Para & Ekonomi konusunda 723 cevap paylaştı. Bence öyle bir kaide yok ama ben de bir kadına hesap ödetmem. Şöyle ki eğer erkek de kadın da çalışmıyorsa ortak ödenebilir ama erkek çalışıyorsa o ödemelidir. Erkek çalışmayıp kadın çalışıyorsa kadının hesabı ödemesi erkeğin zoruna gider ve bu nedenle sorun çıkabilir. Sözüm meclisten dışarı, bir kadının da erkeği bu açıdan istismar etmemesi gerekir. Zaten düzgün bir kadın bazen hesabı kendisi öder, erkeğe ödetmez. Tabii ben de dahil olmak üzere birçok erkek bu durumdan hoşnut olmaz farklı sebeplerden ötürü. Şahsen ben "erkeklik damarı" yüzünden değil, kadını aşağılamamak için ender de olsa hesabı ödemek istediğinde sesimi çıkarmam. Tabii ki hesap yüksek olmaması ve kadının çalışıyor olması şartıyla. :))
512 Yorumla- +1 yıl
Dediğim gibi erkekler bu konuda biraz hassastırlar. Bu nedenle gururunu zedelemeyecek bir şekilde, ona sadece bir jest yapmak istediğini başka herhangi bir amacın olmadığını söyle. Sana bu konuda yük oluyotmuşum gibi geliyor ve bu durum beni gerçekten üzüyor, çok rahatsızlık duyuyorum. Lütfen beni üzmei bazen de olsa hesabı benim ödememe izin vermen benim için gerçekten önemli gibisinden şeyler söyle bence.
- +1 yıl
Oooo kusura bakma. Bu durumda ona açık açık söylemen en mantıklısı bence. Demin söylediğim nedenlerden dolayı bunu ona söylemen onda bir alınma yaratmaz çünkü zaten "hesabı erkek öder" anlayışı onda da mutlaka vardır ama bu kadar rahat olması da tam tersine onun seni istismar etmesi olarak algılanabilir bence. Dikkatli ol, Sürekli erkek öderse istismar olmaz çünkü normaldir ama kadın öderse olur görüşü var.
- +1 yıl
Söylemek istediğim şu: Bunu ona açık açık söylemezsen bu durum böyle sürer gider arkadaşım. Erkekte de kadında da bu böyledir. Karşındaki bir erkek olduğu için ına direk söylemende bir sakınca yok. Çünkü genel görüş erkeğin ödemesi yönünderi her ne kadar saçma olsa da. Bu nedenle sana alınmaması gerekir. Şimdiye kadar zaten sen ödemişsin ve şu da kesin ki seni sömürüyor. Bunu göremiyor musun? Bile bile lades yapmaya devam mı edeceksin? Sen bunu dile getirince utanacaktır sana değer veriyorsa.
En İyi Cevaplar
şimdi kız çalışıp kendi parasını kazanmıyorsa o zaman hep erkek ödemeli arada kızın parası olur içinden gelirse istisna olabilir.
Eğer kız çalışıp parasını kazanabiliyorsa sadece sevgilisiyle birşeyler yedikten içtikten sonra hesap ödeyecekse de bu belli ölçüde olabilir ama sürekli olmaz olur ya benimde başıma geliyor ay sonu olabilir sonuçta paranın adı var kendisi yok acil ödemelerde olabilir erkeğin parası kalmayabilir bu herzaman olmaz ama o ilişkide aşk varsa artık sen ben olayı bitmişse BİZ durumu varsa erkek çekinmeden eşine bunu söyleyebilir utanılacak bişey değil hayat bu çiftler ne için var birbirini kollamak birbirinin eksiğini tamamlamak için var benim düşüncem bu18 Yorumla- +1 yıl
o zaman erkeğin niyeti farklıdır hani kaba tabir vardır ya erkekler arasında olumm kız seni yiyo diye bu tersini yapıyorda olabilir ama gerçekten hiç parası yoksa 1 haftada bu olay olduysa diğer zamanlarda olmadıysa çok seviyordur görüşmek istiyordur senide çok yakın görüp benimsemiştir fark etmez diyordur
- +1 yıl
ımm şöylede olabilir aşkım maddi olarak durumun nasıl iyi bir sıkıntı yok derse durum belli derseki şöyle böyle oluyor felan filan o zaman idare edilmeli yada harcama yapılmıycak aktiviteler düzenlenmeli şahsen ben yediremem kendime ama artık birşeyler aşıldıysa biz olayı varsa dediğim gibi arada sırada rica ederim onun o tutumuda benim kafamda bişeyler düşünmeme yol açar sevgi fedakarlık olduğuna göre bunu yapıyorsa zoruna gitmiyorsa diye bir tırnak daha açabilirim onunla ilgili düşüncelerime
Para & Ekonomi konusunda 392 cevap paylaştı. Karı koca arasında zaten durum ortadadır ödeyen koca olur ama onun dışında sevgililer arasında hesabı erkeğe yüklememeli.Ortak bir şekilde ödenebilir.İlkini o öder sonrakini sen.Bazı kızlar var sanki kocasıymış gibi adama yüklüyor sorumluluğu yanlış yani herkes sabancı torunu değil.
