evet soru açık ve net hemcinsine aşık olan veya hoşlananlar varmı aranızda?
Hemcinsine aşık olmak nasıl bir duygu?
Hemcinsine aşık olmak nasıl bir duygu?
soruyu çok sonradan görüyorum. heteroseksüeller ve toplumda etkilenen kişiler ahım şahım kesmeden. evet aşık oldum deliler gibi onu gördüğümde kalbim hızlanıyor bakışlarımı ayıramıyordum, iki kelimeyi birleştiremiyordum.. kendisi aşırı heteroseksüel bir bireydi homofobikliğin ya da biseksüellik değil yanından baş harfini bile alamazdın. lisede o bana ezik gözü ile bakarken ben ise ona 3 sene platonik olarak kaldım. son senemde beni rezil etmesi ile aşk olayım azaba döndü. ilgimi kaybettikçe o dahada şiddetlendi dalgaları alayçı tavırları. canımı yakıyordu ve sonunda karar almıştım. okulun son günü yanındaki kız arkadaşlarından sıyırıp 2 dk varsa konuşmak istediğimi söyledim. başta seninle ne konuşabiliriz ki diye alay etti. son kez daha söyledim biraz ciddiye aldı ve benimle gelmeye başladı. ıssız bir yerde durduk kendisi
"bak seninle çok dalga geçtim zamanında bu konuda konuşmak istiyorsan özür dilerim" dedi. ben birşey diyememiştim ağlamaya başladım. ağladığımı görünce tedirgin oldu. bende o sırada direk olarak hiç dolaylandırmadan "SANA AŞIKTIM BEN BE HİÇ Mİ FARK EDEMEDİN Mİ BENİ ÇEVRENDE" dedim. kendisi şok olmuştu ama iş işten geçmişti ben arkamı dönüp sinir krizi geçirmiş bir şekilde giderken son kelimesi "bilmiyordum" idi. üstünden yıllar geçti kimseye bidaha aşık olamadım ne hemcinsime ne de karşı cinsime duygusal yıkıntılarımın arasında kendimi toplamaya çalıştıkca dahada eziliyorum. doğru kişiyi bekledikçe yıkıntılarım kalbimde taşlaşıyor. hayattan yaşamdan nefret edercesine devam ediyorum bu hatıralar ile
Şimdi nasılsın?
@Gizlikalsinbea uzun zamandır giremiyordum KS ye girer girmez cevabın ile karşılaştım. şuanda geçmişte ki yaşadığım durumlarla idare etmem gerektiğinin farkındayım. aşktan çok eğitim ve kişisel gelişime odaklandım. ama sosyallik açısından vasat hale gelmekteyim bilmiyorum bu karantina sürecinin de büyük etkileri vardır belki günün birinde bununla da yüzleşmem gerekebilir. şu an biraz daha iyiyim bu tarz durumlarda genelde sigara başlayan birçok kişi tanıdım ama bende sigara yerine kafein bağımlılığı başladı. bir şekilde geçiyor günlerim yani.
(bu kısımda haddim olamayabilir ama buna benzer durum yaşayanlar için tek tavsiye vermek istiyorum. bundan kendinize ders çıkarıp kendinizi geliştirmeye odaklanmanız düzelmesini umarak başka ilişkilere yelken açmaya çalışmak ya da doğru kişiyi bulma çabasına girmek anlamsız önce kendimizin farkına varmamız gerekiyor. isteklerinizi ve amacınızı düşünün hedef belirleyin ama her şeyden önce kimse sizi yöneliminize göre ya da sizin birisine karşı olan hislerinize, çekiminize göre yargılayamaz. İç huzurunuza önem verin kendinizi sevin..)
Hacı n'apıyorsun? Yoksun ne zamandır.
nabız yokluyorum yeniden geldim :) naber?
Ahah iyi yapıyorsun. Burada değişen bir şey yok. En son nasıl bıraktıysan aynı şekilde duruyor.
farkettim ama küçük bi fark var bu gibi sorulara nötr tepki eskisinden de çok :)
Öyle denk gelmiştir. Yoksa bizde nato kafa nato mermer, bilirsin.
