Saçlarım çok dökülüyor. 22 yaşındayım ve yanlardan açılmaya başladı bile. Şampuanların dökülmeye karşı olduğuna inanmıyorum buna dur diyebilecek bir çözüm var mı?
Saç dökülmesine kesin çözüm nedir?
Saç dökülmesine kesin çözüm nedir?
Eğer genetikse yani saçların testesteron hormonuna karşı zayıfsa, saçlarına yavaş yavaş veda et. Bol bol resim çektir ve bugünlerinin kıymetini bil... Çünkü en fazla üç sene sonra kel kalacaksın. Testesteron hormonu erkeklik hormonudur ve 5-Alfa Reduktaz enzimi sayesinde saçlara DHTestesteron olarak gelir.
DHT saç köklerinin gerekli beslenmeyi gerçekleştirememesini sağlar. Dolayısıyla saç kökü iyice küçülerek zamanla ölür. Hormonlarının üretimini durduramayacağına göre bunun bir çözümü yoktur. Keller seksidir diyerek kendini avutabilirsin buna kendini hazırlamalısın.
Erkeklerde genellikle bu tarz dökülme görülür fakat, sende vitamin eksikliği veya stres gibi nedenlerden dolayı dökülme varsa. Yaşam düzenine yani uykuna, beslenmene ve ruhsal sağlığına dikkat edeceksin. İlk bahsettiğim tarzda vitamin eksikliği falan varsa doktordan bu eksikliği kapatmak için gerekli takviyeleri alacaksın.
kötü hissetmeme sebep en iyi cevaptı :D
Kötü hissedeceksin ama bir süre sonra alışacaksın... Eğer bu şekilde dökülüyorsa tabi. Benimde şakaklarım açık şu an. Her erkeğin kaderidir genetik olarak saçlarını kaybetmesi, er yada geç... Dert etmemek lazım.
Fakat badem yağı+çam terebenti karışımını kullandığımdan beri çok büyük bir azalma hissettim ben dökülmemde. Sende deneyebilirsin. Hemen hemen durdu denebilir ama yanlarımı kaybettim.
badem yağı zeytin yağı ve yumurta sarısı karışımını kullanıyorum zaten ama sadece parlaklık dinçlik şekil itibariyle hoş görüntü sağlıyo .. Dökülme devam ediyo .. babam ve amcam dışında sülalemde pek kel yok .. bilmiyorum zamanla görelim bakalım yinede denemem gereken ne varsa deniycem ..
öncelikle tıpba herzaman güvenmemek gerek madem erkeklik hormonu dht saçları döküyor neden sadece saçın yani kafanın en üstünde dökülüyor bu saçlar tıp şu an henüz bu konuyu netleştirebilmiş değil ben kuaförüm saçın tepeden dökülme nedeni yeterli kan ulacamaması sonucu saç kökleri beslenemediğindendir sürekli masajla bile ciddi yol kat edilir
dostum şampuanla olacak iş değil. prp die bi yöntem var senin kanını bi makinadan geçirip saç için gerekli kısmını iğneyle saç derisne enjjekte edi,yorlar. mevcut saçı ömür boyu koruyo diyolar. ben denemedim ama denemyi düşünüyorum. ama biraz maliyetli . seansı 700 tl felan. ilk üç ay her ay bi defa ondan sonra senede bi defa eyetrli.
uyumadan önce her gece bir diş sarımsak ye uyu faydalı olacagına inanıyorum
Hatay defne sabunu memnun kalmazsan söyle bana bak bu kadar iddaalıyım
çalıştığım yer onu bulabileceğim bi yer pazartesi alıp 15 gün deneyip size bilgi vericem :)
Orjinalini bul ama dolandırıcı çok bilgilendir bekliyorum:-D
tahtakale esnafıyık hacı :D orjinalini her türlü bulurum :D
O zaman sorun yok:-)
Cevap
5Cevap
kesin çözüm diyebileceğimiz birşey bilsem patentini alır şimdi highlands deki malikanemden şömine karşısında yağmur altındaki ormana bakarken yazıyor olurdum bu satırları genç
iyidi :D
stresten uzak dur , alkol ve sigara kullanma dostum. Günlük vücudun için gerekli olan besinleri almalısın. Saçlarını çok sıcak suyla yıkama. Jöle, wax, saç spreyi gibi ürünlerden kullanma..
bir de bol bol su içersen saçların pek dökülmez. Ama saç dökülmesi ırsidir.
dediklerinin hepsini harfiyen yapıyorum strest dışında tabiki ..
stresten ve mutsuzluktan dökülüyordur hiç bir ürün saç dökülmesine kesin çözüm değildir bence bir an önce evlenin sizin değil eşinizin saçları dökülsün
buda iyidi :D
sarımsak ve zeytnyağını karstrp sürmüstüm sonra bi gürlesti vay ansını sayın seyrciler
papatya çayı yap 1.5 litre şişeye cıbı cıbı yap sonra onla bide ısırgan otu özlü şampuan
sirke sür elma sirkesi
deneyebilirsin...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar