Genel olarak cocuksu mudur yoksa kisiligi yerine oturmus mudur? Nasıl anlayabilirim? benle gönül oynasın istemiyorum.
Bu arada 18 yasındayım o 21 sizce oluru var mı?
Bu arada 18 yasındayım o 21 sizce oluru var mı?
Akıl yaşta değil başta ama kişinin yaşantısı ve ortamı durumu nasıl önce 18 yaşından 25 yaş arası. Bır genç olgun olmaz olanlarda işi gücü yerinde sorumluluk sahibidir önce askere gider ve orda nasıl bır acemi birliğine gider piser hayat da öyle şimdi örneğin 20 veya 21 yaş bır genç sorsanız eşinizle sorunlar yaşıyorsunuz diye size ilk vereceği cevap bosorim der çıkar işin içinden verdiği cevap da yaşİda olgunlasmamis biraz hayatın ve yasin ilerlemesinde çok varda var çok şeyleri görür tecrübe olur hayat dersi olur bence olgunlaşma yaşıda 24 veya 25 sonra başlar bence
teşekkür ederim. doğru söylüyorsunuz
ben 21 yaşındayken oğlum vardı bea :)
Devir degisti abi :)
vay anasını eyvallah :)
Bence olur ama kişiliği oturmuş ya da oturmamış diyemem çünkü bu insana bağlıdır kimi insan vardır hayat onu zorlamıştır 15 yaşında kişiliği oturmuştur kimi insan vardır 30 yaşında olup hâlâ çocuk gibi davranır belki sana nasıl davrandığını anlatırsan yardımcı olabilir.
Akıl yaşta değil baştatır canım benim. 18 yaşında olgun da var 30 yaşında çocukta! Sen davranışlarına dikkat et, anlarsın zaten.
Tesekkür ederim :)
Cevap
46Cevap
Yaşadığı ortam ve yaşam tarzıyla alakalı bu durum. En basit örnek. Bir toplu taşımada yaşlı insanlara yerini veren 15 yaşındaki bir kisiyle, bu durumu fark eden ve kafasını başka yöne çeviren 30 yaşındaki kişiler aynı düşünce içerisinde değildir. Düşünce+davranış= olgunluk ;)
Haklısınız Tesekkürler :)
Bende dahi yeni neslin 25 yaşından önce olgunlaştığına inanmıyorum. Amcamın yeğeni 30 yaşında, evli ve bir çocuk babası, hala play station ile oyun oynuyor.
hahaha :D haklısın abi :D
Olgunluğun yaşla alakası olmadığını düşünüyorum. Akıl yaşta değil baştadır :)
Bazı 21 yaşındakiler olgunluğun zirvesindeyken, bazı 21 yaşındakilerde 14 yaşına yeni adım atmış ergen gibidir.
Cok iyiydi bu cevap tesekkür ederim :) sana mesaj atabilir miyim bu konu hakkında bisey sormak istiyorum?
Oldunluğun bence yaşla alakası yok yaşamakla alakası var bir insanın yaşadıkları hayat tecrübesi onu olgun yapar yaşı 30 olupta çocuk gibi olanlar var yaşı 20 olupta 30 yaş gibi düşünenler var ;) tabi 14-15 yaş aralığından bahsetmiyorum :)
erkekler kadınlardan geç olgunlaşır. sen onu şöyle bir 16-17 falan düşün :D tabi yaşam şartları bazen erken olgunlaştırabiliyor. kişiye bağlı.
Adamına göre ve senin beklentilerine göre değişir. 21 yaşında olup gayet olgun davranacak adam da var, 35 yaşına gelip 3 yaşında gibi davranan da...
kimisi 40 yaşındadır olgun değildir maldır.
kimisi 15 yaşındadır koca adamdır.
Sevgilinin karakterine bağlı.
yaş olgun olup olmadıgını göstermiyor , kişiliği gösteriyor yaş dediğimiz şey sadece sayıdan ibaret bişey
Ya 21 sıkıntı 24-25 daha iyi ama o zamanda senden çok büyük oluyor
Ben de yaşıma göre olgunum mesela. Yani iyice tanıyın, tanımadan bilemezsiniz
21 yasında olarak soylıym belli olmaz ben hem cocuksu hem olgun :D
Durum anlasıldı :D
Kişiden kişiye değişir kardeşim kesin birşey kimse söyleyemez.
