Ben de sarılmak var, öpüşmek var dedim.
O da sarılmak öpüşmek de cinsellik dedi.
Sarılmak öpüşmek cinsellik mi yoksa annem de kalaslık var mı?
Cinselliği, yani aşık oldum dediğin insan üzerinde cinsel fanteziler kuruyorsan, onun bedenine ve mahrem bölgesine aşıksın demektir. Aşk, sevgi üzerine kurulmuştur. Cinsellik, aşkı renklendirir ama 1. öncelik sevgidir. Aşk = Cinsellik demek çok yanlıştır bence.
Konumuz gerçek aşksa hayır sadece cinsellik değildir. Hz. Mevlana'nın Şems-i Tebriziye duyduğu aşkta cinsellik yoktu. Ama şimdilerde bi insan bi insanı cinsel olarak arzulayınca onun aşk olduğunu sanıyor. Cinsel arzusuna kavuşuncada aşk sandığı şey bitiyor.
Cevap
23Cevap
Arkadaşım,aşk flört devresinde sadece cinsellik demek değildir.Ama,öpüşme gibi yaklaşımlardan sonra cinsellik çağrıştırmaya başlar,evlennince aşkın yerini sevgi,saygı ve cinsellik almaya başlar,20 Yıllık evlliğim ve 43 yaşın verdiği tecrübeyle söylüyorum.
Aşk sadece Cinsellik değildir, Ancak büyük ölçüde cinsellik de içerir, Arzu, istek ihtiras gibi.
Annenin öyle demesinin nedeni ise, Kızların cinselliği yaşamaya Kocalarıyla başlıyormuş gibi düşündüğündendir.
Bir söz okumuştum onu yazayım ..
Aşk;
Kalpte hissedilen ağrıdır, kasıklarda değil.
hayirr degildir bence cinsellik / asik oldugum kizla hic aklimdan bögle birsey gecmedi belki benim erkekligimide bozmus ola bilir kiz :)
Hayır.
Aşk Sevip sevilmektir.
Cinsellik Fantaziler içindir.
Konu kapanmıştır.
Aşkın altında cinsel çekim vardır. Zaten bir çekim olmasa aşık olamazdık. Hangi seven sevdiğini arzulamıyor istemiyor söylesin biri ? İnsan istemediği birini sevebilir mi ? Bilim adamları da zaten aşk cinsel çekimdir diyor ve bence de öyle hormonların tetiklemesi bu. Annen doğru söylüyor..
Ne eksiliyorsunuz la amaan gelmişim burda ergenlere ne anlatıyorum. Beynin yapısı gereği böyle hormanlar gereği böyle araştırmasını yapan bir sürü bilim adamı var böyle diyor siz daha neyin kafasındasınız neyse arzusuz aşıklar sizi.
Tabiki Sarılmak ve öpüşmek de cinselliktir ve genelde Önce sarılmayla başlar derken Öpüşülür ve bir bakarsın çırılçıplak kendine gelirsin. :-))))))
bence değildir cinsellik olsa o zaman her yattığına aşık olursun
Aşk, birçok duygunun bütünüdür.Cinsellikten ibaret olmadığı açıktır.
bence annen haklı sen o konuşanı annen olarak algılama o konuşan tecrübe diye bak hak verirsin:))
Aşk cinsellik değildir ama iyi bir cinsel yaşama sahip olursan aşkınla, o zaman efsanedir :)
sadece cinsellik değildir aşk ama cinsellik olmadan aşk olmaz. yani cinsellik olmazsa olmaz bir parçadır aşk için.
benim için evet cinsellik yoksa zaten aşkta olmaz devamı gelmez kac gun yada kac ay arım petegim balım diye gecirebilirsinki zamanı:))
sevişmek aşk olsaydı; genelev tapınak olurdu
Küçük İskender..
belirli bir zaman sonra sadee yataktır :) genelde evlilikten sonra senin içinde diğerleri içinde bu kaçınılmaz bir gerçek :)
Aşk ve cinsellik bir birini tamamlar,bu evlilikde çok önemli.
değildir ama aşkın sürekliliğini sağlar ölene kadar birini sevemezsin ama seks olursa en azı nefret etmezsin
annen doğru sölemiş temasın her türlüsü cinselliktir, selamlaşma faslı hariç tabi
Değildir .
Annen doğru söylemiş.
Güncelleme; Dokunmak bile cinselliğe girer. Cinsellik çiftleşmekten ibaret değil.
Değildir...
Aşk tamamiyle cinsel çekimdir
ıkısıde kombıne olmadıktan sonra neyleyım
Annen Haklı bence
En İyi Cevaplar