Haşa içimden Allah'a karşı küfürler geçiyor. İman ile ilgili tereddütler yaşıyorum :( Ama hiçbirini demek istemiyorum :( Bazı yasaklar bana çok zor geliyor. Tamam yapamıyorsan yapabildiklerini yap yapamadıklarını zamanla yaparsın diyorum. Ama içim küfre teşvik ediyor. İnternette araştırdım bu da çok ciddi bir hastalıkmış. Beyin ameliyatına kadar gidiyormuş yolu. Şuan elim kolum tutmuyor bu sıkıntılardan. Benim gibi olan var mı? Ve ben ne yapabilirim*
Cevabın nedir?
Bu , o kadar ciddi bir hastalık değil , evet hayatı zorlar ama tek kaynağı da , mükemmelciliktir. Bir seyi eksik yapıp yapmadıgına yani mukemmelliğine takılmak , dini obsesyonlarda kaynak hep dısardan ve muallak geldigi icin kacınılmaz olur. Sunu yaparsan kafir olursun bunu edersen kuffar olursun sekilde etrafında haberlerde tvlerde anlatılarda arkadaslarda aslı astarı olmayan ve hepsi de o kisilere has konulardan oluşan mükemmellik cizgisi, asla erisilemeyen ve insanı da degersiz hissine bogan bir histir. Bu aynı zamanda adı konmamış bir ofkenin de birikmesine sebep olur cunki , yasaklar o kadar yogunlasır ki artık dogal olan herseye bir kulp arayıp yapmayınca o ihtiyac da birikir. Basit orneklersek , su icmen gerek ama elinin mukemmel temiz olmadıgını dusunup durmadan o sarta bu sarta gore hadi eksik oldu bastan yıkıyorsun ve bu durmuyor, aynı zamanda dogal ihtiyacın olan su hala bekliyor. Sen mukemmele takılmısken vucut o suya hasretlesiyor. Bunun da bilincaltı baskısı , o kadar cogalıyor ki artık akla saldırgan sekilde gelmeye, kacmaya baslıyor. Sen bu ornegi , sorunu hissettigin alana sok ve dusun. Mükemmellik arayısı, ihtiyaclar ve saldırganlık durtuleri , neden oldugunu anlaycaksın ve mukemmel diye birsey dinde de olmadıgına inandıgında bu hastalıktan kurtulacaksın. Simdi yazılar gelecektir bana saldıran; sen allahtan iyi mi bileceksin diye. Bu da bir mukemmel savunması ve , allahın ; dinin veya kulunun ibadetinin mukemmeligine ihtiyacı yok , zaten bizim bilemeyecegimiz kadar mukemmel o . Ve tek bekledigi kalben inanc, ritueller laflar usuller degil .
Ölürken kelimei sehadet budur, kalben inancla geliyorum demektir ama namaz oruc ya da diger belirteclere ihtiyacı yoktur.
Bir uzmanla hemen başla tedavine ve beyin ameliyatı vs bunlar cooooook ender seyler yani aslında 1-2 vakada gorulur 1000000 vaka icinde, buna dikkat etmen de mükemmelci bakış.
Sen doktoruna ve dediklerine bak, mükemmeli arama ki baskı birikmesin, bu dediklerine sebep olmasın . Olursa da sıkıntı yapma bastırarak ya da kendini suclayarak.
Bir uzman ve ilac yardımı alman gerek oncelikle ,61 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle hiçbirşey olmayacagının farkında ol ve rahat ol kendini strese sokma. Bütün gün bu konuları düşündügün için düşüncelerini kontrol edememeye başlamışsın. Merak ettiğin konular üzerine araştırmalar yap internetten veya kitaplar oku. Yararlı olabilecegini düşünüyorum
35 Yorumla
Soran+1 yılAynen dediğin gibi 6 aydır bunları düşünüyorum ve kafayı sıyırıcam.
- +1 yıl
Ekle istersen yardımcı olabilirim.
- +1 yıl
@Aylin4100 merhaba bende de iki haftadır dini vesvese oldu sürekli aklımdan küfür geçiyor haşa bir sn atamadım aklımdan siz kurtuldunuz mu acaba lütfen bana da yardımcı oldun hani günah olmadığını biliyorum sonuçta vesvese ama bir türlü atamıyorum kurtulamadım müsibet gibi yapıştı lütfen yardımcı olun
Şeytan seninle oynuyor falan değil. Herkes farklı bir şey söylüyor. Ben yaklaşık 2 yıldır obsesif kompulsif hastasıyım. Defalarca psikiyatri değiştirdim. Psikoloğa da gittim ama şimdi gitmiyorum. İnanın bana değil hiçbir şey bilmeyen insanlar, doktorlar bile farklı şeyler söylüyor. Ama gittiğim tüm doktorların ortak söylediği şey "Düşünme ya da farklı bir şey düşün " oldu. Hep uzak durmamı istediler. Çok zor olduğunu biliyorum ve düşünmemeyi öğrenmek uzun zaman alacak. En azından düşünmemeyi öğrenene kadar din ile ilgili şeylerden uzak dur biraz. Ve mutlaka bir psikiyatriye görün. İyileştiğinde ibadetine geri dönersin. Ben bunda çare buldum. Her söylenen şeyi de doğru anlama (Batıl inançları kastediyorum). Araştırmaya da çalışma çünkü işin içinden çıkılmıyor (Tabi eğer Allah var mı yok mu düşüncelerin varsa. Eğer içinden küfretmek geliyorsa bunu güvendiğin bir hocaya sor o zaten sana bunun senin elinde ilmadığı için günah olmadığını söyleyecektir.) Sen bunları kafandan ne kadar atmaya çalışırsan o kadar gelecek. Bırak o küfretsin. Bunun senin günagın olmadığını bil ve onu önemseme kendi kendine geçecektir."Çevremden tepki alırım diye korkma herkes gidiyor. Psikiyatriye veya psijoloğa kesinlikle git. Sigorta maaesef sadece psikiyatriyi kkarşılıyor."Ne kadar zor bir şey olduğunu biliyorum. Çaresizliğin ne demek olduğunu ben bu hastalıkta anladım ama inşallah şifamızı buluruz. Moralini bozmamaya dikkat et. Allah yardımcımız olsun..
31 Yorumla- +1 yıl
Obsesyonlar saçma değil mi?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen de yasadim dini obsesiyon ayni senin gibi icimden yaradana kufurler ediyordum elimde olmadan. Beynimde devamli kufur halindeydim inancim da tam oldugu icin bu beni cok yipratiyordu, agliyordum, dualar ediyordum ama engel olamiyordum. Sonra cok iyi bi psikiyatriste gittim ilac verdi kullandim ve gecti simdi cok rahatim Allah sana da acil sifa versin insallah.
Sakin bosverme iyi bi doktor bul ve git..511 Yorumla
Soran+1 yılHangi ilacı kullandın acaba?
Cevap sahibi+1 yılSolian kullanmistim bi ilac daha vardi yaninda hatirlayamadim simdi. Doktor sikayetine gore sana en uygunu hangisiyse onu yazar canim.
Soran+1 yılTamam canım teşekkürler.
Soran+1 yılSiz hangi şehirdesiniz acaba? Sizin doktorun adını verseniz de aynı şehirdeysek ben de ona gitsem?
Cevap sahibi+1 yılAnkarada Madalyon PsikiyaTri merkezinde Cengiz Gulec e gittim ben
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Ben de ona gideym madem.
Cevap sahibi+1 yılGit durusu huysuz falan ama bilgili bi proftur. İlk muayenede 300tl ucret var canim hazirlikli git diye soyluyorum..
Soran+1 yıl220 diye biliyodum ben o hastaneyi canım emin misin 300 olduuna?