:) yok beee estafurullah
Ben aşık olmuştum ilişkimiz çok güzeldi sevgili bile olmuştuk birbirimizi çok seviyorduk ama yılbaşında ayrılmak zorunda kaldık onu ne kadar çok ozlesemde bu onun tercihiydi bende saygı duydum. Heterisexualden pek bir farkımız yoktu şahsen bence bunlar normal ve en güzel şeylerden birisi
Ben kadınları güzel bulabiliyorum ve bunu dile getiriyorum ama kadınlara o şekilde bakmıyorum :).Kadınlara çekimim yok ve hiç bir zamanda olmadı ama güzel bir kadın görsem güzel bir kadin derim.
güzel açıklama..
Kadınları kıskanmıyorum.Güzel bir kadın veya erkek görsem açıkcana kıskanmadan güzel olduklarını söylerim ama hiç bir şekilde onlara arzum, çekimim yok.Olanlarıda yargılamam.
bakış açını sevdim.. belirli bir çizgin var ondan çıkmıyorsun ve o çizgi dışında olanlarada saygı duyuyorsun.. olgunluk bu omalı işte..
Cevap
16Cevap
Bir zamanlar en yakın arkadaşımdı. Üniversitenin ilk yıllarıydı. Her ortama giren herkesle konuşan biriydim ve okulun başlarında onunla da bir ortak ders neticesinde tanışmıştım. Daha önce lise zamanlarında uzaktan birkaç kişiye karşı hoşlanmış olabilirim ama daha önce hiç bu şekilde birine aşık hissettiğimi bilmem. İnanılmaz zamanlardı. İlk tanıştığım zaman ilk konuştuğumuzda ilk tokalaştığımızda beni istemsiz bir heyecan kaplamıştı. Kolay kolay da kimseye böyle hissetmem veyahut hissedecek olursam bile kendimi sınırlamayı çok iyi bilirim. Hatta üniversitenin başında kendime söz bile vermiştim bu tarz hislerimin peşinden gitmeyeceğime dair. Ama o tanıştığımız ilk an bile anlamadığım bir şekilde beni hayalin içinde yaşıyormuş gibi hissettirmişti. İlk ders ne kadar hocanın anlattıklarına odaklanmaya çalışsam da ara ara onun bana baktığını görüyor ve ben de ona bakıp bilinçsizce gülümsüyordum. İlk dersin ardından yanıma gelip sohbet açmıştı sonra dışarı çıkıp kampüste devam ettik sohbete. Ardından her ders arasında beraber takılır olduk. Hatta okul çıkışları bile beraber şehri turlarken kafeye kumsala inip saatlerce konuşurken geçiyordu. Onun yanında öylesine mutlu hissettiğimi hatırlıyor ve bunu sürekli böyle sürmesini istiyordum ki. Gözlerimin içine bakışı elimi tutuşu hiç diğer arkadaşlarım gibi değildi. O anlar zihnim mi bunu istediğinden öyle düşünüyordum bilmiyorum ama onun da beni sevdiğini düşünüyordum. Ama ilerleyen zamanlarda onun düşüncelerinin yalnızca imrendiğini hayran olduğunu düşünmek yerini almıştı. Bu düşünce beni öylesine yıpratmıştı ki. Benim gözümde ondan yakışıklısı yok gibiydi çünkü. İkimiz de oldukça maskülen tiplerdik ve hemen hemen aynı yakışıklılığa sahiptik diye düşünüyordum ama çevredekilerden kaynaklı kendini öyle hissetmiyordu. Ben sürekli ona övgüler sunarken o hiçbirini kabul etmiyor ve onu iyi hissettirmek için söylediğimi sanıyordu. Beni en çok yaralayan şeylerden biri de buydu. Ona olan hislerimi anlamıyor, sanki moralini yüksek tutmak için yaptığım ve, bir arkadaşı kardeşi gibi görüyordu. Zaman geçtikçe ona olan aşkım öylesine şiddetlenmişti ki onu düşünmeden zaman geçmiyordu. Her an aklımda oluyor, sürekli beraber dışarı çıkıyor saatlerce vakit geçiriyorduk. Ona öylesine alışmıştım ki. Derslerimde başarılı olmama rağmen sınavlara çalışamaz, kafamı veremez olmuştum. