Bu yaklaşım ile türban takmak ve takmamak arasında bir fark yoktur. Türban, dinimiz açısından hanımların kullanması gereken birşeydir. Bu iş bu kadar net. Bana yakışmıyor, erkekler tercih etmiyor gibi nedenlerle türban takmamak çok yanlış bir durum. Bunun gibi türban takayım bana çok yakışıyor kolay koca bulurum düşünesi de aynı değerdedir. Türbanın dinimizde temsil ettiği bir mutlak değer yoktur. Türban dinimiz tarafından insan ilişkileri, toplum düzeni ve nefsimiz açısından alınmış bir tedbirdir. Bizim buradaki hatamız türbanı sembolleştirmek ve amacından öteye götürmek olmuştur. Bu sebepten dolayıdır ki ortalıkta başı türbanlı altı taytlı diz üstü etekli ve ten rengi coraplı çeşitlerde hanımlar dolaşmaktadır.
Gönlünüzde varsa bu sizin tercihinizle olacak birşeydir. Başkalarının tercihi ile asla olmamalı. Bunun dışında türban bir moda da değildir...
Ben şahsen hanımları türbanlı-türbansız diye hiç ayırmam. İlişkim için de böyle bir arayışım hiç olmamaıştır. Çünkü türbanı namusun ''bandrolü'' olarak görmem. Bu bir yanılgıdır. İlişkim olan bir kıza veya eşime asla kapanmalısın demem ve baskı yapmam. Ben kapanmak istiyorum derse de asla engelmem olmam aksine yardımcı olurum. Kapalı idi ise ve türbanı bırakmak istiyorum derse ona mani olmaya çalışırım bak :) Çünkü bu eksi yönde bir hareket olur.
Bence kafana böyle şeyleri çok takma. İlişkiler konusunda da ben şöyle düşünürüm, bir insan sunduğunu talep eden kişiyi bulur bu hayatta. Örneğin pazardan domates alacaksınız, hangi tezgaha gidersiniz? Tabiki domates tezgahına gidersiniz. Patates tezgahına gidip domates istemezsiniz. İlişkiler de böyledir. Siz ne sunarsanız onun talibi gelir :)
Hakkında hayırlısı olur inşaAllah...42 Yorumla- +1 yıl
En iyi cevap
+10
Öncelikle türban dininiz gereği değil; emevi arap adetlerini benimsemiş, okumaktan korkan erkekleriniz gereğidir...
Kuranı 7 kez tam ve lazım oldukça ayet ayet defalarca okumuş bir insanım; Türban lafı geçmez kuranda !
Kafana takılan birşey olduğunda buralarda değil kutsal kitabında araştır o konuyu; burada araştırma yaparsan kulaktan dolma, aileden öğrenilmiş adetleri yaslarlar insana20 Yorumla
ben türbanlıyım... türban bana yakışıyor diye takılmamalı... Allahın emri, ayeti olduğu için yapılmalı... veee ben çokkk başı açık insan görüyorum... dışardan, görünüş olarak açık ama kapalı bir bayandan daha da güzel dini vecibelerini yerine getiriyor... bazı türbanlı bayanlrda var ki; sadece süs olarak takıyorlar türbanı... veee türbanlı bir bayanda her sosyal ortamda bulunabiliyor... çevresi, açık bir bayan kadar geniş olabiliyor. bir arkadaşımız yorumunda türbanlı bayanların sosyal ortamda pek bulunmadığını vurguluyor ama... yanlış bence...
56 Yorumla- +1 yıl
bu düşüncelere +1 benden :)
- +1 yıl
Asıl cevapp buu yorumlarda hep türbanlı her şeyi yapamaz demişlerr türbanlı namussuzluk ahlaksızlık dışında her şeyi yapabilirr arkadaşa katılıyorumm onlarda sosyal ortamda buluna bilir
- +1 yıl
Sendende allah razı olsun :)
+1 yılKapanacak insan yüzünün büyüklüğünü onu bunu düşünmez , her türlü süsten arınacaksın boyadan makyajdan feragat edeceksin .Din kapan diyorsa süslenme de diyor , platform topuk caiz mi mesela veya şeffaf bluzlar , düşük bel skini jeansler , üstüne giyilen dar bluzlar .Bir işi yapacaksan tam yap ötesini berisini düşünme ...
114 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
+1 yılYüzünün hoş görünüp görünmemesi önemli değil. Eğer kapanırsan, daha güzel olursun. Tabii ki kapanmayanlar çirkin değil ama kapananlar daha güzel. Sana, ''Yüzün güzel ya da çirkin olacak'' denmiyor, ''kapan'' deniyor. Bir kadının en büyük zenginliği, ziyneti ve süsü örtüsüdür. Örtünmek istemen bile acayip müthiş, bu Allah'ın seni çok sevdiğini gösteriyor. Sevildiğini bil.