21 yaş olgun değildir senin yaşın da olgun bir insan gibi düşünmeye müsait değil derim
Tesekkür ederim
Kişilik yaşa bakmaz karakter ayrı yaş ayrı 15 yaşında olgunuda var 25 yaşında çocuk olanıda
3 yaşı geçmedikten sonra sorun olgunluk erkekte 20 dede oturabilir 30 Dada oturmayabilir kişiye bagli
Kişiden kişiye değişir ama genelde olgun olmazlar..
Olgunlilugun yaş ile alakası yok. Genel durumuna bak
genel olarak hayata erken atlamış biri erken olgunlaşabilir. günümüzde kırkında bile anakuzusu tipler var. kişiden kişiye değişir yani
O yaslarda olgun erkek bulmak zordur ama kişilik sahibi olmak mümkün olaya bu acıdan bakmayı denemelisin
21 yaşındayım ve 30+ yaşında bir çok kişiden olgun olduğumu iddaa edebilirim. :)
Yaşa bakarak olgunluk arayan sıradan insanlardan olma bence.
Bir erkek olarak sölüyorum yaşımda 24. Her geçen gün firkim vs değişe biliyor erkeklerin oturma yaşı 26-27 kızlar gibi değil diye düşünüyorum
24 - 25 den aşağısı çok nadir yani olgun olması bu benim görüşüm
saçmalama 21 Yasında bırısı Ne kadar Olgun Olabilir..
Yaşla bir alakası yok bence isterse 30 yaşında olsun bir şeyler yaşamadıysa olgun olmaz
21 yaşındaki erkeğin olgunluğu neler yaşadığına Nasıl büyüdüğüne ve ailesi tarafından Nasıl yetiştirildiğine bağlı
Çevremde o yaşta 50 adam var hepimiz piyadeyiz 5 imiz akıllı 😅
21 yaşında askere gidip gedip gelmiş olması gerek, eğer okulu yoksa, olgundur diye düşünüyorum.
Olgun olmakla ilişki yürümez daha başka gerekliliklerde var
Pek zannetmiyorum. Yasla alakası yok ama olgun biri olsa bize bu soruyu sormazdın
Sen 18 yaşındasın. Olgunmusun?
Ona göre karar verebilirsin. O acidan bunu sordum.
Hayır degilim
Olgunluk hareketlerle belli olur
18 yas gurubunun esprilerine gülmüyor. ama genel olarak herkesle sıcak samimi tezatlık var
samimi olmak ve olgun olmak farklıdır, olgun olan sıcak kanlı olamaz mı? Önemli olan yerinde davranmak
Haklısın.. tesekkür ederim :)
rica
Akıl yaşına göre bakmak gerekir kimlikteki olmaz.
Ne olgunlugu? En sakat caglaridir akilli ol
olgunluk yas ile degil kisilik ile ilgili bence
Sana göre olgundur bana göre çocuk.
Yaşadıkları gösterir olgun olduğunu...
Hayat tecrübesine göre değişir
Eğer sen kendini bilirden kimse gönül oynayamaz
o işler öyle olmuyor işte bir insanın kanı bozuksa aldatır.
En azından kendinle oynamamış olursun kendi kaybeder
sırf o kaybeder diye ilişkiye başlasaydım inan şu an 5 den fazla sevgilim olmuştu. bence güven çok önemli bir insan sana güven veriyosa bitmiştir bunun için de baya zaman gerekli
Madem bu kadar takıyorsun buna sen tam hazır olana kadarda ilişkşye başlama
sert yazdım biraz sanırım özür dilerim tavsiye için teşekkürler :)
Yaşadığı şeyler olgunlaştırır insanı
Kişiden kişiye değişir
Olgunluk yaşla olmuyor
30 u gecmeyen erkek olgun degildir
35'inde çocuk olanları biliyorum...
Olgun olsa bile hayat tecrubesi azdir
yaşadıklarına bağlı yaşına değil...
herkez icin gecerli degil
25 i görsün yinede 😉
Degildir
Kişiye göre değişir.
gönül mü ne gönülü yatağa atma peşindedir