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadığımdan ne yapacağımı da şaşırmıştım. Okulun başında bölüm birinciliğini hedefleyen ben sınavların birkaçından kalmama rağmen hiç dert etmiyordum. Sanki ömrüm boyunca o yanımda olsa elini tutsam gözlerinin içinde kaybolsam bana yetermiş gibiydi. Neyse aylar geçtikçe bana yakınlığı artmasına ve beni umutlandırmasına rağmen bazen çok ters şeylerle karşıma çıkıyordu. Kızların peşinden koşmayı saçmalık olarak görürken ileride evlenmesi gerektiğinden söz ediyordu. Ben bunun bir zorunluluk olmadığından kendisinin seçeceği bir şey olduğunu söylerken o buna mecbur olduğunu söylüyordu. Aramızdaki ilişkiyi birbirimize karşı bile kapalı yaşarken bu konularda ağzımı açamaz oluyordum. Bana defalarca şu kız tam senlik bak bu kızı sen düşürürsün gibi takılırken uyum sağlamaya çalışıyordum ama ona öylesine aşıktım ki söylediği kıza bakmaktansa onun gözlerinin içine bakıyordum. Birkaç ay daha geçti ve o bir kızla sevgili oldu. Başlarda duygusal olarak içten yıkılsam da hep onun yanında durdum, onun mutluluğuyla mutlu olmaya çalıştım. Ancak hala sevgilisiyle değil de benle daha çok vakit geçiriyordu. Yine beraber takılırken sevgilisi aradığında kapatıp cebine koyuyor, onu araması için ben ısrar ediyordum. Bana hep zaten ciddi düşünmediğinden öylesine bir sevgilisi olduğundan bahsediyordu. Yine birkaç ay sonrasında onunla ilgili düşündüğüm her şey daha da tutarlı olmaya başlamıştı. Arkadaş kardeş gibisinden yaklaşıp bana oldukça samimi davranıyordu, yanlış anlayabileceğim hareketleri oldukça fazlaydı. Hatta beraber yalnız kaldığımızda bahanelerle hem o bana yakınlaşıyor hem de ben ona yakınlaşıyordum. Her yakınlaşmada öylesine nefes nefeseydik ki her an her şey olabilir gibiydi. Ama buraya kadar bahsetmediğim bir kilit nokta vardı ikimiz de oldukça dindar ve inançlı insanlardık. İnanmazsınız belki ama beraber yan yana namaz kılmışlığımız da oldu. Onunla her yakınlaşmamızda birimizden biri hep geri çekiliyordu. İçimden defalarca Allaha dua edip yanlış bir şeyin olmaması için yalvarmıştım. Onunla o ana kadar olan ilişkimiz beni öylesine doruklarda hissettiriyordu ki yanlış bir şey olur da birbirimizden uzaklaşırsak diye içim içimi yiyordu. Zaman geçtikçe bu yakınlaşmalarımız çok garipleşmeye başladı. İkimiz de bunu istiyoruz ama aramızda bir engel varmış gibi bunu sürdüremiyorduk. Son zamanlarda uzun uzun sohbet ettiğimiz sıralarda konu eşcinselliğe de geldi. O sırada ben tamamen kendimi soyutlayıp, öyle insanların da var olduğunu onların da aşık olabileceğini falan söylerken o aşırı gergin bir şekilde böyle bir ilişkinin çok iğrenç olduğundan söz ediyordu. Bu arada ben de cinsel ilişkinin dediği gibi iğrenç olabileceğine ama duygusal olarak hissedilen şeylerin iğrenç olmadığını normal olduğunu söylüyordum. Bu konuşmalar bizi biraz uzaklaştırmıştı. O gün bana durduk yere eşcinsel olup olmadığımı sordu. O an evet öyleyim ve kahretsin ki sana ilk günden beri aşığım demek gelirken sakin bir tavır takınarak ama bir yandan da anlamasını istercesine, yüzüne bakmayarak ve soğuk bir ifadeyle hayır değilim dedim. Bir süre ikimiz de konuşmadık. Sonra bambaşka konular açmaya