Cevap sahibi+1 yılEvet ben 300 odedim acaba doktoruna gore degisiyor mudur bilmem
- +1 yıl
Öncelikle dini obsesyona nasıl yakalandığını hatırla. Sonra seni korkutan sorulara git. Haşa içinden kufurler geliyorsa tovbeni et ama yapıp yapıp tövbe etmek dha çok gunahmis. Ben okb hastsym bu benim rahatsızlıgm Allah beni biliyo tamam Allah seni biliyo ama böyle vicdanını rahatlatabilrmsn. Korktuğum sorularn tek cevabı şeytan seni yonelendirmye çalışıp bunun farkına varır san gerçekten çok rahatlycksn. Uc gunudr cebellesyrm ve bu gece çok şükür bisylrn farkına vardım ve sanki daha iyiyim. Korkularının ustune gidin. Ama Allaha olan inancımızı hiç kaybeymeyelim. Ne kadarda olmuo dersek o kadar çok siteler. İlaçlar bahama iş insanın kendisinde bitiyor. Once Allaha inanıp hastalığın duzelicek diye kendimizi motive edelim sonrası. tevekkül zaten
- +1 yıl
Ben de 3 aydir ayni sorunu yaşıyorum size bir şey sormak istiyorum tedaviniz ne kadar süre devam etti?
Hastalığı ne kadar surede yendiniz?
Bilgilendirirseniz sevinirim
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
17Cevap
+1 yılbende 2007 de tanıştım bu hastalıkla,beyin amaliyatı falan olacağını zannetmiyorum, ama intihar etme durumuna çevirme ihitmali var bu durumda kendini dizginlemen için yapman geren en önemli şey, dinimi biliyorum diyorsun o zaman yapman gerekeni ben biliyorum.Şudur:Küfre girebilirisn, her gün binlerce hatta milyonlarca insan, küfre giriyor; ama çözümü tövbedir 1 kere tövbe ettim süreklimi tövbe edecem küfre girdikçe diye sorabilirsin...Küfre girmiyorsun zatende şeytan öyle düşünmeni sağlıyor tabi onun kardeşi olan nefiste onun çok büyük bir yardım ve yataklıkcısıdırr.Allah'ın kendi söylediği bir sözü hatırlatmak isterim..Meleklere İnsan yani Ademoğlu yaratacam dediği zaman Melekler neden kan dökücü zalim bir varlık yaratacaksın biz sana eksizksiz ibadet ediyoruz demişlerdir.Rab ise; siz benim bildiğimi bilmezsiniz demiştir...Rab Şunu da Söylemiştir:Ben hiç günah işlemeyen bir kulum olmasını istemezdim,isterdim ki kulum küfre vs. girdiği tüm günahlarda bin defa işleye tövbe eden Kul isterim .Demiştir...Bu söylediğin Komsesif obsesif bozuklugun senin için
1.nedeni:Şeytan ve nefsin
2.si:zerre kadarda olsa bir imanın olduğunu düşünüyoruum.
3..sü;imanının olması durumunda şeytan için otomatikman bir tehditsin zafının olduğu yerden seni yakalıyacaktır dediklerimi yaparsan hayır.
4sü..:rahat ol aklına gelen hiç bir şey gerçek olamayacak ,şeytan bunu gerçek olabilir kıvamına getiriyor dikkat et..
5:si:yüzde 99 ailenden böyle bir hastalık vardı..hastalık değil aslında ama çoğu insanda görüldüüğü için hastalık halini aldı..
6.sı:Şunu düşün.Dünyada sadece sen yoksun...Böyle saçmalıklarla uğraşmayıp savaşan ölen anası kardeşi babası ölüpte yaşamaya calısan insanlar var..
Tabi zaman cok olunca nefis ve seytanı dinlemek için de cok vakit oluyor..neyse cok uzattım..
Kardes hi bir sorununn yok.namaz kıl tövbe et.en azından sürekli 20 30 defa bismillahirrrahmanirrahim de bunun bile faydasını göreceksin71 Yorumla- +1 yıl
Bu güzel yazını hangi mantıksız eksiledi acaba +
+1 yılsabır insanın en büyük erdemidir can arkadaşım.senin yaşadıklarını küçükken bende yaşadım, çok sinirli ve gergindim sürekli, sakinleştiri ilaç tedavisi uyguladılar. ancak en büyük çareyi sadece mekan ve yer değiştirerek buldum. geçmişi komple sildim, yeni bir çevre edindim. sıfırdan hiç tanımadığım ortamlara girip beynimi daha farklı alanlara itekledim. müzik kurslarına gittim. el sanatlarına başladım ve ferahladım sana da tavsiye ederim.
