Malum online oyunlar dönemindeyiz ve birçok oyunda da oyun içi item ya da başka şeyler elde etmek için para yatırmak gerekiyor. Önceden Zula'ya inanılmaz bağımlıydım ve e-spor ile ilgileniyordum. Uzun zaman önce bıraktım ve ne kadar pay to win bir oyun olduğunu anladım. Para yatırmadan silah geliştirmek aşırı zordu ve silah geliştirmenin de kill almada büyük bir payı vardı.
Yaklaşık 3-4 aydır Pubg oynuyorum ve inanılmaz seviyorum. Pubg'de güzel taraf, sadece skin almak istiyorsan ve görüntüyü seviyorsan para yükleyebilirsin. Para yüklemenin bunun dışında hiçbir faydası yok. Bileğin sağlamsa her türlü kazanabiliyorsun.
Bazıları oynadığı oyunlara zevk aldığı için tonlarca para dökerken, bazıları asla oyunlara para yatırma taraftarı değil. Siz hangi taraftasınız?
Kumar , kumarhane haşırneşirliği olanların iyi bildiği bir söz vardır.”Her zaman kasa kazanır” dönen paranın %40ı daima organizasyonu düzenleyene kalır. Kumardan kazanan yoktur , kazanmış olsanız dahi , kazandığınızdan fazlasını ya verdiniz ya da vereceksiniz demektir. Kumar kötülüklerin anasıdır ve kanserden çok daha beter bir hastalıktır.
Sevdiğim oyun ise sürekli oynarım ve sürekli oynayıp mutlu olduğum oyuna uygun ayarda para harcarım. Pubg mobile için en azından royal pass alınır. Zaten verdiğin uc geri geliyor 100 yapınca. Süreli oynayan insan da zaten 100 yapıyor kendiliğinden oluyor günlük girince. Bunun dışında orijinal oyun oynuyorum ama bazı yeni oyunlar çok pahalı. Oynayacağım oyunu da full paket olarak oynamak isterim dlc’leri ile. Cracklı oyuna bulaşmak istemiyorum ama single oynanan bir oyuna 370 lira vermek de ne bileyim. Oyunu bitirince tekrar oynanmaz zaten. İndirimde uygunsa fiyat alıyorum artık
4 sene falan Wolfteam oynamıştım. Belki bugünün parasıyla 50 bin lira falan yatırmışımdır. Oyunda tanınmamak çok güzeldi ama zamanla paran varsa kazanıyorsun sistemine dönüşünce bıraktım. Birkaç yıldır da profesyonel düzeyde Cs go ve rust oynuyorum parasız kazanılıyor gayette. Canım isterse skin alıyorum, skinler çok hoş. Gerçi doların uçmasıyla 3 liralık skin oldu 10 lira bir tadı kalmadı ama olsun en azından görsele hitap ediyor oyuna etkisi yok
Wolfteam'ı daha en başlarında oynuyordum, çok sarıyordu. Hiçbir şey yoktu. Özel karakter falan yoktu, sadece karakter ekipmanları alabiliyordun. Kurtlar çok sadeydi ve duvarda asılan, görünmez olanlar falan vardı. O zamanlar baya güzeldi de, sonradan aşırı bozmuş :D
Oyunlara daha önce bağımlıydım. Bağımlı olmama rağmen oyun için para harcamadım. Düşünüyorum. Bu parayı oyuna verip seviye yükselsem, ne olacak? Birinci olana büyük ödül varsa, düşünebilirim.
