Merak konusu oldu erkekler arasında. Fondoten kullanımını aşırı yapan kızlarda ileriki yaşlarda yaslanma söz konusu olabilir mi? Geçen gün bir kız sürmüş avmde kız hakkaten çok güzel fakat ne gerek var ki o kadar abartmaya :)) Fondoten cildi yaşlandırır mı? fondöten cildi yaşlandırır mı?
Kızlar, aşırı fondöten kullanmak cildi erken mi yaşlandırıyor?
Fondötenin cildi yaşlandırdığı herkes tarafından bilinen bir durum. Bunun nedeni ise fondötenin cilde nefes aldırmaması ve gözeneklerin bütün gün boyunca kapalı kalması. Nasıl nefes aldırmıyor diyenler olacak şimdi. Şöyle açıklayayım olayı. Fondöten kimyasal bir üründür ve içerisindeki maddeler fondötenin ciltte bir kalıp gibi durmasını sağlıyor. Bu nedenle de nefes alamıyor cilt. E sürekli kapalı kalan ciltte haliyle gerekli oksijeni ve güneşi alamadığı için yaşlanmaya başlar zamanla.
fondöten cildi yaşlandırır mı?
Cildin Yaşlanmasını Önlemek İçin Ne Yapmalı?
Açıkçası ben kadınların makyaj belki ama, bakım ürünü kullanması taraftarıyım. Mesela ben sokakta hortlak gibi içi geçmiş zombi gözlerle dolaşan cildi nemsizlikten geberen kızları hiç ama, hiç doğal ve güzel bulmuyorum. Kendimden örnek vereyim 22 yaşıma kadar erkekten bozmaydım. Bırak makyajı göz kalemi dahi sürmezdim. Daha sonrasında bir merak oluştu ve ben hafif makyaj ve bakım ürünlerine sardım :)) Emin ol 22 yaşımdan beri yüz olarak yerimde sayıyorum. Bunu ben değil herkes söylüyor. 22 yaş ile 27 yaş fotolarına baktığımda şimdi daha genç ve canlI gösteriyorum.
cildin yaşlanmasını önleyen öneriler
Cildin Yaşlanmasını Önleyecek Öneriler
Güneş koruyucu faktörlü fondöten kullanın.
Kullanacağınızın fondötenin nemlendirici bazlı olmasına özen gösterin.
Gün boyu fondötenle durmayın. Eve gelince mutlaka kaliteli bir makyaj temizleme suyu ile makyajınızı çıkarın. Daha sonra da gözeneklerinizi temizleyecek toniği kullanın. En son olarak nemlendirici sürün.
Fondöteni kalıp gibi kat kat sürmeyin. Kaliteli bir marka kullanarak tek bir kat yapmanız yeterli olacaktır.
Pazar malı fondöten kullanmayın.
Her hafta cildinize maske ve peeling yapın.
Fondöten yerine BB krem veya CC krem kullanabilirsiniz.
Cildinizin ve teninizin de bakıma ihtiyacı vardır. İnsan kendine bakmalı her ne şekilde olursa olsun. Ama kalıp gibi fondöten hiç kullanmadım mesela. Hafif renk tonunu eşitleyen kremler vs kullanırım günlük zaten makyajımda bundan ibaret. Avrupalı kadın kilolarca fondöten tüketiyor bizim kadınlarımız mı erken yaşlanıyor görünüm olarak, Avrupalı kadınlar mı? Evet kalıp gibi makyajı savunmamak ile birlikte ölü gibi yüzlerle dolaşmanın anlamsızlığını savunuyorum ben. Erkek olsun kadın olsun bir güneş kremi sür yüzüne, bir nemlendirici sür allasen bu ne biçim kafa diyorum :D
Basit cevap vereyim mesela hülya avşar aslında minyon tipli hiç makyaj yapmasa daha küçük göçsterirdi amam hergün makyaj yapınca makyajsız fotolarında 60 gösterir olmuş.Düşünsene cilt sabahtan akşama hava almıyor bir gece makyajlarını çıkarıyorlar
En iyisi makyaj yapmamak cildi bozuyor ben gülsuyu ile yüzüme bakım yapıyorum. Bazi kizlar bence bakımlı olmayı makyaj yapmakla da karistirabiliyor. Nadiren yaptığımda çok rahatsız hissetmiştim.
En İyi Cevaplar