun hakkında sizlere anlatacaklarım ve önereceklerim buraya kadardı, oyun hakkında her şeyi tamamen öğrendiğinizi düşünüyorum ve umarım beğenmişsindir.

Battlefield 2

Battlefield 2, Orta Doğu'daki bölgelerden Çin'e kadar geniş bir alanı kaplayan operasyon, muharebe alanlarında geçiyor aslında. Bu oyunu diğer oyunları olan Battlefield 1942 Battlefield Vietnam oynlarından farklı kılan şeylerin başında rütbe ve puan sistemi özelliğinin gelmesidir. Bunların dışında madalyalar özelliği de var tabi ki.

Oynadığın oyunda karakterin oyun içi oynayış ve yeteneklerini kullanmasına göre, aldığı başarılara göre ve verdiği mücadelelere göre puan kazanıyor. Oyunda dediğim gibi seviyeler mevcut ve bu seviyelere silah ekipmanları da dajil. Seviyen ilerledikçe ileri seviye silahlar da alabilecek ve kilidini alabileceksin. Oyunun pek çok özelliği olmak üzere rütbe sistemi de sen online olarak oyuna girdiğinde çalışacaktır. Oyunda komutan ve ekip gibi sistem de vardır ayrıca. Gerçek hayatta olduğu gibi komutan lider ve yönetici oluyor ekibi yönlendiriyor. Bu oyunda da aynı şekil. Askerlerinin nereye gitmesi gerektiğini, ne yapacaklarını, nasıl savunacaklarını söyler. Ekipte liderler de vardır aynı zamanda. Bu liderler de emri alarak belirlenen ya da haritada işaretlenmiş diyeyim daha iyi anlarsın, bu bölgelere saldırı yapılır işte. Liderlerin de komutan öncülüğünde üyelere ve ekiplere emir verme ve yönlendirme yeteneği vardır.

Ekipler en az 2 en çok 6 kişi kadar olabiliyor. Her ekipte lider olmakta ve bu liderler de komutan emriyle hareket etmekte. Komutanlar haritaları işaretleyebilir, saldırı veya yardım yapabilir. Eğer üyeysen liderinin yanında canlanabiliyorsun hasar veya ölüm aldığın durumlarda. Ekibine istediğin dilediğin ismi de verebiliyorsun bu arada. Liderlerle komutanlar sürekli iletişim halinde olmalıdır. Bu sayede ekipteki üyelerine ne yapmaları gerektiğini, nereye saldırmaları gerektiğini söyleyebilir.

Oyun içinde pek çok savaş ekipmanının yanında savaş tankı, helikopter, askeri cip, uçaksavar gibi savaş araçları da bulunuyor. Bunlar ortam atmosferini daha iyi yansıtmak adına yapılan şeyler.

Battlefield 2 Oyununa Gelen Yenilikler

Bu oyunda Electronic Arts, takım oyunlarına biraz daha torpil geçiyor gibi. Oyuncuların takım savaşlarında daha çok yer almaları için takım savaşı modundaki yapılan hemen hemen her harekete puan kazandırıyor. Takım içinde arkadaşlarjna yardım ederek, mühimmat toplayarak ve araç tamir ederek de puanlar kazanılmakta.

İşte Battlefield 2 Oyunu ve Getirilen Bazı Yenilikler!

Diğer oyunda bulunan RE grafik motoru bu otunda karşımıza Refractoe 2 olarak çıkıyor. Pek çok oyun gibi grafik olarak ilerleme yapmamaları düşünülemezdi çünkü arayışına girdiğimiz oyunlarda aradığımız ilk özellik, gözümüze çarpan ilk özellik grafik oluyor.

Geliştirilen R2 grafiği sayesinde atmosfer daha iyi hissediliyor. Savaş alanında araçların sesleri, silah sesleri, ortam, çatışma sahneleri ve sesler ortamda varmışız gibi hissettiriyor, daha çok gerçekçilik ön planda yani.

Oyunda ne kadar çok iyş oynarsak ve mücadele görürsek puanlamadan kmkadar geri dönüş alıyoruz, en çok yardım eden en çok çatışan ve ekip dahilinde hareket eden askerler daha çok puan kazanır ve iyi teçhizat toplama şansına daha çok erişir. Yani çatışmalarının karşılığını alabiliyorsun.

Depar atabilme yanında bazı özellikler için farklı tuş kombinastonlarına da sahipsiniz. Örneğin Shift veya W tuşu koşabilmenizi sağlayan iki tuştur. İstediğinizi kullanabiliyorsunuz.

Düşmana Yönelik Getirilen Yenilikler

Tank araçları biraz daha masumiyetini kaybetmiş durumda bu oyunda. Kullanacağın X tuşu ile iki yeteneğe sahip olacaksın. Bunlar Chaff ve Smoke yetenekleri. Ne işe yarıyor dersen Chaff özelliği düşmandan gelen füzenin yönünü saptırıyor. Diğer yetenek olan smoke ise düşmanım görüş açısını daraltıyor ve gözden kaybolma imkânınız artıyor. Bu da rakibi bir hayli zorluyor.

Oyun oynarken birbirinizle iletişim kuracağınız 2 tuş da var. Eğer lider ya da komutansan T ile normal isen Q ile konuşabilir ve haberleşebilirsin.

Bazı tuşlarla da araçların çalışmasını sağlıyoruz, gerçi oyun başladığında öğretici modu gösrerecek ama shift tuşu ile savaş araçlarının bazı özelliklerini aktif edebiliyoruz mesela.

Haritalar da boyut olarak farklı farklı ve 3 kümeden oluşuyor. Küçük savaş alanı, orta ve çok büyük bölgeler bulunuyor.

Devour

Devour, ifrit kadın oyunudur. Arkadaşlarla oynanılsa da yine aynı gerilim veriyor diyebilirim. Bazıları oynayamıyor aşıro gerilim içerdiğinden.

Devour Oyunu Neyi Anlatıyor?

Devour, bir grup insanın bir malikânede toplanıp ifrit kadını geldiği yere yollamasını anlatıyor. Oyundaki amaç şu; bodrum katında bir düzenek var. Bu düzeneğe 10 tane fare koyulacak. Farelerden elde edilen kan lanetli ifrit kadını geldiği yere yollayacak.

Malikâne içerisinde sürekli yem, ilaç, düzeneği çalıştıracak güç ve fare arayışında olacaksınız. Bu süreçte gerdiren şey ifrit kadının sizi takip ediyor oluşudur. Bir anda karşınıza çıkacak ve ister istemez korkacaksınız. İyileştirmek için takımınızdaki arkadaşlarınızdan birinşn gelip size mana yüklemesi gerekecek, sonra canlanacaksınız. Bunun yayıncılarda da oynayış olarak videoları bulunuyor. Özellikle Pqueen ve Wtcn videosunu izlemenizi öneririm.

PUBG

Çıktığı andan itibaren oldukça rağbet gören modern FPS oyunu olan PUBG, beraber oynanılacak en iyi oyunlardan olabilir. Onlüne olarak en çok indirilen, en çok oynanılan ve en çok hasılat elde eden sayılı oyunlar arasında yer etmiştir.

Pubg Hakkında Şu Alt Başlıklara Değineceğim;

PUBG oyununun amacı nedir?

PUBG hangi platformlardan oynanılabilir?

PUBG oynanılacak en iyi sistem özellikleri nelerdir?

PUBG oyununda nasıl ilerleyebilirim?

PUBG terimleri nelerdir?

PUBG oynamak için ekipman gerekli midir?

Sorulara tek tek cevap vereceğim. Başlıyorum o zaman.

PUBG oyununun amacı nedir?

Pubg, 100 kişiye yakın bir ekiple uçaktan atlayarak belirlediğimiz noktaya iniş yapıp buradan sonra başlayacağımız silah, teçhizat arayışı, kendini kollama ve hayatta kalma oyunudur. Paraşütle iniş yaptığımızda haritada güvenli bölge gösterilecek. Bu bölgeden fazla sapmadan arayışa gireceğiz teçhizat arayacağız. Bunun yanında diğer oyunculara karşı çatışma da olacak. Kendimizi savunacağız. Güvenli bölgenin neresi olduğu haritada veriliyor zaten. Bu bölge zaman geçtikçe daralacam ve biz bölgenin içerisinden çok uzakta olmamalıyız. Canımız azalır ya da vurulabiliriz bu sebeple oyu ilerleyişi geçtikçe daralacak olan çemberin içerisinde bulunmalıyız.

PUBG hangi platformlardan oynanılabilir?

PlayerUnknown's Battlegrounds oyununu oynayabileceğimiz başlıca platformlar şunlardır;

Bilgisayar

Android

IOS

PlayStation4

XBox One

Bu platformların hemen hemen hepsinde rahatlıkla oynanılabilir. Tabi ki oyunu da desteklemesi de gerekir. Donmaması için ve rahat oynayabilmen için depolama alanı ve sistem özelliklerin uygun olmalıdır.

PUBG'nin bilgisayarda ve telefonda önerilen sistem gereksinimleri!

Grafik bakımından oldukça zengin bir oyun olan PUBG siateminiz ne kadar iyi çalışırsa o kadar iyi oynayabilmenizi sağlar. Kapladığı alan bilgisayarda özellikle çok fazla. Bu sebeple önerilen cşhaz hafızası ve sistem gereksinimi neymiş bunları açıklayayım.

PUBG PC sistem gereksinimleri!

Bilgisayarda 33 GB kadar bir alan kaplayan PUBG oyunu için önerilen en iyi bilgisayar sistemi şu şekilde veriliyor;

İşletim sistemi olarak Win 7, 8.1 ve 10'u kabul ediyor. (64bit)

İşlemci olarak i5 6600k ya da AMD R5 1600 olması yeterlidir.

Sistem belleği olarak 16 GB RAM istiyor.

Depolama olarak da 33 GB boş alan olması yeterli olacaktır

PUBG Hangi mobil cihazlarda oynanılabilir? Özellikler Nasıl Olmalı?

Depolama min. 64 GB olsa daha iyi olur oyunun kasmaması adına söyleyecek olursam eğer. RAM olarak 4-8 olabilir fark etmez yani.

PUBG Oyununda Nasıl İlerlerim?

İlerlemek için öğretici modunda oynayıp elini alıştırmanı öneriyoruz. En iyi ekipmanlara sahip olsan dahi oyunu bilmemen hiçbir işe yaramayacak. Bu sebeple antreman modunda oyna ve oyunun oynanış videolarından takip et. YouTube da oyun oynanış videoları ve yayından kesitlerini görebilirsin.

Oyunda ilerleyen zamanlarda ilerlediğinde Farih bile olabilirsin. Bunun hakkonda KizlarSoruyor'da pek çok makale var bir tanesini koyacak olursam: Pubg'de Fatih Olmak! Takımlı Fatih Nasıl Olunur, Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gta V Online

GTA bilinen ve sevilen oyunların başında gelmektedir. Şüphesiz ki en çok sevilen oyunları arasında V yer aldı. Rockstar Games'in en başarılı yapımlarından olabilir bu oyun. Bu suretle önerirken asla şaşmıyoruz. Gta'nın ise multiplayer modunu anlatacağım. Multiplayer ve sesli olarak arkadaşlarla nasıl oynanılır bunu göstereceğim ve oyuna dair bazı bilgilerle de anlatımı şekillendireceğim.

GTA ve Online Mod'a dair soru işareti olan alt başlıklar;

Karakter nasıl yaratırım?

Oyuna ilk başlayanlar için öneriler!

Oyun menüsü ve haritaya dair bilgiler!

Polisle çatışma

Karakter yetenekleri hakkında

Mevki oluşturma, iş oluşturma

Karakter modu kurma

Gta V karakter yaratma!

Gta V'de mod paletleri bulunuyor. Bunu Rockstar Games'den elde edebilirsin. İstediğin karakteri yaratma fırsatın var. YouTube'da da mod videoları var eğer yardımı olacaksa izleyebilirsin. Superman, Batman hâttâ Deadpool gibi film karakterleri de mod olarak eklenebilir.

Onlime olarak oynayacağın oyunda karakterin anne baba yüzünü de seçiyorsun. Sonrasında karakterinin cinsiyetini veya kime benzetmek istediğini belirleyebiliyorsun.

İstatistikler etkinliklere katılma oranına göre artıp azalıyor. Bunu da unutmamak gerekir. Katılabildiğin kadar etkinliğe katılırsan iyi olur yani.

Oyuna ilk başlayanlar için öneriler neler? Nereden başlıyor?

İlk görevde sokak arasında Franklin olarak karşımıza çıkacak yönlendireceğimiz karakterimiz ve arkadaşı Lamar ile bir araba yarışı yapacağız. Yarışı bitirirsen deneyim ve istatistiğin artacaktır. Bitince Lamar'dan başka bir görev alacaksınız. Bu görevleri olabildiğince özenle yerine getirmeye çalışın. Haritada işaretlenen yerler olacak. Buralara araba ile gideceksiniz.

Oyun boyunca çeşitli görevlere sürüklendirileceksiniz ve iyi yaparsanız görev atlayacaksınız. İstatistikler artarsa görevden alacağın para da artacak. Karakterinin giyim ihtiyacını ve kuaför gibi ihtiyaçlarını karşılamak için berbere veya giyim mağazalarına götürebilirsin de. Yeni yeni karakterlerle tanışacaksın ve yeni yeni görevler edineceksin. Soygunlarda sana tercih hakkı verilecek.

Oyun menüsü ve haritaya dair bilgiler!

Oyun menüsüne esc tuşundan girebilirsin. Esc tuşuna girdikten sonra temel istatistik verilerini, modları, harita ayarlarını ayarlayabilirsin.

Map kısmından haritaya erişeceksin.

Online kısmından arkadaşlarınla oynayabileceğin modları bulabilirsin.

Friends kısmından arkadaş ekleyebilir, görebilirsin.

Info kısmından oyun hakkında bilgi, güncellemeler, yardım sayfasına ulaşabilirsin.

Stats kısmından istatistiklere ulaşabilirsin.

Settings kısmından kontroller, video, ses ayarlarını yapabilirsin.

Photo Gallery kısmından oyun içinde telefon ile çektiğin fotoğraflara ulaşabilirsin.

M tuşundan etkileşim menüsüne tıklayabilirsin.

GPS tuşundan haritada gidebileceğin yerleri işaretleyebilirsin.

Impromptu race kısmından yakınınızda bulunan arkadaşlarınızla bir yarış yeri ayarlayabilirsiniz.

Action kısmından karakterine animasyon ayarlayabilirsin, karakterinin hareketlerini ayarlayabilirsin.

Player mood kısmından karakterini mutlu, üzgün veya daha farklı yapabilirsin.

Enable Passive modu açık kaldığı zaman ölümsüz olursunuz ve öldürme yetiniz olmaz.

Highlight player seçeneğinde ise oyuncuların yerlerini haritada görüp işaretleyebilirsiniz.

R personal vehicle modunda bulunduğunuz yere araç çağırabilirsiniz.

Empty p vehicle modunda ise yolcu olan aracı boşaltabilirsiniz.

Vh acccess seçeneğinden aracını kişiselleştirebilirsin ve arlayabilirsin.

Kill Yourself seçeneğiyle ölebilirsin. Başın polislerle belaya girdiğinde ve silahlarınımkaybetmek istemediğinde denemehe değer. Yaklaşık 500 dolar kaybı var ama tüm her şeyinin gitmesinden iyidir.

Polisle sataşma!

Polislerle çatışma yaşadığında yetenekleri kullanman seni daha başarılı yapar, daha iyi soyguncu olursun. Polislerden nasıl kaçabileceğin ya da nasıl atlatabileceğin hakkında birkaç ipucu da vereyim.

Sakin alanlarda ve tenha yerlerde yapacağın araba çalma gibi görevler polislerden biraz daha uzakta kalacağından gelecekleri imkânsız gibi bir şey. Polisler peşine takıldığında kapalı garajlara ve köprü altlarına, tünellere girebilirain bu da uzak tutacaktır polisleri. Çalıntı arabada görmeleri de peşine düşmelerine sebep olur. Aksesuarlar polisle çatışırken yükselen yıldızların düşmesine sebep olabilir. Bunun dışında Lester'i arayarak da polisleri başınızdan da defedebilirsiniz.

Polislerden kaçtığın sırada silah dükkânı olan Ammu-Nation'a girersen satıcı sana ateş edebilir.

Gizli kuytularda saklanabilirsin, sokak aralarında, mağaza içerisinde saklanabilirisin. Ama tenha olması önemlidir. Bunlar dışında çatılarda da saklanabilirsin ama helikopter olmadığından emin ol. Yoksa polisler yakalayabilir.

Kendi aracını yarat!

Kendi aracını kaybetmemek için araç takip cihazı taktırabilirsin. Oyuna her girdikçe yakınlarında bulunacak aracın böylelikle araba çalmana gerek kalmayacak. Bu özellikle ormanlık alanlardayken şehre gidiş için kolaylık sağlayacaktır.

Kendi kişisel otomobilini yaratman için sevdiğin bir otomobil tarzı bulman gerek. Alabilir ya da çalabilirsin. LSC garajında arabanı modifiye edirebilir, camlarından tekerleğin şekline kadar değiştirebilirsin.

Grand Theft Auto V Online Nasıl İndirilir?

GTA V Online oyunu indirmek için öncelikle orjinal oyunu indirmeliyiz. Pek çok yerde bulunabilir bu oyun. 2013 senesünde oyun dünyasında yerini alan GTA günümüzde bile hâlâ aynı rağbeti görüyor. Epic Games'de de tabi ki bazen kampanyalar bulunuyor ve oyun tamamen ücretsiz de olabiliyor indirimli de olabiliyor. Bu kısımda fırsatları iyi kollaman gerekebilir.

Gta V Steam, Epic Games veya Rockstar Games'in sitesinde orjinal kopya olarak da bulunuyor. Aslında oyunu ücretli olarak alan kişiler ücretsiz satılmasjna biraz tepki verdiler. Şahsen ben de pişman olmadım değil. Neyse buraları geçelim artık. Oyun nasıl indirilebilinir onu açıklayayım o halde.

GTA V Nasıl İndirilir? (Epic Games'den)

Birinci adım: Epic Games'e girin ve Grand Theft Auto'yu indir sayfasına girin.

İkinci adım: Yükle butonuna tıklayın ve yükleyin.

Üçüncü adım: Epic Games hesabına giriş yapın.

Dördüncü adım: Oyunun siparişini verin

Adımları uygulayarak oyunu indireceksin. Ama dikkat etmen gereken şeyler var mesela sistemin kaldırıyor mu bu önemli bir şey. Bilgisayar sistemin oyunla uyumluysa iyi çalışır. Oyunun kaldırabileceği minimum ve önerilen sistem gereksinimleri bulunuyor. Minimumdan biraz daha yüksek olması gerek çünkü grafikleri daha iyi görmen için daha rahat onayaman ve kasmaması için sistemi biraz iyi olmalı. Peki bu sistem hangi özelliklere sahip olmalı bakalım?

Grand Theft Auto V İçin Sistem Gereksinimleri!

Gta V oyununu rahat oynaman için ve grafiklerin kalitesini tadabilmen için belli sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyuyoruz. En düşük sistem gereksinimleri ve oyun şirketinin önermiş olduğu sistem gereksinimlerini senin için hazırladım, o zaman anlatayım.

Grand Theft Auto Minimum destekleyen pc sistemi hangi özelliklere sahip olmalı?

İşletim sistemi için Windows 8.1 64 bit veya Windows 7 64 bit ya da Windows Vista 64 bit düşük de olsa oyunu açabilecek sistemlerdir.

İşlemci olarak AMD ph 9850 veya intel core 2 quad q6600 4cpu düşükler için ideal

4 GB bellek minimum sistem gereksinim için idealdir.

Ekran kartı olarak AMD HD 4870 1gb veya NVİDİA 9800 GT 1GB olmalı.

Ses kartı için %100 Direct x 10 uyumlu, 80 GB disk alanı olmalı.

Grand Theft Auto için önerilen pc sistemi hangi özelliklere sahip olmalıdır?

İşletim Sistemi olarak yine Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1

İşlemci olarak Intel Core i5 3470 - 3.2GHZ (4 CPU) / AMD X8 FX-8350 - 4GHZ (8 CPU)

Bellek gereksinimi 8 GB olmalı

Ekran Kartı NVIDIA GTX 660 2GB ya da AMD HD7870 2GB önerilir

Ses kartı %100 DirectX 10 uyumlu olacak

Sabit Disk Alanı: 80 GB

Grand Theft Auto'nun en iyi oyunu V mi?

İlk oyundan bu yana çok fazla etkileşim yakalayan GTA her oyununda da büyük hasılatlar elde ediyor. Çok sevilen bir oyun olduğu için satın almakta da cüzdanımızı rahatça aralayabiliyoruz.

Devamı serileyen oyunun en çok beğenilenleri Gta Vice City, San Andreas ve Gta V oldu. Özellikle kalite ve grafik bakımından Gta V baya baya iyi diyebilirim. Serinin en sevilenleri tartışılmaz bu 3 oyundu yani.

Gta serisinin en iyisi bizce 5 idi. 5 hem grafik hem kalite hem de hikaye ve görev bakımından dolu doluydu ve baya Los Angeles atmosferini yaşadık. Karakterlerin tepkileri ve mimikleri de aşırı gerçekçi olduğu için bizim baya baya hoşumuza gitmişti.

GTA V'de Online'da ne tarz oyunlar var?

Şimdi Gta ve online mod çok farklı aslında offline oyayabileceğin oyunda görevler yapıyorsun fakat online modda arkadaşlarınla çeşitli parkurlarda oyun kurabiliyorsun. Eğlenceli oyunlar bulunuyor merak ettiklerine YouTube üzerinden ulaşabilirsin.🙂

GTA Online nasıl oynanır? Online eğitim geçilmek zorunda mı?

Evet, online moda girmek için kısa konuşma sonrası online eğitimi geçeceksin. Havalimanında uçak içinde geliştirmen gereken yeteneğe sahip olmalısın. Aslında görevi geç özelliği de var fakat el becerinin gelişmesi için öğrenmeni tavsiye ederim. Oynamalısın görevi.

Ayrıca eğitimi atlaman durumunda bazı güzel görevlerden de mahrum kalacaksın. Oyunun tadı görevlerle çıkıyor ve bazı görevleri göremeyecek olman oyunu gerçek anlamda değil de hileyle oynadığın anlamına gelir. Bence görevler çok zevkli atlamanı önermem.🙂🙂

Gta Online Nasıl Oynanır?

Görevi atlamadan tamamlarsan online moda giriş yapacak olursun. Bu moddayken özgürsün ve istediğin her şeyi yapabilirsin. Telefından görev sahibi olabilir, dünyayı keşfedebilirsin. Aslında dünyayı keşfetmek en iyi yönlerinden birisi olabilir.

Online kısımda jobs kısmı olacak bu ise online dünyada iş sahibi olabileceğin anlamına geliyor. Oyunu nasıl ilerleteceğin sana kalmış🙂

İstemediğim kişilerle oynamamak için ne yapmalıyım?

Pek çok arkadaş edinmen mümkün fakat her platformda olduğu gibi burada da rahatsız eden tiplemeler olabilir. Bunlardan nasıl kurtulman gerektiğini anlatmak isterim o yüzden.

Başka oyhncular tarafından oyun içinde daep ya da vurulma gibi eylemlerle karşı karşıya kalabilmen mümkün. Bu sebeple bilgisayarda M tuşuna basarak pasif moduna geçebilirsin. Böylece kimse oyun ilerleyişini bozmazlar.

Gta Online'da cephane ve zırhımı nereden alırım?

Karakterin sağlık durumu, zırh durumu ekranda mavi ve yeşil çizgi ile gösterilir. Sağlığını yenilemen için yiyecek yiyebilirsin menüden de tüketebilirsin.

Ammunation'dan zırh ve silah ihtiyacını da karşılayabilirsin aynı zamanda. Mağazadan istediğin zaman satın alabiliyorsun.

Kendime ait bir mülküm olabilir mi?

Oyunda mekâna göre fiyatı değişen pek çok lüks malikâne ve mülkler bulunuyor. Çaldığın arabaları saklaman için bir mülke ihtiyaç duyabilirisin. Satın alabileceğin büyük garajlar da var tabi ki. Oyun içindeki telefondan dahi alabileceğin mülkleri görebilmen mümkündür. İnternetten Money and Services butonuna tıklayıp D9 real estate sitesine girerek almak istediğin mülkünü seçebilirsin.

Görevlerde para kazanıyorsun ve bu paraları doğru harcaman da oldukça önemli. Normalden ziyade lüks malikânelere yönelirsen kıyafet değiştirebilme, kendine ait garaj ve özel oda gibi konforlara ulaşabilirsin.

Eğer çok fazla para kazanırsan gece kulüplerinden ofislere kadar pek çok mülke sahip olma avantajın var. Bu da daha çok gelirinin olmasını sağlar ve daha kaliteli oynarsın.

Hızlı para kazanabilir miyim?

Pek çok silaha ev sahipliği yapıyor ammunation. En iyisi en iyi paraları istiyor tabi ki. Bhnun içinde hızlıca görev yapıp para kazanalım istiyoruz. Bolca soygun, ek görevler, kargo, taksi, VİP işlere girerek para kazanabilirsin.

Gta online mod'a dair her şeyi yazdım. Umarım beğenmişsindir. Şahsen en az offline mod kadar eğlencelidir online modu da. Tavsiye ederim.

Garry's Mod

Garry’s Mod isimli oyunumuzun asıl amacı role playe ve oyun o kadar zevkli ve eğlenceli ki arkadaşlarınla oynayabileceğin en zevkli oyun desem yeridir. Oyunda yüzlerce ve çeşit çeşit konsepte uygun sunucular bulunuyor. Lakin bu oyunun Steam üzerinden satın alma işlemleri bulunuyor. Oyunu Steam üzerinden sen ve arkadaşların satın aldıktan sonra bir tane ses programı indirmen gerekiyor ve ardından uygulamayı kurman gerekiyor. Oyunu kurduktan sonra zevkinize göre herhangi bir sunucuya giriş yapıyorsunuz ve öncesinde kuralları okuyorsunuz. Kurallarda genelde yaş sınırı ya da role play yapma kuralları ya da kelime sınırı veriliyor. Bu kurallara uyduğunu belirterek ve kendini doğrulayarak oyuna giriş yapıyorsun. Örnek vermek gerekirse, Hogwarts sunucusuna giriş yaptın ve oyuna başlayacaksın. Oyuna sen ve arkadaşların başladığında sunucuda ufak bir büyücü olarak başlıyorsunuz. İlk başlarda çevrenizde sizden cüsse olarak büyük kişiler ve öğretmenler, bunların yanında muhafızlar ya da başka kişi ve yaratıklarla karşlılaşacaksınız. İlk başlarda derslere yavaş yavaş giriş yapıyorsun ve derslerde ilerledikçe bazen sözlü ve sınav oluyorsun. Sorulan soruları doğru cevapladıkça gerçek hayatta olduğu gibi sınavdan geçiyor ve yeni büyüler öğreniyorsun. Ayrıca zaman ilerledikçe yaşın bürüyor ve kendi tercihlerine göre görevler alabiliyorsun. Bazen karanlık orman tarafına geçiyorsun ya da karanlık tarafa geçiş yapabiliyorsun. Bunların haricinde tiyatrolar, kaçırılmalar vs. gibi tonla role play durumları yaşayabiliyorsun. Ayrıca bazen yaşın küçükse arkadaşlarınla şehre kaçabilir ve bu şekilde eğlenerek fantastik durumlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca Harry Potterr serisindeki gibi süpürgene binebilir ve yavaş yavaş uçmayı öğrenebilirsin. Uçayım derken kendini yere çakılmış bir şekilde bulma da sonrasında senin için üzülmeyelim J

Benim arkadaşlarınla sesli bir şekilde oynayacağın oyun önerilerim bu şekildeydi, yazımı kasten uzun tuttum çünkü bu kadar detaylı bir şekilde anlatarak oynayacağın oyunları hem daha rahat tercih etmen hem de tercih ettiğin oyunlar hakkında en azından başlangıç niteliğinde bir bilgi sahibi olmanı istedim. Umarım sonuna kadar okursun, yazmam biraz uzun sürdü lakin buna değdiğini düşünüyorum. Aklına takılan ya da merak ettiğin daha farklı şeyler varsa görüşlerde belirtebilirsin, çekinmeden ya da üşenmeden cevaplayabilirim. Şimdilik benden bu kadar, daha sonra görüşmek üzere hoşça kal.

İyi okumalar…

16
    14 Yorumla
    • benkendall
      benkendall
      +1 yıl

Vay anam vayyy😛😛

Eline sağlıkkk💖

Yorumla
    • Yüce_Türk
      Yüce_Türk
      +1 yıl

nerden kopyaladın ofgfdshfs

Yorumla
    • Triggerr
      Triggerr
      +1 yıl

@Yüce_Türk Araştır 0 kopya lşkfd iddiaya girdik de o yüzden bu kadar uzun yoksa uğraşılmaz.

Yorumla
    • Mario45
      Mario45
      +1 yıl

Vay be adam harbiden yazmış helal olsun 👏
      Eline sağlık

Yorumla
    • Triggerr
      Triggerr
      +1 yıl

@Yüce_Türk Evet biraz öyle :D

Yorumla
    • Triggerr
      Triggerr
      +1 yıl

@Mario45 Teşekkürlerrr

Yorumla
    • benkendall
      benkendall
      +1 yıl

Şşş efendimizi rahat bırakın🔪🙃

Yorumla
    • Yüce_Türk
      Yüce_Türk
      +1 yıl

efendin kimla

Yorumla
    • Alfoo u
      Alfoo
      +1 yıl

Aman aman aman nerelere geldik fjglhgf

Yorumla
    • Triggerr
      Triggerr
      +1 yıl

@Alfoo flasdkfsd

Yorumla
    • cnrche
      cnrche
      +1 yıl

Yorumla
    • Triggerr
      Triggerr
      +1 yıl

@canerozkum fdlşsa

Yorumla
    • SonÇomarBükücünüz
      SonÇomarBükücünüz
      +1 yıl

Lannn bir saattir yazının sonuna gelmeye çalışıyorum😂

Yorumla
    • Triggerr
      Triggerr
      +1 yıl

@SonÇomarBükücünüz :D

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1

Cevap

9

Cevap

• Mario45
    Mario45 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 37
    +1 yıl
    Gamer konusunda 2,2b cevap paylaştı.

FPS oyunları sesli sohbetle daha iyi oynanır

1
    0 Yorumla
  • buzlumuzlusüt
    buzlumuzlusüt Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Valoranta girsenize hem daha da zevkli olur hem valorant biraz daha genişlemiş olur.. karakterler bir kere belaa be🤓

1
    0 Yorumla
  • Emmigelburaa
    Emmigelburaa Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 90%
    +1 yıl

LoL girmiyor musun artık?

1
    0 Yorumla
  • t2pac1109
    t2pac1109 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 96%
    +1 yıl

Cs go derdim eskiden de her yer hile o yüzden valo

1
    0 Yorumla
  • PetroSexual
    PetroSexual Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Phasmophobia. :D

1
    0 Yorumla
  • Burakoztrk154
    Burakoztrk154 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 29
    +1 yıl

Oynamak istediğiniz tarz ne

1
    0 Yorumla
  • guntulayy0
    guntulayy0 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

Mobile legends çok güzel savaş oyunudur

1
    0 Yorumla
  • KaaNnnn_
    KaaNnnn_ Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

valorant

1
    0 Yorumla
  • TheExodia
    TheExodia Takip Et
    Master Yaş: 35
    +1 yıl

discord

1
    0 Yorumla
  • jonisinsi
    jonisinsi Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Ge wild rift.

1
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gamer > Sorular > Arkadaşımla sesli sohbet oyunu arayışına girdik. Sizce hangisi daha iyi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Oyun olarak hangisi daha uygun? 3 cevap verildi
Evde tv başında oturan tip vs bilgisayar başında tatlı tatlı oyun oynayan gamer, hangisi size... 7 cevap verildi
Tek oyunculu oyunları mı yoksa çok oyunculu oyunları mı tercih edersiniz? 41 cevap verildi
Tek oyunculu oyunları mı, yoksa çok oyunculu oyunları mı tercih ediyorsunuz? 20 cevap verildi
Size hangi oyun daha güzel? 6 cevap verildi
Hangi oyun daha iyi? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Neden hep haksızlık edenler ya da haksızlığa uğrayanlar söz konusu oluyor düşündünüz mü, normal insanlar görünmez mi?
  • Senin öfken ne kadar sürer?
  • Şansa inanır mısın?
  • Cahil biriyle sevgili olunur mu?
  • Sen ilişkide eğlenceli biri misin?
  • Bir insanın karakterini ip uçlarını ele verir mi?
  • Amazondan saç bakım ürünleri alır mısınız?
  • Böyle bir odanız olsun ister miydiniz?
  • Sarışın erkekleri yakışıklı buluyor musunuz?
  • Evinizde kaç tane fincan takımı var?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