50 Yorumlabir kere eğer sen dinimiz gereği kapanmamız gerektiğini söylemişsin.benim annem de bacımda saçı açık kusra bakmada saçı kapalı olup dinim emrediyor diyenlerden daha dini bilgiye sahip ve dahada dindar emin ol.Ama hadi gel senin yolundan çıkalım.Demişsin ki dinim emrediyor diye kapanmak istiyorum ama altına yazmışsın ama yüzüme yakışmıyor pek hoş durmuyor yok işte şöyle böyle ...seni o hoş durmuyor dediğin yüzü Allah yarattı.Madem dinin emretti yüzünü bahane etmeden direk takman lazım.Ha şunuda diyeyim dininin her emrettiğini yapıyormusun.Sadece örtünmeyi sanki dininiz emrediyor.
15 Yorumla- +1 yıl
yüzümde kaba duruyor dememin sebebii kapananmıcam değildi örtü modelleri öğrenmek istedim
- +1 yıl
Güzeldirr allah uzun ömür versinn kardeşimm ne diyimm
- +1 yıl
ne saçmalıyosun yaa
Yakışanlar takısın geri kalanlar takmasın diye bir şey söz konusu olur mu ? Türban tarz değil farzdır senin de bildiğin gibi. Ayrıca toğrağın altına indiğinde senin de yüzün çürüyecek, yüzü güzel olanların da. Ona göre düşün...
31 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
eğer türbanlıysan dinine bağlısın demektir ve türbanı taktıktan sonra bir din dışı hareketin seni bitirir yalan söylemen sigara içmen dedikodu yapman falan yani haram günah farketmez bence türban takıcak kadar dinine bağlıysan dininin günah veya haram dediği hiçbirşeyi yapmamalısın
34 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum mesela türban takıyorsan makyaj yapmamalısın veya vücut hatlarını belli edecek kıyafetler giymemelisin böyle davranmak istemiyorsanda türban takmamalısın ama gelde anlat işte
- +1 yıl
Hepsine tamamda makyaj yapmamalısın derkenn türbanlılarr neden ayrım görüyorr türban takıyor diyr makyaj yapmasın topuklu giymesin bilmem nee türbanlılarda istediklerini yapabilir sadece vicudunu kapıyorr makyajın bunla alakası yok
- +1 yıl
abi türban erkeklerin onun saçlarını kapatması için değil mi tamamen kapanmakta vucüt hatlarını kapatmak için e vucüt hatlarının kapanması da erkekleri tahrik etmeyi önlemek için bildiğim kadarıyla belki yanlış biliyorumdur.Ama sen gidersin kapanırsın sonra da erkekler beni beğensin diye yüzüne tonla makyaj yaparsan yanlış olur bence bir allık sürsen falan hadi neysede millet abartıyo bu işi
- +1 yıl
arkadaşlara cani gönülden katılıyorum nasıl.Günümüz bayanları türbanı bir giysi gibi takıyor kışın takılan bere mi bu.Gereğini yapacaksın o bir dışa ben dinimi yaşıyorum mesajıdır pantol giy makyaj yap günaha yaklaş eee ne anladık başın kapalı sen git bere tak bence
Gizli Üye(30-35)+1 yılAman dinin gereği senin şu anda ateist icadı olan bilgisayarla ateist icadı olan işletim sistemini hatta ve hatta ateist icadı olan facebook'u kullanmaman gerekir. Ayrıca dininin gereklerini yerine getirceksen türbandan önce daha derinlere in. Türban sadece yüzeysel. Sen kocanın seni 3 kadınla beraber aldatmasını ister misin hem de hepinizle evlenerek ? Dininde bu caiz bişey ama ? :) ki hepsini geçtim "İNANCIN GEREĞİ" türban takıp yüzüm büyük pek hoş durmuyor demen kadar saçma bir şey yok. Türbanın amacı ne o dönemin arap erkekleri tahrik olmasın vs. vs. Türban takıp gidip makyaj yapıyosan dar kot giyiyosan etek falan giyiyosan bunun ne amacı kalır ? :) Ve bence türbanlı kızlar çok itici
26 Yorumla- +1 yıl
Müslüman ülkede yaşayıpp bunları söyleye biliyorsanızz diyecek bişeyim yok.
türbanlılarr bunu yapamaz şunu yapamaz diye bir şey yok türbanlıda facebook açarr türbanlıda araba sürer türbanlıda makyaj yaparr o türbanlı bunu yapamaz diye bir şey söyleyemezsiniz.
kafasını kapatt diye dışlıyorsunuz benim güzel görünmek gibi bir amacım yokk sadece senin gibi insanların bu düşüncesini anlamıyorum..
Cevap sahibi+1 yılBen dışladığımı söylemedim benim için insan insandır. Ki ben ne desem de sen kendi kafandaki düşünceden vazgeçmiyceksin bunu biliyorum. Kuranı okumuş olsaydın anlardın diyim. Ben bir ateistim ve işin garip yanı kuranı okuduktan sonra ateist oldum. Biraz oku kapanmanın falan sebebini anladığında insanları ne kadar ılımlı müslüman yapmaya çalışmışlar anlarsın.
- +1 yıl
ne olduğun konuşmandan belli gerçek buu yapmak istersen yaparsınn sen yapmamayıı seçmişsinn bunları yapmaman gerçeği değiştirmezz yapmazsann öldüğünde kendin çekersin.
- +1 yıl
by real müslümanlığı , müslüman olan hiç kimsenin kişiliğine göre yargılama.
Cevap sahibi+1 yılcheguvara kendi kendini çürütmüşsün ben ne demiştim ? benim için insan insandır. Kimseyi dinine, kişiliğine göre yargılamam ben sadece doğruları söylüyorum. Şu anda benim yazdıklarım senin kendi dinin ve sen kendi dinine karşı geliyosun ve burda müslüman olan sensin ? gariplik yok mu :)
Önemli olan Allah için kapanmak mı kul için kapanmak mı diye sorarım.Kapalı olup makyaj küpüne düşmüş gibi olanlardan olma sakın.Kimseye kendini beğendirmek çabasına girmemeli bir başörtülü kız.Her şeyde olduğu gibi doğallık her zaman önemlidir.İlişki konusuna gelince senin başın kapalı veya açık diye değerlendirme içine giricek erkekten uzak dur derim.Beğenen senin şeklini değil beyninin içindeki düşünceleri beğensin.
20 Yorumlaörtünmek tabiki çok güzel ama bazılarımız gibi sahte bir şekilde örtünmeye çalışmak, yüzü melek içi şeytan..şeytan olanlar var... ne yazıkki bu sitedede var... belkide o foto kendisi değil ama kendisiymiş gibi kendini aldatıyor..? yazık?.
64 Yorumla- +1 yıl
anlamadığım şu , benim başım açık fotomu koymuyorum ama türbanlı kızlar poz poz fotosunu koyuyor , bu ne demek veya doğrumu ?
- +1 yıl
Öyle insanlarda varr ama her türbanlı aynı değil
+1 yıltürban diye bir şey yoktur tesettür vardır kuranda kızların nasıl kapanması gerektiği çok güzel anlatılmış şu an kapalıyım diye gezinenlerin dini kapanmayla alakası yok hele ki topuz yapan türbanlılar tam günahkar bide demişsin baş örtüsü yakışmıyor diye sana bir sorum var önemli olan seni 2 3 abazanın mı beğenmesi yoksa Allah'ın vay be bu kulum benim rızam için kapandı demesi mi daha önemli kapanınca normal hayatını yaşarsın ama oranı buranı açamazsın
00 Yorumlakapalı bayanlara saygılıyımdır ama bir şartla dine de uyması şartıyla kapalı olup da on ton boya sürmemeli topuklu giymemeli kadın dikkat çekmemelidir birde bazıları burada ileri geri konuşursa takma kapanmayı istemen güzel bişey kutlarım Allah senden razı olsun
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldinimizde ''turban'' diye birsey yok :) ''hijaab'' sarttir, oyle bizim Turk kizlari gibi kapanmak cok gunah, bizimkiler kafaninin arkasini deve horgucu gibi sisiriyor peygamber efendimiz oyle kapanan kadinlari lanetlemis, google da bak istersen, kafasini deve horgucu gibi kapatan kadinlari lanetleyin diyor peygamber efendimiz ;)
43 Yorumlaörtünmenin amacı güzelliği örtmek dikkat çekmemek. Ayrıca örtü hakkıyla taşıyan her bayana yakışır. Asalet verir..
20 Yorumlaİnsan başında ortu var diye ayırt edilir mi. Herkesin kendi tercihi saygı duyarım bakıs açım değişmez açık veya kapalı diye...
02 Yorumla- +1 yıl
Evet ama yorumları okuduğum zaman ayrım yapıldığını görüyorum.