01 Yorumla
alman usulü rahat kimse kasılmıyo. ya da sırayla olablr bi sefer o ödediyse diğer sefere kız ödeyebilmeli. zira erkek hesabı ödetmemekte çok ısrarcı davrandığında içindeki odunumsu erkeği görebiliyosun...
04 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
yanlış diyemem ama garip duruyo yakışmaz diyebilirim eger hesabı kadın ödeyecekse bile parayı erkege verir erkek öder hesabı bunu dogru yanlış diye sınıflandırmak yerine erkegin hesap ödemesi daha güzel duruyor diyebiliriz maçoluk falan degil nezaket ayarında bişey ...
20 Yorumlahesabı bazen erkek ödemeli bazen kadın. her yerde erkeğin elini cebine atması kadının para yiyen bir tip olduğunu gösterir. devamlı kadının ödediği hesapta da durum aynıdır. erkeğin yiyici olduğunu gösterir. tabiki erkek atak davranmalı ödemeyi teklif etmelidir. ama kadın da aynı şekilde davranmalıdır. falan filan..
30 YorumlaGüncellemeye cevap Bu kişilik meselesi genelde erkekler kızlara hesap ödetiyorsa deger vermiyo veya erkek çok cimridir :D
Bence yanlış ne olursa olsun erkek öder kız arkadaşıyla gezerken ama erkek arkadaşlar arasında daveti kim yapmışsa o öder yada ortak yapılır bu işler30 Yorumlakocası dururken, karısı ödemez,
çok yakınlaşmış, sevgili olmuş kişilerde hesabı kimde para varsa o öder,
yeni tanışmışlarda hesabı erkeğin ödemisi doğru olur,
kankalarda kim ısmarlamak isterse o öder, ya da herkes kendi hesabını öder. bu ilişki zaten iki cins ilişkisi değildir. sadece sıradan arkadaşlıktır.10 Yorumlabence hesabı hep erkeğin ödemesi çok yanlış...
burada kadının karşı tarafı kullanma durumu da var...
erkekte bunun karşılığını doğal olarak bekliyor...bir süre sonra kızdan beklenti içerisine giriyor...
'''o kadar para harcadık hiç mi ellemeyelim '''durumuna geliyor...
kusura bakmayın ama kadının aciz duruma düşmesini hoş karşılamıyorum...12 Yorumla- +1 yıl
tamam haklsında her seferinde olmaz :)) yukarıda arkadaşın anlattığına göre kene tipi bi erkekler beraber baksana adamın cebinde akrep var :))))
Eli cebine gitmeyen, kendini pamuk prenses sanan kizlardan hic haz etmem, en azindan arada sirada da olsa hesap ödeme tesebbusunde bulunmalidir kadin kismi...şahsen , hesap ödemek ağirima gitmez. Hattta arada kiz rkadasiminda odemesine izin weririm ki o da kendini iyi hissetsin diye...hesabi erkek oder diyen kizlari kiniyorumm...madem kadin erkek esit , arada eliniz cebinize girecek...kimsenin cuzdani degilim olmayada niyetim yok...
