Lise dönemi sınav stresi derken hepsi arkada kaldı. Üniversiteye geçiş aslında birçok istediğimi bir arada yapma fırsatı sunacak bana. Online oyunları şu anki Türktelekom sayesinde oynayamıyorum🙄. Donuyor, lol wild rift'de bile birçok kez beni attı. Daha da girmedim. Yaklaşık 1 senedir oynayamıyorum. Hangi internet sağlayıcısını önerirsiniz şimdiden teşekkürler.
Gamerlar en çok hangi internet sağlayıcısını tercih ediyor?
Portlar standart halde. Hepsinde alacağın hız aynı. Belki TTNET biraz daha hızlı olabilir. Ama oyunlar için şunu söyleyeyim. Eğer oyunun Türkiye'de sunucu desteği yok ise ping yüksek olur. Bu sağlayıcının sorunu değildir.
Genel olarak oyun firmalarının bir çoğu Türkiye'ye sunucu desteği yapmıyor. Valorant yapmış, ve ping 10-30 arası oluyor. E şimdi sağlayıcı hızlı mı olmuş oluyor? Tabii ki hayır bu sunucuyla alakalı bir durum. Bana göre bütün sağlayıcılar indirme hızında eksik kalıyor.
Google'ye "hız testi yapma" yazıp aratın. Türk telekom'un ve Türknet'in hız testini bir yapın. Bakalım ne çıkacak. İstanbul genel olarak iyi. Fiber hatları mevcut.
Türk Telekom kullanıyorum ama nefret etme aşamasındayım. Bu kadar kötü bir hizmet olamaz ya.. Her gece 12 ve 03:00 gibi insanın pingi 700-800'e fırlar mı? Türk Telekom kullanıyorsa fırlıyor :D
Bir de internet sağlayıcılarında rezil bir durum var. Ben mesela eski evimde 14 Mbps veriyordu altyapı. Şimdi ailemin yanına geçtim, burası altyapı olarak 100 veriyor ama bunu taşıttırmak için 14 gün interneti kesiyorlar. Sırf paket yükseltmek için 14 gün? Eee ben 14 gün ne yapayım.. Aşırı saçma bir iş.
Selâm, Ben Türk Telekom kullanıyorum. Bugüne kadar hep bunu kullandım. Türk Telekom bence en iyi İnternet sağlayan firima. Hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar, yıllardır kullanırım hiç şikayetim yok. İnternet hızını eksiksiz veriyor, kesinti olmuyor, müşteri hizmetleri iyi. Oyunlarda sabit 16 ping alıyorum genelde. Pingim falan hiç yükselmiyor ondan memnunum Telekom'dan şaşmam.
Online oyunlarda ping değeri çok önemli, tam savaşın ortasında ms arttı mı insanın tadı kaçıyor... Mesela ben Superbox ile maksimum 50 ms alıyorum, download ve upload zaten gayet yeterli (130'a 40 Mbps civarı genelde), ona rağmen oyunun güncellemelerine ve yoğun saatlere göre değişiklik gösteriyor. Bana kalırsa Superbox bu konuda başarılı :)
Ttnet vdsl kullaniyorum ben, fiber altyapisi yok burada.
Sahsen isimi goruyor, bir tek World of Warcraft oynuyorum, onda da ping sikintisi yok uzun zamandir.
Ama su var, konu internet olunca icimdeki cirkef uyaniyor, telekom bolge mudurlugunu basmis insanim ben, cok feci de sikayet yazarim, artik bana bulasmak istemiyor da olabilirler, bu da bir ihtimal. 😊
Geneli Superonline kullanıyor. Ben de kullanmak isterdim fakat Superonline alt yapısı her yerde yok. O yüzden yeni bir hat çekeceğim gibi duruyor. Yayında sıkıntı yaşıyorum bazen.