Aşirete gelin gitmenin iyi ve kötü yanları? Lütfen ciddi cevaplar yazar mısınız?

Ciddi düşündüğüm kişi doğma büyüme İstanbul'lu , aslen Muş'lu bir aşiretin oğlu.. Bense doğma büyüme İstanbul'lu aslen Malatya'lı bir kızım..

Daha önceden hiç aşiretle ilgim ve bilgim olmadığı için soruyorum. Çevremde de yok çünkü böyle evlilik örneği..

Bugün kuzeninin düğünü var mesela, 2000 kişilik yemekli bir düğünmüş, 3 gün düğünleri olurmuş, bir o kadar da büyük hazırlıklar falan..

Bizim düğünlerimiz en fazla 700 - 800 kişilik yemeksiz ya da yemekli olur..

Hani bu örneği aradaki farkı göstermek için verdim, geleneklerini fazla bilmiyorum. Adetleri nedir bilmem..

Aklıma gelen şunlar, ne biliyim, çok mu sert katı maçolar, benim gördüğüm normal bir istanbul erkeği, ailesiyle henüz tanışmadım, ilişkimiz yeni..

Anneme bahsettim, ''aşiretle ne işimiz olur kızım'' dedi. Babama söylesem ''onlar ufak birşeyden seni vurmadan ben vurayım'' der.. Kardeşim ''olsun abla sosyalistler, birşey olmaz'' der :)

Ne yapacağımı şaşırdım, etrafında bilgisi olan evlilik, ya da kendisinde bulunan bir evlilik ve ilerisi hakkında bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum..

Sizce aşirete gelin gitmenin olusuz yönü var mı?

...Küçük bir anket de ekliyorum, olumlu ve olumsuz kararlarınızı ölçmek için..
Bence herhangi bir sorun olmaz..
Bence problem olur..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada sevgilimle konuştum..

''Bildiğin aşiretlerden değiliz, biz aydın kesimiz, çoğumuz okumuş zaten, kafana hiçbirşey takılmasın lütfen, kafanda ? olmasın'' dedi :)

Bence bu iyiye işaret..

Babası da çok tatlı bir adammış, annesi ve kardeşleri gibi..
Aşirete gelin gitmenin iyi ve kötü yanları? Lütfen ciddi cevaplar yazar mısınız?