ve mutlu olduğumu göstermeye çalıştığımı hatırlıyorum ama o farkındaydı. O gün ayrıldığımızda gece boyu saatlerce donuk bir yüz ifadesiyle gezdiğimi ve herkezden uzak bir yer bulduğumdaysa saatlerce ağladığımı hatırlıyorum. Normalde asla ağlayan bir insan olmadım hiçbir şeyin de beni ağlatamayacağını söylerdim hep. Çevremdekiler de ne kadar soğuk ve duygusuz olduğumdan bahsederlerdi ama o gece ben saatlerce hıçkıra hıçkıra ağladım. Sanki yılların birikmişliği vardı üzerimde. O gece ona mesaj attım ve yattım. Ona artık açılıp kurtulmak istiyordum, bu şekilde ikiyüzlü davranmak çok zorlaşmıştı. Uyandığımda defalarca aradığını gördüm ve geri döndüğümde çok sinirliydi ve benim için çok korktuğunu söyledi. İçim bir anlığına öylesine umutla dolmuştu ki ama bir yandan da dün söylediği şeyler aklıma gelirken içime bir burukluk çöküyordu. Neyse buluştuk ve ona hissettiklerimi söyledim ama ondan bir beklentim olmadığını yalnızca duygusal hislerimin bu olduğunu vs anlattım. Bunları söylerken bakışları öylesine yaralayıcıydı ki ne kadar güçlü dursam da o an ölmek istedim. Birkaç şey söyledi ve bir daha görüşmeyelim diyerek bitirdi. O günün ardından uzun bir süre felaket derecede kötüydüm, çevreme hissettirmemeye çalışırken her yalnız kaldığımda ağlıyordum, her baktığım yerde onunla olan anılarımız beliriyordu zihnimde. Ben hiç kimseye bu kadar bağlanmamış kimseyi bu kadar sevmemiştim. Allaha bağlı olmama rağmen defalarca intihar zihnimden geçti, defalarca canımı alması için yalvardığımı hatırlıyorum. Toparlanmam çok uzun sürdü, bir süre okula gidemedim onu görmeye tahammülüm yoktu. Kendimi biraz toparladığımı sandığımda ve okula gidip onu karşımda gördüğümde berbat hissetmeme rağmen oldukça soğuk davranmaya çalıştım. O da oldukça soğuktu. Aramızdaki şeyin hiçbir önemi yokmuş gibiydi. Beniyse en çok yaralayan şeylerden biri her şeyin bu kadar çabuk bitebileceği olmuştu. Şu an üstünden aylar geçti belki yıllar da geçecek ama hala onunla olan anılarımız gözümün önünde ve bazen beni yine o günlere götürse de artık alıştım ve çoğu şeyi aştım. Bana büyük bir ders verdi. Ondan sonra kimseye güvenmedim, kimseye kendimi açmadım. Yaratıcının benim için verdiği bir sınav olarak görüp Allaha daha çok bağlandım. Bundan sonra da kimseye bir şey hissetmemek için elimden geleni yapacağım. Umarım mükafatını öbür dünyada alacağım. Her şeye rağmen onu güzel anılarımızla hatırlayacağım, iyi ki onu tanımış ve bu duyguları onunla yaşamışım.
Ayni şeyi 4 sene boyunca yaşadim biz birlikte de oluyorduk ertesi gun bana birsuru laf soyluyordu “ben escisnel degilim” seklinde ama sonra yine gelip yanima yatiyordu. Alismistim artik cunku ondan nekadar kacmak istesem de surekli bana ulasip durdu. Hayatimi maffetti hala maffetmekte… Cunku ona itaat etmegim zaman bana zulm ediyor canimi yakiyor. Lutfen uzak dur kendini kabullenmeyen insanlardan, ikinizde iyi biliyosunuzki birbirinize cok asiksiniz fakat o kendisini kabullenemiyor seni nasil kabullensinki
Başlığa konu olan durumu yaşadım ve bu durumu google'larken yazınıza rastladım.. Yeni yaşadım daha 7 ay oldu olmadı tam emin değilim.
Bu durum bu yaşanılan şey bitmek tükenmek bilmeyen bir acıya sebep oluyor.