Tanışma, konuşma, zaman
Başı açık kızla aynı orantılı...13 Yorumla- +1 yıl
Zaten bütün yorumlara değil sözüm..
+1 yılBen türbanlılar konusunda ayrı bir fikrim yok kız kızdır.Ama başını değil de kendini kapatmayı ruhunu kapatmayı amaçlayan kızlar var onlara saygım sonsuz inşallah öyle biriyle evlenmek bana nasip olur.
20 YorumlaDinde türban diye bir şey yok. Türban son 50-60 yıldır görülen bir simge. Daha önceden böyle bir şey yoktu. Başörtüsü dersen anlar ve saygı duyarım.
10 Yorumla
+1 yıltürbanlı her istediğini yapamaz aç bir ilmihal kitabı da oku.Dinde kısıtlama vardır erkekler için de bayanlar için de tabi sen kafanı saç yakışmıyor diye kapatıyorsan onu bilemem
21 Yorumla- +1 yıl
Evett her istediğini yapamaz zina yapamaz namussuzluk yapamaz onun haricinde istediğini yapar
ne güzel cevaplar Allah razı olsun böyle insanlar da var işte
10 YorumlaTercihlerine saygı duyuyorum ama tesettürlü bir kız arkadaşım olsun istemezdim şahsen saygılar...
10 Yorumlasen hiç takma hacı böyle düşünmen bile yanlış bence
12 Yorumla- +1 yıl
nasıl düşünmem yanlış ?
cok hoşuma gidiyo vee acıklardan cok onlara bakarım inannın
10 Yorumla
+1 yılBenim için öncelik kapalı kız. Zaten öyle de.
Ama kimi kız var ki aile baba zoruyla kapalı çarşıya inince etek yukarı eşarp çantaya felan onlar ayrı bir cins10 Yorumlabizim fikrimizin ne onemi var sanki kapanan benim icin kapaniyor
ister kapanirsin ister kapanmazsin bu allahla senin aranda20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMahallede var bir tane hafız dinine baya bağlı ve güzel de.. İsteyenleri de çok. Açık-kapalı farketmez bazı kapalı hatunlar da çekici gelebiliyor güzel olup kapananlar da var sonuçta.
11 Yorumla- +1 yıl
heyy maşallahh :)) montajdır olum belki :D
Tabiri caizse üstü minara, altı kerane hatun bol ama buna rağmen tepkim nötr ne yakınım ne uzağım...
10 Yorumlabenim hoşuma gitmiyor sevgili veya karım olmasınlar aman ama arkadaşa olabiliriz iyi tipleri saf halleri güzel açıkcası
10 Yorumlaherkesin tercihine saygım var da aynısını onların pek çoğunda göremiyoruz
20 Yorumla
+1 yılönemli olan Allah korkusuyla kapanmak millet ne der diye düşünüyorsan yanılırsın.
20 YorumlaTürbanlı olup seksi takılan kızlar favorimdir. fakat turban takip dinine bagli olan bastacidir.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 704 cevap paylaştı. Herkes gibiler işte. Ha saçlarıyla birlikte beynini de örtenler var işte onlar anormaller.
10 Yorumlaben açık tercih ederim. çünkü açık bayan her tarafta sosyal ilişki içerisine girebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim için kız kızdır türbanlı olsun türbansız olsun yine o özel biri yani tabi ki eşim türban taksa rahatsız olmam kendisi bilir
20 Yorumla
+1 yılbenim için farketmez çok güzel kapalı kızlar görüyorum.
00 Yorumla
+1 yılherkezın ınancına saygı duymak gerekır bazılarına cokta yakışıyor ayrıca
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürbanlılar bildiğin köledirler bu hayatın çilesini çeken oksijen israfları başka da birşey değiller.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇalışdığım yerde ki sekreter türbanlıları boğası varmış :))
20 Yorumla
+1 yılSevmiyorum. Hiç bir ilgi uyandırmıyorlar.
20 YorumlaBenden uzak olsunlar. :)
00 Yorumla
+1 yılbütün cevaplara bakıyorum :))
12 Yorumla- +1 yıl
Ben kapalıları çok beğeniyorum sende öylesin çok güzelsin canım.
45 derec.. tamam la yapmıyorum dsfasdf
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAllah onlardan razı olsun
yeterlimi.21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılfakat birisi beğenecek veya yakışacak-yakışmayacak diye
kapanmayın yapacaksanız Allah için yapın
türbanlı olmayan kız ile aynıdır benim için..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltürban fantezisi yapıyorlar
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbana eksi veren zihniyet ?
normal bakarım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılfarklılaştırmam
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne