Arkadaşlar aracımı değiştirmek istiyorum aslında arabamla ilgili hiç bir sorunum yok ama citroen c3 almak istiyorum sadece Citroen C3 almak için satıyorum arabamı ama bilen bilmeyen herkes bir şey söylüyor diyolar ki senin arabandan daha iyi bi araba, benim arabam bu arada renoult clio hb 2001 model ama çok benzin harcıyor. Bir de Citroen c3 leri gerçekten çok ama çok beğeniyorum ama elektrik aksamı çok sık arızalanıyormuş çok kötü bir kararsızlık içinde kaldım bir fikir verin yaa. Citroen C3 nasıl bir araba? Alınır mı?Citroen C3 yorumlar
Citroen C3 almak istiyorum. Citroen c3 kullanan var mı?
Citroen C3 konusuna gelmeden önce Citroen’e bakmamız lazım. Fransız arabaları, araba piyasasında kötü olarak damgalanmış araçlardır, bu damgayı kaybetmeleri çok kolay değil fakat yeni araçlarında çok daha iyi oldukları aşikar. Bu yüzden hiçbir arabaya önyargılı yaklaşılmamasını tavsiye ederim, iyice araştırıldıktan sonra eğer kullananların ve bilgili kişilerin yorumları iyi yönde ise her araba alınabilir.
Citroen C3 iyi mi
Şimdi gelelim Citroen C3’e. Bu araba Fransız markası olan Citroen’in hatchback modellerinden bir tanesi ve B segmenti olarak geçiyor. Konforu ve dış görünüşü ile kadınların en çok beğendiği arabalardan bir tanesi. Citroen C3 son yeni kasasını 2017 yılında piyasaya sürdü. 2017 yılından sonraki kasalar hep makyajlandı.
Citroen C3 özellikleri nelerdir?
Citroen C3 modellerine göre özellikleri değişiklik gösteriyor, ben sana 2020 Citroen C3 1.2 PureTech modelinin özelliklerinden bahsedeyim.
1199 cc silindir hacmi mevcut
110 Beygir gücünde
6 ileri vitesli
Önden çekişli bir araba
0’dan 100 km’ye 10.6 saniyede çıkıyor
45 lt yakıt deposuna sahip
Şehir içerisinde 100 km’de 6.1, şehir dışında ise 100 km’de 4.2 lt yakıt tüketimi mevcut.
Tabii bunlar sadece teknik özellikleri, donanım özelliklerinden bahsetmek gerekirse;
Yol bilgisayarı
Ön ve arka elektrik camlar
Işıklı makyaj aynası
Kol dayama yeri
Manuel Klima
Far sensörü
Katlanır aynalar
Yağmur sensörü
Burada en yeni model olmasından dolayı 2020 C3’ten bahsettim fakat Citroen C3 en çok tutulan modeli hangisi diyecek olursan, Citroen C3 1.4 hdi modeli en çok tutulan modeldir.. Dizel olmasının yanı sıra hoş görünüşü çok tercih edilmesine sebep oluyor. Zaten internette C3 yorumları diye arattığın zaman en çok Citroen C3 1.4 hdi kullanıcı yorumları karşına çıkar.
Citroen C3 avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Avantajları:
Dış görünüş olarak beğenilen bir kasası var.
Yakıt tüketimi olarak gayet tasarruflu.
Hem sürüş hem de koltuk bakımından konforlu.
Dezavantajları:
Heybeli olmasına rağmen rakiplerine göre biraz daha küçük iç yapısı mevcut
Donanımları kendi segmentindeki araçlara göre düşük olabiliyor.
Süspansiyon konusunda yükü artınca biraz sıkıntı yaşatabiliyor.
Citroen C3 2020
Gördüğüm, bildiğim en çok dikkat çeken avantajları ve dezavantajları bu kadar. Citroen C3 kullananlar genelde arabayı öneriyor. Her arabanın iyi ve kötü yanları olabilir, sadece Fransız diye arabayı araştırmadan köşeye atmak yanlış bence.
Bir de buraya detaylı bir inceleme videosu bırakayım belki izlemek istersin.
Aslında Fransız markalarının hiç birini önermem. Ne peugeot ne citröen ne renault.. Fazlasıyla kalitesiz markalar
2006 model dizel 1.4 HDi 206 kullandım bir süre 5 yaşındaki arabanın direksiyonu soyulmaya başladı rengi gitti çoktan. babamın nissan 98 model daha yeni yeni başlar gibi olmuş soyulma
Dizel C3'lerde 1.4 HDİ 206 motoru kullanılıyor.
Maddi durumun orta halli ise benden sana tavsiye japon markalarından şaşma derim. TOYOTA, NİSSAN,HONDA, en önemli markalar bunlar.
Maddi durumun iyi ise Alman markalarından başkasını gözün görmemeli AUDİ, WOLKSWAGEN,MERCEDES BENZ,
Markalar modeller hakkında detaylı ve direk kullanılardan bllgi almak için forumları arşatırmanı tavsiye ederim.En gerçek,doğru bilgileri oralardan bulabilirsin
audi tarzı araba almam biraz zor toyota yaris de olabilir ama alıcağım araç en fazla 18000 tl olabilir c3 lerde parama göre alabileceğim en iyi araç gibi görünüyor maddi olarakda öyle deli gibi para kazanmıyorum orta halli bi maaşla çalışıyorum sonuçta c3 ün hem tipi hoşuma gidiyor hemde artık aracıma yakıt aldımmı bitecek korkusu yaşamamak :):)
evet kesinlikle dizel istiyorum artık ankaraya giderken araba kiralamak istemiyorummmmm kendi arabamla tekirdağ abant şile ağva gezmek istiyorum... aannem şuraya gidelim dedimi benzin yok demek istemiyorum.. sabahları işe servisle değil arabamla gitmek istiyorumm.
Evet haklısınız 18.000 TL'ye alınabilecek en iyi modellerden birisi C3 ama alternatif olarak 2005-2006 model Dizel 1.6 veya 1.4 HDİ Peugeot 307 ler var C3' e göre daha geniş iç hacme sahip ve yakıt tüketimi oldukça az ! depo ile 1000 Km' ye yakın yol gidiyor. 307 ye binme fırsatım oldu. Çok rahat ve geniş bir araba. Gönül rahatlığı ile binilebilir. Bakımlarını eksik etmez ve EuroDisseel kullanmaya çalışırsanız sizi yolda bırakmaz.( hala kaçak mazot ve yağ kullananlar var)
Yorum yapanlarin birisi bile c3 kullanicisi degil bilmeden konusuyorlar. Ben bu araci c3 dizel 4 senedir kullaniyorum 100.000 km yaptim aracta en ufak bir agriza olmadi. Kullandigim en rahat arabalardan biri. Sinifinin en iyi acaclarindan biri bence. Hem ekonomik hemde dolu bir arac. Klimada kesinlikle bayilmiyor hissetmiyorsun bile. Dreksiyonu kus gibi yumusacik hiza bagli sertlesiyor. Acil firen destek sistemi mukenmel calisiyor. Ve cidden ekonomik ortalama sehirler arasi 100 km 3.6lt. Sehir ici 4.7 lt bunlar benim kullanim verileim katalok yazisi degil.. depo 45 lt mazot aliyor sehirler arasi gidersen arac 1300. 1400km yol yapacak kadar az yakiyo ben denedim. Sehirr icinde 900 1000 yolu yapiyor.
2017 den geçiş yaptım... c3shine paket motor şanzıman 7 golfçok uyumlu ve güçlü 205 tork yakıt tüketimi karışık 5.6 gayet ekonomik süspansiyon sistemleri çok konforlu özelikle koltuklari ve diğer rakiplerinden bir çok donanimlara sahiptir... ben çok memnunum...
ben de c3 leri beğeniyorum ama araba almayı düşündüğüm sıralarda pek tavsiye etmediler..herhangi bi parça değişiminde filan citroenler diğerlerine oranla daha masraflı oluyo demişlerdi..
evet banada elektronik aksamında sürekli sorun çıkartoııyo diyolar işte o yüzden tedirginim bende ama bayılıyorum bi c3 gördümmü camına yapışıp içini inceliyorum felan yani o kadar.
Teyzem kullanıyordu c3 değiştirdi geçen sene.. Araba çok güzel tam kadın arabası kullanışlıda hem ama evet arızalanıyor. Hatırlıyorum tamire fazla gidiyordu araba.
bendede x5 var arkadaslar x5 ın hava yastgıkları neden arkadan açılmıyor ya saçlamayın ya kızlar soruyor tamam da bu kadar afedersın salakça sorular sorma
En İyi Cevaplar