03 Yorumla- +1 yıl
:))))) süper di
+1 yılbakın...onurlu delikanlı biri partnerine hesap ödetmez...ödetemez...
normal bi arkadaş ise...bu değişir...bi gün o bi gün sen..
ama sevgili yada cididye doğru yl alan bir birliktelik ise..kenilkile diyorum...43 Yorumla- +1 yıl
iyi o halde ...neden onun cebinde akrep var ne biçim bi adam bu :(( seninki enayiliğe giriyor.. hep ..hep olmaz.. tavrını ortaya koy ..nasıl bi çakaldır bu herif anlamış değilim :(
- +1 yıl
Peki kendisi dile getiriyormu şöyle sıkıntım var vs gibisinden
+1 yılErkek öder kadın öder ayrımı yapmak bence yanlış bir tutum. Hani kadın erkek eşitliği vardı? Gün gelir erkeğin cebinde parası yoktur yerine göre kadın öder. Önemli olan anlaşabilmek. Sonuçta benim param onun parası ya da tam tersi...
04 Yorumla- +1 yıl
Ha o zaman bir iki dakika düşünmelisin, ne oluyor yahu hesabı sürekli ben ödüyorum bunda bir anormallik yok mu diye beyin fırtınası yapmalısın...
- +1 yıl
lütfen enayi yerine konma...bi tavır al..böyle adilik olmaz..keriz olma..tepki koy yemişim böyle aşkın ızdırabını...
azıcık uyan lütfen.. - +1 yıl
ızdırap değil ıstırap olacak...:))
evetttt erkek ödemeli. İster doğru ister yanlış ben kız arkadaşıma hesap ödettirmem. Rahatsız olurum. Ama bunu kullanmaya kalkanlar var tabi onları zaten tecrübesi olan anlar ve ayıklar diye düşünüyorum
017 Yorumla- +1 yıl
ödemiyosa değil. Ben zaten ödettirmem onu diyorum hani zaten öyle düşüncesi olmayan biri zaten zamanla rahatsız olur durumdan bir şekilde katkı yapmak ister ama bunu anlarsın içten gelerek yaptığını zaten ya bu ilişkilerde para konusu en uyuz olduğum mevzudur muhabbeti bile sinir edici. Ben kendi açımdan diyorum ben yapamam.
- +1 yıl
emin ol bu çakal seni sömürüyo demeki senin ekonomik durumun çok belli ki o da paracı b itip sana yapışlmış .onun sana olan aşkını test et..dene..derim..ama şuanki gözlem ve deneyimlerime dayanarak ..seni çok fena kullaNıyort diyebilirim.. sevgi ..yok..çıkar söz konusu..akıllı ..ol...
bir erkeğin bir bayana hesap ödetmesi bana göre yanlış. Erkek varken bayana düşmez.Bayanda kendi kız arkdaşlarıyla iken ödesin hesabı ona lafım yok. + nerden çıktıysa şu alman usulu daha daha yanlış...
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 955 cevap paylaştı. İlk buluşma için mutlaka erkek ödemeli ama ilerleyen zamanlarda alman usulu yapmak iyidir , hem kız kendini kötü hissetmez hemde erkek .
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 362 cevap paylaştı. Kadın-erkek fark etmez "izin verirsen ben ısmarlamak istiyorum" derim, ona göre davranırım. Bana hesap ödetmemek için salak salak hareketler yapanı kara listeye alırım.
04 Yorumla- +1 yıl
buluşmadan önce "neden hesabı sürekli ben ödüyorum?" diye sor en iyisi bu. Yapacaksak da alman usulü yapalım bari, ekonomik açıdan bunu kaldıramıyorum sen de aynı durumda ve söylemiyorsan daha az görüşelim de.
Bu zor diyosan ortak bir erkek arkadaşınız söylesin bu durumdan rahatsız olduğunu.
Ben değil sevgilim, olduğum masada bir bayana asla hesap ödetmedim, ödetmemde, " Racona ters Abii ya..."
