Gamerlığın ne olduğu bilmeyen ve oyun oynamayı böyle internet kafeye gidip asosyal gibi oynamak sananlar o kadar çok ve bilmediği halde konuşan insan sayısı o kadar fazla ki ne deseniz anlamazlar ama eleştirmeyeceğim oyun oynamak şunları geliştirir böyle bir şeydir yararları zararları şunlardır demeyeceğim atıp tutmak yerine araştırın öğrenin. Hayatında hiç bir şey başaramayıp kendini eve kapatıp devamlı nefes almadan oyun oynayanları örnek göstermeyi biliyorsunuz ama başarabilenleri hiç konuşmuyorsunuz. Her şeyde olduğu gibi kararında yapıldığı zaman zararından çok çok fazla faydaları var. Neyse insanların algısı bir nebze değişir diye kendi hayatımı anlatacağım. Ben 25 yıldır oyun oynuyorum. Bir çok turnuvaya girip bir çok etkinlikte iyi paralar kazandım. Bu e-spor olayları vs. bu kadar yaygın değildi ve gelişmemişti yayıncılık falan da yoktu siz düşünün. Akranlarımdan daha fazla çevrem var. Gözüm kapalı hatasız 8 parmak klavye kullanabiliyorum ve analiz yeteneğim dikkatim çok üst düzeyde. Hiç olmazsa katip bile olabilirdim isteseydim ama iç mimar olmayı tercih ettim. Hala akşamlar gidip 1 2 saat oyun oynayan bir insanım. Sabah 8:30 akşam 19:00 arası özel bir şirkette çalışıyorum onun haricinde dışarıdan iş yapıyorum ve gamerım? Ailemden ve hayatıma giren kadınlardan hiç bir zaman çok oyun oynuyorsun benimle ilgilenmiyorsun lafları duymadım herkese vakit ayırabiliyorum. Hani bazıları vaktim yok deyip köşesine çekiliyor ya GARDAŞ siz napıonuz la vaktiniz yok diyesim geliyor :) Bir de böyle 15 yaşında gamerim diyen tayfa var onları sonra anlatırım :D Neyse son olarak aklınıza gelebilecek bir çok yemeği lezzetiyle yapabiliyorum, ev işi olsun ütü vs. bir çok kadından daha yetenekliyim diyebilirim. Ben ütü bilmeyen kadından eş olur mu demiyorum, yemek yapmayı bilmeyen kadından eş olmaz demiyorum ya da illa gamer olacak ya da kesinlikle olmaz demiyorum peki siz neden devamlı gamerdan koca olur mu olmaz mı ya da şu işte çalışıyor olur mu olmaz mı diye sorguluyorsunuz? İnsanları olduğu gibi kabul edin artık tabularınızı yıkın. Bu şey gibi aptal bir adamla ilişki yaşarsın sonra bütün adamlar aptaldır dersiniz. Genelleme yapmayı artık bırakın insancıklar.
Gamerlar genelde oyuna çok zama ayırırlar. Böyle biriyle evlenmenizi tavsiye etmem sizinle ilgilenemezler işleri güçleri sanal alem oyunları, oyundaki arkadaşları olur. Kafasını ona yorar onunla yaşarlar. Çocuğunuz olduğunda çocuğa bile bakamaz siz bakmak zorunda kalırsınız, fotoğraftan anlaşılacağı üzere...
Selâm, Bir eski gamer olarak gamer'dan koca olmaz. Oyunlar bağımlılık yapar, oyunlar çok fazla zaman harcar. Bir gamer günde ortalama 10 saat oyun oynar. Evlenince oyun bağımlısı olduğu için sana vakit ayıramaz, seni boşlar. Onun için oyun bağımlısı, gamer kişilerden koca olmaz.
Olabilir ☺️ Ama biraz sıkıntı olur çünkü oyuna çok zaman harcarlar. Eşiyle falan ilgilenmeyeceklerini düşünüyorum. Ama yinede bence olabilir. Gamer olup olmaması fark etmez.
Gamer demek asosyal ve sorumsuz demek değildir ki, bazı şeyleri birbiriyle karıştırıyoruz sanki... Sen oyun oynamayı seviyorsan, birlikte oynadığınız oyunlar da varsa gül gibi geçinirsiniz.
Bence olur, neden olmasın? Senin bu sorunun bir farklısı şu, Televizyon izleyen kadınla evlenir mi? YouTubeda gezen erkekle evlenilir mi? Tabiikide koca olur gamer adamdan, neden olmasın?