Genelde oyun zevki yerine yemek zevkine para harcamayı tercih ederim. Akşama soframda para verdiğim bir item olacağına, ona vereceğim parayla şöyle yoğurtlu bir tepsi mantı olsa ne güzel olur. Hem karnım doyar. 🙂
Yaklasik 10 senedir kaliteli oyunlar oynayip kaliteli oyunlara Para yatiriyorum bundan mutluyum hem onlarin emeginin karsiligi olarak nacizane bir hediye , hemde kendimi oyun icerisinde minik suprizler yaparak mutlu ediyorum , esasen kaliteli oyunlar ve hak eden oyunlara para yatirmak aslinda mutlu ediyor beni. Kastettigim sey Zula - Wolfteam - Knight online tarzi hem eski hemde cocuksu oyunlar degil , Cod -lol - Bdo - Overwatch - Apex - vs vs tarzi ismini buyutmus oyunlar , belki su yasima kadar veridigim paralarla bir araba alabilirdim ama , olsun genede pisman degilim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hiç para yatirmadim. Cok acil durumlarda paraya ihtiyac olabiliyor. Gidipte o kadar calisip emek verdiğim parayı oraya buraya savuramam. Oyuna para yatirmayi mantıklı bulmuyorum. Boyle bir eşim olsa aramizda ciddi sorunlar olurdu. Boşanmaya kadar da gidebilirdi. Benim evimin rızkını, cocuklarimin rızkını oyunlara yatırsın istemem. Az ya da cok farketmez uygun bulmuyorum. Ciddi bağımlı olanlar var. Tedavi görmeleri gerek. Evini arabasini satip oyuna yatiracak derece de bağımlılılar icin söylüyorum.
Öncelikle korsan oyuna karşıyım. Oynamak istediğim oyunu Steam hesabımdan satın alır ve öyle oynarım. Oyunlara ise para yatırırım. Oyunlarda belli bir seviyeden sonra gelişim zor hale geliyor.
Yeri geldi oyuna 300 TL verdim. Yeri geldi bir iteme 500 TL En son iki Steam hesabımdan PUBG satın aldım. Üstüne paketleri aldım. Kısacası yatırdığım paraya acımam. War Thunder'a çok yatırmıştım. :/
Oğluma sordum oyundan oyuna göre değişir diyor. Kimi zaman parayla aliyor, kimi zaman silahini geliştirdiğini bundan zevk aldığını söylüyor. Bana soracak olursan oyun oynarken kendini kaybediyor. Başka bir âlemde olduğunu düşünüyorum. Açıkçası onu izlemek benide keyiflendiriyor😂
Bilgisayar oyunlarında; gta vice city haricinde hiçbir oyunu oynamamışımdır şu yaşıma kadar. Para yatıracak kadar bağımlılık sağlayan oyunlar var demek. Enteresan. 😅
hesabım küfürden dolayı 15 gün ban yedikten sonra girdiğim ilk oyunda adama "anan ölsün oç" yazdım diye sınırsız ban yedi en son ki hesabım :(((( asdjdk
Metin2 ve Clash of Clans a 4-5 bin lira yatırmışımdım şimdiye kadar. Hiçte pişman değilim, sonuçta içkiye sigaraya yatırıp kendimi zehirlemiyorum, ona yatıracağıma eğlenceme yatırıyorum. Herkesin bir zevki var
Evet bana göre sorun değil, yıllardır clash of clans oynuyorum. Arada sırada 70₺ kadar para harcarım ki bu meblağ çok az
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Clash'ın ben de aşırı bağımlısıydım. Şu an hesabımı satmak istiyorum ama alıcı bulamıyorum. Biraz hesap alanlar fazla olsa iyi olur da, sağlık olsun. Full neredeyse. :D
Bir tanıdığım vardı evli kadın oyunlara o kadar çok kaptırmıştı ki kendini sürekli parayla birseyler almış tabi ne ev ne çocuk ne es umurunda degil en son boşandılar allah korusun yuva yıkar bu tarz şeyler
Eğer eğlencemi sağlıyosa kağıt parçasına bile para veririm. Boomer ebeveynler için çok gereksiz olabilir ama bence de yastık kılıfına para vermek çok gereksiz. :D
Game of sultans çok uzun süre oynadım ve gördüğüm insanların %90ı para gömüyor yükselmek için. Yan hesaplara bile aynı. Biz bir oyun için yok yere para harcamayalım derken onlar oarasıyla yükseliyor
Bir zamanlar Wolfteam manyağı idim internet cafede önüme geleni indiriyordum, bende takla elverici falan vardı onlar ise normal kurt idi bir taklalık canları vardı, ah ne zamanlardı ya 😄