Hele ki bi yaştan sonra, hetero ilişkinde belli bir düzeye geldikten sonra, aklın beynin oturduğu dönemlerde bir hetero olarak bu yaşadığım durumu allah kimsenin başına vermesin diyorum. Kendine hiç durmadan "çıksana kızım aklımdan gitsene ben niye sürekli onu düşünüyorum, yeter düşünmek istemiyorum" ile başlayan, bir saniye bile aklından çıkaramadığın o kadının fotoğraflarına bakmayı alışkanlık edinmeye, sonra rüyalarında görmeye başlıyorsun. Hayat senin için bambaşka bir şeye dönüşüyor, bir şoka. İnanamıyorsun aylarca hiç durmadan susmadan bıkmadan kendine "ona aşık değilsin o bir kadın" diyorsun.
Kendi kendine konuşmaya başlıyosun kendini kısıtlamaya durdurmaya çalışıyorsun aklını yitiricek gibi hissediyorsun. Sonra kendini ağlarken buluyorsun bi bakıyorsun ki o aşk içine sığmıyor. Daha fazla yazamayacağım
Ben 8 ay önce hemcinsime aşık oldum çok seviyordum onu aklımdan çıkmıyordu mutlu olmasını istiyordum açıldım reddedildim arkadaşlığımızda bozuldu ters davrandı biraz ama homofobik değildi şu an kalbim çok kırık etutlerde kapandı artık göremiyorum üzgünüm dinlemek istersen olayı anlatırım
@İsimsiz546 dinlemek isterim
Sınıf arkadaşıma aşkımı siire dökmeme rağmen bir türlü diyemedigim bir duygudur. O şiirimi paylaşmak istiyorum
İşte Karşımdasın Yine. Seni görüyorum. Seni hissediyorum.
Sevgimi bir türlü göremeyen gözlerin.
Oysa tek istediğim sana her daim yakın olmak.
Seninle daha fazla vakit geçirmek.
Sana dokunmak..
Biliyorum, bana yasaksın. Sen benim İMKANSİZ'ımsın.
Bir kere sadece bir kere desen ki "Ben de seni seviyorum."
Her an yanımda olmana rağmen, Neden sana dokunmam bu kadar zor?
Söyleyebilir miyim sana her şeyi?
Gözlerinde boğulduğumu, nefesinde kaybolduğumu.
Hayır. Bir ömür boyu anlatamayacağımı biliyorum.
Zaten anlattıktan sonra bana 180 derece değişecek isen, bırakayım böyle kalsın aramızdaki tek taraflı ilişkimiz.
Sanki her şeyi anlatsam ne değişecek ki?
"Tamam, seninim!" Mi diyeceksin?
"Artık üzülme, gözyaşlarını silmeye geldim mi diyeceksin?
Bu yaşadıklarım aşk mı heves mi bilmiyorum ama,
Her ne olursa olsun beni hem semaya uçuruyor,
Hem de yerin dibine batırıyor. OLSUN...
SENİN GÖZÜNDE İYİ BİR ARKADAŞ OLARAK KALMAYI, DÜŞMANIN OLARAK KALMAYA TERCİH EDERİM.
Yeter ki gulen gözlerin bana karşı nefret kusmasın.
Allah'ıma Emanet ol, Kıymetlim...