40 Yorumlailk bir kaç buluşmada erkek ödemeli bence... insanlar birbirlerini iyice tanıdıklarında kimin ödediğinin önemi kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılBay arkadaşta para yoksa çaktırmadan ona parayı verir o ödermiş gibi yapmasını sağlarım ben genellikle :)
42 Yorumlasüreklı olmamak kaydıyla bende oderım yanı sorun degıl ama adam benı fınans gıbı gorup elı cebıne gıtmıyorsa kusura bakmasın kendı yedıklerımı oderım oda kendı yedıklerını oder
00 Yorumla
+1 yılsevgisi...cimriliğinin arkasında kalıyor bu olmuyor:((
12 Yorumla- +1 yıl
bak değerli dostum ..lütfen..diyorum bir sürü yorum yapıyorum ve diyorum ki bu seni kullanıyor..seni kız kardeşimle tanıştırmak lazım sein toparlar heeheh:)))
gözünü aç biraz bu hıyar seni gerçek manada sevse bunları sana yaşatmaz ..ne demek ya.. aşkım bana şunu ısmarla ..bunu ısmarla...yuh artık ner biçim erkekmiş bu yaa..
ben hiç hazetmem böyle durumları kendimi mahcup bi hale duşürmek istemem. beraber odemeyi teklif ederim
21 Yorumlaödemesi centilmenlik. ama hep olduğu zaman, ben rahatsız olurum, paylaşasım tutar, öyle devam ederiz.
00 Yorumlailk görüşmede erkek ödemeli kız tabi vermek istemeli ama ısrar etmemeli daha sonra bence kimin parası varsa o versin hep erkeğin vermesi çok saçma ben hiç rahat edemem ona hesabı ödetmekten
00 Yorumla
+1 yılaslında ben ödeyeyim, o ödesin takıntım pek yoktur ama, ödetme ifadesine takıldım. yani masada mal muadili andaval gibi durmakta mı herif?
00 YorumlaKadınların para ile sorunları bitmiyor aga,
Üzerinde para falan olmadan yer içersin.Adama bulaşıkları yıkattırırlar.Siz ödeyiverseniz ne olacak.O yüzden temkinli olmak en iyisi.00 Yorumla
+1 yılBen hep odemek istiyorum fakat sevgilim kiziyor parayi cikartiyorum bana kiziyor neyapabilirimki bu durumda? O yuzden arada hediye aliyorum altta kalmamak icin
00 Yorumla
+1 yılbence her zman erkeğin ödemesi yanlış ne o öyle yanımda kovboy misali
zaman zman hem o hemde ben ödemek isterim10 YorumlaErkegin gozune sokarak hesap odenmez.
Hesabi her seferinde sevgilisine odetmekten rahatsiz olan kadin,bunu belli etmeden adabiyla yapar.21 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılBunun hesabının istem dışı olarak yapılmadığı bir ilişkiyi tercih eder akıllı insanlar..
00 YorumlaYakışanı erkeğin ödemesidir tabi özel bir ilişki ise adam gibi adam hesap ödettiremez diye düşünüyorum.
01 Yorumla
+1 yılsevgi bir hesap ile tartılmamalı oldugunu biliyorum.erkek durumu iyise görüşür,ama illa ki görüsmek için kendi durumunu da yoklayıp görüşür.
00 Yorumlane kadar çok takılan var bu konuya ben öderim hiç sorun değil
31 Yorumlabz erkeklrn yapısında var nezaketen ben ödim desenz bile emin olun çok mutlu olur
00 Yorumla
+1 yılsoyup soğana çevirdiler artık ödemiyom, kim ne yerse ödesin :ı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence Hesabi hem Erkegin hemde Kizin ödemesi lazim.
Mesela Bigün Erkek ödiyor Baska Günde Kiz ödesin yani.
Hep Erkegin yada hep Kizin ödemesi yanlis Bence.01 YorumlaArada sırada olan birşeyse sorun değil ama herzaman hesabı ben ödersem o kişiyi direk terk ederim
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 435 cevap paylaştı.
u +1 yılBazen Almanları takdir ediyorum :)
30 Yorumla onu bunu bilmiyorum ama hep ben ödüyorum :D
10 Yorumlatabiki erkek ödemeli.
20 YorumlaHesabı ben öderim kızın elini cebine sokturmam
20 YorumlaYanlış değil bence,arada kadında ödemeli.
06 Yorumla
+1 yılkizda ödeyebilir, ama aliskanlik haline gelmicek
00 Yorumla
+1 yılalman usulü yaygın bu aralar
00 Yorumlatabiki erkek ödeyecek
00 Yorumlakim de para çoksa/çok takılacak bi mevzu değil...
00 YorumlaEvet erkek ödemeli
03 Yorumla- +1 yıl
yiyici kız modeli bknz şekil A :))
+1 yılErkek adam öder.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam