Rüzgarlı havalarda saçlarım başıma dert oluyor ama toplamak da yüzüme yakışmıyor. öneriniz nedir ?

saçlarım uzun sayılır omuz hizamdan biraz daha aşağılara kadar iniyor. saçımı atkuyruğu veya topuz yaptığımda malesef yüzüme yakışmıyor. zaten bu saç modellerini kışın tercih ediyorum. çünkü ensemde yağ birikintisine benzer birşey var ve ensemden aşağısında kamburluk varmış gibi gösteriyor. kışın kışlık kıyafetlerde ensem kıyafet ile kapandığı için durumu öyle idare ediyorum.

ama ilkbahar ve yazın açıkyaka kıyafetler giyildiği için ensemdeki o durumu ancak saçlarımı üstten yarım toplayarak kapatabiliyorum ve üstelik bu saç modeli yüzüme de en çok yakışan model. ama bu saç modeli rüzgarlı havada aşağıya doğru saldığım saçlarda problem yaratıyor. anlayacağınız saçı toplasam ensem görünüyor. açsam rüzgarda zaptedemiyorum. önerebileceğiniz başka türlü bir saç modeli, bir yöntem veya bir saç ürünü var mı ?
Rüzgarlı havalarda saçlarım başıma dert oluyor ama toplamak da yüzüme yakışmıyor. öneriniz nedir ?