Bana aşık olan bir hemcinsim vardı. Gözlerimin içine bakıp öyle duygusal bir şekilde anlattı ki, hiç bir tepki veremedim. Ben eşcinsel değilim dedim, biliyorum dedi. Ne yapabilirim senin için dedim ? Şu merve ... sıyla ayrıl seni aldatıyor git şu adreste şu adamla dedi. Gittim hakketten kız el ele diz dize. Döndüm çocuğun yanına teşekkür ettim. O gün bu gündür eşcinselleri çok seviyorum arkadaş ortamlarında hemen kanki oluyorum çünkü kadın gibi düşünebilen erkekler çok şey öğrendim onlardan. ( :
insanlık aslında o.. tercihle pek alakası yok ama ne mutlu sana öyle bir insan var çevrende
Ben kız meslekte okuyorum ve bir sinıf arkadaşıma istemeden aşik oldum. O çok guzel bir kiz ve bir cok ortak noktamiz var aslinda benziyoruz. Sinifa ilk geldigimde ondan nefret etmistim ama sonradan cok sevdim hatta biraz fazla sevdim ve bunda bi terslik oldugunu fark ettim. İnternette arastirdim ve hemcinsine asik olmak diye birsey varmis lezbiyenlik yani korktum falan kimseyede soyleyemedim halada söylemiyorum itibarim mahvolmasin diye. Amerikada değiliz nasilsa adim cikar falan. Her neyse iste ama degisik bir his biraz fakat bir ergeke karsi nasil duygular hissediyorsak onada ayni şeyleri hissediyorum iste onu gorunce kalbim çarpıyor kekelemiyorum ama heyecanlanıyorum hep onu dusunuyorum, rüyalarımda görüyorum falan iste normal bisey. Ama tek fark benimle ayni cinsiyete sahip olmasi. Ve bir keresinde felsefe dersinde hoca escinseller hakkinda konu acmisti ne dusunuyorsun diye onada sormustu oda onlara karsi oldugunu ve akil hastanesine kapatirdim demisti. Oyuzden cok yanlis bir insana asik oldum Şu an oyuzden sir olarak sakliyorum.
Homofobik yaklaşımlar sergilememeye özen gösterelim. Heteroseksüllik ne kadar doğalsa, eşcinsellik de o kadar doğaldır. Size ters gelebilir ama aşağılamayalım
hııım.. senın bakış açında gerçekten olgunca ve mantıklı.. teşekkürler
OOO sayın melisasatta kaç zamandır yoktun resmini görünce bir selam veririm dedim yine aynı tarz takılıyorsun bakıyorum:)
:) tarz değil be yaşamım bu senden naber?.. herkes kendiyle ilgili merak ettiğini sormakta özgür sanırım burda.. :)
Sor boşver neysen o işte seni düzeltecek değiller ya, ben iyiyim ne olsun iş güç ,akşam akşam bi bakıyım dedim tam gezinirken ana bu bizim şey değilmi dedim dur bi halhatır sorayım barı okadar geçmişte görmüşlümüz var dedim, işler nasıl bi aralar cok yogundun falan yanlış hatırlamıyorsa, o zor buldugun manitan ne yapıyor hala seninle dimi?
sevındim senı görünce ve iyi olmana..
ya evet birçok hetero ilişkiden daha saglam bir ilişkim var uzun zamandır.. evet yogundum işlerden dolayı ama artık buraya dönmenin zamanı geldi kafa dagıtmaya iyi geliyo..
valla ben öyle bişey yaşamadığım için bana değişik geliyor olabilir ama insanın hemcinsine aşık olması, onunla sevişmesi filan çok itici geliyor bu nedir yaa :)
Berbat birsey. Ilk once iliklerine kadar asik oluyorsun. Bir tutku bir sevgi hissediyorsun. Tarfi yok bunlarin. Kendi bedeninden birine asiksin. Aynisin. Onune gecemezsin. Asktir bu cunku cinsiyet farkettmez.
aynı fikirdeyim
Aynı soruyu milyon kere sordun ! (abarttım 3-4)
Yok gay değilim ..
milyona ulaşınca sormaycam söz..
Yok yok ben sana söyliyim sen bütün kızlar hemcinsine aşık olduğunu söylediğinde bu soruyu sormican ..
eveet.. yaşasın feminizm! ahahah :) alakasız oldu idare et..
Lezzocuğum sana bile aşık olabilirim ama hemcinsime değil.
sen olmasanda olur
fatih urek kusum aydin birde nonos yakup (bunu attim) onlara sor bence
hemcinslerimi beğenirsem kıskanırım sadece.hoşlanma olmaz
yoo yoo hic hic olmadi hastamiyiz biz kizimm
senin beyinden hasta oldugun kesin
erkeklerde çok az rastlanan bir şey :D
hiç olmadım olacağımıda sanmıyorum
buda soruldu hesabımı kapatıyorum elvada...
evet ama ergenlikte.
aşık olmadım ya da hoşlanmadım.
Bastım şikayete !
teşekkürler... canın saolsun en azından açık sözlüsün..
tüübeeee
Neeyyyyyyy?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar