Electronic Arts (EA) şirketini bilmeyen yoktur diye düşünüyorum, popüler oyunların yayıncısı. Bugün yaptıkları açıklamaya göre şirkete dair bazı önemli bilgiler hacklenerek çalınmış.
Bilgisayar korsanlarının FİFA 21, Battlefield, Need For Speed gibi oyunlarda kullanılan Frostbite oyun motoruna ait kodları çaldığını söylenmiş şirket tarafından. Kullanıcılara ait hiçbir veri ise çalınmamış. Şoklardaayım.. Soruşturma sürüyormuş.Kaynak
Oyun devi EA bile hacklendiyse bu hayatta neler olmaz?
O kadar çok şirketin bu şekilde bilgileri ya da verileri çaldırdığını duyduk ki, o yüzden şaşırmadım ama üzücü. En çok belki de FİFA sayesinde gördüğümüz ve bildiğimiz bir şirketin böyle haberini duymak:)
Fizik motorunun kodlarının çalınması önemli değil örnek verecek olursak crysis 1 cryengine ile tasarlandı güzel oyundu crysis 2 cryengine 2 ile tasarlandı grafikler fizikler ateş ediyordu ama sistemleri zorluyordu crysis 3 çıkmadan birkaç yıl önce cryengine 3 ile yapıcaz diyip trailer yayınladılar sistem hacklendi ama crysis 3 çıktığında cryengine 3 de değiştirilmişti hacklenen dosyalar düzeltilmişti şirket hackerlere oyun oynamıştı
Bu çok normal bir şey hacklanmiyecek hiç bir şey yoktur asla bunu unutma böyle büyük işler tek başına olmaz ama en az 5 kişi lazım buna veya daha fazla da olabilir onu tam olarak bilmiyorum ama hacklenmiyecek hiç bir şey yoktur geçmiş olsun diyelim ne diyelim adamların şiketleymiş zaten
Bazı kaynak kodlarının çalındığı söylüyorlar, kullanıcılara ait herhangi bir veriye erişim sağlanmadığını söylüyorlar. Hackerlar için şirketin önemli olacağını düşünmüyorum iyi bir hacker istediği yeri hackler.
iyi yapmislar ne o oyle her sey parayla birazcikta free rakilalim ellerine saglik hakerlerin. alisa maddelnes oynadim dvdsini almisdim error verdi interneten indirmek lazimmis. ea ni firmansini ordan taniyorum ben super oyunlari var amma garibanalrda oynasinlar
Normal bir şey, hic bir sistem guvenli degildir hepsi hacklenebilir onemli olan hackleyen kisinin bilgi ve deneyimi ne kadar iyiyse o kadar her yeri hackleyebilir yani
Genellikle böyle şirketler hacklenir. Çünkü hackerlar karşılığında sağlam vaatlerde bulunarak güzel çıkarlar elde ederler. Benim gibi birisini hackleseler ne sunabilirim adamlara
21. Yüz yılda yaşıyoruz uçan arabalar çıkacak yakında sence bu olaylar anormalmi? Bence değil yanı neler var neler adamlar nerden nereye giriyor ediyor