00 YorumlaBunun cevabını ben biliyorum aynısı benim başıma geldi ve bi arkadaşımın başına da geldi. Senin imanına karşılık şeytan bunu istemiyor. Sana içinden küfür etmeni söylüyor korkma ameliyata gitmez biraz daha araştır. o ses geldiğinde Kovulmuş şeytanın şerrinden ve vesvesesinden beni yaradan Rabbime sığınırım. de geçer dene istersen.
21 Yorumla
Soran+1 yılYemeğe başlarken besmele bile çekemez oldum :( Namazlarımı zor kılıyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeytan seninle oynuyor.Kalk git koş abdest al kuran oku biraz arapça bilmiyosan türkçe oku hiç olmazsa yazanı anlarsın o zaman. Yada peygamberimizin hayatını oku , ne bilyim sen bi kabir azabını araştır video izle dinin imanın yerine gelir. ama her gece dua et nas felak bol bol oku. bazen bende de oluyo töbe haşa sadece küfür oluyo böyle beynim sığmıyo sanki. düşünmemeye çalış ve şeytana lanet et.
12 Yorumla
Soran+1 yılOkuyorum zaten :( hemen hemen her gece teheccüd kılıyorum. mülk suresini okurum ama geçmiyor.
Cevap sahibi+1 yılhım o zaman sen psikoloğa git. ben sen yapmıyosun falan sandım durum ciddi , git sen
Allahın rahmeti e hpşgörüsü çok büyüktür,korku ile ile değil sevgi ile Ona kulluk etmeliyiz..yobazlar yüzünden boşuna günaha girme
60 Yorumlainsanın aklına her türlü düşünce gelebilir. sen olumsuz düşüncelere kapılma yeter. aklına geliyorsada başka seyler düşün
10 YorumlaArkadaşlar bende de iki hafatdır dini vesvese oldu daha öncede olmuştu geçmişti ama şu an asla aklımdan çıkmıyor saniyede bir geliyor tövbe haşa sürekli küfür geçiyor içimden bir türlü atamadım korkuyorum sürekli kalacak diye yaşayıp Yenenler var mı lütfen yardımcı olun
00 YorumlaDiğer konusunda 886 cevap paylaştı. Beyin ameliyatına kadar gidiyormuş yolu.
vbskjvhblxjckvbaldfjghalsdjshagldfgsdlhgsdfgsdfgs22 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten.
Allah'ın rahmeti ve hoşgörüsü çok büyüktür. Korkuyla değil sevgiyle ona kulluk etmeliyiz.. Yobazlar yüzünden boşuna günaha girme!
Altına imzamı atıyorum.
"feedback" isimli üyeden alıntıdır.31 Yorumlabeyin ameliyatı mı? şakamısın ya... dini takıntım yok zaten bir dinimde yok. bu bir hastalık değil, içinde olduğun dinin sana 100% doğru gelmeyebilir. sanıyormusunki her müslüman dininin bütün gereksinimlerini yapıyo?
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar ben istemsizce Allahin zatini düşünüyorum Allahin zatini düşünmek küfre yol açıyormuş ama ben isteyerek düsünmuyoru, he, bende okb nin belirtileri var ama korkuyorum ne yapacağım günah ki degilmi?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOKB olan insanlar, genelde değer verdikleri şeylere hakaret ederek, bir şekilde zarar vererek
kendilerine acı çektirirler. Aslında gerçek düşüncelerini yansıtmaz bu .
Bu bir hastalıktır. ALLAH, bunun için sana günah yazmaz31 Yorumlademekki takıldıgın cevrede böyle yapan tipler var onlardan uzak durr
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKüfür derken nasıl yani içinden sürekli küfür mu geçiyor Allah'a karşı?
10 Yorumlakafanı hep başka şeylerle meşgul tutt.. böyle şeyler düşünmezsin.. saedce boş durdukça şeytan vesvese veriyor iştee.
00 Yorumla
+1 yılne ler zor geliyor yazmamışsınki nasıl küfre giryorsun yazsaydın zaten gizli sormuşsun
03 Yorumla
Soran+1 yılYaa mesela müzik haram. Hiç müzik dinlememek zor geliyor. Düğün yapmamak lazım ama çevremde benden başka bunu haram gören insan yok oynamasam da düğünlere mecbur gitmem lazım. Kadının çoğu alime göre çarşaf giymesi lazım ama ben yeni kapandım. Ne ailem müsaade eder ne de ben çarşaf giyebilirim. Tv izlememekte çok zor. Bunlar kafamı yoruyor. Bir de haremlik selamlık mevzusu. Ailem gereği kadınlı erkekli otururuz akrabalarla. Bunlara çok takılıyorum :(
- +1 yıl
dini müzik dinle dügnler içinde dügünleriniz dügün gibi yapınız diye hadis var haramlık selamalılı dügünler var yapışır yakın akrabalr bir arda otur
- +1 yıl
kankaa bak bişey söylim belki rahatlarsın müziğin haram olması ile ilgili bi ayet yok aynı şekilde düğün yapmak günah değil , çarşafa girmek zorunda değilsin , tv izlemende de bi sakınca yok ayrıca kadınlı erkekli oturdun diye de günaha girmiyorsun sana şöyle söylim bizim dinimiz yani İslam dini kolaylık dinidir ama dini o kadar zorlaştırdılar ki insanların çoğu bunun farkında değil Allah'ın yasaklamadığı şeyleri kendi kafalarına göre yasakladılar ve özellikle de bizim millete bunu aşıladılar farkettiysen eğer özellikle bu son zamanlarda dinden çıkan o kadar çok genç var ki hepsi dine bunu yapanlar yüzünden gençleri dinden soğuttular işine geldiği gibi kural koyup Allah'ın emri gibi gösterdiler bi çok kişinin de dini takıntıları var bu yüzden çünkü mükemmel olamadıklarını, Allah'a iyi bir kul olamadıklarını düşünüyorlar. Benimde dini takıntılarım var ve bu bazen aşırı derecede yoruyor beni ama ben psikologa ya da pskiyatriste gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü ben kendime güveniyorum Allah'ın izni ve yardımı ile bunun üstesinden gelicem. Şeytan istedigi kadar vesvese versin rabbim benim içimi niyetimi biliyor ki aynı şekilde Allah da senin içini biliyor sen bunları yapmadığında günaha girmezsin hem hadi diyelim şeytan aşırı bulandırdı aklını sana günaha girdiğini söylüyor ısrarla sende şöyle düşün benim rabbim çok bağışlayıcı çok merhametli şu an da günaha girdiğimi düşünmüyorum ve girdiysem de biliyorum ki tövbe edersem rabbim beni affeder diye düşün bence hem bide şey gördüm şeytan sana vesvese verdiğinde ne o şeyi üstele ne de zıt git sadece bırak zihninde dolansın dursun sonra kendiliğinden gider ay yazarken de biraz daldan dala atladım gibi olduu inşallah bu yazdıklarımın sana faydası olur inşallah senin benim ve bütün hepimizin rabbim yardımcısı olur. Sen kendine inan ve rabbine güven bende inanıyorum atlatıcaksın bunuu
+1 yılVesvese oluyorsun her insanın başında gelmiştir , bişi olmaz bu senin dindar olduğunu gösteriyor ...
10 YorumlaDiğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. zor gelen yasaklar ne mesela ?
08 Yorumla
Soran+1 yılmüzik, tv, çarşaf, kadının zorunlu ihtiyaçları dışında dışarı çıkmaması, haremlik selamlık.
Soran+1 yılbirçok hadiste müziğin haramlığından bahsediliyor :( def dışındaki müzik aletlerine sıcak bakmayanlar çoğunlukta.
Soran+1 yılben de öyle düşünüyorum işte bazen ama nefsani duyguları harekete geçiren ya da yetimhane hüzünleri içeren sözleri dinlemekte günahmış. ki günümüz şarkılarının hepsi böyle. şarkıcı kadının yüzüne bakmak haramdır diye hadis var.
Soran+1 yılÇevrem aksine çok gevşek. O yüzden zaten arada kalmışlıktan ayak uyduramıyorum iki tarafa da.
+1 yılAcaba hâla bu hastalığın var mı güncel mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılASla böyle birşey yapma...
00 Yorumla
1 yılMerhaba takıntınız ne durumda.
00 YorumlaSon durumunuz nedir? Neler yaptınız?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende de var üzgünüm.
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem